Dodaj do ulubionych

Edbud- Kabaty Relaksowa

IP: 2.3.STABLE* / *.statoil.com 11.09.03, 17:35
Jakie macie opinie o tej inwestycji- jaki jest stan obecnyCzy ktoś tam kupił
mieszkanie? Czy nie boicie sie planowanego zwiększenia ruchu na Relaksowej?
Obserwuj wątek
    • Gość: AGA Re: Edbud- Kabaty Relaksowa IP: *.crowley.pl 12.09.03, 08:56
      Obawiam się , ze w całej Warszawie nie znajdzisz naprawdę spokojnego miejsca.
      od północy ma przebiegać ulica Kabacka- nikomu niepotrzebna i trzeba się
      liczyć, ze kiedys zrobią ten skrót do Powsina, dopiero wtedy zrobi się tłoczno -
      pół Konstancina skróci sobie drogę. Generalnie wszedzie są takie zasadzki, bo
      jak znajdziesz mieszkanie z dala od ruchu ulicznego, to obok ciebie zamieszka
      sądsiad oszołom i techno zatruje ci życie jeszcze bardziej niż ruch uliczny. Ja
      myślę już o Australii
      • Gość: Archog Re: Edbud- Kabaty Relaksowa IP: *.rx.pl 16.09.03, 12:03
        DOpiszcie coś do wątku, też się interesuje tą lokalizacją
        nikt nic nie wie?
        • Gość: Laryska Re: Edbud- Kabaty Relaksowa IP: 213.17.166.* 16.09.03, 15:13
          Archog, chyba trzeba sie tam wybrac i czatowac pod oknami na sasiadow ;))) ha
          ha ha, coz za zbieg okolicznosci.
          Pozdrawiam,
          Lara
          • Gość: aga Re: Edbud- Kabaty Relaksowa IP: *.crowley.pl 16.09.03, 16:57
            Lokalizacja jest super, cena wyżyłowana, Osiedle Kabaty i Merkury , Sam 81
            buduja dużo taniej w tej samej okolicy
            • Gość: j Re: Edbud- Kabaty Relaksowa IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.09.03, 00:38
              To prawda, ale ani SAM ani Merkury nie mają już wolnych mieszkań, no może
              jeszcze jakies ogryzki...
              Edbud natomiast gdyby mógł to osobno by policzył jeszcze ściany, podłogi i
              sufity i oczywiscie podał cenę netto; po doliczeniu wszystkich "dodatków" jak
              garaż, balkony i tarasy a nawet domofon i drzwi +VAT- wychodzi cena
              astronomiczna w stos do podawanej pierwotnie.
              Osiedle jest nieogrodzone a na balkonach nie kładą gresu (tak jak to juz jest w
              standardzie u innych przy takiej cenie -ok. 4000 PLN/m2)
              • Gość: ja_y Re: Edbud- Kabaty Relaksowa IP: 2.3.STABLE* / *.statoil.com 18.09.03, 11:49
                Czy ktos kupił juz mieszkanie w tej inwestycji? Czy można negocjować cenę,
                umowę?
                • Gość: pepe_z Re: Edbud- Kabaty Relaksowa-krojenie klienta IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.10.03, 02:09
                  Negocjacje cen są chyba niemożliwe?- oprócz promocji która polega na upustach
                  za wcześniejszą wpłatę (ok5-1%)
                  Jest kilka rzeczy, które sprawiają że raczej będę się trzymać z daleka tej
                  inwestycji:
                  -droga do Wilanowa/Powsina
                  -przedłużenie Pileckiego
                  -brak ogrodzenia posesji
                  -w cenie pow. 4000 PLN/m2 brak wylewek, parapetów,drzwi wewnętrznych, gresu na
                  balkonach i tarasach
                  -cyrograf na zarządzanie nieruchomością przez Edbud na rok albo 3 lata (panie w
                  tzw. marketingu same nie były pewne)-jak sami twierdzili będzie to 10 PLN za
                  metr2!!!
                  i najlepsze:
                  -za mieszkania w skrajnych klatkach od strony lasu chcą 3700 PLN- jak kiedyś
                  tłumaczyli -bo to jest z widokiem na las kabacki... zapomnieli dodać, że między
                  lasem a ich budynkiem powstanie jeszcze jeden, który będą sami stawiać na
                  gruncie kupionym bodaj od NCC.
                  Jak kiedys wykazałem im oczywistą niekonsekwencję (wysoka cena+ budynki przed
                  nosem)jakiś pożal się boże handlowiec rzucił cynicznie przez telefon, że nowe
                  budynki będą ażurowe. Głupota czy bezczelność?
                  Edbud buduje dla różnych spółdzielni-podobno całkiem znośnie ale tam cena to
                  3000 PLN a nie 4000 i więcej czym spowodowana jest ta różnica 33% VAT? ;)

• Gość: Skrojony klient Re: Edbud- Kabaty Relaksowa-krojenie klienta IP: *.uk.hibm.hsbc / 193.108.78.* 08.10.03, 09:44
                    Pomimo ze kupuje mieszkanie w tej budowie to za Edbudem jakos nie przepadam (z
                    NIEKTORYCH powodow , ktore zostaly wymienione powyzej). Tym niemniej dosyc
                    irytujace jest robienie ludziom wody z mozgu jak w mailu powyzej. Poniewaz z
                    w/w wzgledow troche sie przyjrzalem inwestycji wydaje mi sie , ze male
                    sprostowanie sie nalezy tym ktorzy byliby zainteresowani:

negocjacje cenowe - PRAWDA - przypominaja walenia glawa w mur

wysokie ceny - PÓŁPRAWDA - przez 4 miesiace szukalem mieszkania w podobnej
                    lokalizacji i o podobnych warunkach (nie parter, nie ostatnie, duzy balkon, z
                    daleka od KEN i Wąwozowej) i nie znalazlem - bylo tylko NCC ale sa jeszcze
                    drozsi, byly tansze oferty ale tylko na papierze (de facto wykupione np.
                    wspomniamy Merkury). A bylo to wiosna, kiedy ceny dopiero zaczynaly rosnac.

przedluzenie Pileckiego i droga do Powsina - NIEPRAWDA - moj brat przegladal
                    plan zagospodarowania przestrzennego okolicy - przedluzenie Pileckiego na dzien
                    dzisiejszy nie jest planowane(jest na starszych planach miasta), a zjazd do
                    Powsina ma byc wczesniej (obecny to prowizorka, ktora ma byc zlikwidowana - tez
                    mi sie nie podoba. Ale zachecam do przejrzenia planow samemu.

czynsz - NIEPRAWDA - to juz de facto ustala wspolnota (np. jaki chcecie miec
                    fundusz remontowy). Zarzadca (czyli Edbud) pobiera oplate za zarzadzani i mnie
                    mowiono, ze bedzie to ok. 0.8 zl za metr.

Edbud bedzie zarzadca - PRAWDA - tez mnie to w...., ale trudno. Trzeba zakladac
                    ze przez te 3 lata sie beda starac Inaczej po tym okresie wypowie im sie umowe.
                    A zarzadzanie nieruchomosciami jest dosyc oplacalne (wiec chyba lepiej przez 3
                    lata dzialac rozsadnie i potem podskubywac przez 20 lat niz sie od razu
                    skreslic)

Wykonczenie - PRAWDA - totalna surowizna, ale standardy w okolicy nie sa duzo
                    lepsze

Ogrodzenie - PRAWDA - brak. Martwi mnie to , ale na Osiedlu Kabaty rozwiazali
                    ten problem monitoringiem.

Inny problem to wspomniane juz wczesniej doplaty do powierzchni wspolnotowej
                    (ok 1% wartosci extra)oraz sposob liczenia powierzchni (de facto powierzchnia
                    uzytkowa jest o ok. 1-2% mniejsza niz przedstawiaja w planach).
                    • Gość: pp Re: Edbud- Kabaty Relaksowa-krojenie klienta IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.10.03, 21:47
                      Irytujące jest to, ze potwierdzasz to co piszę i zarzucasz mi robienie ludziom
                      wody z mózgu. Przeczytaj jeszcze raz mój post.
                      I tak: nie pisze o wysokich cenach tylko o sposobie ich podawania i próbie
                      ukrycia rzeczywistej ceny. Chodziło mi o to, że przy cenie powyżej 4000 PLN
                      standardem jest u innych, wcale nie najlepszych developerów to co w EDBUDZIE
                      jest za dopłatą-drzwi, vdomofon lub to czego nie ma:gres, parapety płot itp.
                      Przy okazji:gdybyś lepiej poszukał znalazłbys tanie lokalizacje w okolicy-
                      niestety są to spółdzielnie i terminy są odległe.
                      Niestety NIEPRAWDĄ jest, że nie będzie przedłużenia. Jest to może kwestia nie
                      roku dwóch i może to nie od razu będzie przedłużenie aż od Pileckego ale jest
                      coś takiego jak ul. Nowokabacka, która zaczyna się przy lesie i gdzieś się
                      kiedyś skończy- może przy Ken (Kabacki Dukt) albo dalej- ale jakiś ruch tam
                      pojedzie.
                      Droga do Powsina jest rzeczywiście planowana w okolicy NCC( nigdy nie pisałem
                      że przejedzie przez twoje mieszkanie)ale to plus Nowokabacka mogą sprawić pewne
                      zamieszanie w spokojnej okolicy.

Jeśli chodzi o czynsz to gratuluję samopoczucia (NIEPRAWDA mówiono mi(!)że to
                      0.80 zl za metr) czyli 80 gr. To znaczy, że posiadacz 100 m mieszkania zapłaci
                      80 zł za miesiąc za zarządzanie.
                      Ja słyszałem wcześniej o 10 PLN a teraz o 8 PLN co daje 800 PLN miesięcznie za
                      takie mieszkanie.
                      W tej chwili tam gdzie mieszkam, była taka sama sytuacja- developer stał się
                      zarządcą i doił wspólnotę przez rok. Wprowadził swoich ludzi do zarządu i było
                      go b.trudno zmienić Nie twierdzę, że Edbud tak zrobi ale na pewno będzie chciał
                      zarobic przez 3 lata. Budynek, który Edbud postawił wcześniej też ma swoja
                      wspólnotę ale Edbud nie dopuszcza myśli o wspólnym zarządzaniu całym kompleksem
                      choć tak przecież byłoby taniej.

Sugeruję żeby porozumieć się z mieszkańcami wcześniej zbudowanego założenia i
                      stworzyć jedną wspólnotę- sprzedać jeden lokal i wspólnie wybudowac płot.
                      • Gość: JK Re: Edbud- Kabaty Relaksowa-krojenie klienta IP: *.acn.pl 12.10.03, 22:14
                        Podobno z tymi płotami narzuconymi przez deweloperów to na Ursynowie jest
                        problem. Nasz deweloper powiedział, że w związku z tym, że Kabaty są całe
                        złożone z ogrodzonych osiedli, jakiś burmistrz czy coś w tym stylu zakazał
                        stawiania wysokich ogrodzeń w nowo powstających blokach. Nie wiem jednak na ile
                        to jest prawda.
                        • jarekq Re: Edbud- Kabaty Relaksowa 13.10.03, 23:02
                          Gość portalu: JK napisał(a):

> Podobno z tymi płotami narzuconymi przez deweloperów to na Ursynowie jest
                          > problem. Nasz deweloper powiedział, że w związku z tym, że Kabaty są całe
                          > złożone z ogrodzonych osiedli, jakiś burmistrz czy coś w tym stylu zakazał
                          > stawiania wysokich ogrodzeń w nowo powstających blokach. Nie wiem jednak na
                          ile
                          >
                          > to jest prawda.

Obawiam się, że to wymówka-developer nie chce wyskoczyć z kasy.O zakazie nie
                          słyszałem, a poza tym-małe ogrodzenie w zupełności wystarczy- głównie chodzi o
                          to, żeby psy nie biegały w miejscu zabaw dzieci i żeby np. można było zostawiać
                          zabawki dzieci w piaskownicy bez ryzyka, że ktoś je weźmie. Jeśli chodzi o
                          złodziei- to żadne ogrodzenie nie jest zabezpieczeniem-to psychoterapia dla
                          mieszkańców.
                          j
                          • Gość: matrix Re: Edbud- Kabaty Relaksowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.03, 09:37
                            0
                            • Gość: XXL Re: Edbud- Kabaty Relaksowa IP: *.chello.pl 15.10.03, 21:04
                              Mam prośbę do sąsiadów z oddanego już sąsiedniego budynku- przy ul. Dembego
                              odezwijcie się, napiszcie o swoich doświadczeniach z Edbudem.
                              Pozdrawiam.
                              XXL
                      • Gość: Esc Re: Edbud- Kabaty Relaksowa-jak to jest w I etapie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.10.03, 12:29
                        Witam,
                        Mogę podać cenę za metr kw. czynszu (a właściwie "zaliczki na poczet
                        eksploatacji lokalu i części wspólnych nieruchomości") tylko nie chciałbym
                        wprowadzic nikogo w błąd, jakoże należności za lokal obejmują 13 pozycji o
                        różnych jednostach a za miejsce w garażu 7 pozycji. Jeśli chodzi tylko o
                        pozycję "koszty zarządu" to sprawa jest prosta, wynosi ona 0.83 PLN za m2
                        ("udział -lokal+komórka")
                        Mam nadzieję, że pomogłem.
                        Pozdrawiam
                        • Gość: ppp Re: Edbud- Kabaty Relaksowa-jak to jest w I etapi IP: *.uk.hibm.hsbc / 193.108.78.* 20.10.03, 09:24
                          To ile to jest suma sumarum tych oplat za 1m2? Z gory dzieki
                          • Gość: Esc Re: Edbud- Kabaty Relaksowa-jak to jest w I etapi IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.10.03, 15:35
                            OK. Podzieliłem cały czynsz przez pow. mieszkania i wyszło ok. 5,10 PLN za 1 m2
                            ale są w tym opłaty za cw, zw, wywóz nieczystości oraz ochronę, które to nie
                            odnoszą się do powierzchni mieszkania. Przy tym samym algorytmie czynsz za 1 m2
                            miejsca w garażu wynosi ok. 2 PLN.
                            Pozdrawiam
    • Gość: m Re: pytanie o akustykę IP: *.acn.pl 16.10.03, 20:31
      nie chcę się czepiać ale czy budynki Edbudu nie maję lekko skopanej akustyki?
      chodzi o zbyt cienkie stropy i ściany z białej cegły.
      • Gość: Gość Re: pytanie o akustykę IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 16.10.03, 21:27
        Mają i to jak!!!
        • Gość: ppp Re: pytanie o akustykę IP: *.uk.hibm.hsbc / 193.108.78.* 17.10.03, 08:44
          Ze zdecydowania wnioskuje, ze mieszkasz lub mieszkales w mieszkaniu zbudowanym
          przez Edbud. Poniewaz na tym forum sa osoby zainteresowane inwestycjami tej
          firmy czy moglbys pdac wiecej informacji niz tylko "i to jak!"
          • Gość: Gość Re: pytanie o akustykę IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 17.10.03, 09:51
            Słychać jak sąsiad spuszcza wodę w łazience, jak zmywa naczynia w kuchni, jak
            rozmawiają za ścianą (mozna powtórzyć prawie każde słowo).
            Słychąć odgłosy kroków na klatce schodowej. Słychać jak sąsiedzi dwa piętra
            wyżej zamykają drzwi do swojego mieszkania.
            Słychać pracę urządzeń zamontowanych w piwnicy.
            • Gość: XXL ReEdbud Dembego IP: *.chello.pl 24.10.03, 21:43
              Drodzy sąsiedzi z budynku już oddanego do użytku , może macie jeszcze jakieś
              zpostrzeżenia związane z Edbudem.
              Pozdrawiam.
              XXL
              • Gość: Nina Re: ReEdbud Dembego IP: 195.85.249.* 18.11.03, 13:57
                Ja różwnież prosze o podzielenie się wrażeniami ze wspolpracy z Edbudem osoby,
                ktore zamieszkaly w ich budynkach lub maja zamiar to zrobic.
                • Gość: kris700@wp.pl Re: ReEdbud Dembego IP: 195.245.213.* 19.11.03, 16:33
                  Witam!:))

Poczytaj sobie wcześniejsze i późniejsze posty na temat Edbudu. Zwróć uwagę
                  choćby na rady naszej nieocenionej ekspertki - B. Ja ze swej strony chętnie
                  podzielę się swoją wiedzą nt. Edbudu, gdyż jestem bliski finalizacji umowy
                  związanej z nabyciem mieszkania w interesującej Cię lokalizacji. Co Cię
                  interesuje? Sam też chętnie dowiem się czegoś nowego...

Pozdrawiam,
                  K.
                • patttka Re: ReEdbud Dembego 22.11.03, 18:04
                  Hm, im dluzej trwa wspolpraca tym gorzej sie ona uklada. :(

Mamy mieszkanie w budynku Dembego I, mieszkamy ladnych pare miesiecy i moge
                  powiedziec, ze pracownicy Edbudu zaczeli na nas robic coraz gorsze wrazenie...

Ostatnia sprawa: chcielismy zorganizowac siec blokowa i lacze we wlasnym
                  zakresie (w budynku byly tylko oferty Aster i 2A, ktore dogadaly sie z
                  Edbudem).

Jedynym rozwiazaniem w tej okolicy bylo lacze radiowe, wiec byla wymagana zgoda
                  Edbudu na instalacje anteny na dachu. Edbud krecil, zwlekal, odwlekal, domagal
                  sie ciagle nowych planow, w koncu nie wydal nam tej zgody! Dodam, ze 2A to
                  wlasnie lacze radiowe, ktore ma zainstalowana antene na naszym dachu i dodam,
                  ze z uslug 2A korzystaja na "promocyjnych" warunkach pracownicy Edbudu, ktorzy
                  maja wykupione mieszkania na Dembego (pracownik Edbudu z klatki B otwarcie
                  powiedzial, ze dla niego kazda inna oferta bedzie mniej korzystna).

Na szczescie udalo sie rozwiazac sprawe dzieki dojsciom do prezesa Edbudu,
                  jeden z sasiadow poszedl na rozmowe z prezesem, przedstawil sytuacje,
                  odpowiednie osoby zostaly wezwane na dywanik i musialy sie tlumaczyc (np.
                  okazalo sie, ze od 2A nie wymagali zadnych planow instalacyjnych anteny!,
                  jednym slowem to tylko nam bruzdzili).

Druga wazna sprawa: akty notarialne. Wg umowy akty notarialne mialy zostac
                  podpisane w czerwcu, ciagle przesuwaja termin o pare miesiecy. Teraz (juz
                  podobno ostateczny termin) to grudzien. Probuja przepchnac w aktach jakies
                  durne zapisy o tym, ze Edbud ma zarzadzac budynkiem przez 3 lata (nie ma tego w
                  umowie) i strasza, ze jak nie zgodzimy sie, to podpiszemy akty dopiero w
                  przyszlym roku, kiedy to zmienia sie stawka VAT na grunt i oczywiscie bedziemy
                  musieli doplacac...

W ogole to Edbud mial duze problemy z uzyskaniem zgody na uzytkowanie tego
                  budynku, gdyz w trakcie budowy zmienil plany i zrobil poddasze uzytkowe.
                  Dodatkowo sposob zarzadzania budynkiem przez Edbud-Centrum odbiega od
                  przejrzystosci, ciagle placimy tylko zaliczki, dostalismy rozliczenie dopiero
                  za okres luty-maj i u nas np. cena CO w ogole nie zgadza sie z licznikiem!!!

Moznaby jeszcze dlugo pisac o fatalnych barierkach balkonowych, gresie na
                  balkonie (za ktory policzyli sobie dodatkowo horrendalna kwote, a ulozony jest
                  okropnie - wychodza krzyzyki, robia sie kaluze), videodomofonach (kamera tylko
                  z jednej strony i glupie tlumaczenie Edbudu, ze z drugiej strony sa
                  niepotrzebne, bo wspolnota moze sobie ogrodzic teren) i ogolnie trudnosciach w
                  komunikacji z pracownikami Edbudu. :/

W tej chwili jestem bardzo zrazona do tej firmy. Pewnie inni developerzy
                  stosuja podobne praktyki, ale nie mozna przechodzic nad tym do porzadku
                  dziennego! W tej chwili firmy budowlane maja przewage nad klientami i podchodza
                  do nich z pozycji sily, przykre. :(

hej
                  patttka
                  • Gość: Kris Re: ReEdbud Dembego IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.11.03, 01:02
                    Nie wiem jak wygląda w rzeczywistości wzór umowy Edbudu, ale ta zgrana ze
                    strony internetowej nie nastraja zbyt optymistycznie. Pełno w niej chaosu - na
                    początku stwierdzenie, że Edbud ma tą działkę w wieczystym użytkowaniu, chwilę
                    później, że przewłaszczy na nabywcę proporcjonalny udział w gruncie, a jak
                    wiadoomo jedno z drugim się wyklucza. druga sprawa to możliwe opóźnienia w
                    budowie - można dojść do wniosku po przeczytaniu roz 2 punktu 2.4, że Edbud
                    może budować bez końca budynek bez ponoszenia jakichkolwiek kar - wystarczy że
                    robol wpisze do dziennika budowy dodatkową robotę do wykonania, której
                    oczywiście nie można było przewidzieć........ nie wspomnę tu o ustalaniu ceny -
                    oddzielnie za to oddzielnie za tamto. Roz 1 punkt 3.3. też daje wiele do
                    myślenia odnośnie ewentualnego przekazania zarządu przez Edbud na rzecz
                    Wspólnoty Mieszkaniowej - "(...)w związku z tym zobowiązuje się [nabywca] nie
                    podejmować lub uczestniczyć w przedsięwzięciach naruszających powyższą
                    integralność, nieakceptowanych przez organ sprawujący zarząd, administrację..."
                    proszę napiszcie czy to samo jest w praktyce i co o tym myślicie.
                    PS Sąsiednie Osiedle Kabaty Edbud budował za 3100PLN - dlaczego jako generalny
                    inwestor narzuca tak horrendalną marżę?
                    • Gość: Theo Re: umowa przedwstępna IP: *.chello.pl 03.12.03, 22:18
                      Mam pytanie do mieszkańców 1 budynku wybudowanego przez Edbud w rejonie ulicy
                      Relaksowa/ Dembego jak rozwiązaliście sprawę umowy przedwstępnej, czy
                      podpisywaliście ją?
                      Ile wynosiła taksa notarialna,którą trzeba zapłacić notariuszowi który zajmuje
                      się sprawami tej budowy. Czy płaciliście 100% taksy notarialnej przy umowie
                      przedwstępnej i 100% przy umowie przyrzeczenia -przy odbiorze mieszkania.
                      Czy można samemu szukać tańszego notariusza.
                      Będę wdzięczny za wszystkie informacje.
                      Pozdrawiam.
                      Theo.
                      • Gość: Theo Re: umowa przedwstępna IP: *.chello.pl 04.12.03, 22:02
                        Pozdrawiam wszystkich mieszkańców. Dembego /Relaksowa.
                        Mam nadzieję że podzielicie się swoimi doświadczeniami w sprawie którą
                        poruszyłem.
                        Theo.
                        • Gość: kris700@wp.pl Re: umowa przedwstępna IP: 195.245.213.* 05.12.03, 14:52
                          W najbliższy weekend chcę podjąć ostateczną decyzję w sprawie zakupu mieszkania
                          w interesującej Cię inwestycji. Chętnie podzielę się spostrzeżeniami pod
                          numerem telefonu 0606 216 097.

Pozdrawiam,
                          K.
                          • Gość: Theo Re: umowa przedwstępna IP: 5.2.* / *.chello.pl 08.12.03, 21:20
                            Wyciągam ten wątek z nadzieją że ktoś z mieszkańców pierwszego budynku odezwie
                            się . Bardzo prosze napiszcie czy podpisywaliście umowę przedwstepną?
                            Pozdrawiam.
                            Theo.
                            • patttka Re: umowa przedwstępna 11.12.03, 16:08
                              My akurat nie podpisywalismy umowy przedwstepnej w formie aktu notarialnego
                              (rowniez trojka naszych znajomych, ktorzy kupili mieszkanie na Dembego I, nie
                              podpisywala takiej umowy). Jednak wiem, ze bylo pare takich umow - szczegolow
                              niestety nie znam.

Wlasnie jestesmy niedlugo po podpisaniu aktu notarialnego (wreszcie! - 6-
                              miesieczne opoznienie). Wrazenia mieszane:
                              1. nie mozna wybrac innego notariusza
                              2. notariusz niezbyt kontaktowy - pytania o wytlumaczenie konkretnych zapisow w
                              akcie spotykaly sie z niechecia/zloscia
                              3. zapis o powierzeniu funkcji Zarzadu Edbud-Centrum.

Jesli macie jakies pytania, to prosze, chetnie podziele sie swoimi wrazeniami
                              ze wspolpracy z Edbudem.

Trzymajcie sie cieplo,
                              patttka
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka