Dodaj do ulubionych

SPÓŁDZIELNIA DOM 2000 BRZEZINY - ZWROTY

10.01.02, 21:47
Witam

Szukam osób, które czekaja na zwroty wniesionych wkladów z tejze Spóldzielni
DOM 2000 Brzeziny na lokalizacj Choszczówka, ew. na innych takze.

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • bravas Re: SPÓŁDZIELNIA DOM 2000 BRZEZINY - ZWROTY 14.01.02, 15:14
      co proponujesz?
      • beret1 Re: SPÓŁDZIELNIA DOM 2000 BRZEZINY - ZWROTY 14.01.02, 16:35
        Proponuję zebrać ludzi, może jak wszyscy razem się zabiorą, to wymuszą na tej
        spółdzielni zwroty... Prezes coś nie bardzo ma ochotę się spotykać, niby jest w
        szpitalu, teraz niby na zwolnieniu, cały czas kręcą, a podobno zaczynają jakieś
        nowe inwestycje. Należy tylko współczuć ludziom, którzy ew. się do nich zapiszą,
        bo jeśli wszystko będzie tak robione jak na Choszczówce to szkoda gadać....

bravas napisał(a):

> co proponujesz?

• Gość: oliwka Re: SPÓŁDZIELNIA DOM 2000 BRZEZINY - ZWROTY IP: *.hfp.com.pl 24.01.02, 16:06
          I co u was slychac? Dostaliscie kase? A tak a propos...rezygnacja z waszego
          powodu czy tej cwanej spoldzielni??
          • beret1 Re: SPÓŁDZIELNIA DOM 2000 BRZEZINY - ZWROTY 24.01.02, 16:14
            Niestety do tej pory nie oddali nam naszych pienidzy i chyba nie zamierzaj.
            Trzeba cala sprawe naglosnic w mediach, poniewaz powoluja sie na prawo, a sami
            tego prawa nie przestrzegaja !!!! Rezygnacja z naszego powodu, ale zlozylo sie na
            to kilka spraw, spaprany projekt domkow, pierwsza kolonia miala problemy z
            odbiorem, wiec druga pozmieniali, co nas nie urzadzalo, oraz wiele innych sporaw,
            sasiad, ktory mial duzo do gadania i trzeba bylo zmieniac plany, cena ktora sie
            zmieniala i w rezultacie wyszla prawie dwa razy taka jak nam obiesywano, a
            przedewszystkim fakt, ze zrobili wszystkich w bambuko twierdzac, ze 30% wkladu
            wlasnego wystarczy, a wiedzieli doskonale ze nie wystarczy, bo przed nami
            identyczna kolonia placila 40%.

Pozdrawiam

Gość portalu: oliwka napisał(a):

> I co u was slychac? Dostaliscie kase? A tak a propos...rezygnacja z waszego
            > powodu czy tej cwanej spoldzielni??

• Gość: oliwka Re: SPÓŁDZIELNIA DOM 2000 BRZEZINY - ZWROTY IP: *.hfp.com.pl 24.01.02, 17:07
              Co to znaczy ze podpieraja sie prawem? Czy prawo nie pozwala im oddac wam
              pieniedzy? Ja kiedys zrezygnowalam ze spol w Skierniewicach, bez powodu,
              odwidzialo mi sie i w ciagu 1 tyg. oddali pieniadze. Nie moge tego pojac. Ty
              wplacasz na mieszkanie, jak rezygnujesz to oddaja. Proste jak drut. Jezeli tak
              nie jest to oszusci i skur...Boze jak ja zaluje!!!!!!!!!!!
              Mam ochote im dopierdzielic (przepraszam za wyrazenie) ale jak?
              Tzymajcie sie :)))))
              Jakich "prawnych" argumentow uz
              • beret1 Re: SPÓŁDZIELNIA DOM 2000 BRZEZINY - ZWROTY 24.01.02, 23:21
                Najwyrazniej sprawa trafi do sadu, ale zobaczymy, bo maja jeszcze troche czasu.
                Prezesa nie mozna zastac, rozchorowal sie, wogole przez caly ten czas nas unika.
                Niby byl w szpitalu, teraz jest na zwolnieniu.
                Pozdrawiam
                PS. A czy ty zdecydowalas sie zrezygnowac, czy wplacilas kolejne pieniadze, bo
                vos pisalas ze chca od Was kolejnych wplat. Mozesz mi napisac co to sa za kolejne
                wplaty i z czego wynikaja ???

> Co to znaczy ze podpieraja sie prawem? Czy prawo nie pozwala im oddac wam
                > pieniedzy? Ja kiedys zrezygnowalam ze spol w Skierniewicach, bez powodu,
                > odwidzialo mi sie i w ciagu 1 tyg. oddali pieniadze. Nie moge tego pojac. Ty
                > wplacasz na mieszkanie, jak rezygnujesz to oddaja. Proste jak drut. Jezeli tak
                > nie jest to oszusci i skur...Boze jak ja zaluje!!!!!!!!!!!
                > Mam ochote im dopierdzielic (przepraszam za wyrazenie) ale jak?
                > Tzymajcie sie :)))))
                > Jakich "prawnych" argumentow uz

• Gość: oliwka Re: SPÓŁDZIELNIA DOM 2000 BRZEZINY - ZWROTY IP: *.hfp.com.pl 25.01.02, 09:54
                  Chca ostatniej trzeciej raty. Przyslali pismo ze sa gotowi do podpisania umowy
                  realizacyjnej choc:1. nie kupili gruntu 2. Jest odwolanie w Samorzadowym
                  Kolegium Odwolawczym wiec nie moga go kupic
                  3. nie wiadomo co z kredytem. To jakas kpina!!!
                  Ale czy mozesz mi powiedziec dlaczego prawo nie pozwala im wyplacic wam
                  pieniedzy i jakich argumentow uzywaja?? A co do sadu to podobno te sprawy nie sa
                  do wygrania.
                  My jeszcze nie zrezygnowalismy ale 3 raty bez wymaganych dokumentow nie wplace.
                  Bo nie wiem za co mam plac
                  • magda0 Re: SPÓŁDZIELNIA DOM 2000 BRZEZINY - ZWROTY 25.01.02, 11:49
                    Te sprawy sa raczejdo wygrania, problem w tym z etrwaja okolo 3 lat a do tego
                    czasu wasza spoldzielnia moze juz nie istniec, a gdy oglosza upadlosc to
                    indywidyualni wierzyciele nie maja juz na co liczyc.
                    • beret1 Re: SPÓŁDZIELNIA DOM 2000 BRZEZINY - ZWROTY 25.01.02, 21:59
                      Wiec co mozemy zrobic w tej sytuacji. Spoldzielnia do tej pory opierala sie na
                      statucie, ale teraz cos sciemniaja ze statut zostal uchylony i wg. nowego prawa
                      spoldzielczego mogo sie z nami rozliczyc dopiero po rozliczeniu calosci
                      inwestycji.

Tylko ze w momencie naszego wykresllenia obowiazywal stary statut, wiec co mozna
                      zrobic. A swoja droga to szukam osob ktore czekaja na zwroty, w szczegolnosci
                      chodzi mi o Choszczowke, a wiem ze osob jest kilka, tylko ze ze spoldzielni nie
                      moge dostac tych informacji. Moze jakies ogloszenie w prasie + ew. ostrzezenie
                      potrencjalnych klientow, ze spoldzielnia i prezes Grzegorz Stachowowiak
                      to "oszusci", nie przestrzegajacy prawa na ktore sami sie kiedys powolywali,
                      zreszta nawet umowa ktora zawieralismy mowila o zwrocie w ciagu trzech miesiecy
                      od momentu wykreslenia z czlonkow. Dawno to nastapilo i pieniazkow nie zwrocili.
                      A moze jest ktos komu zworcili ???

Pozdrawiam

magda0 napisał(a):

> Te sprawy sa raczejdo wygrania, problem w tym z etrwaja okolo 3 lat a do tego
                      > czasu wasza spoldzielnia moze juz nie istniec, a gdy oglosza upadlosc to
                      > indywidyualni wierzyciele nie maja juz na co liczyc.

• Gość: Zuza Re: SPÓŁDZIELNIA DOM 2000 BRZEZINY - ZWROTY IP: *.wm.net 28.01.02, 10:25
                        To sa bardzo trudne sprawy do wygrania i w kazdej Spoldzielni budujacej
                        mieszkania lokatorskie sa takie problemy ze zwrotem pieniedzy sama cos wiem na
                        ten temat bo mialam ten sam problem tylko z inna Spoldzielna. Pozdrawiam
                        • beret1 Re: SPÓŁDZIELNIA DOM 2000 BRZEZINY - ZWROTY 28.01.02, 21:18
                          A czy udalo Ci sie odzyskac pieniadze??? Jesli tak, to jakim sposobem, moze cos
                          podpowiesz ???

Pozdrawiam i z gory dzieki..

Gość portalu: Zuza napisał(a):

> To sa bardzo trudne sprawy do wygrania i w kazdej Spoldzielni budujacej
                          > mieszkania lokatorskie sa takie problemy ze zwrotem pieniedzy sama cos wiem na
                          > ten temat bo mialam ten sam problem tylko z inna Spoldzielna. Pozdrawiam

• bravas wspólna sprawa 04.02.02, 07:57
                  Poczekaj, cierpliwości(poczekajcie) ,dwa tygodnie, a liczba osób zainteresowana
                  tematem może wzrosnąć gwałtownie.
                  pozdrawiam
                  • Gość: AA Re: wspólna sprawa IP: 157.25.200.* 04.02.02, 11:05
                    A co się wydarzy? Ja z koleżanką nie dostaliśmy pieniędzy w przewidzianym umową
                    czasie. Głupi prezes - nie rozumie, że takie podejście dostarczy mu wrogów.
                    Zdecydowanych na wszystko.
                    • beret1 Re: wspólna sprawa 05.02.02, 12:44
                      Faktycznie wydarzyło się !!!
                      Z tego co wiem, to BGK się nimi już nawet interesuje, nie będę nawet pisał
                      czemu...

Z KFM i 30% wkładu a potem 40% to chyba coś nakręcili i to zdrowo.

Pozdrawiam

Gość portalu: AA napisał(a):

> A co się wydarzy? Ja z koleżanką nie dostaliśmy pieniędzy w przewidzianym umową
                      >
                      > czasie. Głupi prezes - nie rozumie, że takie podejście dostarczy mu wrogów.
                      > Zdecydowanych na wszystko.

• Gość: Zuza Re: SPÓŁDZIELNIA DOM 2000 BRZEZINY - ZWROTY IP: *.wm.net 29.01.02, 09:33
      Witam,
      Mnie udalo sie odzyskac pieniadze oczywiscie bez zadnych odsetek po jakims pol
      roku od zlozenia rezygnacji.Ja bylam w o tyle lepszej sytuacji, ze reszta
      lokatorow pomino, ze powinnismy sie wprowadzac w maju tego roku, a budowa
      jeszcze nie zostala rozpoczeta, nie chciala sie z tego wycofac. (Tylko kilka
      osob chcialo).Po prostu bylam dla pana Prezesa bardzo natretna dzwonilam
      codziennie, az chyba w koncu mial mnie dosc.Co do wniesienia tej sprawy do Sadu
      to sam mi to kilkakrotnie proponowal wiec mysle,ze trudno jest cos zyskac kiedy
      oni sa tak pewni siebie.
      Pozdrawiam
      • beret1 Re: SPÓŁDZIELNIA DOM 2000 BRZEZINY - ZWROTY 29.01.02, 14:20
        Witam, mówisz oczywiscie o Spółdzielni DOM 2000, a czy możesz mi podać numer
        telefonu do szanownego pana Prezesa, który nas unika jak ognia. Może powiesz coś
        więcej, a najlepiej to może podaj numer telefonu to zadzwonię i porozmawiamy,
        oczywiście jesli chcesz i mozesz, najlepiej na priv.

Pozdrawiam i dzięki
        beret1@poczta.gazeta.pl

> Witam,
        > Mnie udalo sie odzyskac pieniadze oczywiscie bez zadnych odsetek po jakims pol
        > roku od zlozenia rezygnacji.Ja bylam w o tyle lepszej sytuacji, ze reszta
        > lokatorow pomino, ze powinnismy sie wprowadzac w maju tego roku, a budowa
        > jeszcze nie zostala rozpoczeta, nie chciala sie z tego wycofac. (Tylko kilka
        > osob chcialo).Po prostu bylam dla pana Prezesa bardzo natretna dzwonilam
        > codziennie, az chyba w koncu mial mnie dosc.Co do wniesienia tej sprawy do Sadu
        >
        > to sam mi to kilkakrotnie proponowal wiec mysle,ze trudno jest cos zyskac kiedy
        >
        > oni sa tak pewni siebie.
        > Pozdrawiam

• Gość: Zuza Re: SPÓŁDZIELNIA DOM 2000 BRZEZINY - ZWROTY IP: *.wm.net 29.01.02, 15:21
          przykro mi ale wczesniej juz pisalam, ze nie chodzi mi o Spoldzielnie Don 2000
          Brzeziny
          • beret1 Re: SPÓŁDZIELNIA DOM 2000 BRZEZINY - ZWROTY 29.01.02, 22:14
            Faktycznie, przepraszam, a juz mialem nadzieje, ze jest ktos ze spoldzielni DOM
            2000 komu oddali pieniadze....

> przykro mi ale wczesniej juz pisalam, ze nie chodzi mi o Spoldzielnie Don 2000
            > Brzeziny

• Gość: oliwka Re: SPÓŁDZIELNIA DOM 2000 BRZEZINY - ZWROTY IP: *.hfp.com.pl 08.02.02, 10:35
              Witam
              Czy cos nowego nafroncie sie wydarzylo?
              Pozdrawiam
              • beret1 Re: SPÓŁDZIELNIA DOM 2000 BRZEZINY - ZWROTY 11.02.02, 08:33
                Czy ktoś może zrezygnował z człokostwa w tej Spółdzielni???
                My daliśmy im czas na zwrot naszej kasy którą mieli oddać w grudniu do jakieś dwa
                tygodnie temu i jeśli dzisiaj się nic nie wyjaśni to składamy pozew o nakaz
                zapłaty, informujemy wszyskie mozliwe instytucje o całej sprawie. Jakieś
                pieniądze przelali, ale kwota nie wynika z niczego i nie jest całą kwotą. Cały
                czas są problemy żeby chociażby porozmawiać z prezesem....

Pozdrawiam

> Witam
                > Czy cos nowego nafroncie sie wydarzylo?
                > Pozdrawiam

• inw Re: SPÓŁDZIELNIA DOM 2000 BRZEZINY - ZWROTY 11.02.02, 14:44
                  Jestem w podobnej sytuacji, chociaż chodzi o inną sp-nie. Jaką w przybliżeniu
                  część (%)należności oddali ? Jakie widzisz perspektywy postępowania o wydanie
                  nakazu zapłaty. Z tego co ja wiem to sprawy o wydanie takiego nakazu trwają,
                  razem z apelacją nawet 3 lata, więc nie wiem, czy jest sens w ogóle to składać.
                  • Gość: Nadi Re: SPÓŁDZIELNIA DOM 2000 BRZEZINY - ZWROTY IP: *.wm.net 19.02.02, 09:01
                    inw napisał(a):
                    a o jaka spoldzidlnie chodzi jesli mozna wiedziec?

> Jestem w podobnej sytuacji, chociaż chodzi o inną sp-nie. Jaką w przybliżeniu
                    > część (%)należności oddali ? Jakie widzisz perspektywy postępowania o wydanie
                    > nakazu zapłaty. Z tego co ja wiem to sprawy o wydanie takiego nakazu trwają,
                    > razem z apelacją nawet 3 lata, więc nie wiem, czy jest sens w ogóle to składać.

• beret1 Re: SPÓŁDZIELNIA DOM 2000 BRZEZINY - ZWROTY 21.02.02, 15:44
                      Dowiedziałem się wczoraj, że BGK, czyli Bank Gospodarstwa Krajowego, który
                      udziela kredytów z KFM między innymi Spółdzielni Mieszkaniowej DOM 2000, dostał
                      od tejże Spółdzielni pismo z informacją, że prezes zapewnia, iż Spółdzielnia nie
                      posiada zaległości ze zwrotami wkładów, co jest oczywiście nieprawdą, ponieważ na
                      pewno nam nie oddali całości wniesionego wkładu, oraz wiem, że jeszcze nie tak
                      dawno po rozmowach telefonicznych ze Spółdzielnią mówiono nam, że w podobnej do
                      naszej sytuacji jest jeszcze kilka rodzin.

Pozdrawiam
                      • Gość: oliwka1 Re: SPÓŁDZIELNIA DOM 2000 BRZEZINY - ZWROTY IP: *.hfp.com.pl 21.02.02, 15:55
                        I co zdziwili sie czy nie chca Ci wierzyc?
                        • beret1 Re: SPÓŁDZIELNIA DOM 2000 BRZEZINY - ZWROTY 21.02.02, 17:21
                          Na razie wysłałem informację e-mailem do szefowej BGK, ale wyślemy także
                          oficjalne pismo w tej sprawie.
                          Mam pytanko jak tam wasza inwestycja??? Jaki % wkładu własnego musicie sami
                          wpłacić i czy to się czasami nie zmieniło ostatnio np. z 30% na 40% ???

Pozdrawiam

Gość portalu: oliwka1 napisał(a):

> I co zdziwili sie czy nie chca Ci wierzyc?

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka