Dodaj do ulubionych

TBS-y w Krakowie

IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 11.09.03, 12:56
Bardzo proszę o informacje na temat tego, na co nalezy zwracać uwagę przy
inwestowaniu w TBS-sie, jak sprawdzić firmie która buduje takie mieszkania.
Firma, która mnie interesuje (POWSZECHNE TBS W Krakowie) nie ma niestety
własnej strony internetowe.
Proszę o pomoc
Obserwuj wątek
    • Gość: mary Re: TBS-y w Krakowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.03, 13:26
      Ostrzegam przed TBS Południe. Generalnie uważaj na wszystko, na to, czy cena
      mieszkania jest stała i nie ulegnie zmianie po wybudowaniu. Dopilnuj czy
      projekt architektoniczny stanowi załącznik do umowy, w przeciwnym razie może
      się okazać, że w trakcie realizacji ulegnie zmianie i odbierzesz mieszkanie o
      innym rozkładzie pomieszczeń, chociaż powierzchnia będzie się zgadzała. Sprawdź
      wpisy do Krajowego Rejestru Sądowego (ul. Przy Rondzie 7) - czy podpisujesz
      umowę z osobą umocowaną. Zażądaj w TBSie zaświadczenia z banków o oszacowaniu
      zdolności kredytowej TBSu oraz zaświadczeń z Urzędu Skarbowego o niezaleganiu z
      podatkami , a z ZUSu o niezaleganiu ze składkami ZUS. Spradź wyciąg z księgi
      wieczystej gruntu - czy TBS ma prawo własności lub użytkowania wieczystego i
      czy nie ma hipotek.
      pozdrawiam
      mary
      • Gość: pawel Re: TBS-y w Krakowie IP: *.emu.int.pl / *.int.pl 11.09.03, 23:57
        mozna prosic o cos wiecej na temat tego ostrzezenia przed TBS Poludnie
        • Gość: mary Re: TBS-y w Krakowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.03, 11:41
          Słyszałam, że robią numer z projektem architektonicznym, taki jak opisałam w
          poprzednim poście. Po wybudowaniu okazuje się, że mieszkanie jest inne, niż
          uzgadniał to partycypant. Główny udziałowiec słynie ze swojego porywczego
          charakteru. Jeśli chcesz dowiedzieć się szczegółow dotyczących proponowanych
          przez nich umów - musisz pofatygować się do siedziby spółki na ul. Józefa
          • Gość: pawel Re: TBS-y w Krakowie IP: *.emu.int.pl / *.int.pl 16.09.03, 19:46
            dzieki za informacje mam z nimi problemy troche powazniejsze a mianowicie na
            dzien dzisiejszy juz polroczne opoznienie w oddaniu mieszkania a byc moze to
            nie wszystko bo na miejscu budowy nie wbito w ziemie nawet lopaty
            • Gość: mary Re: TBS-y w Krakowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.03, 10:00
              Bardzo mi przykro, że masz z nimi takie doświadczenia. Mam nadzieję, że ta
              sytuacja zakończy się dla Ciebie lepiej, niż sądzisz. Pozdrawiam
              mary
              • Gość: qbeł Re: TBS-y w Krakowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.03, 21:27
                masz pecha tyle ci powiem ze nie wbito nawet łopaty... nie wyobrażam sobie w
                ogóle żeby można było wybudować blok w ciągu pół roku szczególnie w polskich
                warunkach(jeden robi reszta patrzy) ja wykupiłem tbsa w kraksystemie na
                storczykowej ale juz robią parter wiec chyba bedzie ok.Wazne aby gmina miala
                udzialw tbsie bo w razie upadku firmy gmina jest odpowiedzialna za te
                mieszkania. Trzymaj sie mocno i trzymam kciuki abys wkoncu zamieszkal w "swoim"
                mieszkaniu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka