Gość: stg44 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.08, 22:52 witam.planuję kupić mieszkanie na ul.głębockiej. czy ktoś z was miał doczynienia z firmą asbud.? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
j.bartosiewicz.0 Re: ASBUD 09.06.08, 23:15 ja mialem ! jest to calkiem niezla polska firma developerska. celuje w srednia klase cenowa dla przecietnego odbiorcy. adekwatna jakosc do ceny. POLECAM w swojej klasie cenowej !!! Gość portalu: stg44 napisał(a): > witam.planuję kupić mieszkanie na ul.głębockiej. > > czy ktoś z was miał doczynienia z firmą asbud.? Odpowiedz Link Zgłoś
kensio Mothafuckas Tar Poverty Divelopment 10.06.08, 00:18 bartoszek i jeggo zleceniodawcy: Kochani "diveloperzy" przykro nam że wasze fundusze są na wyczerpaniu, ale prosimy o zatrudnienie trola-fun_settera o choćby ninimalnej wiedzy o rynku developerskim. Proszę też wklepać sobie na pamięć iż, metoda trollingu "kopiuj- wklej" nie sprawdza się. Dla utrwalenia: USBUD to nie pseudobudowlańcy, garażowcy, szczwane chciwe polaczki, jak wy z Property Development, tylko firma żydowska. Oni sami o sobie zapewne napiszą że o kapitale izraeskim bądź amerykanskim... Odpowiedz Link Zgłoś
j.bartosiewicz.0 nie masz racji 10.06.08, 00:24 polecalbym ci albo sie douczyc na temat rynku RE albo sie doradzic u ekspertow rynku RE ! albo - co moze byc latwiejsze powstrzymac sie od zabierania glosu na temat o ktorym wiesz niewiele. zapraszam do merytorycznej debaty userow forum ! Odpowiedz Link Zgłoś
kensio Not right... 10.06.08, 00:52 barti: Wejdź trollowy tłumoku na ich stonkę, poczytaj sobie co piszą, a potem się wypowiadaj pseudoekspercką nowomową. www.asbud.com/o_firmie,strona,2.html Nie zapomij napisać że dzielisz się wiedzą "tajemną", "insider", a potem zaapeluj o "debatę" "merytoryczną". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek kensio olewaj trolla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.08, 01:40 Każda odpowiedź kogoś na forum, to dla niego okazja do wklejania kolejnych bździn. Prawdopodobnie pan xx.yy.0 ma płacone za wierszówkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stg44 sory panowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.08, 07:44 nie po to założyłem wątek by czytać o waszych "osobistych wycieczkach" jak nie macie nic do powiedzenia do nie piszcie. zalezy mi na informacjach osób które miały bądź mają doczynienia z asbudem. Odpowiedz Link Zgłoś
kensio Sorry folks... 10.06.08, 07:56 stg44: Jak chcesz "ynformacji" nieskażonej żadną trollowska wycieczką, nawet na Smolną uliczkę, to wynajmij agencję detektywistyczną. Zapłać kilkanaście koła i nie będziesz musiał włazić w łachę kolego. Kiedyś "najlepszym" był Rutkowski - ostatnio jakby zszedł z anteny TVN'a... ciekawe dlaczego? Napisałbym ci troszkę o Asbudzie i jego działalności na terenie RE ale obstawiam na 95% że jesteś alterego bartoszka, naszego Smolnego trola, który najpierw wywołuje temat żeby natychmiast na niego odpisywać. W powyższym przypadku dał on i jego Smolni koleżkowie dupska na całego, co nie omieszkałem naświetlić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stg44 z całym szacunkiem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.08, 17:54 ale jeżeli piszesz że wiesz ale nie powiesz to po kiego ..... wogóle zaczynasz? napisałem wyraźnie że jak ktoś nie ma nic do napisania to niech sobie daruje i widać że nie umiesz czytać ze zrozmieniem. reprezentujesz żałosny poziom i wszyscy którzy naśmiecili w moim wątku. Odpowiedz Link Zgłoś
kensio Dear frend... 11.06.08, 09:38 stg44: Kochany przyjacielu, Cieszę się że założyłeś ten arcyciekawy wątek, ale nie jestes ani jego właścicielem ani włascicielem forum i raczej tez nie Gazetki. Skąd u ciebie takie zapędy do zawłaszczania wszystkiego, nawet prawa do swobodnej wypowiedzi hę? Przypomina mi to zachowanie Smolnych Developerów - te "divelopery" naiwnie wierzą że zawrócą kijeczkiem wisłę i rozpoczynają setki wątki na forum źeby odwrócić uwagę na forum od swoich obsmolonych dupsk. Pozdrowienia dla J.Bartoszka.zero - to dobry nick bo obrazuje poziom wiedzy tego trollo_fun_settera. Barti wie zero o re, tak jak i jego Smolni koledzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fajny Re: Dear frend... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.08, 09:47 Fajne to forum - zadajesz pytanie o konkretna inwestycje - jestes ZLY, bo chcesz kupic - a teraz przeciez nikt nie kupuje - wiec zostales podstawiony - na pewno! Na tym forum nie ma miejsca dla ludzi zaintererowanych kupnem nieruchomosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stg44 Re: Dear frend... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.08, 17:02 faktycznie - pomyliłem się że załozyłem tutaj wątek. gó.. a nie forum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek nie zalamuj sie ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.08, 17:13 to ze pisze tu kilku debilow jak kensio czy jacek to jeszcze nie powod zeby skreslac forum ! na pewno pojawia sie userzy ktorzy znaja sie na rynku i ci pomoga Odpowiedz Link Zgłoś
kensio Reminder... 12.06.08, 14:17 Podbijmy dla przypomnienia kim jest trollofunsetter j.bartoszek.zero i jaki jest poziom merytoryczny postów. Kochani Smolni "diveloperzy" - poprosimy o inteligentniejszego adversarza :p. Zgodnie z sugestią Jacka: property development smolna developer oszust idiota krętacz gnój Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stg44 Re: ASBUD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.08, 11:44 umowa z developerem jest poprawna , żadnych sztuczek - warszawska szkoła. Odpowiedz Link Zgłoś
kensio Dear trolling friend... 15.06.08, 13:29 stg44: Kochany przyjacielu, podziel się łąskawie z nami wiedzą co rozumiesz pod pojęciem: "umowa poprawna" oraz "szkoła - warszawska". Ciekawi mnie to bardzo, bo zazwyczaj szkoła warszawska ma znaczenie mocno pejoratywne... Czyżbyś nie przemyślał posta? Tutaj trzeba myśleć - nie ma pomiłuj. Dle kolegi trolla bartiego: smolna property development oszuści krętacze podszywacze wstrzymane budowy groźby karalne 191 par 1 kk 286 par 1 kk 300 par 1 kk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziadek Re: ASBUD IP: *.aster.pl 15.06.08, 17:13 kolego stg 44 Interesowałem się asbudem jakieś 2-3 miesiące temu i dostałem projekt umowy (bielany) Znalazłem w niej 9 przykładów klauzul niedozwolonych wymienionych na stronie uokik, Były w niej takie kwiatki jak indeksacja ceny lokalu według wskażnika wzrostu cen art konsumpcyjnych (oczywiście tylko wskażników dodatnich), zastrzeżenie zmiany ceny przy zmianie stawki vat, czy prawo klienta do odsetek dopiero przy opóźnieniu powyżej 90 dni od daty wykonania umowy. Do tego kretyńskie wręcz zapisy o warunkach odbioru technicznego. Najbardziej rozśmieszyła mnie klazula, że wszelkie wizualizacje i projekty prezentowane klientowi przed podpisaniem umowy a dotyczące zagospodarowania terenu wokół, nie są dla developera wiążące (sic !) No i akt notarialny dopiero po wpłacie bodaj 20 lub 30 % Jeśli to nie są "sztuczki" to co ??? Zapewne większość tych cudacznych zapisów developer bez szemrania zmieni na żądanie bystrzejszego niż ty kupca ( o ile nim jesteś) i sprzeda to jako wyraz daleko idącego kompromisu,aby tylko kupujący nie majstrował przy cenie. Nie jestem zwolennikiem kensio, ale w tym przypadku podzielam to co napisał. Odpowiedz Link Zgłoś
j.bartosiewicz.0 recommended & certified by Bartosiewicz !!! 15.06.08, 13:46 this is great RE investment managed by experienced and solid international developer ! zaden szmaciak z austrii ktory stara sie na tym forum zniechecic do konkurencji ! goraco polecam i rekomenduje ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arek bujaj sie smolny trolljebusie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.08, 21:53 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s ASBUD IP: 91.197.155.* 15.06.08, 23:25 witam ok. 1,5 roku temu kupiłem mieszkanie na Bielanach. Równiez zastanawiałem sie nad firma i konstrukcją umowy. Z perspektywy czasu moge bardzo polecić tego developera. Pomijając fakt, ze budowa została zakończona przed terminem firma bardzo solidnie wywiazywała sie z pozostałych zapisów umowy. Również standard wykonania nie pozostawiał wiele do zyczenia. poczawszy od jakosci gniazdek prądowych po poziomy scian i sufitów - wszystko ok. Oczywiscie wynikały jakies niedoróbki ale usuwano je dośc szybko. Jezeli ktos ma watpiwości czy jestem faktycznym mieszkańcem - z przyjemnościa mogę zaprosić i pokazać moje piękne mieszkanko. Podkreślę - za 4 tyś metr kw. !!!! Pomimo, że wielu "analityków" znajdywało wiele minusów - od trasy M.P poczawszy. Może trasa i powstanie ale co pownym - do kończacej się budować stacji metra bedę miał 0,9 km..... O innych zaletach Chomiczówki nie będe sie rozpisywał bo i po co...... ( a tak na marginesie - kiedys to forum było zdecydowanie ciekawsze ale odkąd uaktywniać zaczęli się debile typu kensio, herox itp - większość normalnych oddaliła się się; to forum dzięki takim "ludziom" umiera..... ) Odpowiedz Link Zgłoś
kensio AS(S)BUD? 16.06.08, 00:32 kolega s: Z chęcią przyjmę to zaproszenie i obejrze mieszkaneczko oraz zerknę w akt notarialny... Bo nie przyponinam sobie żeby Przylądek Bielany był sprzedawany w takich cenach (4000/m2)... Nawet Targówek szedł powyżej 4 kola, a co dopiero bielany. Troszkę kolego się wyłożyłeś - piszesz - "Również standard wykonania nie pozostawiał wiele do zyczenia. poczawszy od jakosci gniazdek prądowych po poziomy scian i sufitów - wszystko ok" Czy ty odbierałeś kiedyś mieszkanie/dom/ biuro? Poziomy sufitów... jeśli to byłoby niezachowane to masz murowaną katastrofę budowlaną. Dalej: "Oczywiscie wynikały jakies niedoróbki ale usuwano je dośc szybko" Rozumiem że największym problemem były gniazdka i te były dobre, ale inne niedoróbki były nieznaczące - nie śmiem pytać co to było... Piszesz 1,5 roku temu - Czyli przełom 2006/2007 wtedy misiu złoty hossa szalała na dobre a 'ynwestorzy' z hiszpanii, irlandii i całej ue przybywali z worami kasy na lewarze. Bajeczki dobre ale na jedynce o 19. No i nalepsze zostawiłem na deser: inetnum: 91.197.152.0 - 91.197.155.255 role: Kolporter NOC address: Kolporter Group - Kolporter Info S.A. address: ul. Zagnanska 61 address: 25-528 Kielce , PL Kolporter Development S.A. 25-528 Kielce, ul.Zagnańska 61 NIP: 9590937272 REGON: 290770351 KRS: 0000207850 phone: +48 41 367 85 02 phone: +48 41 367 85 03 e-mail: ripe@kolporter.com.pl admin-c: ASZ12-RIPE Za stroną: www.mieszkania.kolporter.com.pl/ofirmie.php Kolporter Development to firma inwestycyjno - deweloperska, specjalizująca się w inwestycjach mieszkaniowych. Spółka wchodzi w skład Grupy Kapitałowej Kolporter, która w 2005 roku osiągnęła przeszło 2,6 miliarda złotych przychodów. Marka Kolportera, obecna na polskim rynku od 15 lat gwarantuje firmie szerokie i stabilne zaplecze finansowe. INWESTYCJE W PRZYGOTOWANIU: WARSZAWA - ŚRÓDMIEŚCIE: Wielokondygnacyjny budynek mieszkalny z usługami o powierzchni użytkowej 20 tys. metrów kwadratowych. MAZURY: Osiedle apartamentów z funkcjami rekreacyjno - wypoczynkowymi realizowane na powierzchni 10 hektarów. Odpowiedz Link Zgłoś
kensio Re: AS(S)BUD? 16.06.08, 00:34 To gdzie mam podjechać z kałomierzem? Znienawidzonym miernikiem "diveloperów"??? ;p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Masakra kensio - rewelacyjny knock-out XD IP: *.acn.waw.pl 16.06.08, 00:35 Zmieniłbym nazwę z Przylądek Bielany na Trójkąt Bermudzki - kto mieszkał na Wrzecionie albo Chomiczówce ten wie co tam się wyrabia. Ciekawa okolica... Odpowiedz Link Zgłoś
j.bartosiewicz.0 due dilligence positive! reco : BUY ! 16.06.08, 12:20 swietna inwestycja daje slowo ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s. do "analityka" Kensia.............. IP: *.r.kbt.pl 17.06.08, 17:04 zapraszam "kolego" . Ul Bogusławskiego 19. Wyznacz jedynie dzień i godzinę - pomiędzy 17 a 19 stą. Z pominięciem najbliższego pn,wt,śr. Może być chociażby jutro. Udowodnię, że Twoje filozofie co do ceny za jaką kupiłem, mojego prawa własności do lokalu - są jedym wielkim gó...m, mącącym ludziom w głowach. Zobaczymy ile mądralo masz odwagi..... Sam zaproponowałeś. Tylko o ile się mylisz przeprosisz osobiście na tym forum. Czekam na wyznaczenie dnia na Bogusławskiego a pojawię się z aktem. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s. Re: do "analityka" Kensia.............. IP: *.r.kbt.pl 17.06.08, 17:10 i jeszcze jedno pajacu. To mieszkanie jest już drugim kupionym przeze mnie w Warszawie na przełomie 5 lat.... I udało mi się spałcić 90 % kredytu. Obydwa akty + wyciąg z banku o pozostałej kwocie kredytu do wglądu. Tak żeby Ci przyjemniej się zasypiało analizując swoją sytuację materialną..... czekam na termin. Tylko nie zapomnij wziąść swoich dokumentów bo również chciałbym sprawdzić z kim mam "przyjemność" rozmawiać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stg44 do gościa s. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.08, 19:13 Dziękuję za zainteresowanie tematem Asbudu. tak jak pisałem na wstępie myślę o kupnie mieszkania i chcę zaczerpnąć informacji od osób które miały bądź mają przyjemność z tym developerem. czy mógłbyś napisać jeszcze jakieś uwagi na które musze zwrócić szczególne zainteresowanie - jest to mój pierwszy zakup mieszkania. z góry wlk.dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s Re: do gościa s. IP: 91.197.155.* 17.06.08, 21:56 witam O wszystkich plusach i minusach dowiesz się zagłębiając sie w forum mieszkańców, pozdrawiam' przyladekbielany.phorum.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: STG44 Re: do gościa s. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.08, 22:15 dzięki wilekie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziadek Re: do "analityka" Kensia.............. IP: *.aster.pl 17.06.08, 22:42 KEEEENNNNNSSSSIIIOOOO ! daj głos - chyba cię cykor nie obleciał ? (w razie czego możesz dokonać autopomiaru swoim przyrżądem). Odpowiedz Link Zgłoś
kensio More to come tomorrow... 18.06.08, 01:11 dziadek + user s: No cóż kobyłka u płotu sie mówi. Trza będzie zweryfikować słowa usera s. Kolego s:, bardzo sie ciesze ze nabywasz nieruchomości w Warszawie, - postawa bohaterska, godna odnotowania na forum. Rozumiem że w Kolporter "Divelopment" świetnie płacą i można co 2,5 roku spokojnie zmieniać mieszkanka... Tak się składa że znam kolego złoty Kolporterowatego prezesa, wielokrotnego laureata różnych nagród. Swego czasu byłem częstym gościem w Kielcach. Kolporter nie słynie z najwyzszych pensji - zmieniło się cosik? Co do "randki" na Bogusławskiego 19 i ewentualnych pieszczot z kałomierzem, to proponuję skrócic ten obrzadek do niezbednego minimum. Znam świetnie Asbud, wiec nie bedzie problemu ustalic jaka byla cena twojej klitki, na przełomie 06/07, od razu mowie ze 4 koła wydaje sie nierealne, chyba ze dopłaciłes tonami makulatury ze zwrotów gazet. Jesli sie myle co do ceny , posypie głowe popiołem, co do reszty podtrzymuje obiekcje: 1. Najwazniejsze kryterium wykonania mieszkania - ładne gniazdka - wyjątkowo infantylne i totalnie odrealnione od istoty sprawy. 2. Poziom ścian i sufitów - nie widziałem ostatno żadnej inwestycji gdzie piętra nie trzymają wzgledem siebie poziomu - to by dpiero było - wszytkie drzwi, szafy otwierałyby sie lub same zamykały - "haunted house ;p". Co do poziomu ścian nie znam takiego terminu - chętenie poproszę o wyjaśnienie kieleckiego specjalistę. 3.At last but not at least - Asbudziaki sprzedawały pierwsze etapy osiedla na Targówku - Głębocka 92 (przy lasku). Najpierw wystawili sondująco cenę grubo poniżej 4000 (okolice 3500/m2)- wzieli kasę na rezerwacje - a potem wraz ze wzrostem zaawansowania uzgodnien i pozwolen - podwyższali cenę - z tego co pamiętam przez dłuższy czas utrzymywali cene w okolicach 4300 (poczatek 2006). Skoro na targówku był taki cyrk to domniemuje ze na bielanach jeszcze większy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s Re: More to come tomorrow... IP: 91.197.155.* 18.06.08, 08:51 tak krótko bo niestety nie mam ochoty z tobą dyskutować : wiekszego dupka nie nie miałem przyjemnosci poznać. Zaproponowałeś coś a póżniesz srasz w majty ( używam twojego języka by dać ci choć trochę satysfakcji .) Co do Kolportera czepiasz się broniąc własnej d...y wyszukując argumenty nie mające pokrycia w rzeczywistości. RAZ JESZCZE JESTEM W STANIE SPEŁNIĆ twoją PROŚBE ODNOŚNIE SPOTKANIA i udowodnić swoje racje - NA BOGUSŁAWSKIEGO - tak jak proponowałeś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stg44 do gościa S IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.08, 15:09 witam ponownie. chcę cię poprosić byś udostępnił swoją umowę z ASBUDEM w celu porównania z moją. kontakt meilowy. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
kensio Re: More to come tomorrow... 01.07.08, 11:01 kolega s: Myślałem że uchwycisz element ironii w mojej wypowiedzi. Dziękuje ci serdecznie za zaproszenie ale nie przyjezdzam na tematy poniżej miliona, nie wsponinając już ze za darmo. Jeśli chcesz udowodnić rzeczoną teze to po porostu zrób skan z aktu - wykreśl swoje dane i inne rzeczy które identyfikowały by ciebie i po bólu. Najlepiej jak wkleisz na fotkę czy inną stronkę i podasz linka. Niech wszyscy zobaczą jaki to kensio omylny chłopaczyna. Odpowiedz Link Zgłoś
kensio Re: More to come tomorrow... 01.07.08, 11:15 co do kolegi stg44: Widze ze rzeczywiscie na innych wątkach zbierasz info o okolicznych ynwestycjach "diveloperskich", stawiałem jako wysoce prawdopodobne że idzesz na wydrę chcąc rozwijać wątek AS(S)BUDu. Co do inwestycji na Głębockiej to masz prawo nie odczytac mojej subtelej ironii jako żeś nie z tematu. Wybaczam ci te kalumnie niezasłużone skierowane pod miom adresem :D Co do ASBUDU - firma żydowska. Przedstawiciele wspomnianej nacji od małego są indoktrynowani o swojej wyższości nad innymi rasami. Przykaz religijny nakazuje im że goi należy doić, wykorzystywać i uwalać, wikłać w gry. Jakie wspomniane podejście przyniosło reperkusje w przeszłości, chyba nie muszę wspominać. Rozwinę ten temat jeszcze kiedyś ten wątek obficiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stg44 Re: More to come tomorrow... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.08, 19:17 dzięki i przepraszam za swoje słowa skierowane do Ciebie - poprostu zależy mi na jak najszybszej inforamcji odnośnie asbudu. podziel się swoimi informacjami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stg44 Re: More to come tomorrow... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.08, 17:13 chyba ci się co poplątało we łbie. na glębockiej nie było mieszkańw cenie 35koła za metr2 bo min to 6,5 i gdzie tam masz "przy lasku" on jest dopiero po drugioej stronie toruńskiej. stary , jak już cos masz napisać to proszę - pisz z sensem bo robisz z siebie pośmiewisko. ot taka kolejna ta sam rada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim Re: due dilligence positive! reco : BUY ! IP: 81.3.82.* 29.07.08, 13:05 Witam, Asbud? wybudowali osiedle w konstancinie. Wygląda super, ale wykonanie pozostawia wiele do życzenia. Akt notarialny opóźniał się o pól roku na mieszkanie a na garaż mamy podpisywac za jakieś 9-12 miesięcy. Firma jest zainteresowana klientem w momencie jak ma sprzedać mieszkanie. potem można się z nimi tylko użerać i pracownicy smieją się w nos udając, że nic nie rozumieją i wszystko jest ok. Każdą wymuszoną na nich decyzję trzeba okupić nad wyraz dużą cierpliwością i uporem. Z drugiej strony jak narazie dobrze nam się tam mieszka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: ASBUD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.08, 16:02 Z tego co z mężem się rozglądaliśmy to osiedle derby d.d ma sporo niższe ceny niż asBud. Odpowiedz Link Zgłoś