Gość: Misiek IP: 213.241.40.* 18.01.02, 12:37 Czy ktoś wie coś nowego lub sparego o budowie przy Al. Stanów Zjednoczonych? Trochę wolno im to idzie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: I Re: Pax Al. Stanów Zjednoczonych IP: 193.0.117.* 18.01.02, 13:03 Dwa lata temu wpłaciłam do nich pieniądze na śliczne mieszkanko dwupokojowe. Wykonawca jeden z najlepszych - INSBUD. Standard wysoki, m.in. drewniane wysokiej jakości okna. Punkt b.dobry. W końcu ubiegłego roku wycofałam się z tej inwestycji, bo znalazłam równie śliczne mieszkanko na Żoliborzu, tylko większe i do tego duży balkon i taras. Ale lokalizacja PAX jest lepsza z powodu komunikacji. Trochę żałuję. Nowe mieszkanie też jest w trakcie budowy. Wiem,że opóżnienie w budowie na Al. Stanów Zjednoczonych spowodowane były tym, że BGK, który miał współfinansować inwestycję, nie miał pieniędzy i czekał na kredyt zagraniczny. Kredytu (na bardzo korzystnych warunkach) już udzielono, więc budowa posuwa się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misiek Re: Pax Al. Stanów Zjednoczonych IP: 213.241.40.* 18.01.02, 14:24 Ja wpłacam tam na kawalerkę własnościową. Mam pewne obawy co do samej organizacji spółdzielni, bo wszyscy pracownicy są mało zorientowania, a sam sama budowa postępuje wolno. Teraz termin do końca br jest raczej nierealny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misiek Re: Pax Al. Stanów Zjednoczonych IP: 213.241.40.* 18.01.02, 14:27 Aha i jeszcze jedno. Odpowiedzi księgowości co do kosztów ostatecznego rozliczenia są bardzo enigmatyczne, a to martwi tych co liczą każdą złotówkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: I Re: Pax Al. Stanów Zjednoczonych IP: 193.0.117.* 18.01.02, 15:09 Masz rację. Mogą być dopłaty, choćby z powodu przestoju na budowie. Ktoś musi za to zapłacić, a najpewniej będą to spółdzielcy. Ale może nie będzie aż tak źle, myślę że cena była i tak bardzo wysoka, no i mam nadzieję, że PAX nie będzie chciał zrazić potencjalnych klientów. Spółdzielnia ma chyba dwa lata na rozliczenie inwestycji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misiek Re: Pax Al. Stanów Zjednoczonych IP: 213.241.40.* 18.01.02, 16:04 Dziękuję za pogawędkę - będę wracał do tej sprawy (więc może "I" zajżysz tu od czasu do czasu) a może jeszcze ktoś się odezwie. Gość portalu: I napisał(a): > Masz rację. Mogą być dopłaty, choćby z powodu przestoju na budowie. Ktoś musi > za to zapłacić, a najpewniej będą to spółdzielcy. > Ale może nie będzie aż tak źle, myślę że cena była i tak bardzo wysoka, no i > mam nadzieję, że PAX nie będzie chciał zrazić potencjalnych klientów. > Spółdzielnia ma chyba dwa lata na rozliczenie inwestycji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: julia Re: Pax Al. Stanów Zjednoczonych IP: 193.0.68.* 25.01.02, 12:09 czy ktos wie co sie dzieje na budowie, byl tam na miejscu czy cokolwiek tam sie zaczelo dziac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata Re: Pax Al. Stanów Zjednoczonych IP: 194.204.172.* 25.01.02, 12:37 Nie jestem z tej lokalizacji, ale przejezdzam czesto, wiec widze. Cos sie zaczelo dziac, bo stawiaja sciany z cegly, jeszcze kilka dni temu ich nie bylo. Zaczeli od gornych pieter. Pozdro, Beata Odpowiedz Link Zgłoś
magda0 Re: Pax Al. Stanów Zjednoczonych 30.01.02, 16:05 czy ktos wie cos blizszego, ja przejezdzalam tam dzisiaj i z zewnatrz nic sie nie dzialo , tych kilka postawionych scian z cegiel stoi i dalej nie widac robotnikow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misiek Re: Pax Al. Stanów Zjednoczonych IP: 213.241.40.* 05.02.02, 18:05 O miło, że ktoś się odezwał w tej sprawie. Jeśli chodzi o postępy w budowie to następują one zrywami. Długo nic i nagle kilka cegiełek, kiedy dzwonię do spółdzielni to słyszę zawsze to samo " Kryzys na rynku i robimy co możemy " ale ja kaskę płacę regularnie mimo, że u mnie też kryzys. Oni prawdopodobnie przerzucają robotników z budowy na budowę, a rzeby ludzie zbyt wiele nie gadali to zrobią coś od czasu do czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
d567.890.123.345.897 Re: Pax Al. Stanów Zjednoczonych 14.02.02, 13:11 Dzięki Misiek za podjęcie tematu, szkoda, że jest tak małe zainteresowanie nim na forum. Czytaliście chyba o postępach poprzedniej budowy PAX-u na ul. Stryjeńskich, nie napawają one optymizmem i uważam, że powinniśmy zawczasu się skrzyknąć i współdziałać w celu uaktywnienia postępów budowy. Zwłaszcza, że prawdopodobnie nasze pieniądze idą właśnie na dokończenie budowy przy Stryjeńskich, a następnych (po Wiatracznej) tak dużych budowli PAX nie planuje i nie będzie za co dokończyć Wiatracznej/Al. St. Zjednoczonych. PAX ma podobno w zwyczaju kończyć poprzednie budowle pieniędzmi z następnych. Piszcie co wiecie, proszę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misiek Re: Pax Al. Stanów Zjednoczonych IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.02.02, 16:34 Napisz coś więcej. Jesteś z tej lokalizacji? d567.890.123.345.897 napisał(a): > Dzięki Misiek za podjęcie tematu, szkoda, że jest tak małe zainteresowanie nim > > na forum. Czytaliście chyba o postępach poprzedniej budowy PAX-u na ul. > Stryjeńskich, nie napawają one optymizmem i uważam, że powinniśmy zawczasu się > skrzyknąć i współdziałać w celu uaktywnienia postępów budowy. Zwłaszcza, że > prawdopodobnie nasze pieniądze idą właśnie na dokończenie budowy przy > Stryjeńskich, a następnych (po Wiatracznej) tak dużych budowli PAX nie planuje > i nie będzie za co dokończyć Wiatracznej/Al. St. Zjednoczonych. PAX ma podobno > w zwyczaju kończyć poprzednie budowle pieniędzmi z następnych. Piszcie co > wiecie, proszę Odpowiedz Link Zgłoś
magda0 Re: Pax Al. Stanów Zjednoczonych 15.02.02, 17:19 wszystkei znaki na niebie i ziemi wskazuja ze byl to tak zwany lancuszek ale lancuszek tak jak to z nimi bywa konczy sie, niestety trzeba bylo sprawdzac ksiegi wieczyste nieruchomosci i bilans spoldzielni, nas zwiodl certyfikat dewelopera i tak jestesmy w klubie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misiek Re: Pax Al. Stanów Zjednoczonych IP: 213.241.40.* 20.02.02, 10:07 Napisz coś więcej. Jesteś z tej lokalizacji? d567.890.123.345.897 napisał(a): > Dzięki Misiek za podjęcie tematu, szkoda, że jest tak małe zainteresowanie nim > > na forum. Czytaliście chyba o postępach poprzedniej budowy PAX-u na ul. > Stryjeńskich, nie napawają one optymizmem i uważam, że powinniśmy zawczasu się > skrzyknąć i współdziałać w celu uaktywnienia postępów budowy. Zwłaszcza, że > prawdopodobnie nasze pieniądze idą właśnie na dokończenie budowy przy > Stryjeńskich, a następnych (po Wiatracznej) tak dużych budowli PAX nie planuje > i nie będzie za co dokończyć Wiatracznej/Al. St. Zjednoczonych. PAX ma podobno > w zwyczaju kończyć poprzednie budowle pieniędzmi z następnych. Piszcie co > wiecie, proszę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Pax Al. Stanów Zjednoczonych IP: 193.0.68.* 20.02.02, 13:30 Moze ktos z obecnych na forum wie czy cokolwiek dzieje sie na Waitracznej, interesuje mnie w ogole sytuacja Paxu, choc mam mieszkanie na Stryjenskicj, jak na razie zame mury, pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś