Dodaj do ulubionych

Ważne, gdzie kupić mieszkanie?

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.09.03, 14:35
Słuchajcie, ja naprawdę zglupialam. Przez 2 dni doslownie czytam tutaj na
forum rozne opinie. Chce kupic mieszkanie na Tarchominie, Dzis obejrzalam
odiedle Przy Lesie II, widzialam osiedle Mostostalu ale jestem przestraszona
zla kondycja firma. zastanawialam sie nad osiedlem Pod debami ale opinie mnie
przerazily. Moze ktos mi wskarze jeszcze jakies bloki na tarchominie gdzie
moglabym kupic fajne mieszkanie, z dala od ulicy?
Druga kwestia, to ostrzezenie o ekologicznym osiedlu strumykowa. Dzis tam
bylam. Biuro sprzedazy, ktore tam bylo - juz go nie ma, a Pani ktora w nim
pracowala juz tam nie pracuje. Glowny inwestor - energopol zbankrutowal, tak
powiedzieli mi robotnicy. Koncza oni prace w 2 blokach, 2 kolejne stoją, nic
tam sie nie dzieje. Ludzie z tych blokow jaki sie dowiedzieli co sie dzieje
szybko zamieniali mieszkania z tych blokow na 2 ktore sa konczone. Ale sami
robotnicy odradzili mi kupna mieszkania w tym bloku bo nie wiadomo co teraz
bedzie z tymi blokami. Ale faktycznie stoja one dlugo i dlugo nic sie w nich
nie dzieje bo mieszkam blisko i obserwowalam te osiedle.
Obserwuj wątek
    • iremos Re: Ważne, gdzie kupić mieszkanie? 16.09.03, 14:46
      Np. Rsm"Praga", www.rsmpraga.pl
      • Gość: radek Re: Ważne, gdzie kupić mieszkanie? IP: 81.93.74.* 16.09.03, 15:45
        nie polecam tej spoldzielni, slyszałem kiepskie opinie naprawdę nie polecam
        • Gość: RADEK Re: Ważne, gdzie kupić mieszkanie? IP: 81.93.74.* 17.09.03, 10:02
          Jeżeli dobrze poszukasz na forum znajdziesz negatywne opinie nt. RSM
          PRAGA.Prawdopodobnie ten kto to pisał jest członkiem zarządu. Uważaj mamią
          elastycznością w zakresie dostosowania do potrzeb klienta. Moja koleżanka się
          stamtąd wycofała i dziękuję, że zrobiła to w porę. Nie polecam spóldzielni.
          NAJLEPSZYM ROZWIĄZANIEM JEST PODPISANIE AKTU NOTARIALNEGO zaraz przy zakupie
          mieszkania. Ewentualnie umowa przedwstępna w formie aktu notarialnego, rzadko
          który deweloper zgadza się na to. Rynek wtórny przewaznie duża płyta dziwni
          sąsiedzi . Ciężka sprawa - pamiętaj to sa oszczędności całego twojego życia
          pozdrowienia
          • bbkk Re: Ważne, gdzie kupić mieszkanie? 17.09.03, 10:59
            Gość portalu: RADEK napisał(a):

> Rynek wtórny przewaznie duża płyta dziwni sąsiedzi .

Czy tylko w nowych blokach mieszkają "normalni"? Jak się czyta niektóre spory
            mieszkańców nowowybudowanych bloków to raczej ich chciałoby się
            nazwać "dziwnymi".

A jeśli chodzi o kupno mieszkania, to poszukaj czegoś co już stoi i do czego
            możesz się zaraz wprowadzić. Na prawdę jest dużo takich mieszkań.
            • Gość: Marta Re: Ważne, gdzie kupić mieszkanie? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.09.03, 15:52
              jeśli jest dużo takich mieszkań to napisz mi gdzie one są? Ja od 3 dni siedzę
              na internecie i jak znajdę coś co mnie interesuje to już dawno tego nie ma.
              • Gość: Mario Re: Ważne, gdzie kupić mieszkanie? IP: *.telenergo.pl 18.09.03, 12:10
                Dokladnie.
                Ten co pisze, ze jest duzo mieszkan do wyboru na wybudowanych juz osiedlach
                totalnie sie nie orientuje w temacie. Podobnie jak Marta od trzech miesiecy
                szukam gotowego mieszkania na Tarchominie lub Bialolece. Sa, oczywiscie: w
                metrazach od 80 m2 lub we wspomnianym RSM Praga (ohyda). Mnie interesuja 2
                pokoje do 50m2 a takich mieszkan w wybudowanych osiedlach po prostu juz nie ma.
                Rok, poltora roku temu zgoda - byly ale teraz nuda.
                Marta ja cos znajdziesz to napisz do mniw marlisk@poczta.onet.pl
                Ja zastanawiam sie nad jednym developerem. ALe to juz na priv bo ktos mnie
                oskarzy, ze jestem z zarzadu.
                Mario
                • Gość: Marta Re: Ważne, gdzie kupić mieszkanie? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.09.03, 12:33
                  Zaraz do Ciebie napisze meila. Pozdro
                  • Gość: ur Re: Ważne, gdzie kupić mieszkanie? IP: 213.25.161.* 18.09.03, 12:34
                    polecam

www.akacje.pl
                • Gość: Marta Re: Ważne, gdzie kupić mieszkanie? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.09.03, 12:51
                  Mario wyslalam Ci wlasnie meila. pozdro
                  • Gość: lew Re: Ważne, gdzie kupić mieszkanie? IP: *.mos.gov.pl / *.mos.gov.pl 18.09.03, 13:09
                    A ja kupilem w RSM PRAGA mieszkanie w budynku przy Myśliborskiej. Czy ohyda to
                    kwestia gustu. Ja mam mieszkanie w najmniejszym bloku, w którym jest tylko 8
                    mieszkań, więc blok jest całkiem kameralny. Ale spółdzielnia jest rzeczywiście
                    nie do końca uczciwa - sprzedając mnieszkania nie poinformowała nas, że ma
                    nieuregulowaną częśc gruntu (okoo 5%) na którym znajduje się inwestycja i
                    dlatego musimy czekać około 2 lat na wyodrębnienie wasności. Do tego czasu
                    będziemy mieli własność spółdzielczą :(. I to jest irytujące.
                    A i oile wiem w moim budynku jest jeszcze jedno mieszkanie 2-pokojowe
                    niesprzedane. Przynajmniej parę dni temu jeszcze było. I dodam jeszcze, że nie
                    jestem pracownikiem spółdzielni (żeby ktoś nie pomyśla sobie...).
                    • Gość: Marta Re: Ważne, gdzie kupić mieszkanie? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.09.03, 13:16
                      Drogi Lew,
                      Napisz prosze, czy rzeczywiscie jest tam halas od ulicy duzy? Bo wogle nie
                      bralam pod uwage tej inwestycji z powodu usytuowania przy ulicy.
                      • Gość: Bobo Polecam Inwestprojekt IP: *.chello.pl 18.09.03, 13:48
                        teraz budują budynek przy ulicy Odkrytej 46
                        • Gość: lew Re: Polecam Inwestprojekt IP: *.mos.gov.pl / *.mos.gov.pl 18.09.03, 14:24
                          Ja mam absolutną (no prawie - nie jest to środek lasu) ciszę, ponieważ mój
                          budynek jest ostatnim najmniejszym pomarańczowym blokiem i jest oddzielony od
                          Myśliborskiej tym szarym długim budynkiem. A Światowida jest na tyle daleko, że
                          hałas przez nią emitowany jest praktycznie niesłyszalny. Poprzednio mieszkałem
                          przy jednej z ruchliwych ulic w centrum i szokiem dla moich uszu była cisza,
                          którą tu zastałem. Ale podejrzewam, że w tym szarym bloku przy Myśliborskiej
                          nie jest już tak cicho.
              • etomek321 Re: Ważne, gdzie kupić mieszkanie? 05.10.03, 18:41
                Witam

Ja rowniez szukam, najchetniej 2 pokoje do 40m.
                Jak ktos cos wie to prosze o info.

z gory dziekuje
                etomek321@gazeta.pl

Gość portalu: Marta napisał(a):

> jeśli jest dużo takich mieszkań to napisz mi gdzie one są? Ja od 3 dni siedzę
                > na internecie i jak znajdę coś co mnie interesuje to już dawno tego nie ma.
                • Gość: anonim Re: Ważne, gdzie kupić mieszkanie? IP: 194.9.223.* 06.10.03, 09:33
                  Niestety smutna prawda jest taka, że DOBRE i ŁADNE mieszkania są wykupowane
                  zanim powstaną!
                  Nie ma co liczyć, że kupisz takie mieszkanie z możliwośćią zamieszkania od
                  zaraz.
                  A jeśli trafisz na takie, to wierz mi, na pewno jest mnóstwo powodów dla
                  których ktoś CHCE lub MUSI sprzedać to mieszkanie. I z regóły nie są to powody
                  finansowe.
                  Także pozostaje albo kupować to co jest, akceptując zaistniałą sytuację i wady
                  mieszkania, albo rozglądac się za inwestycjami zaczynającymi się i modlić się
                  do Najwyższego, aby inwestycja została dokończona.
                  Wbrew pozorom jest sporo developerów (niekoniecznie największych) którzy nie
                  przeinwestowali i mają płynnośc finansową, rozejrzyj się po okolicy która cię
                  interesuje, pogadaj z kierownikami budów, pojedź na targi mieszkaniowe, nie
                  wszystko można znależć w internecie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka