Gość: Michal IP: *.citicorp.com 17.01.02, 03:45 Natrafilem ostatnio na oferte firmy FOS-POL. Czy ktos z forumowiczow ma jakies informacje co do tej firym. Interesuje mnie kazde info na ich temat. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: aga Re: FOS-POL znacie? IP: 62.233.138.* 14.02.02, 10:03 Gość portalu: Michal napisał(a): > Natrafilem ostatnio na oferte firmy FOS-POL. Czy ktos z forumowiczow ma jakies > informacje co do tej firym. Interesuje mnie kazde info na ich temat. Znam firmę bo podpisałam z nimi umowę ale mam dużo wątpliwości co do obciążeń hipoteki. Napisz co chcesz wiedzieć, bo gdybym chciała opisać wszystko to trochę by zeszło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzysiek Re: FOS-POL znacie? IP: 195.94.206.* 18.02.02, 16:21 Obecnie mieszkam (wynajmuję) na osiedlu JW, na przeciwko Fospolu. Mam okazję obserwo0wać jak budują - ostatnio dosyć intensywnie. Słyszałem, także o problemach - z tempem budowy. Budowa trwa ponoć od trzech lat. Gdyby zachowali styczniowo lutowe tempo - to nie jest źle. Osobiście polecam Gazomontaż 200 m dalej. Troszeczkę drożej 610 USD za m2, piwnica w cenie i brak dodatkowych dopłat, ale za to jaka solidna firma i jak szybko budują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirus Re: FOS-POL znacie? IP: *.chello.pl 11.03.02, 13:18 czec wplacilem tam na razie 2000 - umowa przedwstepna mam wplacic reszte w srode tzn do 51% uzupelnic wklad ale jestem tez pelen watpliwosci najbardziej sie denerwuje tym ze teraz moge dokonac wpisu na hipoteke tymczasowa a reszte dopiero we wrzesniu pomimo ze blok maja oddac podobno pod koniec marca wiem ze maja dlug na hipotece moze wiecie cos wiecej -zawsze lepiej stracic tylko 2000 : ( ale podoba mi sie tam z drugiej strony no i biore mieszkanie na parterze razem z 50 m dzialki przed balkonem) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: FOS-POL znacie? IP: 62.233.138.* 14.03.02, 13:53 Kupiłam mieszkanie w pierwszym budynku, problemem było to, że żaden bank nie chciał udzielić mi kredytu w związku z hipoteką jaką są obciążone budynki. W bankach żądali oświadczenia z banku PKO BP (bank ten udzielił kredytu na nieruchomość w Ząbkach) o bezobciążeniowym wydzieleniu lokalu, czyli konkretnie mojego mieszkania. Bank nie chciał wydać takiego oświadczenia. W końcu zostałam zmuszona do wzięcia kredytu w banku PKO BP współpracującym z firmą FOS-POL. Jak tylko zdecydowałam się na kredyt u nich, od ręki dostałam oświadczenie i nową umowę z klauzulą o tym, że lokal zostanie przekazany notarialnie bez żadnych obciążeń. Więc myślę, że wszystko będzie w porządku. ps. czy kupujesz mieszkanie w jedynce? Odpowiedz Link Zgłoś
inw Re: FOS-POL znacie? 12.03.02, 09:09 może się mylę nazwa brzmiała jakoś podobnie - ale sprawdź czy firma ta nie występowała w aferze z upaqdłością spółdzielni stokrotka - sprawę opisywała ostatnia środowa "Wyborcza". Odpowiedz Link Zgłoś