Dodaj do ulubionych

Csi-development Pruszków

24.09.08, 21:57
Czy ktoś kupił mieszkanie na ul. Broniewskiego w Pruszkowie od tego dewelopera?
Jestem ciekawa opinii. Nie znam dobrze tej okolicy, ciekawa jestem jak z
komunikacją z tego miejsca do Warszawy
Będę wdzięczna za wszystkie informacje
Obserwuj wątek
    • annnima Re: Csi-development Pruszków 25.09.08, 22:37
      Czy ktoś coś wie o tej inwestycji?
      Ponawiam pytanie :-(
      • Gość: ana Re: Csi-development Pruszków IP: *.aster.pl 04.10.08, 19:46
        ja kupiłam ale nie za dużow wiem o inwestorze bo ta firma bloki to z
        tego co wiem to stawia pierwszy raz pierw były jakieś biura.dojazd
        skm do warszawy docentralnego w pruszkowie 4 przedszkola i szkoły i
        nawet jaka ś wyzsza uczelnia na razie się rozgladam dalej
        • Gość: Jolanda Re: Csi-development Pruszków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.08, 11:36
          Kupiłaś mieszkanie od inwestora o którym, jak piszesz, prawie nic nie wiesz ?
          Urocze.:)
          • Gość: Przemo Re: Csi-development Pruszków IP: *.subscribers.sferia.net 22.11.08, 12:34
            Developer rzeczywiście pierwszy raz zabrał się za taki blok, zazwyczaj zajmował
            się mniejszymi projektami. A to osiedle na Broniewskiego o ile wiem zostało
            przejęte przez CSI po innym developerze co się ulotnił, wybudowany był tylko
            pierwszy budynek i to na dodatek bez przyłączeń, CSI poszło na układ z
            właścicielami mieszkań, że zrobią przyłączenia w zamian za możliwość wybudowania
            drugiego budynku.
            P.S. Ja też tam kupiłem mieszkanie:-)
            • Gość: Pawka Re: Csi-development Pruszków IP: *.eranet.pl 09.12.08, 19:45
              Potwierdzam, wyglądaja uczciwie, poza tym jak kupowałem 80 % prac
              było już wykonanych. Nie była to dziura w ziemi...
              • Gość: elka78 Re: Csi-development Pruszków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.08, 16:12
                Witam, ja tez mam tam mieszkanko, na początku stycznia ma byc
                odbiór :)
                • Gość: Przemo Re: Csi-development Pruszków IP: *.subscribers.sferia.net 20.12.08, 10:06
                  Szkoda, po cichu miałem nadzieję, że skończą wcześniej i zdążę na tyle
                  przygotować mieszkanie by zrobić Sylwestra:-(.
                  • Gość: Pawka Re: Csi-development Pruszków IP: *.eranet.pl 21.12.08, 11:54
                    Twierdzili, że mogliby oddać jeszcze w tym roku, ale wypadłoby w
                    okolicy świąt. Za to jeszcze w tym roku mieli zatrudnić ekpię
                    sprzątającą i po 5 stycznia mają wysyłać zawiadomienia o odbiorach.
                    Pozdrawiam
                    Sąsiad
                    • Gość: Pawka Re: Csi-development Pruszków IP: *.197.158.213.umts.dynamic.eranet.pl 22.12.08, 20:25
                      Właśnie dzisiaj dostałem zawiadomienie o odbiorach. Będą przekazywać
                      po 2 lutym. Prawdopodobnie opóźnia się przez dostawców mediów.
                      Pozdrawiam
                      Sąsiad
                      • Gość: Piotrek Re: Csi-development Pruszków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.09, 20:13
                        Ja też tam mam mieszkanie - jak narazie bez kaloszy nie wchodźcie. Jak na wsi,
                        ale mi się tam podoba. Do zobaczyska na pierwszej osiedlowej imprezce.
                        • Gość: Piotr - sąsiad Re: Csi-development Pruszków IP: *.subscribers.sferia.net 19.01.09, 11:22
                          Coś czuję iż przez te media, odbiór się wydłuży dziś dzwoniłem w sprawie
                          ustalenia terminu i godziny odbioru - mam dzwonić w następnym tygodniu,
                          mieszkanko ekstra okolica tez fajna cicho i spokojnie trochę z dala od centrum,
                          u kogo pierwsza parapetówka :)
                          • Gość: x Re: Csi-development Pruszków IP: *.aster.pl 19.01.09, 15:37
                            no przykro a ja już zamówiłem meble.
                            • Gość: luk79 Re: Csi-development Pruszków IP: *.gprs.plus.pl 19.01.09, 19:35
                              Witam wszystkich tez mam tam zakupione mieszkanko, zaczyna mi ta
                              cała sprawa smierdzieć jako że mam ograniczone zaufanie do inwestorów
                              (zboczenie zawodowe) to zaczynam sceptycznie podchodzic do tego
                              odbioru od 02-02. Od 2 tygodni nie mogę sie doprosić odpowiedzi na
                              moje emaile na temat tego co źle zrobili czy już to poprawili. Przed
                              świętami jak dzowniłem około 20.12 kobieta powiedziała że odbiory
                              terminowo początek stycznia, dobrze ze coś mnie tkneło i zadzwoniłem
                              tuż przed świtami i odebrał sam najwyższy bo juz ekipe remontową
                              ustawiałem naszczęscie powiedział co jest grane i przeniosłem
                              terminy. A po zatym całkiem spoko terenik zdala od zgiełku miasta,
                              pytanie tylko czy zrobią jakies połączenia miejskie bo bez samochodu
                              to nie bardzo jest jak sie ruszyć ;-(
                              • Gość: x Re: Csi-development Pruszków IP: *.aster.pl 20.01.09, 17:30
                                mam nadzieje ze nie bedzie takiego opóżnienia jak w jw construction
                                bo mój kolega na mieszkanko od nich czekał około roku od pierwszego
                                terminu jaki wyznaczyli do odebrania
                                • Gość: luk79 Re: Csi-development Pruszków IP: *.gprs.plus.pl 20.01.09, 19:05
                                  też mam taką nadzieje bo płacić za wynajem i kredty hmm jeszcze
                                  troche można ale każdy ma swoje granice finansowe
                                  • Gość: Pawka Re: Csi-development Pruszków IP: *.eranet.pl 20.01.09, 22:27
                                    Rozmawiałem z nimi wczoraj. Trochę zawiniła również pogoda. Ziemia
                                    zamarznięta na kość. Postarają się jednak dotrzymac terminu
                                    lutowego. Kupili działkę między naszym osiedlem a drogą i będą
                                    stawiać tam bloczek. Generalnie po spotkaniu z prezydentem Pruszkowa
                                    deweloper jest dobrej myśli co do świetlanej przyszłości naszego
                                    małego osiedla :-)
                                    • Gość: Piotr - sąsiad Re: Csi-development Pruszków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.09, 18:10
                                      Trzeba mieć nadzieję że się im uda oddać w założonym terminie było
                                      by przyjemnie heh co do łącza-komunikacji miejskiej miejmy nadzieję
                                      ze niedługoo otworza jakąs linie widziałem kawałek za nami tez fajne
                                      osiedle.
                                      • Gość: Przemo Re: Csi-development Pruszków IP: *.action.pl 23.01.09, 06:44
                                        Kiedyś chyba ulicą Broniewskiego jechał jakiś autobus, jadąc
                                        samochodem widziałem stare zrujnowane wiaty, może kiedyś wróci.
                                        Inaczej trzeba mi będzie albo jeżdzić wozem albo drałować na
                                        piechote 3km. do SKM.
                                        Jak chodzi o odanie to jeszcze jestem spokojny, przestane gdy
                                        zadzwonie w poniedziałek i sytuacja się nie zmieni.
                                        • Gość: ** Re: Csi-development Pruszków IP: 212.160.172.* 26.01.09, 11:01
                                          Dzwoniłam dzisiaj i zapisy na odbiory dopiero od czwartku przyjmują.
                                          podobno to od majstra zależy tylko i on podejmuje ost. decyzję.
                                          Termin odbioru niby bez zmian. Na piśmie póki co mamy 2.02 i tego
                                          sie trzymajmy, o wszelkich zmianach muszą poinformować pisemnie. Mam
                                          jeszcze nadzieję, że jak moja kuchnia przyjdzie to będę miała gdzie
                                          ją postawić...
                                          • Gość: Pawka Re: Csi-development Pruszków IP: *.197.158.213.umts.dynamic.eranet.pl 28.01.09, 09:53
                                            Strasznie jestem ciekaw, czy dotrzymają terminu. Majster
                                            rzeczywiście jest tam naj...
                                            Pozdrawiam
                                            • dawajdalej Re: Csi-development Pruszków 28.01.09, 10:05
                                              Można wiedzieć ile płaciliście za metr? bo tez chce kupic mieszkanie w
                                              pruszkowie ale w innej lokalizacji, chciałbym porownać ceny...
                                              • Gość: Przemo Re: Csi-development Pruszków IP: *.subscribers.sferia.net 28.01.09, 12:25
                                                Tak jak na stronie dewelopera, mniej więcej 5350 za metr +-50. Ale to było przed
                                                kryzysem.
                                                • Gość: steady_at_najx Re: Csi-development Pruszków IP: *.chello.pl 28.01.09, 22:13
                                                  witam szanownych Ynwestorów

pętla na szyję na 40 lat, i hejże, żyjmy w betonowej klitce..

Jesteście żałośni

pozdro
                                                  • dawajdalej Re: Csi-development Pruszków 29.01.09, 09:31
                                                    ale to i tak stosunkowo nie dużo, do stacji pkp jednak jest stamtad daleko... na
                                                    grafitowym naprzeciwko stacji cena tez jeszcze sprzed kryzysu ok. 6500 tys :)
                                                  • ruski_czolg Re: Csi-development Pruszków 29.01.09, 10:37
                                                    > witam szanownych Ynwestorów
                                                    >
                                                    > pętla na szyję na 40 lat, i hejże, żyjmy w betonowej klitce..
                                                    >
                                                    > Jesteście żałośni

A ty co, zbawiasz świat?
                                                    Wątki z bluzgami już ci nie wystarczają i przerzucasz się na merytoryczne o
                                                    inwestycjach?
                                                  • Gość: Przemo Re: Csi-development Pruszków IP: *.subscribers.sferia.net 29.01.09, 11:55
                                                    Próbowałem dziś zadzwonić do Pana Marka M. i "abonent czasowo niedostępny". Daje
                                                    mu jeszcze tylko godzinę.
                                                    Komuś udało się już zapisać w sprawie odbioru?
                                                  • Gość: Piotrek Re: Csi-development Pruszków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.09, 12:10
                                                    ABONENT CZASOWO NIEDOSTĘPNY.... co robimy???
                                                    022-392-85-93 chyba dobry numer mam???
                                                  • Gość: Przemo Re: Csi-development Pruszków IP: *.subscribers.sferia.net 29.01.09, 12:20
                                                    Mam taki sam....Dzwonię do biura!
                                                  • Gość: Przemo Re: Csi-development Pruszków IP: *.subscribers.sferia.net 29.01.09, 12:23
                                                    Biuro na szczęście odpowiada, mówią że Pan M. na pewno jest pod tym numerem ale
                                                    może jest na jakimś spotkaniu. Pani z biura powiedziała by próbować co jakiś czas.
                                                  • Gość: Piotrek Re: Csi-development Pruszków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.09, 12:31
                                                    To co dzwonimy non-stop
                                                    Ja między 12.30-12.40
                                                    Potem Ty 12.40-12.50
                                                    Potem ja 12.50-13.00
                                                    TY 13.00-13.10
                                                    JA 13.10-13.20
                                                    Jak jakiś chętny się dołączy zmienimy grafik, bo można się powiesić
                                                    na tym telefonie.
                                                  • Gość: Przemo Re: Csi-development Pruszków IP: *.subscribers.sferia.net 29.01.09, 12:33
                                                    O K
                                                  • Gość: Piotrek Re: Csi-development Pruszków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.09, 12:43
                                                    Abonent niedostępny
                                                  • Gość: Przemo Re: Csi-development Pruszków IP: *.subscribers.sferia.net 29.01.09, 13:04
                                                    to trochę nie ma sensu.... moje gg 8612884
                                                  • Gość: PIotrekm Re: Csi-development Pruszków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.09, 14:57
                                                    Udało się wkońcu!!!

Problem jest z gazem i centralnym ogrzewaniem. Chyba będzie trzeba
                                                    na gaz jeszcze poczekać bo mają puszczać przez Białoruś, bo ta z
                                                    Ukrainy nie dochodzi.
                                                    No i mieszkania będą pewnie na wiosnę bo Centralnego ogrzewania ma
                                                    nie być i czekają żeby cieplej było i ludzie tego nie sprawdzali,
                                                    ustaliłem termin odbioru na 16.02.
                                                  • Gość: Piotrek Re: Csi-development Pruszków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.09, 14:58
                                                    Autor: Gość: PIotrekm IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.09, 14:57
                                                    Dodaj do ulubionych Skasujcie
                                                    Odpowiedz

Udało się wkońcu!!!

Problem jest z gazem i centralnym ogrzewaniem. Chyba będzie trzeba
                                                    na gaz jeszcze poczekać bo mają puszczać przez Białoruś, bo ta z
                                                    Ukrainy nie dochodzi.
                                                    No i mieszkania będą pewnie na wiosnę bo Centralnego ogrzewania ma
                                                    nie być i czekają żeby cieplej było i ludzie tego nie sprawdzali,
                                                    ustaliłem termin odbioru na 16.02.
                                                  • Gość: Pawka Re: Csi-development Pruszków IP: *.197.158.213.umts.dynamic.eranet.pl 29.01.09, 16:30
                                                    Coś mi tu nie pasuje z tą rurą, ale słyszałem o innej budowie, która
                                                    też ma problemy z gazownią. Ja myślę ,że chodzi o taryfy i cenniki.
                                                    Pod koniec lutego kończą się cenniki zatwierdzone przez Urząd. Od 1
                                                    marca gazownie chcą nowe ceny. tylko czy Urząd zatwierdzi je. A jak
                                                    nie włączą ogrzewania, to z kładzenia podłogi d..a.!!! Za duża
                                                    wilgotność.
                                                  • Gość: x Re: Csi-development Pruszków IP: *.aster.pl 29.01.09, 19:21
                                                    ja normalnie po 8 00 się dodzwoniłem w sobote uruchamiają kotłownie
                                                    także mamy sprzeczne info dziś na budowie tez było oki niektórzy już
                                                    okna myją w poniedziałek mam dzwonić o termin kluczy
                                                  • Gość: ** Re: Csi-development Pruszków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.09, 19:32
                                                    Mi tez się udało rano dodzwonić i termin zapisów i odbioru ustalony ma być w
                                                    poniedziałek. Pewnie zależy od klatki, w której macie mieszkanka. Zobaczymy w
                                                    poniedziełek...
                                                  • Gość: Pawka Re: Csi-development Pruszków IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 29.01.09, 19:56
                                                    Mi też udało się dodzwonić od razu. Stwierdzili, że gazu nie ma,ale
                                                    naciskaja mocno na gazownię. Odbiór po 10-ym, ale jeszcze musze
                                                    uściślić ok. 5-go lutego.
                                                  • Gość: luk79 Re: Csi-development Pruszków IP: *.gprs.plus.pl 29.01.09, 20:23
                                                    Ja sie dodzwoniłem i lipa może w poniedziałek bo dalej nie mają
                                                    podłaczeń energi i kotłowni czyli miałem nosa może z miesiąc oddadzą
                                                    tylko nie wiem po jaka cholere kłamią i czy tak ciezko napisac
                                                    emaila a pozniej pismo oficajlne, człowiek układa sobie ekpie do
                                                    płytek i nic z tego.... Juz mi dzisiaj lekko nerwypusciły i panu M
                                                    sie dostało bo nic tak nie lubie jak kłamstwa, ano do biura
                                                    dzwoniłem bo tez nie mogłem sie dodzwonic i powiedzieli ze odbiory w
                                                    poniedziałek po ołudniu d pana M i juz nie jest tak kolorowo choler
                                                    frima na 5 osób a prepły informacji ze nie bede komentował
                                                  • Gość: luk79 Re: Csi-development Pruszków IP: *.gprs.plus.pl 29.01.09, 20:32
                                                    Nie dziwi was taki rozrzut informacji poniedziałek inni 10 lub 16
                                                    luty..
                                                  • Gość: Pawka Re: Csi-development Pruszków IP: *.197.158.213.umts.dynamic.eranet.pl 29.01.09, 20:53
                                                    To, że opóźnienia sie zdarzają to normalne. Ale rzeczywiście powinni
                                                    to jakoś sprawniej i jednolicie organizować. Ja rozmawiałem z
                                                    mężczyzną ( ale to nie majster i nie p. Tomek ) i mi powiedział o
                                                    tym 10-ym. A Wy z kim rozmawialiście?
                                                  • Gość: x Re: Csi-development Pruszków IP: *.aster.pl 29.01.09, 21:02
                                                    ja rozmawiałem z Markiem ze w poniedziałek mam dzwonić kiedy odbiór
                                                  • Gość: Pawka Re: Csi-development Pruszków IP: *.197.158.213.umts.dynamic.eranet.pl 29.01.09, 21:05
                                                    to by się zgadzało...
                                                  • Gość: Przemo Re: Csi-development Pruszków IP: *.subscribers.sferia.net 30.01.09, 11:39
                                                    Ja się dodzwoniłem wczoraj (po wielu próbach), rozmawiałem z gościem którego
                                                    imienia nie pamiętam ale kiedyś z nim gadałem osobiście- to taki wieeeeelki gość.
                                                    W każdym bądź razie gadał coś o gazie i coś o 10-tym więc umówiłem się na
                                                    13-tego w piątek (niezły termin co?), mam zadzwonić tydzień przed czy nie będzie
                                                    kolejnej obsuwy.
                                                    Nie mam do nich pretensji za opóźnienia które w większości zdają się nie być
                                                    bezpośrednio ich winą, ale do jasnej cholery niech uczciwie stawiają sprawę a
                                                    nie ciągle zmieniają zdanie i dają sprzeczne informacje.
                                                    A gdy się umawia (po kilku przełożeniach terminu) wszystkich lokatorów (34
                                                    mieszkania) na telefon na czwartek to do ku....y nędzy się przy tym telefonie
                                                    siedzi a nie się go wyłącza!!! Nie jestem panikarzem ale lekkiego pie...a już
                                                    dostawałem.
                                                  • Gość: ... Re: Csi-development Pruszków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.09, 11:40
                                                    ja się też dodzwoniłem i:
                                                    - gazu nie ma - mają walczyć w sobotę z podłączeniem do węzła z miasta
                                                    - kotłownia nie działa bo gazu nie ma więc mieszkania nie ogrzewane są czyli nie
                                                    można sobie robić nic w mieszkaniach
                                                    - w mieszkaniach nie ma prądu bo elektryka jest niepodłączona
                                                    Mi powiedzieli wczoraj, że będą walczyć z tym tygodniu i w poniedziałek może uda
                                                    się już kogoś zapisać na odbiór.
                                                    Swoją drogą jeszcze jak oddadzą mieszkania to czeka ich tam duuużo pracy bo
                                                    dojazd i teren przyszłych parkingów to jeden wielki tor przeszkód.
                                                  • Gość: xx Re: Csi-development Pruszków IP: *.aster.pl 30.01.09, 16:33
                                                    tak z ciekawości czy wszyscy date 30 marca mają jako date podpisania
                                                    aktu notarialnego
                                                  • Gość: Lokator Re: Csi-development Pruszków IP: *.chello.pl 30.01.09, 18:28
                                                    Jak ktoś coś się dowie to niech napisze. Ja mam akt na 31.03
                                                  • Gość: luk79 Re: Csi-development Pruszków IP: *.gprs.plus.pl 30.01.09, 20:14

ja mam akt na koniec marca dokładnie nie pamiętam, w kazdym razie
                                                    umnie było to tak dzwoniłem we wtorek czy wszystko ok, to tak
                                                    odbiory w poniedziałek umawianie we czwartek specjalnie pytałem czy
                                                    aby napewno bo ekipe chcialem ustawić i ustawiłem po zapewnieniach,
                                                    dzwonie w czwartek widze ze cudem udało mi sie dodzwonic za 2 razem
                                                    i pytam sie jak z odbiorami no to mówił a to prąd a to kotłowania ta
                                                    sama gadka co w grudniu w każdym razie gość mnie zajeżył to go
                                                    opieprzyłem co robili przez cały miesiąc? Wtedy zaczoł sie bronic ze
                                                    maja prawo zgodnie z umową do końca marca. O ja to rozumiem
                                                    opóznienia nie oni pierwsi nie ostatni ale dostał opr. za super
                                                    komunikacje miedzy nimi i biurem a juz nie wspomne ze klientów w
                                                    ogóle nie poiformowali a wrecz kłamią, wtedy kazał dzwonic w
                                                    poniedziałek może coś wymysli,
                                                  • Gość: Pawka Re: Csi-development Pruszków IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 30.01.09, 21:48
                                                    Sie zobaczy. Można ich cisnąć, ale niepotrzebnie się zobowiązują do
                                                    kolejnych terminów, że może coś wymyślą. Jeśli są to takie problemy,
                                                    to nie ma możliwości, żeby coś "wymyślił" przez weekend. Współczuję
                                                    tym, którzy mają ustawionych fachowców ( lub zamówione meble ). Choć
                                                    sam już nie mogę sie doczekać...:-)
                                                  • Gość: x Re: Csi-development Pruszków IP: *.aster.pl 02.02.09, 09:31
                                                    16 odbieram przynajmniej takie plany
                                                  • Gość: palcia Re: Csi-development Pruszków IP: *.chello.pl 02.02.09, 14:31
                                                    mąż był w niedziele i też powiedzieli że dopiero koło 16 odbiór
                                                    niestety
                                                  • Gość: Pawka Re: Csi-development Pruszków IP: *.197.158.213.umts.dynamic.eranet.pl 02.02.09, 20:08
                                                    Słuchajcie! Jak dotrzymaja terminów umawianych teraz to nie jest tak
                                                    źle. W ofercie jest termin realizacji I kwartał 2009 r. Poślizgi
                                                    zawsze się zdarzają. Mój znajomy już rok odbiera mieszkanie w
                                                    domDevelopment (!), a znajoma nie mogła odebrać ponieważ dach jej
                                                    ciekł.!!!
                                                  • Gość: wfe416n Re: lokalizacja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.09, 07:58
                                                    ( moja prywatna opinia )
                                                    lokalizacja jest kiepska - wszędzie daleko na granicy Pruszkowa i Piastowa, o komunikacji możecie zapomnieć to temat nie do ruszenia w Pruszkowie - wiaty przystankowe to pozostałość po trasie autobusu Pruszków-Piastów. Szkoły, przedszkola, przychodnia - wszędzie daleko tylko szpital blisko ( pamiętajcie że do przedszkola i szkoły musicie dzieci zapisywać w Pruszkowie czyli jadąc do pracy w W-wie musicie się cofać do Pruszkowa ). Cisza i spokój? a widzicie co jest za murem? - centrum logistyczne plus zakłady pracujące 24 godziny na dobę ( o linii kolejowej Warszawa - Łódź nie wspominam ), co do spokoju - czy ktoś z Was był tam po zapadnięciu zmroku? przeżycia niezapomniane - gwarantuję ( niestety dzielnica Żbików nie ma dobrej opini pod tym względem ). Dojście do PKP Pruszków to ok 30 minut dobrego marszu. Ta inwestycja od początku nie miała farta zresztą cena też mówi sama za siebie, kiedy w dobie bumu budowlanego mieli problemy ze sprzedażą za kwotę ok 5300 zł za metr.
                                                    Jedyny plus to bliskość do węzła Konotopa czyli do autostrady - oczywiście jak wybudują.
                                                  • Gość: .... Re: lokalizacja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.09, 08:52
                                                    no kolego wfe416n troszkę żeś przesadził z tymi niedogodnościami. Ten rejon to
                                                    nie taka tragedia. Cicho jest, nic nie słychać z zakładów za murem. A co do
                                                    bezpieczeństwa to na dobrą sprawę czy mieszkasz tu czy w centrum warszawy czy w
                                                    każdym innym miejscu to rożnie może być z bezpieczeństwem i hałasem. W okolicy
                                                    buduje się kilka osiedli i nowe też już jakieś tam stoją.Ludzie mieszkają tam i
                                                    jakoś nie narzekają. Pożyjemy zobaczymy.

ja mam termin odbioru ustalony na 24 lutego

Póki co jedyna wadą jest to, że jadąc taksówka z warszawy trzeba będzie zapłacić
                                                    za przekroczenie kolejnej strefy :)
                                                  • Gość: wfe416n Re: lokalizacja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.09, 09:40
                                                    to była moja opinia ale życzę Wam jak najlepiej.
                                                  • Gość: x Re: lokalizacja IP: *.aster.pl 03.02.09, 11:31
                                                    Co Ty pieprzysz że do przedszkola i szkoły tak daleko na 3 maja lub
                                                    słowackiego a jak ktoś chce to za większą opłata można się dogadać w
                                                    Piastowie tylko trzeba chcieć. Wiesz ja z Górczewskiej w W-wawie
                                                    jade około 20 - 30 minut do Pruszkowa, a do centrum na Świętokrzyską
                                                    jade( najlepiej autobusem bo samochodem jeszcze dłuzej) do 1h,więc z
                                                    jakiej choinki Ty się urwałes. Kiedy się wprowadzałam na swoje nowe
                                                    osiedle to jako gó...ara do tranwaju bo autobus nie jeździł miałam
                                                    2kg a przedszkola w ogóle nie było i jeździłam do centrum
                                                    miasta.Może lokalizacja to nie ideał ale nie opowiadaj że to zupełna
                                                    kicha
                                                  • Gość: wfe416n Re: lokalizacja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.09, 11:57
                                                    ja wyraziłem tylko swoją opinię ale:

> Co Ty pieprzysz że do przedszkola i szkoły tak daleko na 3 maja lub
                                                    > słowackiego

czy to jest blisko? dla jednego 2 km to blisko dla drugiego daleko.

> słowackiego a jak ktoś chce to za większą opłata można się dogadać w
                                                    > Piastowie tylko trzeba chcieć.

dogadanie nic tu nie da, przedszkola są utrzymywane przez gminę i rodzice pociech które nie dostały się mocno pilnują przestrzegania regulaminu przyjęć, oczywiście zostają jeszcze prywatne.

> Wiesz ja z Górczewskiej w W-wawie jade około 20 - 30 minut do
                                                    > Pruszkowa, a do centrum na Świętokrzyską jade( najlepiej autobusem > bo samochodem jeszcze dłuzej) do 1h,więc z jakiej choinki Ty się
                                                    > urwałes

nie wiem o co chodzi bo o dojeździe do Warszawy nie wspominałem ale ja np na Modlińską jadę 20 minut ( o 5 tej rano ) to taki sam argument jak Twój o Górczewskiej. Proponuję wyjazd z Pruszkowa o godzinie 7.00-8.00 Jerozolimskimi w kierunku centrum. Z choinki, a z takiej że pamietam czasy jak do dw. zachodniego jeździłem 7 minut, po minięciu świateł w Tworkach następne były na skrzyżowaniu Alej i Łopuszańskiej.

> Może lokalizacja to nie ideał ale nie opowiadaj że to zupełna
                                                    > kicha

nie napisałem że to zupełna kicha ale uważam że są lepsze.
                                                  • Gość: x Re: lokalizacja IP: *.aster.pl 03.02.09, 12:06
                                                    wiesz co jak masz zamiar narzekać to wejdź na narzekalnie bo z Tobą
                                                    człowieku nie da się gadać
                                                  • Gość: wfe416n Re: lokalizacja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.09, 13:09
                                                    a Ty co okres masz że jesteś taka nerwowa? ja nie narzekam bo mieszkać tam nie będę i generalnie jest mi obojętne czy w tym rejonie będzie komunikacja zbiorowa, czy jest spokojnie i jak daleko jest do punktów usługowych czy sklepów ale jak czytam posty osób zachwycajacych się lokalizacją po jednej niedzielnej wycieczce to mi się żal robi. No, chyba że masz w tym swój cel aby reklamować inwestycje, prezes kazał? sprzedaż kuleje?
                                                    p.s.
                                                    Był już jeden deweloper oferujący mieszkania w apartamentowcu nad brzegiem jeziora pruszkowskiego w cichej spokojnej okolicy. Po wybudowaniu nagle okazało się że nie ma jeziora a budynek z trzech stron otaczają najruchliwsze ulice w Pruszkowie.
                                                  • Gość: Przemo Re: lokalizacja IP: *.subscribers.sferia.net 03.02.09, 17:08
                                                    Dziękuje wam "wfe416n" i "x".
                                                    Z fora o deweloperze i budowie osiedla zrobiliście własny cyrk!!!
                                                    Brawo, ubaw po pachy!!!
                                                  • Gość: wfe416n Re: lokalizacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.09, 19:16
                                                    jaki cyrk? było pytanie pozwoliłem sobie na odpowiedż wyrażając przy okazji swoją opinię i tyle, chyba mogę?
                                                  • Gość: ..... Re: Csi-development Pruszków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.09, 10:34
                                                    Dobra kończymy temat lokalizacji bo się nerwowo robi :D

kto kupił tu mieszkanie to będzie mieszkał, kto nie kupił nie będzie mieszał
                                                    ja z żonką kupiłem i mam nadzieję, że wszystko będzie ok
                                                    tylko żeby już oddali do użytkowania te mieszkania :)
                                                  • Gość: Pawka Re: Csi-development Pruszków IP: *.197.158.213.umts.dynamic.eranet.pl 07.02.09, 09:33
                                                    W środę mają puszczać "fizycznie" gaz. Bedą uruchamiać kotłownie
                                                    i ...zobaczymy co dalej.
                                                  • Gość: Przemo Re: Csi-development Pruszków IP: *.subscribers.sferia.net 07.02.09, 12:10
                                                    Gość portalu: Pawka napisał(a):

> W środę mają puszczać "fizycznie" gaz. Bedą uruchamiać kotłownie
                                                    > i ...zobaczymy co dalej.

Kiedy o tym się dowiadywałeś? Dzwoniłeś ostatnio czy tylko tak podejrzewasz po
                                                    zeszłotygodniowych telefonach?
                                                  • Gość: Lokator czy można odliczyć odsetki od kredytu za 2008r IP: *.chello.pl 08.02.09, 19:23
                                                    Jeśli jeszcze nie jest skończony i oddany nasz blok to czy można odliczyć
                                                    odsetki od kredytu za 2008 r. ??? Jeśli tak to jak to wygląda?
                                                  • Gość: Przemo Re: czy można odliczyć odsetki od kredytu za 2008 IP: *.subscribers.sferia.net 09.02.09, 13:39
                                                    Nie jestem ekspertem ale o ile mi wiadomo to z ulgi mieszkaniowej mogą korzystać
                                                    osoby które wzięły kredyt i co najważniejsze dokonały wpłaty na rzecz dewelopera
                                                    w latach 2002-2006. Wszelkie kredyty brane po 1 stycznia 2007 już się nie
                                                    zaliczają więc jeśli wziąłeś pożyczkę po tej dacie to temat w ogóle cie nie
                                                    dotyczy bo nic nie odliczysz.
                                                    Takie jest przynajmniej moje zdanie- swego czasu sam się tematem zainteresowałem.
                                                  • Gość: Lokator Re: czy można odliczyć odsetki od kredytu za 2008 IP: *.chello.pl 09.02.09, 19:04
                                                    Ok. dzięki
                                                  • Gość: J.K. Luzer Kotłownia nie ruszyła, gazu nie puszczają! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.09, 14:28
                                                    Dziś z rana dzwoniłem i chciałem potwierdzić termin i mam dzwonić w przyszłym
                                                    tygodniu może coś sie wyjaśni w sprawie gazu. Obawiają się podobno silnych
                                                    mrozów w marcu i jeszcze się wstrzymują.
                                                  • Gość: Lu Re: Kotłownia nie ruszyła, gazu nie puszczają! IP: *.gprs.plus.pl 11.02.09, 18:36
                                                    Gorszej bzdury nie słyszałem a co mają mrozy do kotłowni czy do
                                                    podłaczenia gazu no chyba ze jeszcze nie wykopali dołów na rury i
                                                    kopią to ręcznie. Mnie umówili na poniedziałek do odbioru mieszkania
                                                    mam takie przeczucie ze lipa będzie!!
                                                  • Gość: Pawka Re: Csi-development Pruszków IP: *.197.158.213.umts.dynamic.eranet.pl 09.02.09, 10:55
                                                    Dzwoniłem w piątek 6-go lutego.
                                                  • Gość: Pawka Re: Csi-development Pruszków IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 11.02.09, 22:19
                                                    Dzisiaj dzwoniłem ok 15-ej. Pani umówiła mnie na 23-go lutego, czyli
                                                    pierwszy wolny termin. Pytałem się o gaz ale mi nie odpowiedziała,
                                                    tylko od razu przeszła do terminu odbioru. Będą w sobotę i jadę tam
                                                    pogadać!
                                                    Pozdrawiam
                                                  • Gość: seba Re: Csi-development Pruszków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.09, 10:14
                                                    oni zaczynają denerwować ludzi i chyba nie są tego świadomi
                                                    ja generalnie planuję wpaść tam w najbliższą sobotę 14 lutego i obejrzeć to
                                                    wszystko i dowiedzieć się troszkę jak będzie z tymi odbiorami i czy termin jaki
                                                    dali jest realny.
                                                    Dobrze że w soboty nie ma tej kobiety-recepcjonistki bo ona chyba najbardziej
                                                  • Gość: luk79 Re: Csi-development Pruszków IP: *.broadband.pl 12.02.09, 16:51
                                                    Tez się tam wybieramy coś mi się wydaje ze bedzie mały zlot
                                                    wkurzonych lokatorów :). Tak na marginesie przy kazdym opoznieniu w
                                                    oddaniu powinni nas informowac tak maja w umowie jak narazie
                                                    dostałem tylko pismo o odbiorach drugiego lutego. Nikt by sie tak
                                                    nie wkurzał jezeli to informacja wychodziła by od nich a nie
                                                    wyciągana na siłe od lokatorów którzy nie wiedza co robić usatwiac
                                                    ekipy remontowe czy nie?.
                                                  • Gość: Lokator Re: Csi-development Pruszków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.09, 11:26
                                                    Dziś dzwoniłem i odbiór jest na 16.02 bez zmian. Wszystko ok.
                                                  • Gość: Przemo Odbiór! Odbiór! IP: *.subscribers.sferia.net 13.02.09, 12:19
                                                    Dziś byłem już na odbiorze mieszkania, oto kilka spostrzeżeń i refleksji:
                                                    Gazu nadal nie ma, być może będzie w sobotę, z Panem M. ustaliłem, że niczego
                                                    podpisywać nie będę puki nie ma gazu ale mieszkanie obejrzałem
                                                    -Podłogi były równe i poziome
                                                    -ściany w większości poziome, u niektórych działowych były minimalne odchyły ale
                                                    tak małe że tego nie zgłaszałem
                                                    -okna ładnie chodziły ale w jednym była spartolona uszczelka-Zgłosiłem to!
                                                    -drzwi wejściowe też ładnie chodziły ale jeden z rygli przy pełnym zamknięciu
                                                    zamka i otworzeniu nie odskakiwał do końca-ryzyko utknięcia w
                                                    mieszkaniu-Zgłosiłem to
                                                    -Kąty proste rzadko były idealnie proste ale odchył był na tyle mały, że nie
                                                    miałem serca się o to kłócić
                                                    -Jedyne co wyglądało nie ładnie to balkon-metalowy stelaż jako jako wyczyszczony
                                                    ale podłoga poplamiona farbą cementem czy czymś tam, kanty nierówne i
                                                    poszczerbione-w umowie jest że ma to być szlichta zatarta na gładko, gładkie to
                                                    na pewno nie było-Zgłosiłem to.

Ogólnie dobre wrażenie. Rozmowa w kulturalnej atmosferze.
                                                    Stanęło na tym, że mają naprawić te 3 zgłoszone usterki, puścić gaz i wtedy
                                                    przyjadę podpisać odbiór.Mają do mnie zadzwonić, jak za tydzień nie zadzwonią to
                                                    zacznę ich nękać Ja.
                                                  • Gość: valdi Certyfikat Energetyczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.09, 11:08
                                                    Witam Sąsiadów, tknęła mnie jeszcze jedna refleksja czytając Wasze
                                                    wypowiedzi: chodzi tu o cetryfikat energetyczny.
                                                    Zgodnie z obowiązującym prawem nowo budowane mieszkania lub te,które
                                                    idą do sprzedaży powinny mieć ten certyfikat.
                                                    Prośba do osób, które bedą na budowie w najblizszym czasie aby
                                                    spytać Devolopera o to, przecież należy się to nam jak psu
                                                    kiełbasa:) pozdro!
                                                  • Gość: Pawka Re: Certyfikat Energetyczny IP: *.197.158.213.umts.dynamic.eranet.pl 14.02.09, 16:11
                                                    Byłem dzisiaj oglądać mieszkanie jeszcze przed odbiorem. Puścili gaz
                                                    i dzisiaj uruchomili kotłownie, oraz puścili wodę do kaloryferów.
                                                    GRZEJĄ!!!. Musicie pojechać i rozszczelnić okna,żeby zrobić
                                                    cyrkulację powietrza ( podłogi jeczcze schną ). Piony i kąty OK.
                                                    Zwróćcie uwagę na drzwi wejściowe do lokali, bywają podrapane i
                                                    poprzecinane framugi lub odpryśnięte drzwi. Także uszczelki w
                                                    oknach. Generalnie nie ma sie do czego przyczepić.
                                                    Pozdrawiam
                                                  • Gość: xyz Re: Certyfikat Energetyczny IP: *.aster.pl 16.02.09, 11:36
                                                    certyfikatu energetycznego brak bedzie na budynek za około 1-2
                                                    tyg.Polecam wziąsc kogoś do odbioru mieszkań pod tym nr są solidni
                                                    fachowcy 783 33 79 55.jest pare niedociagniec ale w ciągu tygodna
                                                    obiecali naprawić.gazu i prądu rozdzielonego na mieszkania
                                                    brak.pozatym ogólnie może być.umnie długa litania ale coż...
                                                  • Gość: Lokator Odbiór mieszkania IP: *.chello.pl 16.02.09, 15:36
                                                    Byłem na odbiorze, nic zbytnio nie mogę więcej powiedzieć niż poprzednicy
                                                    pisali, moje uwagi: uszczelki w oknach wychodzą (niezbyt strasznie ale niech
                                                    poprawią), drzwi poobdrapywane, zacieki po farbie na framugach jakby po spawaniu
                                                    były malowane, klucz ciężko chodził w drzwiach, obudowa 1 grzejnika się ruszała,
                                                    okna otwierają się dobrze, ściany proste w pionie i poziomie, kąty równe i bez
                                                    pajęczyn :D, grzejniki grzeją, parapety zamocowane stabilnie, kontakty i
                                                    włączniki światła zamocowane ok. wysokość ok 266-267 cm więc bez większych
                                                    odchyłów, otwory na drzwi - 90 cm szerokie lekkie różnice między górą a dołem
                                                    (ok 0,5 cm), wysokość 212 cm, balkon z przymrużeniem oka można zaakceptować
                                                    (świeciło słońce i mieli farta - latali po balkonach ze szlifierkami i równali
                                                    zgrubienia chyba), prąd - to jedyne co brakuje, (ok. 1-2 tygodnie trzeba czekać
                                                    na certyfikat), teraz można korzystać z prądu roboczego z korytarza, gaz chyba
                                                    płynie, woda podobno jest, grzejniki grzeją (w łazience najlepiej) na razie
                                                    jeszcze w mieszkaniu zimno bo włączają na bieżąco co, klatka wygląda bardzo
                                                    ładnie, garaże na razie nie są oddawane bo ma strażak sprawdzać i będzie osobny
                                                    protokół odbioru, mam klucze i mogę się remontować i urządzać, a usterki usuną
                                                    na bieżąco, słyszałem że w pierwszej klatce już nawet niektórzy nocują :D czynsz
                                                    wszyscy mają płacić od 1 marca, a akt notarialny planują na 3 tydzień marca (ok.
                                                    20.03), gniazda TV i telefoniczne zamontowane, skrzynka z bezpiecznikami wisi
                                                    ładnie w przedpokoju, domofon też przyzwoity, drzwi ogólnie są ładne i wyglądają
                                                    stabilnie gdyby nie te rysy i te wizjery do środka prawie wszędzie (chyba na
                                                    zlecenie mafii z Pruszkowa żeby mogli zajrzeć do środka) ale mają je wymieniać.
                                                    Pozdrawiam i życzę powodzenia.
                                                  • Gość: b Re: Odbiór mieszkania IP: *.aster.pl 16.02.09, 18:53
                                                    czy odbiór mieszkania bez prądu to dobry pomysł bo my sami nie wiemy
                                                    czy odebrać w takim stanie mieszkanie czy nie
                                                  • Gość: valdi Re: Odbiór mieszkania IP: 195.137.246.* 16.02.09, 19:08
                                                    Ja pewnie bym się wstrzymał. Na szczęście tak bardzo mnie nie
                                                    przypiliło abym na szybko się wprowadzał!
                                                    Wiem z doświadczenia ,że odebrać to szybko, a ewentualne poprawki
                                                    będą się ciągnąć, aż w końcu człowiek się zlituje i sam w miarę
                                                    możliwości to ogarnie.
                                                  • Gość: valdi Re: Odbiór mieszkania IP: 195.137.246.* 16.02.09, 19:10
                                                    jasne, że prądu sami nie podłączycie, więc tak czy inaczej temat
                                                    wart zastanowienia, pozdro!
                                                  • Gość: Piotr - sąsiad Re: Odbiór mieszkania IP: *.subscribers.sferia.net 18.02.09, 10:55
                                                    Do mojego odbioru jeszcze nie doszło co prawda to chyba już 3 termin w tym
                                                    miesiącu jestem umówiony na 25 a co do odbioru przyjrzyjcie się dobrze drzwiom
                                                    moje mają wyszczerbienie a i strasznie ciężko zamek chodzi ostatnio bym połamał
                                                    klucz hehe, zgłaszałem to już w styczniu no i faktycznie uszczelki w oknach, do
                                                    reszty nie można się przyczepić jestem, tam średnio raz na 2 tyg. Kicha z tym
                                                    gazem wyszła a co do prądu niby do końca tego tyg. maja podłączyć, a sprawdzacie
                                                    przy odbiorze liczniki są wyzerowane ??
                                                  • Gość: Piotr - sąsiad Re: lokalizacja IP: *.subscribers.sferia.net 18.02.09, 10:41
                                                    A mi się tam podoba będę się czul jak u siebie na mazurach!!!
                                                  • Gość: ziom Re: lokalizacja IP: 195.137.246.* 18.02.09, 19:42
                                                    święta racja, bo nie ma jak to na Mazurach! Można wiedzieć
                                                    skąd "sąsiad" ?
                                                  • Gość: Piotr - sąsiad Re: lokalizacja IP: *.subscribers.sferia.net 19.02.09, 11:14
                                                    Ja z okolic Iławy a przyszła małżonka z Iławy.
                                                  • Gość: Lo Re: lokalizacja IP: *.chello.pl 22.02.09, 21:45
                                                    Witam ponownie, czy ktoś wie kiedy będzie prąd? A i jeszcze jedno czemu te
                                                    grzejniki tak kiepsko grzeją, odpowietrzałem już kilka razy a w mieszkaniu jest
                                                    chyba tylko 5 stopni i do tego robią się ściany przy suficie całe mokre i
                                                    niedługo jakis grzyb będzie, a z pod okien ciągnie się jakieś białe gó...ane
                                                    tworzywo. A i jeszcze brak ciepłej wody. Trochę nie za bardzo to wygląda.
                                                    Pozdrawiam.
                                                  • Gość: J.Lo Re: lokalizacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.09, 22:02
                                                    Nie martw się.
                                                    Zaprosisz kumpli na parapetówę połączoną z grzybobraniem.
                                                  • elkal78 Re: lokalizacja 23.02.09, 13:10
                                                    Witam,byłam dziś na "odbiorze" i niestety nie odebrałam ;)Sufity
                                                    mokre- przypuszczenia ma że izolacja na dachu jest spieprzona( o
                                                    konkretnie jakieś korytka, z których idą rynny mogą być żle
                                                    zrobione). Pan M mówił że na 99 procent jest ok, a przyczyną
                                                    zacieków na suficie jest zawilgocenie- trochę to dziwne, bo tynki
                                                    kładzione były w sierpniu- byłam tam miesiąc temu i dziś i nic nie
                                                    podeschło- a grzejniki słabo ale grzeją,no i parę drobiazgów jest do
                                                    zrobienia, acha i najważniejsze- nie ma jeszcze prądu, poczekam na
                                                    prąd, poczekam aż tynki przeschną- potem poczekam na jakiś deszczyk
                                                    i dopiero odbiorę to mieszkanie,jeśli wszystko będzie ok. Szukam
                                                    kogoś z trzeciego piętra !!!!!!
                                                  • elkal78 Re: lokalizacja 23.02.09, 13:13
                                                    mam zadzwonić pod koniec tego tygodnia w sprawie prądu, u mnie też
                                                    sufity w zaciekach..... oby to nie był ten nieszczęsny dach- III
                                                    piętro :(
                                                  • Gość: Pawka Re: lokalizacja IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 23.02.09, 13:53
                                                    Grzejniki grzeją tak jak ustawili w kotłowni. Przy kaloryferach nie
                                                    masz jeszcze głowicy a żeby nie było parówki musisz rozczelnić okna.
                                                    Pod oknami podobno będą kłaść silikon ale jak zrobi się cieplej
                                                    wewnątrz.
                                                  • elkal78 Re: lokalizacja 23.02.09, 14:01
                                                    oki, wiem, że nie ma jeszcze termostatów, rozsczelniłam okna teraz
                                                    tak samo jaki i miesiąc temu, silikon już u położyli- chyba dziś,
                                                    szkoda tylko że na mokre okna :( ech... nie czepiam się już, chodzi
                                                    mi tylko o ten nieszczęsny sufit
                                                  • Gość: ** Re: lokalizacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.09, 17:02
                                                    Witajcie. Miałam dziś odbiór - III piętro i też nie odebrałam. Do poprawki
                                                    m.in.1. sufity-nierówne,przy dziennym świetle wyglądały kiepsko, a co dopiero
                                                    przy sztucznym oświetleniu.2. uszczelki w oknach 3. podłoga z górką po środku, a
                                                    gdzieniegdzie opadająca 4. zacieki na suficie...Fachowcy poradzili poczekać
                                                    tydzień, półtora i sprawdzić czy wyschły, bo jeżeli nie to może być później
                                                    problem. Ogólnie ledwo nam starczyło miejsca na uwagi. Zobaczymy co z tego
                                                    zrobią. Za tydzień mamy do nich dzwonić i męczyć o następny termin...
                                                  • Gość: ja * Re: lokalizacja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.09, 10:18
                                                    tak, sufity na trzecim piętrze wyglądają średnio, fachowiec z który
                                                    to widział ostrzegał, że może to być wina złej izolacji dachu- a to
                                                    już duuuuży problem
                                                  • Gość: ziom odbiór IP: 195.137.246.* 18.02.09, 20:00
                                                    Widzę,że zaczyna się tu robić niezłe forum, więc klepnę parę słów
                                                    odnośnie dzisiejszych oględzin.
                                                    A więc dziś oglądalem swoje M i ciągnac temat muszę powiedzieć,że
                                                    całkiem nieźle im to wyszło. Generalnie nie ma jeszcze tylko prądu w
                                                    lokalach, ale to podobno kwestia do załatwienia na dniach.
                                                    Oczywiście prąd jest na klatce schdowej i jak ktoś już "tuninguje"
                                                    swoje M to może się na ten czas podczepić na pajęczaka do ogólnego
                                                    przedłużacza na klatce.
                                                    Generalnie nie ma się do czego przyczepić: ściany proste i nawet
                                                    nieźle zatarte, okna otwierają się bez problemu, posadzka ok. Klatki
                                                    schodowe schludne. Wiadomo ,że to wszytko musi jeszcze jak to się
                                                    mówi uleżeć, ale ogólny efekt na 5 z minusem. Minus za śnieg na
                                                    terenie, ale jak to mówił pan T zima zaskoczyła nie tylko drogowców:)
                                                    Umówiłem się na przyszły tydzień na odbiór ( termin do ustalenia
                                                    telefonicznie )
                                                    Było gorzej i chwalili, więc jeżeli chodzi o mnie optymizm całą
                                                    gębą:) pozdrawiam
                                                    ps:Certyfikat energetyczny jest na cały budynek, akty notarialne
                                                    przewidziane na Marzec
                                                  • Gość: xyz Re: odbiór IP: *.aster.pl 23.02.09, 21:15
                                                    Dziś miałem ustalić kolejny odbbiór mieszkania,ale powiedziano że Ci
                                                    któzy już odebrali są pierwsi do poprawek - to chyba kpina- czekam
                                                    na licznik!!!!!!!
                                                  • Gość: Pawka Re: odbiór IP: *.197.158.213.umts.dynamic.eranet.pl 23.02.09, 22:05
                                                    Ja odebrałem dzisiaj. Uszczelnili okna - w sensie siikon pod oknami;
                                                    założyli judasz do drzwi wejściowych, które mają jeszcze
                                                    wyregulować. Kaloryfery ledwie ciepłe, letnie a dowiedziałem się,że
                                                    na wyjsciu kotła jest 60 st C. Uszczelki w oknach poprawione, nie
                                                    można sprawdzić inst elektrycznej. Garaże będą odbiory później
                                                    ponieważ jeszcze strażak musi je "puścić". Oglądajcie drzwi
                                                    wejściowe i framugi. Ja mam trochę porysowane i odszczypnięte drzwi
                                                    na wysokości klamki. Poza tym OK.
                                                    Pozdrawiam
                                                  • Gość: ....... Re: odbiór IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.09, 13:49
                                                    dziś na budowie było w sumie 5-6 osób więc dużo tam się nie dzieje.
                                                    Ogólnie nikt nie potrafi powiedzieć kiedy będą poprawki robili i za Dowiedziałem
                                                    się, że ponad połowa z 34 mieszkań w budynku tym nowszym jest odebrana.
                                                    Blok będzie oddany do użytku w marcu i od tego momentu płacimy czynsz.
                                                    Trochę się zdziwiłem jak zajrzałem do skrzynki z licznikami wody. Większość ma
                                                    już całkiem pokaźne zużycie wody.
                                                    zobaczymy co będzie dalej.

• Gość: Pawka Re: odbiór IP: *.197.158.213.umts.dynamic.eranet.pl 24.02.09, 19:11
                                                    Czynsz mam płacić od 1 marca podobno stawka wynosi 5,30 za metr
                                                    kwadratowy. Ale nie udało mi się dowiedzieć czy z fundudzem rem-bud.
                                                    Pozdrawiam
                                                  • Gość: palcia1612 Re: odbiór IP: *.chello.pl 07.03.09, 08:03
                                                    hej my juz odebralismy i zaczeliśmy już remont. ogólnie jeśli chodzi
                                                    o stan mieszkania nie jest źle. Ale wiemy już że drzwi bedzie trzeba
                                                    wymienić na lepsze, z tego co wiem to wszyscy na nie narzekają.
                                                    kuchnie bedziemy mieć za miesiąc więc może juz za miesiac
                                                    zamieszkamy :).
                                                  • Gość: xyz Re: odbiór IP: *.aster.pl 07.03.09, 10:43
                                                    a co ze światłem?
                                                  • Gość: palcia1612 Re: odbiór IP: *.chello.pl 07.03.09, 21:44
                                                    światła brak gazu brak podobno w przyszłym tygodniu ma być
                                                  • Gość: xyz Re: odbiór IP: *.aster.pl 07.03.09, 22:21
                                                    odbioru budynku brak .Czyli legalnie mieszkać nie można:).Dlatego my
                                                    nieodebraliśmy mieszkania bo po co płacić czynsz za lokal którego
                                                    nie można użytkować
                                                  • Gość: Lokator Re: odbiór IP: *.chello.pl 08.03.09, 17:44
                                                    Jak ktoś ma zacieki na suficie i wilgotne zaparowane okna to niech rozszczelni
                                                    sobie okna. Dach był sprawdzany i jest podobno ok. Podwójna warstwa + folia i
                                                    jest cały suchy. Prąd i gaz ma być we wtorek - stoen pisze dla nas umowy :D a
                                                    jeśli chodzi o grzejniki to trochę jest wyższa temperatura na wyjściu. Mają
                                                    przestawić na jeszcze wyższą żeby osuszyć budynek, bo teraz jest ustawione tak
                                                    jakbyśmy już tam ze 2 lata mieszkali (zależna od temperatury na dworze).,
                                                    ciśnienie wody też jest jakieś kiepskie a drzwi jak były podrapane tak są nadal
                                                    do tego coraz bardziej się opuszczają i szorują o próg... Chłopaki układają
                                                    kostkę na parkingu i wybudowali śmietnik przed klatką, poza tym droga dojazdowa
                                                    jest tak zajebista że nie wiem czy lepiej jeździć polami, błotami czy męczyć się
                                                    po płytach. Wjazd do bramy też przemyślany pod kątem 180 stopni, że nie zawsze
                                                    się człowiek wyrobi. Poza tym ptaki ćwierkają, psy ujadają, ciemno i do domu daleko.
                                                  • Gość: luk79 zagospodarowanie ternu Do lokatorów bloku 28b IP: *.gprs.plus.pl 08.03.09, 22:03
                                                    Witam a co myslicie o tym śmietniku tuż przy klatce i na przeciwko
                                                    okien przeciez to jakas paranoja niech tylko zaswieci mocniej i nie
                                                    bedzie mozna tamtendy przejsc tak bedzie smierdziało!! Napewno im
                                                    sie na to nie zgodzę cos z tym trzeba zrobic na stronie mają
                                                    zupełnie inny plan zagosp. terenu! Juz nie wspomne o tym ze pomiedzy
                                                    blokami zrobili dwa prkingi bez żadnego terenu zielonego ciekawe
                                                    gdzie sie bedą miały dzieci bawić?. Szukam kogoś kto mieszka przy
                                                    tej klatce wrazie co moje gg 4722334
                                                  • Gość: lokator 28b Re: zagospodarowanie ternu Do lokatorów bloku 28 IP: 217.96.11.* 09.10.09, 11:26
                                                    Z tym Smietnikiem to przesadzacie !!!!!!! to tylko zależeć będzie z
                                                    kim się mieszka....
                                                    Jak będą ŚWINIE "mieszczuchy" to i za ogrodzeniem jak będzie stał
                                                    ten śmietnik to będzie nam śmierdziało....[
                                                  • Gość: gosc akty notarialne jeszcze raz IP: *.broadband.pl 12.03.09, 09:56
                                                    Radzę sie zastanowić przed podpisaniem aktu notarialnego jezeli nie
                                                    ma pozwolenia na zamieszkanie w lokalu, Pamietajcie ze podpisujecie
                                                    w tym momencie ze zwalniacie developera z wszystki punków umowy i
                                                    odbieracie mieszkania takie jakie sa czyli bez pozwolenia na
                                                    zamieszkanie a pozniej zdobycie tego moze trwac i trwac, jemu tez
                                                    juz sie nie spieszy bo kasę od was juz ma wiec co go będzie gonić?
                                                    Taka mała dygresja.
    • Gość: . Re: Csi-development Pruszków IP: 217.153.40.* 11.02.09, 20:16
      j a n a s, z a r s k i, 3 b p r a x i s
      Uważajcie na tych asów diweloperki.
      Wpłaciłem wszystkie raty określone w umowie a te asy zastosowały szantaż -
      albo podpisujesz nowa umowę albo wmówimy ci ze to z twojej winy nie możemy
      budować, a ja tym szujom ze dopłacę ale umowę już mam podpisana i nowej nie
      potrzebuje.
      Umowę zerwali (kilka lat temu), mieszkanie sprzedali innej osobie a pieniędzy
      nie oddali.
      Tzw. polski sąd przez ten czas nic nie zrobił w sprawie mojego pozwu (janas to
      brat milicjanta)

j a n a s, z a r s k i, z e r a n s k i, o p e n h a m m e r z zona

sbm augu_stowka -> augu_stowka sp zoo -> 3 b p r a x i s
      • Gość: Przemo Notariusz IP: *.subscribers.sferia.net 24.02.09, 13:24
        Słuchajcie, w chwili obecnej wiem, że temat stanu mieszkań jest bardzo
        wciągający i niewątpliwie ważny ale wybiegając nieco w przyszłość nie długo
        czeka nas podpisanie aktu notarialnego.
        Całkiem niedawno z czystej ciekawości spojrzeliśmy w internecie ile nas to może
        kosztować i się (DOSŁOWNIE!!!) załamaliśmy. Całe to założenie księgi, podatek,
        opłaty notarialne, przeniesienie hipoteki na bank i Bóg wie jeszcze co może
        wyjść około 10 000 zł!
        W ogóle takich wielkich wydatków nie przewidzieliśmy i cały czas mam nadzieje,
        że coś źle przeczytałem. Przy tej okazji mam pytanie, może ktoś jest bardziej
        zorientowany.
        1) Czy notariusza wybieram sobie sam czy też jestem skazany na tego wybranego
        przez CSI
        2) Czy jeśli wybieram sobie sam to czy ktoś zna jakiegoś taniego?
        • Gość: ja Re: Notariusz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.09, 13:41
          z tego co wiem i z tego co jest napisane w umowie art 1 pkt 6 koszty
          taksy notarialnej ponosi Sprzedający
          • Gość: ja Re: Notariusz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.09, 13:44
            a dokładnie : koszty taksy notarialnej, opłaty sądowej oraz podatku
            od czynności cywilno prawnych związanych z przeniesieniem własności
            likalu i nabyciem pozostałych praz z nim związanych ponosi
            sprzedający
            • Gość: $%# Re: Notariusz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.09, 16:04
              z tego co się orientuję to my ponosimy takie koszty:
              - podatek od czynności cywilno prawnych (max 2% wartości nieruchomości)
              - opłatę sądową około 200zł
              - wniosek do ksiąg wieczystych około 200zł
              • Gość: xyz Re: Notariusz IP: *.aster.pl 24.02.09, 19:36
                Podobno csi szuka nowego notariusza bo ten który miałbyć jest
                strasznie zawalony robotą
                • Gość: xyz Re: Notariusz IP: *.aster.pl 24.02.09, 19:38
                  Jak nie będzie prądu też mamy juz płacić czynsz bo ja nadal nie wiem
                  czy chociażby z tego powodu mam odebrać mieszkanie czy nie
          • Gość: xyz Re: Notariusz IP: *.aster.pl 24.02.09, 21:59
            Ja w umowie mam,że koszty taksy sądu itp ponosi kupujący (czyżby było kilka
            wersji umowy ? ), a jeśli chodzi o podatek to z tego co się pytałem to w
            przypadku kupna mieszkania z rynku pierwotnego nie płaci się podatku. Z tego co
            się pytałem jakiś czas temu to taksa w podstawowej kwocie wynosi ok 2500-2700
            zł,ale można się targować z notariuszem (nieraz jeszcze developer negocjuje
            indywidualne warunki).
            Ciekawi mnie jeszcze bardzo właśnie ta kwestia czynszu - dlaczego mamy płacić
            jak są mieszkania nieodebrane,z kiepskim grzaniem i bez prądu. Oni będą się
            grzebali z poprawkami, my nie będziemy odbierać mieszkań i tam mieszkać
            (oczywiście nie ma też wtedy aktu notarialnego) a mamy płacić czynsz - coś tu
            jest chyba nie tak.
            • Gość: ja Re: Notariusz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.09, 10:26
              tak z tym czynszem to ciekawostka dropsa... ja tez czekam na prąd(
              nie tylko, ale między innymi)
              • Gość: seba Re: Odbiór i notariusz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.09, 16:58
                z tego co ja się dowiedziałem dziś to przy zakupie mieszkań z rynku pierwotnego
                płaci się tylko:
                - za taksę notarialną + vat od taksy
                - za wpisy do księgi

i jakieś drobne dodatkowe opłaty typu złożenie wniosku 19 zł
                • Gość: Lokator Czy już jest prąd? IP: *.chello.pl 26.02.09, 23:21
                  Mam pytanko czy był tam ktoś może i czy jest już prąd? A i jeszcze jedno czy u
                  was też tak kiepsko grzeją te grzejniki i co z tym dachem??? Woda ciepła też by
                  się przydała.... :)
                  • Gość: seba Re: Czy już jest prąd? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.09, 12:54
                    prądu nie ma ale możemy korzystać z tymczasowych rozdzielni na klatce.STOEN nie
                    przyjechał i nie zakończył sprawy podłączenia prądu.Dziś całkiem fajnie
                    grzali-przynajmniej u mnie było bardzo ciepło.
                    z tego co wiem to woda też jest i zimna i ciepła tylko kran trzeba sobie zamontować.
                    Z racji, że mamy mieszkanie na 3 piętrze dziś z Panem K obejrzałem je po deszczu
                    i wyglądało całkiem dobrze. Nie było świeżych zacieków czy lejącej się wody.
                    Miał sprawdzić później całe poddasze i wszystkie mieszkania na 3 piętrze żeby
                    się upewnić co do szczelności dachu.
                    • Gość: ja Re: Czy już jest prąd? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.09, 13:12
                      to dobrze, musze sprawdzić u siebie sufit, martwiłam sie o ten dach :
                      ( ja też z trzeciego :)
                      • Gość: Lokator Akty notarialne 23,24,25 marca IP: *.chello.pl 27.02.09, 23:31
                        Opłaty są takie 360 + 360 (za garaż) + 1400 netto taksa + vat 22% od taksy + 200
                        wypis z księgi - czyli łącznie ok. 2.500 - 3.000 zł
                        • Gość: xyz Re: Akty notarialne 23,24,25 marca IP: *.aster.pl 28.02.09, 17:55
                          czy ktoś z Was widział otrzymanie przez csi pozwolenie na użykowanie
                          bloku umożliwiające podpisanie aktu naotarialnego przynoszącego
                          własnosc tak jak w umowie zał nr3
                          • Gość: luk79 Re: Akty notarialne 23,24,25 marca IP: *.gprs.plus.pl 01.03.09, 00:16
                            Jak to jest z aktem notarialnym? w Umowie przedwstepnej mam ze
                            koszty taksy i reszy opład ponosi sprzedajacy czyli CSI jak byłem
                            podpisac umowe przedwstępną aktem notarialnym niestety musiałem
                            płacić juz sam, zastanawiam sie czy ich za to nie pogonić i nie
                            odzyskać utopionej kasy? czy to ma sens? Jezeli chodzi o mieszkanko
                            (bede mieszkał na 3) to tez mam zacieki na scianie z oknem na
                            pocztku myslałem ze to są poprostu mokre sciany bo dopiero właczyli
                            ogrzewanie ale dzisiaj jak byłem wyglądało to jakby bardziej
                            wyraziscie (niestety mieszkanie juz odebrałem) i tak ich o to
                            pogonie bo to jest wada ukryta nie do stwierdzenia bez deszczu a o
                            takie mozna ich scigac jeszcze długo.
                            • Gość: xyz Re: Akty notarialne 23,24,25 marca IP: *.aster.pl 01.03.09, 08:33
                              ja mam w umowie że te koszty o których pisałes pokrywa kupujący.To
                              co i umowy mam różne?artykół 1 punkt 6
                              • Gość: Przemo Re: Akty notarialne 23,24,25 marca IP: *.subscribers.sferia.net 01.03.09, 14:18
                                Na mojej umowie też jest napisane, że kupujący ponosi koszty notarialne. To, iż
                                na niektórych umowach jest napisane, że sprzedający ponosi koszty to chyba był
                                błąd CSI-ale no cóż, ich błąd czyjś zysk bo umowa to umowa.
                                Swoją drogą ja umowę przedwstępną podpisywałem w ostatnie lato. Kiedy były
                                podpisywane te umowy mówiące, że sprzedający ponosi koszty?
                                • Gość: ja Re: Akty notarialne 23,24,25 marca IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.09, 12:40
                                  ja podpisywałam umowę w czerwcu i koszty ponosi sprzedający, szukam
                                  kogoś z trzeciego, chciałabym zobaczyć sufit, w razie czego razem
                                  raźniej będzie powalczyć , mój nr gg 2785686
                                  • Gość: seba Re: Akty notarialne 23,24,25 marca IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.09, 10:32
                                    ja dziś jadę obejrzeć ściany i sufit na 3 pietrze
                                    zobaczę jak to wygląda
                                    • Gość: Lokator Sufit IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.09, 10:57
                                      U mnie sufit już dochodzi do siebie. Na początku było ok. Jak zaczęli grzać to
                                      puscił mróz i były zacieki w rogach po całości ścian zewnętrznych. Teraz trochę
                                      dogrzane ściany i wygląda to powiedzmy dobrze. Też się obawiałem ale jest
                                      nadzieja że to nie cieknący dach. Będę w piątek więc jak ktoś ma ochotę to może
                                      wpaść zobaczyć sufit.
                                      • Gość: luk79 do lokatorów bloku nr 28b IP: *.gprs.plus.pl 08.03.09, 22:04
                                        Witam a co myslicie o tym śmietniku tuż przy klatce i na przeciwko
                                        okien przeciez to jakas paranoja niech tylko zaswieci mocniej i nie
                                        bedzie mozna tamtendy przejsc tak bedzie smierdziało!! Napewno im
                                        sie na to nie zgodzę cos z tym trzeba zrobic na stronie mają
                                        zupełnie inny plan zagosp. terenu! Juz nie wspomne o tym ze pomiedzy
                                        blokami zrobili dwa prkingi bez żadnego terenu zielonego ciekawe
                                        gdzie sie bedą miały dzieci bawić?. Szukam kogoś kto mieszka przy
                                        tej klatce wrazie co moje gg 4722334
                                        • Gość: gosc Akt notarialny jeszcze raz IP: *.broadband.pl 12.03.09, 09:57
                                          Radzę sie zastanowić przed podpisaniem aktu notarialnego jezeli nie
                                          ma pozwolenia na zamieszkanie w lokalu, Pamietajcie ze podpisujecie
                                          w tym momencie ze zwalniacie developera z wszystki punków umowy i
                                          odbieracie mieszkania takie jakie sa czyli bez pozwolenia na
                                          zamieszkanie a pozniej zdobycie tego moze trwac i trwac, jemu tez
                                          juz sie nie spieszy bo kasę od was juz ma wiec co go będzie gonić?
                                          Taka mała dygresja.
                                          • Gość: Przemo Re: Akt notarialny jeszcze raz IP: *.subscribers.sferia.net 12.03.09, 11:21
                                            Mnie właśnie w kur...li i to porządnie. Wczoraj do mnie zadzwonili koło południa
                                            mówiąc żebym jeszcze tego samego dnia albo najpóźniej dziś do nich przyleciał i
                                            podpisał umowę z dostawcą mediów bo będę załatwiał ją sobie sam. Gdy dziś
                                            przyjechałem i podpisałem to się okazało, że teraz jeszcze mi przyjdzie poczekać
                                            na co najmniej 2 tygodnie na prąd bo dopiero wtedy ktoś przyjdzie i zamontuje
                                            liczniki. Nie wspomnę od kiedy te gamonie obiecują, że prąd będzie dosłownie
                                            lada dzień, mam już dość tych kłamstw.
                                            Ja jeszcze mieszkania nie odebrałem i nie odbiorę puki się nie przekonam czy
                                            instalacja działa i nie ma opcji bym podpisał teraz jakiś akt notarialny.
                                            A jak już odbiorę to im kurna znajdę całą masę błędów.
                                            I apeluję do was kochani, wiem że chcecie się już wprowadzić i mieszkać ale nie
                                            podpisujcie tych aktów i nie wpłacajcie im ostatnich transz puki nie będzie
                                            wszystko załatwione bo oni zaczynają już z ludźmi w chu..a iść!
                                            • Gość: xyz Re: Akt notarialny jeszcze raz IP: *.aster.pl 12.03.09, 14:40
                                              wedłuch moich danych dzis te osoby które podpisały umowy do stoena
                                              Tomek miał je zawiesc i pod koniec przyszelgo tygodnia mają być
                                              liczniki,aktu notarialnego nie podpisuje bo chociażby fakt iż bank
                                              mi nie przeleje pieniązków dopóki nie bedzie odbioru technicznego
                                              budynku także 4 transzy na razie odemnie i tak nie dostaną.Poza tym
                                              niektórzy już mają nieźle mieszkanka wykończone.Zobaczymy co
                                              dalej.co do śmietnika tak im go zaakceptowano jeżeli będziemy ccieli
                                              zmienić to na koszt lokatorów CSI może to uczynić.Umnie w miare
                                              poprawione.
                                              • Gość: luk umowy ze stoen IP: *.gprs.plus.pl 12.03.09, 23:24
                                                O aktach juz was uprzedziłem kolejna sparwa umowy ze stoen czy innym
                                                dostawcą, podsuwają ci umowe ok umowa jak umowa podpisałem ale jest
                                                do niej załacznik nie wypełniony i mówi ci zebys podpisał na piekne
                                                oczy smiech na sali odrazu sie nie zgodziłem po drugie ostatni punkt
                                                gdzie masz sie podpisac w tym załczniku mówi ze inwestor odbiera i
                                                zasiwadcza o poprawnie wykonanej instalacji elektrycznej, jaki ze
                                                mnie inwestor to oni maja sie tam podpisac nie ja ponizej bedzie
                                                jakiś problem i ty masz plicje na głowie, miła pani z CSI wciska ci
                                                ze jesteś inwestorem odsyłam do słownika pojęć inwestor to osoba
                                                która inwestuje w celu zarobkowym czyli CSI my jesteśmy nabywcami a
                                                nie inwestorami to oni mają sie tam podpisac nie My!! Co do tego
                                                smietnika oni wiedzą ze ludzie są wkurzeni jak się kilka osób
                                                zbierze będą musieli przestawić ten smietnik na własny koszt!! Ja
                                                poszperam w internecie bo nie wydaje mi sie zeby to były dopusczalne
                                                odległości od bloku czy wejscia
                                                • Gość: luk śmietnik IP: *.broadband.pl 13.03.09, 09:31
                                                  Odległośc między śmietnikiem a mieszkaniem
                                                  10m od okien, piaskowinic i działek sąsiadujących - § 23.1. Dz. U.
                                                  Nr 75, poz. 690 w sprawie warunków technicznych, jakim powinny
                                                  odpowiadać budynki i ich utytułowanie. Na pewno tam nie ma tej
                                                  odległości
                                              • Gość: luk 3 pietro? IP: *.gprs.plus.pl 16.03.09, 18:27
                                                Mam pytanko do wszystkich z trzeceigo czy tylko umnie zaczynają
                                                wychodzic ślady rdzy z pod tynku czy ma ktos jeszcze takie
                                                doświadczenie? Rozmawiałem ze znajomym i albo jest tam tak duża
                                                wilgoć i powinno ustapić w ciągu kilku dniu albo źle jest wykonana
                                                izolacja pomiędzy dachem a budynkiem a w tym wypadku bedzie sie to
                                                odnawiać przy obfitych opadach i w zimie jezeli ktoś ma jeszcze
                                                takie problemy prosze dajcie znac
                                                • Gość: ja Re: 3 pietro? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.09, 08:25
                                                  Ja też jestem z trzeciego, długo długo też miałam zacieki, które
                                                  potem zrobiły się żółte, ale panowie je szybko na nowo zamalowali.
                                                  Szczerze mówiąc też miałam duże obawy, ale Panowie z CSI podobno
                                                  dokładnie to sprawdzili- na poddaszu jest sucho. Byłam ostatnio i w
                                                  jednym pokoju mój sufit jest już zupełnie suchy, został drugi pokój.
                                                  Moje gg 2785686
                                                  • Gość: ,,,,, Re: 3 pietro? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.09, 12:46
                                                    u mnie jest wszystko ok, brak zacieków itp rzeczy

jak coś z czasem wyjdzie to będziemy reklamować ale nie sądzę żeby wyszło a poza
                                                    tym pamiętajcie że budynek jest nowy i otwierajcie okna żeby robić cyrkulację
                                                    powietrza
                                                  • Gość: luk Re: 3 pietro? IP: *.gprs.plus.pl 17.03.09, 19:52
                                                    wiem tam codziennie jest wietrzone a pozatym okna sa roszczelnione
                                                    kaloryfery rozkrecone na maksa znam właciwosci sylikatu lubi duzo
                                                    pić wody i ciezko wysuszyc, mam nadzieje ze to tylko nie doschniety
                                                    sylikat w którym puscił rdze drut bo jak coś z izolacja to juz
                                                    gorzej :-(
                                                  • Gość: ja Pytanko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.09, 10:50
                                                    Podpisujecie Akty Notarialne? Budynek nie ma jeszcze chyba odbioru
                                                    technicznego, zupełnie nie wiem jaka powinna być kolej rzeczy, żeby
                                                    nie mieć później problemów
                                                  • Gość: *** Re: Pytanko IP: 212.160.172.* 18.03.09, 12:18
                                                    Nie podpisuję. Czekam na zaświadczenie o oddaniu budynku do
                                                    użytkowania - wymagany dokument przez mój bank do wpłaty ostatniej
                                                    transzy. Potem akt notarialny i założenie księgi wieczystej chyba
                                                    nawet jednego dnia.
                                                  • Gość: Przemo Re: Pytanko IP: *.subscribers.sferia.net 18.03.09, 16:49
                                                    Też nie podpisuje. Nie podpisuję bo nie wykonałem przelewu ostatniej transzy,
                                                    nie przeleje ostatniej transzy puki nie odbiorę mieszkania a nie odbiorę
                                                    mieszkania puki nie będzie w niej wszystkiego co powinno być przede wszystkim
                                                    prądu i gazu!
                                                  • Gość: xyz Re: Pytanko IP: *.aster.pl 18.03.09, 16:59
                                                    ja też nie podpisuje dopóki budynek nie ma odbioru technicznego
                                                  • Gość: Lokator Re: Pytanko IP: *.chello.pl 19.03.09, 21:41
                                                    Byłem u Pani notariusz i powiedziała że jeśli w banku wyrażą zgodę to lepiej na
                                                    razie nie podpisywać aktu dopóki nie będzie zezwolenia na użytkowanie,w teorii
                                                    taki akt można zawrzeć. W banku byłem i muszę napisać prośbę o możliwość
                                                    przedłużenia podpisania aktu o 30 dni czy tam o ile potrzebuję i będzie gitara.
                                                    Mówiła że trochę się ciągnie sprawa przez tego poprzedniego właściciela. Ale
                                                    planowane pozwolenie na użytkowanie kwiecień (może początek). Już większość
                                                    dokumentów jest załatwiona. Niech się oni w końcu wezmą za robotę bo jeszcze od
                                                    odbioru nie zrobili nic w kierunku poprawek z protokołu a już miesiąc mija. A
                                                    ten prąd to chyba w grudniu włączą - miał być 20 lutego !!! Skur... ech brak
                                                    słów. Droga też nie lepsza - ważniejszy dla nich daszek nad śmietnikiem!!!
                                                  • Gość: jam Prąd , gaz i pozwlenie na użytkowanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.09, 11:10
                                                    Czy ktoś coś wie na temat :
                                                    kiedy będzie prąd?

kiedy będzie gaz?

kiedy będzie pozwolenie na użytkowanie/zamieszkanie/ budynku ??

Szczerze mówiąc nie chce mi się już tam dzwonić żeby usłyszeć ponownie niedługo....
                                                  • Gość: Przemo Re: Prąd , gaz i pozwlenie na użytkowanie IP: *.subscribers.sferia.net 24.03.09, 11:20
                                                    Byłem w piątek,
                                                    liczniki i co za tym idzie prąd prawdopodobnie we wtorek lub środę (tą)
                                                    gaz też może pod koniec tego tygodnia (MOŻE)
                                                    o pozwoleniu nic nie wiem.
                                                  • Gość: jam Re: Prąd , gaz i pozwlenie na użytkowanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.09, 13:33
                                                    oby się uporali się z tym szybko bo już to się robi żałosne
                                                  • Gość: xyz Re: Prąd , gaz i pozwlenie na użytkowanie IP: *.aster.pl 24.03.09, 14:55
                                                    odbbiór tecniczy budynku przewidywany na połowe
                                                    kwietnia,przynajmniej tak mówią
                                                  • Gość: xyz Re: Prąd , gaz i pozwlenie na użytkowanie IP: *.aster.pl 25.03.09, 18:07
                                                    Są liczniki jest prąd ,jedno co można ładnie oberwać śniegiem z dachu
                                                  • Gość: luk Re: Prąd , gaz i pozwlenie na użytkowanie IP: *.gprs.plus.pl 25.03.09, 22:53
                                                    Dzisiaj byłem nasiłe przekonywali zebym podopisał akt notarialny nie
                                                    ma mowy do czasu pozwolenia na zamieszkanie, jest juz prąd gaz
                                                    pewnie za 2 tyg jak to zwykle bywa a strażak na odbiór to nawet oni
                                                    tego nie wiedzą oby do maja było ok.
                                                  • Gość: jam Re: Prąd , gaz i pozwlenie na użytkowanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.09, 10:57
                                                    dopóki nie będzie pozwolenia to i tak banki ostatniej transzy nie wypłacą więc i
                                                    tak trzeba czekać na te papiery

oby jak najszybciej to poszło

• Gość: j.bartosiewicz Re: Csi-development Pruszków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.09, 23:41
      Znam sprawe. Solidna inwestycja. Rekomendacja : kupuj
      • Gość: Przemo Czynsz???!!???? IP: *.subscribers.sferia.net 02.04.09, 18:24
        Kochani słuchajcie, kiedy byłem ostatnio na chacie spotkałem gościa który
        przedstawił się jako zarządca (bodajże zapomniałem jak się nazywa) i dał mi
        informację o wysokości czynszu(wraz z numerem konta), czy ktoś jeszcze miał może
        z nim przyjemność?
        Na wydruczku po za wysokością czynszu było też wyszczególnienie co ile kosztuje
        i wszystko fajnie gdyby nie to, że kilku pozycji nie rozumiem
        Zimna woda i ścieki 3*1m3*7,6zł
        Ciepła woda 2*1m3*14,6zł
        nie rozumiem skąd się wzięła liczba 3 i 2. Nie ma opisu a woda do cholery
        powinna zależeć od wskazań licznika! Nie?!
        Energia elektryczna 'metraż'*0,20zł.
        Centralne ogrzewanie 'metraż'*3,00zł.
        I w tym momencie widzimy, że naprawdę LWIĄ część zabiera centralne ogrzewanie
        które z jakiegoś dziwnego powodu zależy od metrażu a nie od liczników, nie
        wspomnę o tej dziwnej pozycji jak energia elektryczna która też zależy od
        metrażu-śmiać by się chciało gdyby nie to że chodzi o me pieniądze.
        • Gość: jam Re: Czynsz???!!???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.09, 15:28
          dziś rozkminiłem temat opłat
          woda zimna+ścieki z miasta kosztuje 7,6 za m3
          woda ciepła=woda zimna + ścieki + opłata za podgrzane -14,6 -norma
          energia elektryczna za 0,2żł to sa opłaty za prąd ogólnie na osiedlu -lampy,
          klatki itp rzeczy
          centralne ogrzewanie 3zł bo nie mamy liczników na kaloryferach i to jest ryczał

liczniki dotyczą tylko mieszkań
          a to że masz 2 i3 to może już jest Twoje zużycie wody musisz popytać i sprawdzić
          z licznikami
          • Gość: Przemo Re: Czynsz???!!???? IP: *.subscribers.sferia.net 03.04.09, 17:10
            Słuchaj, powiedz mi z KIM rozkminiłeś temat to do niego pójdę i może się czegoś
            dowiem bo po twojej wypowiedzi wiem naprawdę nie wiele więcej.
            To co mam w ręku nazywa się "Informacją o miesięcznych opłatach za lokal
            obowiązujący od 01,04,2009 i tą kwotę którą mam tam umieszczoną mam uiszczać
            (tak przynajmniej wynika z tego papierka) co miesiąc, więc:
            -dlaczego umieszczona jest w nim woda zimna i ciepła mimo, że mam liczniki i
            wskazują one jakieś 'setne' metra sześciennego, wskazania przecież co miesiąc
            będą inne to raz, dwa-liczby 3 i 2 mają się nijak do liczników(powtarzam, że
            musiał bym te kwoty umieszczone tam płacić co miesiąc)
            -o co ci chodzi pisząc, że nie mamy liczników na kaloryferach, przecież do licha
            mamy liczniki centralnego ogrzewania (nie myląc z licznikami wody), ja mam na
            pewno bo widziałem je na klatce i one właśnie mają wskazywać ile ciepła zostało
            mi w mieszkaniu i mam zamiar płacić tylko za to(plus ułamek tego co idzie na
            podgrzanie klatki schodowej) więc powtarzam pytanie: Czemu do cholery mam płacić
            jakiś ryczałt? od takich rzeczy są liczniki ciepła.
            • Gość: jam Re: Czynsz???!!???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.09, 19:58
              idź do tego zarządcy i się spytaj jak masz jakieś wątpliwości co do opłat
              miesięcznych on ma obowiązek wyjaśnić takie rzeczy
              • Gość: administrator zarządca, informacje, ważne IP: 80.51.186.* 15.04.09, 10:02
                na wszelkie pytania odpowiem: proszę dzwonić 51245974 lub e-mail:
                zarzadcapawel@wp.pl
                informuję że 12.04.2009 sobota o godz.10:00 odbędzie się zebranie
                wspólnoty proszę o przybycie wszystkich lokatorów. zawiadomienia
                zostały rozesłano pocztą osobom których niezastałem w lokalu.
                • Gość: administrator Re: zarządca, informacje, ważne IP: 80.51.186.* 15.04.09, 14:13
                  poprawiam datę zebrania
                  18,04,20009r.
              • Gość: aninka mysle o zakupie IP: *.infoplus.com.pl 14.09.09, 15:16
                Czesc,

Poczytalam sobie troszke forum i zastanawiam sie nad zakupem mieszkania w
                budynku C. Chcialam sie zapytac o ogolne wrazenia ?
                Ile mniej wiecej kosztuje czynsz? Czy rzeczywiscie pod koniec marca wszystko
                działało jak trzeba?
                Czy spłaty za mieszkanie wygladaja tak ze sa w kilku ratach w trakcie budowy ?
                Czy mozna doplacic wieksza czesc przy odbiorze?

Dziekuje z gory za wszystkie opinie
                Pozdrawiam
                aninka
                • Gość: xyz Re: mysle o zakupie IP: *.donau.pl 07.10.09, 08:16
                  Ogólnie nie jest żle.Czynsz za 47 m 2 wynosi około 320 zł.A poza tym
                  to reszta do bani.Mieszkańcy nie sympatyczni, robią sobie na
                  złość.Jak nie spuszczają powietrze z kół z rowerów ,to zastawiają
                  drogę dojazdową na posesji.Jednym słowem samowolka jak się
                  patrzy.Ludzie na zebraniach wspólnoty mieszkaniowej nie mogą sie
                  dogadać.Każdy by chciał coś wprowadzić ale nie ma chętnego żeby się
                  tym zajął.Ciągle jakieś pretensje,i nie domówienia.Poprostu zjechał
                  naród z całej polski, i niektórzy nie wiedzą jak się zachować.
                  Pozdrawiam
                  xyz
                  • Gość: g.dudzinski Re: mysle o zakupie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.10, 16:57
                    Witam.

Zastanawiam się nad kupnem mieszkania w budynku C. Chciałbym spytać odnośnie
                    pozostałych rzeczy dotyczących budynku które tutaj nie były poruszane np.
                    infrastruktura wokół, hałas, sklepy, ile tak naprawdę jest do skm'ki, ile wam
                    zajmuje średnio dojazd do warszawy.
                    • Gość: xxl Re: mysle o zakupie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.10, 20:45
                      Tam nic oprócz wiatru nie ma a do SKM trzeba min 20 minut z buta zapylać, sorry - obecnie wybudowano obok CPN do niego jest blisko.
                      Lokalizacja ma pewnie swoje zalety ale ja osobiście widzę same wady, jeżeli osobiście się nie pofatygujesz i nie sprawdzisz to się nie dowiesz - generalnie wszędzie daleko.
                      Wracając do dojazdu do W-wy:
                      - do SKM min. 20 minut
                      - do Śródmieścia min 20 minut
                      czyli jeżeli wszystko będzie o czasie to minimum ok. 40-45 minut.
                      • Gość: palcia1612 Re: mysle o zakupie IP: *.ptim.net.pl 01.02.10, 11:41
                        my mieszkamy na osiedlu od lipca i rzeczywiscie wiatry tu są spore
                        czasem to na balon nie da rady wyjsc. co do dojazdu do warszawy to
                        tak jest jakies 20 min do skm ale kto tu kupował mieszkanie ten
                        wiedział ze jes kawałek drogi wiec teraz nie powinien narzekac. Z
                        tego co zauwazyłam jeżdzą prywatne busy do warszawy i zbierane były
                        podpisy zeby puścić autobusy zwykłe ale co z tego wyjdzie to
                        niewiadomo. Mój mąż z domu do pracy na modlińskiej dojezdza w jakies
                        30 min nie jeździ wcale alejami bo tam są straszne korki tylko do
                        poznańskiej i tamtędy bez problemu przejeżdza. więc nie ma co tez
                        tak narzekac. co do wykonania mieszkania my akurat aż tak bardzo nie
                        narzekamy wiadomo są jakies pęknięcia tynków ale to osiada budynek i
                        niestety jest to nieuniknione. ale są mieszkania gdzie na ścianach
                        pojawiły sie plamy mokre niestety niedobrze wyschły u nich ściany i
                        teraz zimą wychodzi.
                        • Gość: Przemo Re: mysle o zakupie-swoje 2 grosze IP: *.ptim.net.pl 15.02.10, 18:16
                          Ja mieszkam w bloku B.
                          Dojazd to niestety na dzień dzisiejszy praktycznie tylko własny wóz, chodzą też
                          PKSy ale bilety są średnio dwa razy droższe niż Warszawskie ZTM.
                          Sklepy są ale trzeba przejść z buta co najmniej 10 minut z buta, można też
                          pojechać własnym samochodem do TESCO (5 minut jazdy) w Piastowie.
                          Do zalet można zaliczyć ogólny spokój, nie ma jakiś pobliskich fabryk,
                          kościołów, dróg szybkiego ruchu itd. Z obiektów przemysłowych są tylko magazyny
                          z których nie docierają żadne specjalne hałasy.
                          To osiedle nie jest może w jakimś super dogodnym położeniu i brak połączeń
                          potrafi czasem dopiec ale ja gdy kupowałem tu mieszkanie liczyłem się z tym
                          jestem zadowolony.
                          • Gość: Janusz Re: mysle o zakupie-swoje 2 grosze IP: 88.220.155.* 09.09.10, 09:09
                            Witam
                            Zastanawiam się nad kupnem ostatniego mieszkania w budynku C. Chciałbym spytać jak Wam się mieszka i czy CSI developer jest OK. Chciałem w ten poniedziałek wraz z żoną obejrzeć to mieszkanie ale nie moglismy dojechać do Biura sprzedaży od strony ul. Broniewskiego (nie wiem czy autem 4x4 bym się nie zakopał). Chciałem dojechać od drugiej strony według GPS-a ale zacząłem krażyć po jakiś wewnętrznych nie utwardzonych uliczkach i dojechałem do innego developera LW Development. Bardzo proszę o opinię o tym developerze CSI bo zastanawia mnie jego slidność jesli nie można dojechać do jego biura sprzedaży od głównej ulicy.
                            • Gość: Janusz Re: mysle o zakupie-swoje 2 grosze IP: 88.220.155.* 13.09.10, 08:28

Witam, czy ktoś przegląda z mieszkańców to forum? Z treści całego forum o csi development można wywnioskować, że po tym jak napisał administrator budynków to mieszkańcy się prawie nie odzywają. Przepraszam, ale muszę zadać pytanie które mi się nasuwa po przeczytaniu forum: czy ten developer zastrasza mieszkańców?
                              • Gość: palcia1612 Re: mysle o zakupie-swoje 2 grosze IP: 194.169.228.* 30.09.10, 13:08
                                :) nie zastrasza nie zastrasza :) my mamy mieszkanie w budynku B i bardzo dobrze nam sie mieszka z deweloperem nie mamy problemu. Jedyny problem jaki na razie jest to tylko autobusy które nie kursują, więc trzeba mieć auto żeby dostać się do centrum pruszkowa bądz piastowa no chyba że ktoś lubi wędrówki piesze. A nikt nie pisze bo osiedle ma swoje własne forum i tam wszyscy sie wypowiadają. Pozdrawiam
                                • Gość: Przemo Re: mysle o zakupie-swoje 2 grosze IP: 194.169.228.* 06.10.10, 10:06
                                  Moim zdaniem deweloper jest "prawie" OK, domy budują dobrze ale trzeba uważać na drobiazgi.
                                  Sam mieszkam też w bloku B i nie narzekam.
                                  Jak chodzi o dojazd to było o wiele łatwiej zanim nie zaczęli budować budynku D, teraz by się do nich dostać trzeba albo zatrzymać się przed osiedlem (tak by nie zablokować wjazdu oczywiście) i się do nich przejść-biuro jest na terenie naszego osiedla w budynku A; albo podjechać od tyłu ulicą "Herberta Zbigniewa".
    • Gość: Egon 21 Re: Csi-development Pruszków IP: 46.112.44.* 03.12.10, 20:21
      Polecam do kupna mieszkania .solidne wykonanie i ceny stale
      • Gość: arti Re: Csi-development Pruszków IP: 46.112.32.* 12.12.10, 00:59
        czy kąty proste w mieszkaniach csi mają 95 stopni????
        • Gość: Janusz Re: Csi-development Pruszków IP: *.108.152.175.wlantech.pl 06.08.11, 06:57
          Zastanawiam się jakim IQ trzeba się wykazać aby kupić mieszkanie u tego developera. Trzecież do nich nawet nie można dojechać jak popada większy deszcz. Nie spotkałem się w życiu z takim szczególnym przypadkiem developera który s.... we własne gniazdo. Zobaczie jak wygląda teren wokół budowy. W każdym bądź razie polecam developera który buduje kawałek dalej przy Gałczyńskiego. Sam kupiłem tam mieszkanie w nieprównywalnie lepszej cenie nie wspominając już o technologii i użytych materiałach.
          • Gość: xyz Re: Csi-development Pruszków IP: *.ptim.net.pl 22.08.11, 21:06
            Z przykrością muszę stwierdzić że bardzo się pomyliłeś gdyż mieszkam na osiedlu już ładnych kilka lat i nie narzekam na drogę, którą systematycznie jak coś się z nią dzieje developer poprawia na swój koszt. Ale Twoje IQ musi być ogromnie i wiesz lepiej, że najpierw się robi kostkę brukową sadzi drzewka i robi teren zielony a potem zaczyna roboty budowlane. Jeżeli mówimy o wykonaniu to nie wiedziałem że twój blok jes zrobiony z lepszego rodzaju betonu i cegły niż w tym w którym mieszkam a akurat mam duzo do czynienia z budowlanką więc nie pisz głupot. Ciekawy jestem ile dostałeś rabatu za taką reklamę i pisanie głupot na forach. Życzę miłego mieszkania u konkurencji.
            • Gość: Arek Re: Csi-development Pruszków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.11, 14:18
              Witam, niestety muszę się wtrącić. Apropo poprzednigo wpisu jestem autentycznym mieszkańcem jednego z bloków. Co reprezentują te bloki nie trzeba oglądać wewnątrz mieszkań aby się przekonać jaka jest ich wartość. Wystarczy zobaczyć te bloki z zewnątrz. Mój sąsiad już pisał o doskonale równych ścianach. A to tylko początek ogromnej góry lodowej która nas czeka po zakupie takiego wypasionego apartamentu. Aby przekonać się jak developer budował te bloki wystarczy zabaczyć galerię na ich stronie. Proponuję porównać te zdjęcia z galerią innego developera. Nie trzeba być fachowcem aby dostrzeć różnice. Na koniec mojego wpisu dla niedowiarków proponuję dojazd do naszych bloków od strony ul. Herberta (proszę się nie bać, na budowie jest dźwig i koparka które napewno pomogą się wydostać z błota kiedy tylko trochę popada)
              • Gość: tak myślałam Re: Csi-development Pruszków IP: *.stn.pl 10.07.13, 12:50
                UWAGA UWAGA! PO CZTERECH LATACH UŻYTKOWANIA W BUDYNKU NA BRONIEWSKIEGO 28B BUDOWANYM PRZEZ TEGO DEWOLOPERA WILGOĆ NA ŚCIANACH DO WYSOKOŚCI METRA. NIEDOWIARKÓW ZAPRASZAM NA OSIEDLE , AKTUALNIE WSPÓLNOTA OCIEPLA NA SWÓJ KOSZT FUNDAMENTY. CHĘTNYM PRZEŚLĘ ZDJĘCIA. SŁABO?
              • Gość: naoczny widz Re: Csi-development Pruszków IP: *.stn.pl 10.07.13, 13:03
                UWAGA UWAGA! PO CZTERECH LATACH UŻYTKOWANIA W BUDYNKU NA BRONIEWSKIEGO 28B BUDOWANYM PRZEZ TEGO DEWOLOPERA WILGOĆ NA ŚCIANACH DO WYSOKOŚCI METRA. NIEDOWIARKÓW ZAPRASZAM NA OSIEDLE , AKTUALNIE WSPÓLNOTA OCIEPLA NA SWÓJ KOSZT FUNDAMENTY. CHĘTNYM PRZEŚLĘ ZDJĘCIA. WIDAĆ ,ŻE BUDOWANE NA SZTUKĘ, NAJTAŃSZYM KOSZTEM! NIE POLECAM!
                • Gość: gość Re: Csi-development Pruszków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.13, 22:27
                  Bo, pewnie zamknąłeś wszelkie otwory wentylacyjne w oknach , jak to często ludzie robią , to co się dziwisz.
          • Gość: Profesor Re: Csi-development Pruszków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.13, 16:42
            CZŁOWIEKU , jeśli nie mieszkasz na tym osiedlu , ani nie masz żadnych styczności z tym developerem to po co się tu wypowiadasz ? Reklamę możesz robić, ale gdzie indziej .
    • Gość: paweł Re: Csi-development Pruszków IP: *.ptim.net.pl 14.07.13, 12:04
      No i lipa! Okazało się że budynek budowany na odpie... Wspólnota musi na swój koszt ocieplać fundamenty, bo po trzech zimach wilgoć wchodzi ludziom do mieszkań.
      Budowane najtańszym kosztem, w pośpiechu, a zamiast dobrej izolacji najtańszy styropian.
      Pięknie, należy się karny kutas dla tego devolopera!
      • Gość: gość Re: Csi-development Pruszków IP: *.martela.pl 08.10.13, 14:40
        Jakoś nie zauważyłam tej wilgoci na klatkach schodowych, które były ogrzewane oraz wietrzone. Na wilgoć w mieszkaniu kupuje się pochłaniacz wilgoci, ogrzewa się mieszkanie oraz wietrzy, a problem sam się rozwiązuje. A ocieplenie z tego co widziałam to zostało wykopane - to chyba ten styropian co leżał obok tego nowego, który był uzupełniany w miejsce starego? Zmiana chyba polegała na wymianie z brudnego na czyste? Sugeruję naocznym świadkom pisać to co oczy widzą, a nie wyobraźnia.
      • Gość: jarek Re: Csi-development Pruszków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.13, 22:31
        Jak nauczysz się korzystać z mieszkania , to wtedy napisz, czy masz jakąś wilgoć . Karnego masz Ty za brak jakiejkolwiek wiedzy na dany temat. Pozdrawiam.
        • Gość: Janusz Re: Csi-development Pruszków IP: *.108.152.175.wlantech.pl 26.11.13, 10:40
          Długo zbierałem się aby coś dodać od siebie na temat tego developera i jego inwestycji. Aby przekonać się jak budowane były te bloki oraz te szeregowce to proponuję się spytać sąsiadów którzy obok mieszkają. Niedawno spotkałem sąsiada i sobie porozmawialiśmy o tym developerze. Jedyny w miarę rozsądnie postawiony budynek (oczywiście nie bez wad) to blok oznaczony jako D. Pozostałe to nawet najgorszemu wrogowi nie polecają. Bloki budowane z silikatów które stały nie zabezpieczone przed deszczem. Budynki nasiąknięte wodą od razu przykryto styropianem. Śmieszyła ich ta cała akcja z wymianą styropianu w fundamentach. Niestety wilgoć w tych blokach była, jest i będzie. Ale to tylko wierzchołek problemów z którymi się na co dzień borykają.
          Ja ze swojej strony dodam, że nie rozumiem ludzi którzy decydują się na tego developera. Po przekątnej buduje swoje bloki konkurencyjny developer który ma mieszkania niewiele droższe ale za to co za jakość. Fakt, trochę te bloki wyszły za ogromne ale jako mieszkaniec nie mam na co narzekać. Dodatkowo zrobili normalny dojazd do swojej inwestycji (okoliczne drogi są ułożone z kostki brukowej).
          Aby naocznie przekonać się jak na temat tego słynnego developera proponuję skorzystać z dni otwartych 7-8 grudnia. Oczywiście pod warunkiem, że potencjalnym mieszkańcom uda się dojechać do tych szeregowców (czy to od ul. Broniewskiego czy Herberta). Jeśli już jakoś dojada to proponuję sprawdzić zawieszenie w samochodzie.
          I jeszcze jedno. Zobaczyłem na ich stronie ostatnie zdjęcia z etapu budowy z instalacją ułożoną na podłodze. Jak ktoś się orientuje to widać oczywisty błąd w sztuce. Ale potem wylewka przykryje i nic nie będzie widać. Obawiam się, że wszystkie inwestycje tego developera są tak realizowane. Bardzo współczuję nabywcom tych inwestycji. Dlatego zawsze proponuję aby przed zakupem u dowolnego developera pochodzić trochę po okolicznych mieszkańcach i się popytać. To naprawdę nic nie boli!!!
          • Gość: fill Re: Csi-development Pruszków IP: *.dynamic.chello.pl 26.11.13, 19:25
            jaki ty masz problem człowieku, czepiasz się szczegółów jakbyś tam mieszkał, napisz coś merytorycznego bo to co piszesz to zwykła dewocja
            • Gość: Janusz Re: Csi-development Pruszków IP: *.108.152.175.wlantech.pl 26.11.13, 20:56
              Czy szczegółem np. można nazwać braku normalnego dojazdu do swojego bloku? Od 5 lat nie potraficie zrobić drogi do wybudowanych przez siebie bloków (patrząc tylko na pierwszy wpis z 2008r.). Czy szczegółem można nazwać góry gruzu, śmieci i piachu dookoła waszej inwestycji i bawiące się na nich dzieci?
              Nie trzeba szukać daleko porównania. Mój developer zarówno przy swojej pierwszej inwestycji zrobił dookoła drogi z kostki brukowej to przy aktualnej gdzie mieszkam nie czekał nawet na skończenie wszystkich bloków. Mam normalny, twardy, prosty, odśnieżany dojazd do ulic tzw. asfaltowych.
              Zaobserwowałem kiedyś jak dojeżdżają mieszkańcy bloku (chyba D) który ma garaż podziemny do ul. Broniewskiego. Aby wyjechać z garażu podziemnego muszą otworzyć bramę garażową, potem bramę wyjazdową, wyjeżdżają na błotną drogę aby za chwilę wjechać w drugą bramę, jadą kawałek osiedlową drogą (która notabene chyba się już w kilku miejscach zapadła) i otwierają następną bramę po której to wjeżdżają na betonowe płyty (które już są tak rozbite i dziurawe, że podziwiam ludzi którzy tamtędy jeżdżą) i w końcu po pokonaniu jeszcze kilku mniejszych lub większych przeszkód dojeżdżają do asfaltowej ul. Broniewskiego.
              Naprawdę serdecznie zapraszam wszystkich potencjalnych nabywców na Wasze dni otwarte. Wystarczy się raz przejechać aby zobaczyć co się dzieje. Ale proszę nie zrażajcie się, jak już dotrzecie tak blisko to proszę udajcie się do ul. Gałczyńskiego. Tam u mojego developera zobaczycie inny, normalny świat.
              Na tematy merytoryczne związane z budową przez was bloków a teraz szeregowców nie chce mi się ponownie pisać. Wystarczy zobaczyć Wasze zdjęcia z budowy. One są żywym dowodem na to jak wygląda ta inwestycja. Zachęcam wszystkich do porównania tych zdjęć z budowy z moim developerem.
              W czasie kiedy wy budujecie te szeregowce z przeróżnych materiałów budowlanych (zakładam, że z takich jakie macie w danej chwili dostępne po najniższej możliwie cenie – na zdjęciach doliczyłem się chyba wszystkie dostępne rodzaje cegieł porotherm, suporex, ……. - przepraszam za ewentualne błędy nie jestem mistrzem budowlanym) to mój developer postawił dwa ogromne dwa bloki w jakości o której nawet nie marzyliście.
              Oczywiście można mnie posądzić o brak obiektywizmu, dlatego proszę waszych potencjalnych klientów zanim zdecydujecie się na zakup, przejdzie się po sąsiadach zarówno tych którzy już mieszkają w tych blokach jak i po okolicznych domach jednorodzinnych. To naprawdę nie boli a pomoże Wam w ocenie sytuacji. Cena m2 to nie wszystko!!!!
              • Gość: Janusz Re: Csi-development Pruszków IP: *.108.152.175.wlantech.pl 02.12.13, 12:23
                Postanowiłem jednak jeszcze napisać kilka słów o instalacji sanitarnej grzewczej zaprezentowanej na zdjęciach budowanych szeregowców.
                Instalację grzewczą nigdy się nie łączy w wylewce przy nowobudowanym budynku. Zasada jest jedna: ciągnie się jeden kawałek rury między rozdzielaczem a grzejnikiem. Takie łączenie jakie zrealizował developer wykonuje się trójnikami skręcanymi lub zaprasowywanymi. Znając życie developer zapewne zastosował trójniki skręcane które są mniej trwałe. Na takim wykonaniu instalacji sanitarnej grzewczej developer zapewne oszczędza na koszcie rury, rozdzielaczach, otuliny. Tylko te oszczędności nie wychodzą na dobre sprawnie działającej instalacji grzewczej oraz późniejszej eksploatacji (to właściciel się martwi późniejszymi nieuchronnymi awariami – proszę sobie teraz wyobrazić np. zrywanie klepki, rozbijanie wylewki aby dostać się do przeciekającego złącza).
                Jeśli developer oszczędza na kawałku rury to ja nie chciałbym zobaczyć jak wyglądają te oszczędności na innych etapach budowy.
                • Gość: CSI Re: Csi-development Pruszków IP: 5.134.64.* 17.12.13, 13:43
                  Witamy serdecznie,
                  Wszystkich forumowiczy i Pana Janusza mieszkańca konkurencyjnego osiedla. Panie Januszu, Szanowni Mieszkańcy oraz przyszli Klienci, w chwili obecnej drogi faktycznie w okolicy są nie utwardzone co jest normalne w sytuacji kiedy dany region się rozwija i rozbudowuje. Przede wszystkim nie logiczne byłoby wykonanie najpierw dróg a później rozbieranie ich i doprowadzanie mediów. Żadna z dróg otaczających inwestycje nie jest własnością Spółki lecz Miasta. Z informacji jakie otrzymaliśmy z UM oczywiście drogi te będą ujęte w inwestycjach Miasta w najbliższych latach. Przeoczył Pan także fakt, ze Spółka wykonała w okolicy całą infrastrukturę (woda, kanalizacja. C.O), z której korzystają nie tylko lokatorzy osiedla przy Broniewskiego ale okoliczni mieszkańcy.
                  Nie potrafimy jednak zrozumieć dlaczego forumowicz Janusz wykorzystuje forum CSI do reklamy swojego „idealnego” dewelopera i jaki jest jego cel ?
                  Nie oczekujemy na ten temat odpowiedzi, ponieważ odpowiedź wydaje się oczywista….
                  Oprócz tego zazdrościmy dużo wolnego czasu jaki Pan Janusz poświęcił na obserwowanie Spółki. Tak szerokie zainteresowanie „Sąsiadów” Spółką dowodzi tylko o bardzo dobrej naszej pozycji na rynku lokalnym i poczuciu zagrożenia przez Konkurencję.
                  W dzisiejszych czasach kiedy mamy nieograniczony dostęp do mediów w tym przypadku forum internetowe wielu osobom wydaje się, ze można powiedzieć wszystko bez poparcia w faktach w dodatku pozostać „anonimowym” i zbyt często zapominamy o dobrych zasadach uczciwej konkurencji.
                  W odniesieniu do anonimowego sąsiada Pana Janusza, który zarzuca nam budowanie z niewłaściwych materiałów w dodatku tanich, oświadczamy, ze jest to nieprawda.
                  Do budowy używamy materiałów w oparciu o jakość i przestrzeganie norm zarówno termicznych jak i akustycznych dla zainteresowanych zamieszczam link do stron gdzie można sprawdzić parametry wbudowywanych materiałów.
                  Ściany pomiędzy segmentami wykonane są z SILKI w załączeniu link do sprawdzenia parametrów www.ytong-silka.pl. Silka spełnia rolę akustyczną .
                  Ściany zewnętrzne wykonujemy z POROTHERMU, link do sprawdzenia parametrów www.wienerberger.pl – porotherm spełnia rolę termiczną
                  Stąd na placu budowy zauważył Pan różne rodzaje budulca każdy z nich spełnia inną rolę a całość tworzy dom.
                  Cieszymy się Panie Januszu, że w swojej wypowiedzi zaznaczył Pan iż nie jest budowlańcem ponieważ Klienci mogliby pomyśleć, ze faktycznie wykonujemy szeregowce z materiałów jakie trafiają nam się pod tak zwaną rękę a tak przynajmniej sprawa jest jasna.
                  Nie omieszkał Pan także zwrócić uwagę na instalacje hydrauliczną, używając słów „ …znając życie dewelopera zapewne zastosował …………” nie wiem jak mamy to traktować jak pomówienie ?, antyreklamę ? … wezwanie do ciągłego podnoszenia jakości..? . Zapraszamy Pana na kolejne dni otwarte lub do biura przez cały tydzień od 9-17, chętnie przedyskutujemy tematy dotyczące dzielnicy a przy obustronnej chęci może będziemy w stanie podnieść jakość życia w okolicy i będziemy mieli także okazję do poznania się na co Pan się powołuje w przeciwieństwie do Spółki.
                  Z przyjemnością zabierzemy głos w sprawie instalacji hydraulicznej z jakich systemów korzysta firma a tj. „ Perfekt System „ nowoczesny, kompletny przeznaczony do instalacji grzewczych (ogrzewania grzejnikowego i podłogowego) i wodociągowych (ciepłej i zimnej wody) obejmujący rury wielowarstwowe PeX/Al/PeX w bardzo szerokim asortymencie złączek dostępnych w wersji do skręcania i zaprasowywania.
                  Podstawą systemu jest rura wielowarstwowa PeX/Al/Pex, zawdzięczająca swoją nazwę skrótom nazw materiałów użytych do jej produkcji. Rury składają się z trzech warstw podstawowych, a mianowicie z: warstwy wierzchniej wykonanej z polietylenu sieciowanego Pe-Xb, warstwy środkowej wykonanej z aluminium o grubości 0,2 mm, warstwy wewnętrznej również wykonanej z polietylenu sieciowanego Pe-Xb. Złączki skręcane gwarantują trwałe połączenie rur poprzez zaciśnięcie pierścienia zaciskowego na rurze po dokręceniu nakrętki.
                  Podsumowując bardzo dziękujemy za zmobilizowanie nas do zabrania głosu na forum.
                  Dziękujemy także wszystkim Klientom za odwiedzenie nas w dni otwarte choć pogoda była bardzo nie sprzyjająca.
                  Pozdrawiamy i Życzymy Wesołych Świąt – Celowa Spółka Inwestycyjna

• Gość: valdi Re: Csi-development Pruszków IP: *.ptim.net.pl 22.12.13, 09:33
              Dawno to nie zaglądałem, ale widzę, że forum żyje. Chciałbym tylko pogratulować dla forumowicza o nicku Janusz, że mieszka w tak wspaniałym blokowisku za łąką. Drogi Januszu, jak byś mi nawet zasponsorował dodatkowe 20 m2 mieszkania tam u siebie to dziękuję. Ja do getta mieszkać nie pójdę. Widać jesteś tak ograniczoną umysłowo osobą, że ci to nie przeszkadza. Tak czy inaczej wesołych świąt, aha ...i tylko zgaś światło bo w tej ciasnocie sąsiad z bloku na przeciwko patrzy co masz na stole wigilijnym.
              • Gość: Gosia 58 Re: Csi-development Pruszków IP: *.subscribers.sferia.net 22.12.13, 13:23
                Panie Januszu, oglądałam mieszkanie w Pana bloku i kostak piękna ale tu koniec plusów w CSI znalazłam segment na rynku wtórnym i nareszcie kupię dom. Wszystko mi pasuje , mili sąsiedzi, ładne ogródki , dobra cena i przez ścianę nic nie słychać (a ja lubię pokrzyczeć jak mnie odwiedzi kochanek:-). Nie wiem ile Panu płaci developer konkurencji i po co, Panie to Pruszków a mój kochanek wkrótce wychodzi z mamra...
                • Gość: Gruby_Luk Re: Csi-development Pruszków IP: *.dynamic.chello.pl 28.12.13, 01:59
                  Planowałem osiedlić się w budynku oferowanym przez CSI i LW (ta ich nieszczęsna aleja róż) ale cieszę się że w porę się opamiętałem. Słuchajcie, za takie same pieniądze kupiłem spory segment. Mam własny odgrodzony kawałek działki, własne liczniki, własne opłaty, przestrzeń. Do sklepu piechotą kilka min. i takie tam inne jak apteki, przedszkola, kościoły, do lasu na spacer np.

I wszystko to w cenie mieszkania.
                  Jak teraz patrzę na te inwestycje, jak ci ludzie męczą się w tej alei róż, w tej ciasnocie, zaglądają sobie przez okna co w garnku się gotuje, ja bym się chyba zastrzelił.

Ja się tu wychowałem, w tej okolicy ale muszę wam powiedzieć że PEKIN zawsze będzie pekinem. PEKIN przyciąga swoich z całej polski, TU SIĘ NIGDY NIC NIE ZMIENI.
                  • Gość: csi Re: Csi-development Pruszków IP: 5.134.64.* 02.01.14, 12:41
                    Witam serdecznie,
                    chciałabym tylko wprowadzić do Pana wypowiedzi malutkie sprostowanie
                    -PEKIN - Miasto pełni funkcję największego ośrodka politycznego, oświatowego i kulturalnego kraju. Wielki ośrodek gospodarczy z rozwiniętym przemysłem
                    - natomiast przy Broniewskiego jest to spokojna okolica i raczej sypialnia Warszawy, wiec jakby porównanie jest niewłaściwe.
                    Pozostała część wypowiedzi nie dotyczy inwestycji prowadzonych przez Celowa Spółkę Inwestycyjną także nie chciałabym zabierać głosu.
                    pozdrawiam
                    • Gość: mieszkaniec csi Re: Csi-development Pruszków IP: *.play-internet.pl 15.01.14, 15:05
                      Mimo usilnych prób ubarwiania rzeczywistości przez Państwo z CSI (ostatnie nieudolne posty) niestety Pan Janusz ma w 1000% rację. Jako osoba która nie mieszka na naszym osiedlu bardzo trafnie orientuje się w sytuacji. Szkoda, że tego samego nie można powiedzieć o naszym developerze. A usprawiedliwianie się, że musimy jeździć od kilku lat po błocie i rozwalonych płytach pokonując slalom między bramami niekończąca się inwestycją jest oznaką, że ktoś całkowicie pomylił się z powołaniem.
                      • Gość: Gruby_Luk Re: Csi-development Pruszków IP: *.dynamic.chello.pl 26.01.14, 09:38
                        Gdyby w tej inwestycji mieszkała osoba z zarządu developera to mieli byście już uliczki złotą kostką wyłożone i złote chodniki. Albo zwykłą kostką wyłożone by były jakby szanowali swoich klientów. Takie jest moje zdanie.
                        • Gość: Gość Re: Csi-development Pruszków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.14, 20:26
                          Widać , jak bardzo boli niektórych ludzi działalność tej firmy. Widocznie konkurencja zamiast budować budynki to w internecie szaleje. PS . Ja nie wiem, ale wydaje mi się , że za drogi odpowiada miasto.
                          • Gość: Mieszkaniec Re: Csi-development Pruszków IP: *.dynamic.chello.pl 02.02.14, 10:13
                            Akurat konkurencja interesuje mnie jak zeszłoroczny śnieg. Tu trzeba patrzeć na własne podwórko i zrobić porządek a nie odgryzać się za wszelką cenę.
                            • Gość: mieszkaniec csi Re: Csi-development Pruszków IP: *.play-internet.pl 05.02.14, 20:41
                              Panowie z CSI zamiast siedzieć na forum robiąc nieudolny pijar, zejdźcie na ziemię i zobaczcie co się dzieje na osiedlu, z jakimi problemami borykają się na co dzień mieszkańcy, czego oczekują od developera. Wasze usprawiedliwienia, że za drogi odpowiada miasto są tak śmieszne jak „sorry, taki mamy klimat”. Budując takie osiedle powinniście zdawać sobie sprawę, że miasto wpuszczając developera na obszar niezagospodarowany oczekuje od niego jak nie sfinansowania to współfinansowania infrastruktury dla tego obszaru. Jeśli o tym nie wiedzieliście to tylko należy współczuć obecnym jak i przyszłym mieszkańcom. W moim przypadku mogę tylko powiedzieć, że człowiek uczy się na błędach i nie warto kierować się tylko ceną.
    • gosia-lala Re: Csi-development Pruszków 27.01.16, 00:08
      hej planuję zakup mieszkania od CSI na ulicy
      Powstańców, ponoć czynsz wynosi ok 8 zł za metr. Czy ktoś może mi napisać jakich kosztów mogę się spodziewać bo nie wiem czy ta stawka jest już ostateczna czy dojdzie do tego jeszcze jakiś fundusz remontowy
      • filipeklina Re: Csi-development Pruszków 18.05.16, 10:44
        Również jestem zainteresowana zakupem. Zostało tylko kilka wolnych mieszkań, czy osoby które tam juz mieszkają mogą się wypowiedzieć jak wygląda sytuacja, opłaty, kontakty z deweloperem po zakupie? Pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka