arkaszka1 13.11.08, 22:08 Artykuł z przed 2 miesięcy ale temat aktualny dom.gazeta.pl/nieruchomosci/1,73497,5703097,Ciezkie_czasy_dla_deweloperow__mieszkania_tanieja.html Biedne firmy developerskie muszą opuszczać ceny, jak mi ich żal. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ynvestor Re: ciężkie czasy dla developerów 13.11.08, 22:35 o ciężkie, ciężkie.. włożyli tyle pracy, wizualizacje, wykopane dziury pod przyszłe mieszkanka a tu klienci czekają na spadki ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heca7 Re: ciężkie czasy dla developerów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.08, 13:12 Nie tylko dla nich. Znajomy praktycznie stracił źródło dochodu. Był w banku tylko na prowizji od sprzedanych kredytów.A wiadomo, teraz mało kto je dostaje i bierze. Sprzedaje mieszkanie...nie stać go na raty...nie dość że wzrosły to stracił pensję...żali mi go...z czegoś trzeba utrzymać rodzinę. Choć z drugiej strony jak się dowiedziałam ile miał raty miesięcznie to mi szczęka opadła:0 Nie wiem o czym myślał kiedy pakowali się z żoną w ten kredyt. Pracuje w banku, widział niewypłacalnych klientów. Typowe myślenie, że "mnie to się nie przydarzy". Odpowiedz Link Zgłoś
bogucjusz Dopiero nadejdą... 14.11.08, 13:22 Na razie mamy skromne preludium w postaci nadpodaży przy jednoczesnym wygaśnięciu popytu. Jazda się zacznie wraz z rosnącymi problemami ze spłatą kredytów, zaciągniętych przez desperados na górce. To przerabiały Stany. A recesja za progiem... - - - "Kryzys subprime'ów jest u nas niemożliwy. Jesteśmy społeczeństwem bardziej zadomowionym w gospodarce rynkowej, zamożniejszym i rozważniejszym w braniu kredytów, niż ci głupi Amerykanie" :-) Odpowiedz Link Zgłoś