Dodaj do ulubionych

GOCŁAW WILGA VII-MOSTOSTAL EXPORT

29.10.03, 16:03
kochani,moja sąsiadka powiadomiła mnie, ze podobnież źle zostały podpisane
umowy ze stoenem i pradu i ciepłej wody nie bedzie jeszcze długo.
czy cos wiecie?
Obserwuj wątek
    • Gość: tomek Re: GOCŁAW WILGA VII-MOSTOSTAL EXPORT IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.10.03, 16:29
      część osób w umowach podobno jako adres zameldowania od razu wpisała rychtera -
      podobno to źle, ale umowy już pojechały do stoenu z powrotem, mają zakładać
      liczniki
      co do wody - nie wiadomo. ale grzeją - to może ciepłą wodę będziemy sobie brać
      z kaloryferów...
      • Gość: koko8 Re: GOCŁAW WILGA VII-MOSTOSTAL EXPORT IP: 217.153.131.* 29.10.03, 16:58
        czy mostostal przekazal juz budynki spoldzielni?
        wiecie?
        jezeli nie - kiedy chca to zrobic?
        • Gość: tomek Re: GOCŁAW WILGA VII-MOSTOSTAL EXPORT IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.10.03, 18:22
          spółdzielnia przejęła "galeriowca"
          4.3 został zgłoszony do przeglądu - ale bez liczników nie ma mowy o przejęciu
          przez spółdzielnię
          • Gość: Ezi Re: GOCŁAW WILGA VII-MOSTOSTAL EXPORT IP: *.allianz.pl 30.10.03, 10:24
            Witam sąsiadów :)
            Z tego co wiem to:
            - galeriowiec juz został odebrany warunkowo przez spółdzienie
            - Mostostal nie chce im przekazac rozliczenia na temat wkładów przez nas
            wniesionych, to wstrzymuje przekazanie administracji budynku
            - wczoraj wyszły do nas pisma ze spółdzielni informujące, że do 14 listopada
            mają nam zostać wydane przydziały na mieszkania.
            - do 14 listopada raczej 14 -ego niz wczesniej ma zostac włączona ciepła woda
            no i ta winda przez która podczas przeprowadzki przybalem na masie! Fok!
            Mieszkam na 5 pietrze wiec sie ladnie nanosilismy! Ale mniejsza z tym.
            - Pan Wójcik z administracji pociesza i mowi abysmy byli dobrej myśli :) Jak ja
            lubie takie stwierdzenia. Potrzebne mu sa te dwa tygodnie na podpisane
            wszystkich umow zwiazanych z eksploatacja budynku.
            No wiec do 14-ego powinien glaeriowiec byc normalnie eksploatowany. Wiadomo jak
            to jest z tymi terminami. No ale nie pozostaje nam nic innego jak grzać wode i
            trzymac sie cieplo!
            Pozdro dla wszytkich Wilgowcow!

• agniesia33 Re: GOCŁAW WILGA VII-MOSTOSTAL EXPORT 20.11.03, 11:52
          założyli liczniki w 4.3 i już od 2 dni ogrzewanie idzie na konto nasze, mimo
          iż formalnie nie mamy oddanych mieszkań, nie ma co, podliczą nas pieknie
          • Gość: tomek Re: GOCŁAW WILGA VII-MOSTOSTAL EXPORT IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.11.03, 13:42
            na jakiej podstawie ma to iść na nasze konto?
    • koko8 Re: GOCŁAW WILGA VII-MOSTOSTAL EXPORT 31.10.03, 10:00
      a wiecie co mnie ciekawi - w budynku 4.2 kaloryfery grzeja do wiwatu - kto
      placi za to ogrzewanie pustych murow? albo kto za to zaplaci?
      przeciez zwlekajac z oddaniem budynkow pomnazaja koszty...
      pozdr
      a

agniesia33 napisała:

> kochani,moja sąsiadka powiadomiła mnie, ze podobnież źle zostały podpisane
      > umowy ze stoenem i pradu i ciepłej wody nie bedzie jeszcze długo.
      > czy cos wiecie? \

• Gość: Ezi Re: GOCŁAW WILGA VII-MOSTOSTAL EXPORT IP: *.allianz.pl 31.10.03, 11:44
        Ogrzewanie pustych murow sie przyda. Potem bedziecie mieli cieplej. Jak grzeja
        to niech grzeja.
        • Gość: zebra Re: GOCŁAW WILGA VII-MOSTOSTAL EXPORT IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 31.10.03, 13:58
          Pytanie brzmiało: Kto za to płaci ?
          Ale tak naprawdę, to przecież wszyscy wiemy - my !!!

Pozdrawiam
    • kachazebra Re: GOCŁAW WILGA VII-MOSTOSTAL EXPORT 04.11.03, 09:18
      Witam,

Kochani przyszli sąsiedzi, szukam osób, które kupiły mieszkanie w 4.3
      (Rychtera 7). Proponuje zebrac silną grupe i wymóc na prezesach spółdzielni i
      MX spotkanie, naktórym mogliby nam wyjaśnić, dlaczego budynek niemalże gotowy
      nie może byc dokończony i przekazany. (ostatni optymistyczny termin ze
      spółdzielni to koniec roku). Może nacisk grupy coś pomoże. Prosze o kontakt na
      priva
      kachazebra@gazeta.pl
      • Gość: koko8 Re: GOCŁAW WILGA VII-MOSTOSTAL EXPORT IP: 217.153.131.* 04.11.03, 12:51
        dlaczego koniec roku?

wiecie, mam wrazenie ze spoldzielnia chce zatuszowac jakies podejrzane
        dzialania celowo wprowadzajac chaos informacyjny?!!

najpierw wysyla pisma do mieszkancow z dolaczymn aneksem umowy ze zmiana konta,
        potem rezygnuje z tego tlumaczac to wina moststalu....? o co chodzi?

kachazebra "donosi" ze oddanie blokow laskawie pod koniec roku, mnie
        spoldzielnia informuje ze za dwa tygodnie...

nie wiem, moze prase do nich wyslac, telewizje, niech szumu narobia...
        • Gość: dzemik :-) Re: GOCŁAW WILGA VII-MOSTOSTAL EXPORT IP: *.acn.waw.pl 04.11.03, 20:33
          Witam
          Dzis otrzymalem list od spoldzielni w ktorym poinformowano mnie o terminie
          oddania do uzytku mojego mieszkania i calego budynku (zadanie bud.
          136) "galeriowca" , 14 listopada . Aktu notarialnego nie bedzie poniewaz , jak
          pisza, do tego musza byc oddane pozostale 2 budynki , zadania 3b . Jest tak
          poniewaz te 3 budynki stanowia 1 nieruchomosc . Od 14.XI beda wydawane jedynie
          przydzialy spółdzielczego własnościowego prawa do lokalu mieszkalnego oraz
          garazy . Oczywiscie to wiaze sie z comiesiecznymi oplatami eksploatacyjnymi .
          Nie jest zle ... ciekaw jestem ile wyniesie czynsz i czy spoldzielnia bedzie
          sobie zyczyla aby juz oplacac fundusz remontowy ! :( .
          pzdr.
      • Gość: agniesia33 Re: GOCŁAW WILGA VII-MOSTOSTAL EXPORT IP: *.71.107.41.213.rev.coltfrance.com 06.11.03, 16:02
        kasiu,ja jestem tym szczęśliwcem, chetnie się dołączę,ale 4.3 to ma być chyba
        rychtera nr 1
        • kachazebra Re: GOCŁAW WILGA VII-MOSTOSTAL EXPORT 14.11.03, 10:19
          Agnieszko,

My dwie to trochę za mało niestety...
          Numery w naszym nowym domu rzeczywiście troche tajemnicze, ale chyba każda
          klatka ma swój numer, w każdej klatce mieszkania są numerowane od 1.
          Te informacje, które nam sprzedają na budowie, łącznie z tym co mówi kierownik
          budowy to wciskanie kitu. Ostatnio stwierdził, że nie mamy prądu, bo Stoen nie
          ma regenerowanych liczników, a tylko takie zakładaja w tej chwili.
          Wody nie mamy, bo podwykonawca nie da dokumentacji technicznej instalacji,
          dopóki nie dostanie pieniędzy za wykonaną pracę (nie dziwię się, to chyba
          jedyny sposób na Mostostal). Gazu nie mamy, bo tak naprawde to nikt nic nie
          robił do tej pory w tej sprawie, umowy przecież podpisywaliśmy dopiero w
          ostatnich dniach.
          Jestem ciekawa co ci ludzie (mówię o pracownikach administracyjnych budowy)
          robią tam całymi dniami.
          Jestem na budowie codziennie i widzę, że duża część mieszkańców tak jak ja
          odebrała klucze i wykańcza mieszkania. Niestety wizja jest taka, że tak jak ja
          będą mogli jeszcze kilka miesięcy tylko podziwiać swoje mieszkania, bo używać
          to tak nie za bardzo.
          Jesli ktoś ma bardziej optymistyczne informacje (ale pewne) to bardzo proszę o
          wypowiedz, bo juz sił mi brak.
          Rozgrywki i nieudolne negocjacje między spółdzielnią i mostostalem godzą tylko
          i wyłącznie w nas i nie wiem jak Wy, ale ja nie chce, ze ktos kto ma mnie w
          nosie brał przez następne lata kasę za administrowanie budynku, w którym
          mieszkam, ciekawe, czy cos z tym mozna zrobić

Kacha
          • Gość: agniesia33 Re: GOCŁAW WILGA VII-MOSTOSTAL EXPORT IP: *.71.107.41.213.rev.coltfrance.com 17.11.03, 16:11
            przesuwam wątek wyżej, ja tez widzę, że siedza w bloczku 3 piętrowym i robią
            klatki wewnątrz.kasia, jak tylko spółdzielnia odda osiedle i będziemy mieli
            akt notarialny, to trzeba pomyślec o współnocie.
            na innym watku jest o oddaniu galeriowca, czy lokatorzy już dostali przydziały
            mieszkania, mają gaz i ciepłą wodę?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka