s.weronika
30.09.08, 14:49
Szanowni Państwo,
Odnośnie wszystkich problemów zgłaszanych na forum lub na wcześniejszych spotkaniach mieszkańców:
Proponuję, aby każdy kto widzi jakiś problem w naszym bloku przedstawił propozycję GOTOWEGO pisma do Spółdzielni na forum (a nie narzekania, że „klamka nie działa i niech Rada cos z tym zrobi”), które to pismo będzie mogło być następnie przedyskutowane, poprawione, itp. przez forumowiczów, a następnie ja zobowiązuję się takie pismo wydrukować, zebrać podpisy Rady Nieruchomości i złożyć w Spółdzielni, a potem przekazać zainteresowanym odpowiedź od Spółdzielni w wersji elektronicznej.
Ta forma działania jak na razie zdała egzamin odnośnie wyjaśnienia przez Spółdzielnię sposobu naliczania wszystkich pozycji czynszu (zainteresowanym odpowiedzią przypominam, że mogę tą odpowiedź przesłać mailem, tylko proszę o informację na s.weronika@gazeta.pl).
Jeśli pojawi się konieczność spotkania z Administratorem, wtedy Rana Nieruchomości zorganizuje takie spotkanie i o wynikach rozmów, również poinformuję na forum.
Poniżej lista problemów o których mówiliśmy:
1. winda dla wózków (psuła się, czy nadal się psuje – nie wiem, podobno naprawiali)
2. parkowanie na placu ppoż. i trawniku
3. zachowanie ochrony
4. zakres obowiązków i odpowiedzialności ochrony
5. stawka za ochronę
6. kamery
7. lustra w garażach
8. grzyb w garażach
9. wentylacja hałasuje
10. stojak na rowery
11. przeniesienie śmietnika w rozsądne miejsce
12. antena zbiorcza na dachu
13. syf i hałas (nieraz przed 6 rano) z budowy
14. odpływy z balkonów - pomimo ich przedłużenia ciągle leje się wodospad na balkony
15. podjazd dla wózków i rowerów
16. demontaż obudowy w windach
17. cena wywozu śmieci
18. problem z wlewającą się wodą w czasie burz do poprzez wentylator przeciw-dymowy pomiędzy piętrami 6 i 7 w klatce A, co powoduje zalanie całej klatki schodowej w klatce A, a w dalszej konsekwencji powstanie grzyba na ścianach tejże klatki
19. nie domyka się brama garażowa i jak leje to strumień płynie nam do garażu, kiepsko umocowane są kamienie przy schodach
20. zepsute drzwi wejściowe do klatki C - wyrwane mocowanie dolnego rygla drzwi, dzięki temu wystarczy drzwi mocniej pociągnąć i się otwierają
21. brak kafelków w klatce C przy skrzynkach i wyrwanym numerze piętra "2"
PROSZĘ PROPOZYCJĘ GOTOWYCH PISM PRZEDSTAWIAĆ NA FORUM DO PRZEDYSKUTOWANIA.