Dodaj do ulubionych

Wichrowy Park - akustyka

IP: 194.181.127.* 27.10.03, 12:44
Czy nie sadzicie (pytam oczywiscie mieszkancow
Wichrowego), ze akustyka mieszkan pozostawia troche do
zyczenia. Ja np. praktycznie w kazdym pomieszczeniu
slysze szum wody z gory jak rowniez stukoty w sufit.
Glosne sa tez odglosy idacych ludzi klatka schodowa. Co
ciekawe, rozmawialismy z wykonawcami i oni twierdza ze
to kwestia slabych materialow... Czy Wy tez
zwrociliscie na to uwage?
Obserwuj wątek
    • Gość: jw Re: Wichrowy Park - akustyka IP: *.zapora / 217.96.25.* 27.10.03, 14:21
      Jacek z 12-2?
      Witam, dawno tu nie zaglądałeś. Nagle zrobiło się tak cicho jakby wszyscy
      forumowicze z Wichrowego Parku ruszyli z przeprowadzką: mr.bond, bursztynek,
      joanb, mda - gdzie jesteście?
      Byłam wczoraj na Wichrowej-wygląda z zewnątrz superzaście! Ale przy okazji czy
      to prawda że pod tymi ładnymi oknami są badziewiaste parapety w stylu blatu
      kuchennego?!
      Ale ale wracam już do wątku głównego:
      Straszna akustyka - może to normalne w nowych pustawych ciągle domach, gdzie
      nie ma jeszcze naturalnego wytłumienia przez meble, dywany i to inne dprl?
      Proponuję ściany obłożyć książkami ;)
      Pozdrawiam
      • Gość: Jacek Re: Wichrowy Park - akustyka IP: *.itpp.pl 27.10.03, 20:38
        Istotnie, Jacek z 12-02-01. Juz zreszta mieszkamy i stad moje uwagi. Akustyka
        pustych mieszkan oczywiscie to jedna sprawa, ale nie sadze zeby przez
        wstawienie mebli sasiedzi ograniczyli szum wody, ktory ja slysze. No i te stuki
        w sufit. JEstem tym troche rozczarowany... A parapety rzeczywiscie badziewne,
        biale z melaminy. Chcielismy zmienic, ale i tak bylo tyle wydatkow, ze
        ostatecznie zostaly.
        • Gość: mda Re: Wichrowy Park - akustyka IP: *.chello.pl 27.10.03, 21:23
          faktycznie czasu ostatnio nie ma, wlasnie nam koncza kafle, zaraz parkiet,
          kuchnia, malowanie i juz moze na poczatku grudnia bedziemy mieszkac.
          Co do akustyki to trudno jest mi sie wypowiadac, Na razie spedzam srednio 4
          godziny w wichrowym pilnujac fachowcow. Wiertarke z parkietu slychac na samej
          gorze, a sasiadka z przeciwka juz pare razy prosila naszych fachowcow aby
          przyciszyli radio (w mieszkaniu nie bylo wcale tak glosno). Nam na szczescie
          nikt w sufit nie bedzie stukal, a sasiadow pod nami serdecznie przepraszam za
          jakosc Viterry. Z przyjemnoscia wymienie pare uwag osobiscie z przyszlymi
          sasiadami na Wichrowej.

Pozdr,

mda (10-2-3-2 lub 7A m.19)
          • joanb Re: Wichrowy Park - akustyka 27.10.03, 22:46
            Witam mieszkancow Wichrowego - tych obecnych i przyszlych. Nie wypowiadam sie
            na razie, poniewaz o tym, o czym Wy rozmawiacie, ja bede mogla mowic dopiero
            za rok:), gdyz my mamy mieszkanko w II etapie. Ale oczywiscie bardzo prosze o
            Wasze komentarze, rady itp. My dopiero podpisalismy umowe i zabieramy sie do
            zmian w projekcie. Pozdrowienia. A co tam u Bursztynka?
            • Gość: jw Re: Wichrowy Park - akustyka IP: *.zapora / 217.96.25.* 28.10.03, 13:45
              Jak przebrnę przez te załączniki, rysunki, raty, vaty i grunty to zamieszkam
              tam za rok i chyba joanb będzie mi stukać w sufit
              • joanb Re: Wichrowy Park - akustyka 28.10.03, 15:00
                Hej, to stukanie jest bardzo mozliwe, gdyz mamy mieszkanie na ostatnim pietrze,
                w ostatnim budynku, a Ty?
                A jak uklada sie wspolpraca pzry podpisywaniu umowy itp.?
                • Gość: jw Re: Wichrowy Park - akustyka IP: *.zapora / 217.96.25.* 28.10.03, 17:06
                  zamieszkam w ostatnim budynku na drugim piętrze z widokiem na dachy i na
                  pociechę.... dwa drzewa w oddali. Właśnie czekam na ostateczną wersję umowy,
                  powinna być lada minuta. Współpraca dd, dużo dyskusji o częściach wspólnych
                  budynku, obawiam się że rowerownia zniknie jak miejsca parkingowe. Są
                  elastyczni, drobne przesunięcia terminów płatności, wydzielenie gruntu tu jest
                  OK, ale cały czas mgliste opowieści o utwardzeniu drogi (bo to gmina)i
                  beztroskie odpowiedzi że mozna parkować na ulicy. Ale nic to, najważniejsze że
                  osiedle i dom są OK.
                  pozdrawiam
                  jw
                  • joanb Re: Wichrowy Park - akustyka 28.10.03, 17:38
                    Jesli wolno wiedziec - ostatni budynek jedno, czy dwu-klatkowy? Bo jesli dwu,
                    to faktycznie bede Ci "chodzic po suficie":)
                    A jesli chodzi o droge, to co, nie beda jej utwardzac? My slyszelismy, ze to do
                    Viterry nalezy? Ciekawe. Znow cos kombinuja:( Pozdrawiam.
                    • Gość: jw Re: Wichrowy Park - akustyka IP: *.zapora / 217.96.25.* 28.10.03, 17:53
                      witam sąsiadko, jutro podpisuję umowę, a za rok o tej porze możesz stukać
                      obcasami w mój sufit, już się cieszę.
                      a w sprawie drogi to wiadomość sprzed dwóch dni, że narazie nic się nie zmieni,
                      że może komitet(który ma dopiero chyba powstać) coś zrobi i takie tam ble, ble.
                      pozdrawiam
                      jw
                      • joanb Re: Wichrowy Park - akustyka 28.10.03, 18:13
                        Ja rowniez sie ciesze, ze bedziemy sasiadkami:) Moze jeszcze inni sasiedzi sie
                        odezwa?
                        Jak dowiesz sie czegos ciekawego w Viterze, pisz koniecznie. Pozdrawiam.
            • Gość: Bursztynek Re: Wichrowy Park - akustyka IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 12.11.03, 13:47
              Witam wszystkich przyszłych i obecnych mieszkańców Wichrowej,
              byłam wczoraj na budowie i jestem pod wrażeniem. Mam nadzieję że nic nie posuje
              takiego tempa prac.
              Mam pytanie do obecnych mieszkańców, czy oprócz akustytki jest coś jeszcze nie
              tak jak być powinno?
              Pozdrawiam
          • mr.bond Re: Wichrowy Park - akustyka 28.10.03, 20:01
            Witam,

Istotnie troche sie dyskusja rozwiala. Po pierwszych odbiorach kazdy wlazl w
            swoje wykonczenia nie majac chwili na nic innego. Przynajmniej mowie za siebie.
            Szczesciem mam wykonawce, ktorego pilnowac nie musze, ale wszystkie te
            szczegloy i szczegoliki strasznie duzo czasu, energii i kasy zabieraja.
            Jesli chodzi o mnie to planujemy sie wprowadzac w bardzo podstawowo wykonczone
            mieszkanie do konca listopada. I dopiero potem bedzie slychac co weekend
            wiertarki i mloty ;)

pozdrawiam

mr.bond (14-1-1 lub 007/4)
    • Gość: A Re: Wichrowy Park - akustyka IP: *.aster.pl / 10.64.9.* 28.10.03, 22:35
      Czesc
      Czeka mnie za kilka miesiecy odbieranie mieszkania od Viterry na Ursynowie.
      Bede wdzieczny za doswiadczenie mieszkancow z Wichrowego Parku w temacie
      usterek.
      Pzdr
      • mr.bond Re: Wichrowy Park - akustyka 15.11.03, 13:21
        Odbior?
        Najgorzej wyszly barierki na balkonach. W ostatniej chwili zmienili koncepcje
        i szczerze mowiac od lipca do dzis u mnie jeszcze nie skonczyli (zostaly
        drobiazgi, ale zaczynaja juz rdzewiec).
        Sufity mialy byc gladzone, zostaly niezrecznie pomalowane - bez szpachlowania
        sie nie obeszlo. Sciany nie rownac, ale dziurki pouzupelniac trzeba bylo.
        Rownoleglosc scian prawie wyszla - w jednym pokoju drobna roznica i dalo sie
        dogadac w kwestii "zadosc uczynienia".
        Ogolnie musze powiedziec, ze bylo niezle - powazniejsze rzeczy dotyczyly w
        zasadzie tylko balkonow. Reszta to drobiazgi. Poziomy i piony bardzo
        przyzwoicie. Kilka rzeczy wyszlo w trakcie wykanczania, ale wciaz bylo to
        bardzo akceptowalne.
        Radze odbierac albo z fachowcem od budownictwa, albo (najlepiej) z fachowcem z
        ekipy wykonczeniowej (on najszybciej wylapie rozne usterki, ktore potem
        przyjdzie mu kompensowac). Na pewno nie samemu.
        pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka