Dodaj do ulubionych

Pax Al. Stanów Zjednoczonych

IP: 213.241.40.* 18.01.02, 12:37
Czy ktoś wie coś nowego lub sparego o budowie przy Al. Stanów Zjednoczonych?
Trochę wolno im to idzie.
Obserwuj wątek
    • Gość: I Re: Pax Al. Stanów Zjednoczonych IP: 193.0.117.* 18.01.02, 13:03
      Dwa lata temu wpłaciłam do nich pieniądze na śliczne mieszkanko dwupokojowe.
      Wykonawca jeden z najlepszych - INSBUD.
      Standard wysoki, m.in. drewniane wysokiej jakości okna.
      Punkt b.dobry.
      W końcu ubiegłego roku wycofałam się z tej inwestycji, bo znalazłam równie
      śliczne mieszkanko na Żoliborzu, tylko większe i do tego duży balkon i taras.
      Ale lokalizacja PAX jest lepsza z powodu komunikacji. Trochę żałuję.
      Nowe mieszkanie też jest w trakcie budowy.
      Wiem,że opóżnienie w budowie na Al. Stanów Zjednoczonych spowodowane były tym,
      że BGK, który miał współfinansować inwestycję, nie miał pieniędzy i czekał na
      kredyt zagraniczny. Kredytu (na bardzo korzystnych warunkach) już udzielono,
      więc budowa posuwa się.

• Gość: Misiek Re: Pax Al. Stanów Zjednoczonych IP: 213.241.40.* 18.01.02, 14:24
        Ja wpłacam tam na kawalerkę własnościową. Mam pewne obawy co do samej
        organizacji spółdzielni, bo wszyscy pracownicy są mało zorientowania, a sam
        sama budowa postępuje wolno. Teraz termin do końca br jest raczej nierealny.
        • Gość: Misiek Re: Pax Al. Stanów Zjednoczonych IP: 213.241.40.* 18.01.02, 14:27
          Aha i jeszcze jedno. Odpowiedzi księgowości co do kosztów ostatecznego
          rozliczenia są bardzo enigmatyczne, a to martwi tych co liczą każdą złotówkę.
          • Gość: I Re: Pax Al. Stanów Zjednoczonych IP: 193.0.117.* 18.01.02, 15:09
            Masz rację. Mogą być dopłaty, choćby z powodu przestoju na budowie. Ktoś musi
            za to zapłacić, a najpewniej będą to spółdzielcy.
            Ale może nie będzie aż tak źle, myślę że cena była i tak bardzo wysoka, no i
            mam nadzieję, że PAX nie będzie chciał zrazić potencjalnych klientów.
            Spółdzielnia ma chyba dwa lata na rozliczenie inwestycji.
            • Gość: Misiek Re: Pax Al. Stanów Zjednoczonych IP: 213.241.40.* 18.01.02, 16:04
              Dziękuję za pogawędkę - będę wracał do tej sprawy (więc może "I" zajżysz tu od
              czasu do czasu) a może jeszcze ktoś się odezwie.

Gość portalu: I napisał(a):

> Masz rację. Mogą być dopłaty, choćby z powodu przestoju na budowie. Ktoś musi
              > za to zapłacić, a najpewniej będą to spółdzielcy.
              > Ale może nie będzie aż tak źle, myślę że cena była i tak bardzo wysoka, no i
              > mam nadzieję, że PAX nie będzie chciał zrazić potencjalnych klientów.
              > Spółdzielnia ma chyba dwa lata na rozliczenie inwestycji.

• Gość: julia Re: Pax Al. Stanów Zjednoczonych IP: 193.0.68.* 25.01.02, 12:09
                czy ktos wie co sie dzieje na budowie, byl tam na miejscu czy cokolwiek tam sie
                zaczelo dziac?
                • Gość: beata Re: Pax Al. Stanów Zjednoczonych IP: 194.204.172.* 25.01.02, 12:37
                  Nie jestem z tej lokalizacji, ale przejezdzam czesto, wiec widze. Cos sie
                  zaczelo dziac, bo stawiaja sciany z cegly, jeszcze kilka dni temu ich nie bylo.
                  Zaczeli od gornych pieter.
                  Pozdro,
                  Beata
                  • magda0 Re: Pax Al. Stanów Zjednoczonych 30.01.02, 16:05
                    czy ktos wie cos blizszego, ja przejezdzalam tam dzisiaj i z zewnatrz nic sie
                    nie dzialo , tych kilka postawionych scian z cegiel stoi i dalej nie widac
                    robotnikow.
                    • Gość: Misiek Re: Pax Al. Stanów Zjednoczonych IP: 213.241.40.* 05.02.02, 18:05
                      O miło, że ktoś się odezwał w tej sprawie.

Jeśli chodzi o postępy w budowie to następują one zrywami. Długo nic i nagle
                      kilka cegiełek, kiedy dzwonię do spółdzielni to słyszę zawsze to samo " Kryzys
                      na rynku i robimy co możemy " ale ja kaskę płacę regularnie mimo, że u mnie też
                      kryzys. Oni prawdopodobnie przerzucają robotników z budowy na budowę, a rzeby
                      ludzie zbyt wiele nie gadali to zrobią coś od czasu do czasu.
    • d567.890.123.345.897 Re: Pax Al. Stanów Zjednoczonych 14.02.02, 13:11
      Dzięki Misiek za podjęcie tematu, szkoda, że jest tak małe zainteresowanie nim
      na forum. Czytaliście chyba o postępach poprzedniej budowy PAX-u na ul.
      Stryjeńskich, nie napawają one optymizmem i uważam, że powinniśmy zawczasu się
      skrzyknąć i współdziałać w celu uaktywnienia postępów budowy. Zwłaszcza, że
      prawdopodobnie nasze pieniądze idą właśnie na dokończenie budowy przy
      Stryjeńskich, a następnych (po Wiatracznej) tak dużych budowli PAX nie planuje
      i nie będzie za co dokończyć Wiatracznej/Al. St. Zjednoczonych. PAX ma podobno
      w zwyczaju kończyć poprzednie budowle pieniędzmi z następnych. Piszcie co
      wiecie, proszę
      • Gość: Misiek Re: Pax Al. Stanów Zjednoczonych IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.02.02, 16:34
        Napisz coś więcej. Jesteś z tej lokalizacji?

d567.890.123.345.897 napisał(a):

> Dzięki Misiek za podjęcie tematu, szkoda, że jest tak małe zainteresowanie nim
        >
        > na forum. Czytaliście chyba o postępach poprzedniej budowy PAX-u na ul.
        > Stryjeńskich, nie napawają one optymizmem i uważam, że powinniśmy zawczasu się
        > skrzyknąć i współdziałać w celu uaktywnienia postępów budowy. Zwłaszcza, że
        > prawdopodobnie nasze pieniądze idą właśnie na dokończenie budowy przy
        > Stryjeńskich, a następnych (po Wiatracznej) tak dużych budowli PAX nie planuje
        > i nie będzie za co dokończyć Wiatracznej/Al. St. Zjednoczonych. PAX ma podobno
        > w zwyczaju kończyć poprzednie budowle pieniędzmi z następnych. Piszcie co
        > wiecie, proszę

• magda0 Re: Pax Al. Stanów Zjednoczonych 15.02.02, 17:19
          wszystkei znaki na niebie i ziemi wskazuja ze byl to tak zwany lancuszek ale
          lancuszek tak jak to z nimi bywa konczy sie, niestety trzeba bylo sprawdzac
          ksiegi wieczyste nieruchomosci i bilans spoldzielni, nas zwiodl certyfikat
          dewelopera i tak jestesmy w klubie.
      • Gość: Misiek Re: Pax Al. Stanów Zjednoczonych IP: 213.241.40.* 20.02.02, 10:07
        Napisz coś więcej. Jesteś z tej lokalizacji?

d567.890.123.345.897 napisał(a):

> Dzięki Misiek za podjęcie tematu, szkoda, że jest tak małe zainteresowanie nim
        >
        > na forum. Czytaliście chyba o postępach poprzedniej budowy PAX-u na ul.
        > Stryjeńskich, nie napawają one optymizmem i uważam, że powinniśmy zawczasu się
        > skrzyknąć i współdziałać w celu uaktywnienia postępów budowy. Zwłaszcza, że
        > prawdopodobnie nasze pieniądze idą właśnie na dokończenie budowy przy
        > Stryjeńskich, a następnych (po Wiatracznej) tak dużych budowli PAX nie planuje
        > i nie będzie za co dokończyć Wiatracznej/Al. St. Zjednoczonych. PAX ma podobno
        > w zwyczaju kończyć poprzednie budowle pieniędzmi z następnych. Piszcie co
        > wiecie, proszę

• Gość: magda Re: Pax Al. Stanów Zjednoczonych IP: 193.0.68.* 20.02.02, 13:30
          Moze ktos z obecnych na forum wie czy cokolwiek dzieje sie na Waitracznej,
          interesuje mnie w ogole sytuacja Paxu, choc mam mieszkanie na Stryjenskicj, jak
          na razie zame mury, pozdro.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka