Gość: kaśka IP: *.spray.net.pl 19.03.09, 19:24 rozpoczęłam negocjaje z deweloperami i po analizie zarchiwizowanych wątków z 2006 i 2007r. twierdzę, że mamy ceny z tego właśnie okresu Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Dcr Re: ceny IP: *.chello.pl 20.03.09, 00:12 Generalnie ceny wyrwaly sie z normalnosci na przelomie 2005/2006, wiec docelowo idziemy w tym kierunku, tylko wtedy nie bylo kryzysu wiec kto wie? Moze ceny z 2004 beda dnem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmmm Re: ceny IP: 193.201.167.* 20.03.09, 08:55 raczej watpie mysle ze ceny sie zatrzymaja na poziomie 6-7 za nowe mieszkania. Odpowiedz Link Zgłoś
satorianus Re: ceny 20.03.09, 08:41 Może trochę więcej konkretów? Ceny na początku 2006r. były o połowę niższe niż rok później więc twierdzenie że "mamy ceny z tego właśnie okresu" jest odrobinę nieprecyzyjne. Odpowiedz Link Zgłoś
satorianus Re: ceny 20.03.09, 08:43 Poza tym weź pod uwagę, że nawet w 2008r. niektórzy developerzy podnosili ceny. Chociażby taki Eolian Park. Na początku 2008r. sprzedawali po 6k. A teraz? Odpowiedz Link Zgłoś
satorianus Re: ceny 20.03.09, 14:48 Czyli co? Koniec 2006, początek 2007? To nie był jeszcze szczyt. Odpowiedz Link Zgłoś
satorianus Re: ceny 20.03.09, 15:14 Zresztą zobacz tutaj: www.oferty.net/statystyki/092007.php W świetle tych danych określenie: "ceny z 2006/2007" jest co najmniej niejednoznaczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaśka Re: ceny IP: *.spray.net.pl 20.03.09, 15:32 moim zdaniem ceny spadły mniej więcej o 2 tyś na m2 - Białołęka z 7 tyś na 5, podobnie Ursus, bliżej centrum (np. bliższa Wola) z 8-9 na 6-7, a to 7 tyś na Białołęce, 8-9 na bliższej Woli to był szczyt cenowy, oczywiście rynek wtórny jeszcze bardziej spadł i to chciałam napisać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwan groźny Re: ceny IP: *.volia.net 20.03.09, 20:17 kaśka, ku..na, nie piszemy "tyś", bo nie ma słowa tyśąc. jest słowo tysiąc, więc piszemy tys. z taką wiedzą i wykształceniem, to ty sie kaśka, dorobisz co najwyżej komórki w tej twojej dalszej (czy tam blizszej) woli. pa. i ucz się pilnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dedede Re: ceny IP: *.centertel.pl 20.03.09, 22:49 upierdliwiec, czy ty przypadkiem nie jestes moim sasiadem? ktory nie ma dzieci? Odpowiedz Link Zgłoś
bis_kit Re: ceny 21.03.09, 16:38 niestety ceny w Ursusie na poziomie 5k to na razie marzenie, ale spelni sie za jakis rok :) do tej pory widzialem jedno ogloszenie w tej cenie, nie liczac mieszkania w jakiejs ruinie stojacej na portalach juz z dobry rok i pewnie predzej sie to zawali niz znajdzie nabywce :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek Re: ceny IP: *.aster.pl 21.03.09, 18:16 nie liczac mieszkania w jakiejs ruinie stojacej na > portalach juz z dobry rok i pewnie predzej sie to zawali niz > znajdzie nabywce :) nieważne, że ruina ważne, że to niezbity dowód na spadek cen. Odpowiedz Link Zgłoś
satorianus Prowokacja? 29.03.09, 03:42 Przecież bywasz na moim forum. Ostatnio były dwie fajne oferty w Ursusie. Jedna nawet poniżej 5k. Odpowiedz Link Zgłoś
bis_kit Re: Prowokacja? 29.03.09, 13:32 bywam, bywam..ale dwie oferty do tej pory nie uprawniaja niestety do wysnucia wniosku iz ceny spadly w Ursusie z 7k na 5k. pewnie za rok znajdziemy takie ceny, a te dwa ogloszenia moze sa tego zapowiedzia. poki co to ceny wahaja sie raczej w okolicach 6k, a najmniejszy metraz ciut wiecej. dziwne biorac pod uwage ceny w innych dzielnicach, ale niestety tak jest. oferta ponizej 5k to niestety prawie 80m2 wiec na chwile obecna nie na moja kieszen :( no i wszystko to oczywiscie mowa o cenach ofertowych, a mimo wszystko wolalbym wiedziec wiecej o cenach transakcyjnych :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ALF Re: ceny IP: *.aster.pl 27.03.09, 21:57 Nie wiem jak segment popularny ale odnośnie cen apartamentów to są one nadal zaporowe - rynek pierwotny. Taniej jest na rynku wtórnym, ale nadal bardzo drogo. Trudno zrozumieć wycenę mieszkania w bloku z widokiem na obdarty blok z obsikanymi klatkami i standardowo menelem na rogu na poziomie 15tyś pln za m2. Narazie tak to wygląda jedyna nadzieja, że kryzys zweryfikuje te absurdalne ceny.... Odpowiedz Link Zgłoś
maestropl Re: ceny 27.03.09, 23:00 Dziś w tvn cnbs było sporo o developerce i wszyscy jak jeden mąż zarzekali się, że to już maks obniżek, że już rynek będzie odbijał - czy to prawda czy mocny blef Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oleg Re: ceny IP: *.spray.net.pl 27.03.09, 23:46 > że to już maks obniżek, że już rynek będzie odbijał - czy to prawda czy mocny > blef taka sama prawda, ze juz nie ma o czym mowic, bo mieszkan zabraklo... i znow sie nie zalapale :( forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=106&w=87749457&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kąkol Re: ceny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.09, 10:31 Wiadomo skoro dew. wstrzymali przyszłe projekty (jeszcze nie zaczęte) a kończą te zaczęte w boomie,to w perspektywie 1-1,5 roku zrobi się znowu mało mieszkań. Sprzedadzą się obecnie budowane.A za nim uruchomią te wstrzymane projekty to minie 2-3 lat do dzisiaj licząc. Powstanie bańka. I znów aktualne będą posty sprzed 2 lat. Kto przeżył parę takich fal to wie, że to zjawisko cykliczne. Było ich conajmniej kilka od 90 lat. Fakt faktem teraz jest najlepszy okres na zakup mieszkania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znawca Re: ceny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.09, 14:31 Ta ,tylko ze mieszkan jest tyle ze 3 lat nie starcza by je spzedac. Jak wiekszy deweloper oglosi bankructwo (Orco jest juz blisko) to reszta zrobi w gacie i urealnia ceny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aki3000 Re: ceny IP: *.aster.pl 28.03.09, 23:47 Ok ceny już nie spadną - wszyscy zrozumieli, ale co z tego wynika? Nic, bo od tego nikomu kasy nie przybędzie ani nie wzrośnie zdolność kredytowa. Złote czasy już mineły. Tanie kredyty w CHF dla każdego na 130% wartości mieszkania to przeszłość. I tyle, co tu tłumaczyć. Deweloperzy mogą kisić swoje inwestycje i czekać ,aż się pojawią z czasem bagaci nabywcy, albo się biedota dorobi....Można tylko życzyć im powodzenia. Dobranoc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek a co na to gazeta finansowa ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.09, 08:59 finanse.wp.pl/kat,69476,title,Stypa-zamiast-balu-deweloperow,wid,10985663,wiadomosc.html jedne co moge skorygowac w tym artykle - to samo wykonczenie mieszkania ze stanu deweloperskiego w wiekszosci wypadkow nie wystarczy - wiekszosc mieszkan trzeba przebudowac - vide watek o kosmzarnych rozkladach, jednak z powodu zelgo polozenia i zbyt duzej kubatury na malych dzialkach - vide inwestycha na Bratniej rog Slaskiej (Property Development, Smolna) - nadaja sie tylko do rozbiorki Odpowiedz Link Zgłoś
j.bartosiewicz.00 Re: a co na to gazeta finansowa ? 29.03.09, 09:33 Inwestycje na Bratniej znam bardzo dobrze. Mieszkam po sasiedzku i obserwuje ta budowe. Bardzo dobrze przemyslany projekt, piekna architektura i solidne wykonawstwo. Jedne z najlepszych apartamentow w Warszawie - oferta z gornej polki. Nic dziwnego ze konkurencja skreca sie z zawisci. Znam tez wielu mieszkancow - mielismy udana integracje na grillu w parafii. To bedzie bardzo dobre miejsce do mieszkania - nasza mala Ojczyzna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek podszywko - zansz dobrze bo ja budujesz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.09, 10:10 od podszewki po prostu sie podpisz - ze jestes z Property development mze zaczniesz zyc uczciwie - co krzempi ? Odpowiedz Link Zgłoś
j.bartosiewicz.00 Apartamenty na Bratniej to jedna z najlepszych ofe 29.03.09, 14:23 Znam sprawe z pierwszej reki. Mieszakm po sasiedzku. Recze za ta inwestycje slowem honoru. Elegancka architektura, bardzo solidne wykonawstwo, piekne apartamenty. Niestety mnie szaraka nie stac. Ale jak ludzie maja pieniadze to niech sobie mieszkaja. Ja nie jestem zawistny. Konkurencja na pewno nie moze spac po nocach z zawisci. A ty nie pisz nieprawdy bo to nie przystoi rodakowi naszego wielkiego Ojca Swietego Jana Pawla II Santo Subito Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Apartamenty na Bratniej to jedna z najlepszyc IP: *.azylnet.com 29.03.09, 14:30 j.bartosiewicz.00 szacun za poczucie humoru-naprawde niektore posty sa niezle,inne slabe bo zbyt widoczna jest polewka z tego forum. Niezniennie dziwi mnie natomiast glupota tych ktorzy biora posty bartosiewicza na powaznie i probuja z nim polemizowac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek to nie jest polewka z forum tylko jego niszczenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.09, 16:00 ten typ przez kilka miesiecy produkowal po kilkaset postow na godzine ciekawe ze tak ci sie podoba podszywanie pod cudze nazwisko property development firmowa wizytowka to oszustwo i lapowka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: to nie jest polewka z forum tylko jego niszcz IP: *.azylnet.com 29.03.09, 17:49 steady i satorianus tez tluka posty w ilosciach hurtowych (dla mniej rozgarnietych-nie stawiam znaku rownosci miedzy nimi), nie wiem kto to jest bartosiewicz i nie interesuje mnie to-traktuje to jak kazdy inny nick.Smiesza mnie natomiast durni ludzie dajacy sie podpuszczac jak dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek to wbij sobie do pustego lba, ze to property IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.09, 15:02 development ze smolnej - probujacy osmieszyc cudze nazwisko admin wyczyscil kilka tysiecy postow generowanych automatycznie przez serwery tej firmy jak mozna byc takim ciemnym zeby tego nie zauwazyc ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rozumecka Re: a co na to gazeta finansowa ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.09, 11:18 To kiedy Krzempuś wyciągniesz mnie stąd i wyjedziemy do tej Ałstrii ? Odpowiedz Link Zgłoś