Dodaj do ulubionych

Derby IV Dom Development

IP: *.nfosigw.gov.pl / 194.181.191.* 03.12.03, 11:32
Witam

czy ktoś z Was był ostatnio na budowie i wie jaki jest stan bydynku np. B?
Jeslitak to prosze napiszcie co wiecie.

Mam jeszcze jedno pytanie. Czy ktos dokonywał zmian lokatorkich.? Jak to
przebiega z DD? i ile kosztuje?

Proszę o wszelkie informacje na temat DD Derby IV.

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Gracek Re: Derby IV Dom Development IP: *.era.pl 03.12.03, 16:56
      Byłem w sobotę. W A i B jest już drugie piętro. W C nie pamiętam :)W D i E
      trzecie.

Pozdrawiam,
      gracekz@wp.pl
      • Gość: monica Re: Derby IV Dom Development IP: 195.245.213.* 03.12.03, 20:23
        zapraszam na stronę www.derby.waw.pl
        • Gość: KIki Re: Derby IV Dom Development IP: *.nfosigw.gov.pl / 194.181.191.* 05.12.03, 11:20
          ooo

to miło, że już 2 pietro w B.
          Ale słyszała, że termin oddania bedzie przyspieszony (umowniena lipiec) w
          oddadzą juz w maju. Obawiam sie czy to przypadkiem nie oznacza, że odwalą
          zwyczajną chałture i później za pare lat bedzie ztym kłopot.

Pozdrawiam
          KIKI
          • Gość: MartaB Re: Derby IV Dom Development IP: 213.77.127.* 28.01.04, 19:37
            Niedawno podpisałam umowę z DD na mieszkanie w bloku E. Przykro mi, że Cię
            rozczaruję, ale raczej mieszkania nie zostaną oddane w maju. Wczoraj byłam na
            budowie, rozmawiałam z kierownikie budowy, jak też z robotnikami - i
            dowiedziałam się że termin 31 lipca jest jak najbardziej realny - no może
            ewentualnie miesiąc wcześniej.
            • Gość: a Re: Derby IV Dom Development IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.04, 12:48
              Do MartyB.
              Cześć, mam pytanie do Ciebie. A jaką podpisałaś umowę, zwykłą czy w formie aktu
              i jak to przebiega, tzn: negocjacje, notariusz, itp. Będę wdzięczna za
              odpowiedź. Pozdrawiam.
              • Gość: MartaB Re: Derby IV Dom Development IP: 213.77.127.* 29.01.04, 18:10
                Podpisałam zwykłą umowę przyżeczenia sprzedaży. Jeśli chodzi o umowę w formie
                aktu notarialnego musisz liczyć się z dodatkowymi kosztami około 2000,00 zł.
                Wzięłam tutaj pod uwagę bardzo dobre opinie znajomych na temat DD, którzy to
                kupili od nich mieszkania i nie mieli później problemów. Jeśli chodzi o
                negocjacje z DD, to wiele można wywalczyć. Jednym słowem - zaryzykowałam. Mam
                nadzieje, że wszystko będzie o.k. Teraz zajmuję się zmianami lokatorskimi. A
                czy ty masz mieszkanie na Derby 4??
                Pozdrawiam
                • Gość: Gracek Re: Derby IV Dom Development IP: *.era.pl 30.01.04, 16:29
                  "wiele można wywalczyć..." to znaczy co?? , bo mi nic się nie udało, Pani w DD
                  powiedziała, że mają tylu chętnych, że nie może nic dorzucić, ani obniżyć :(
                  Działo się to w grudniu, może w styczniu coś się zmieniło?

Pozdrawiam
                  • Gość: Marta Re: Derby IV Dom Development IP: 213.77.127.* 30.01.04, 18:08
                    Mam na myśli zmiany w umowie. Na 10 poprawek zgodzili się na 8. Odnośnie zmian
                    lokatorskich udało mi się wynegocjować niższą cenę. A poza tym mnie nikt nie
                    powiedział, że jest wielu chętnych. A wręcz przeciwnie. Wahałam się z
                    podpisaniem umowy od listopada, a podpisałam dopiero na początku stycznia. Poza
                    tym przesuneli mi termin wpłaty pierwszej transzy (kredyt mam w Millenium), bez
                    żadnych problemów.
                    • Gość: Gracek Re: Derby IV Dom Development IP: *.era.pl 03.02.04, 16:29
                      To miło, że są tak ugodowi.
                      Ja chciałem tylko zrezygnować z pseudoantywłamaniowych drzwi wejściowych, żeby
                      nie wliczali mi tego w koszty i pozwolili wstawić porządne drzwi, to mi
                      powiedzieli, że mogę sobie założyć drzwi jakie mi się podoba, ale i tak drzwi
                      oryginalne zostawią mi w mieszkaniu :)

Ale co tam, żebyśy tylko takie problemy mieli :)
                      Rozumiem D4? czy jeszcze D3?

Pozdrawiam przyszłą sąsiadkę,
                      D4 B37
                      • Gość: Marta Re: Derby IV Dom Development IP: 213.17.165.* 03.02.04, 16:49
                        Oczywiście D4 (mam nadzieję, że najlepiej - w końcu to najmniejszy etap).
                        Trochę się boję, są różne opinie na temat Derby - np: że ściany pękają, teren
                        pobagienny. Ale co tam!! Zobaczymy!!

Pozdrawiam

• Gość: Jolcia Re: Derby IV Dom Development IP: *.nfosigw.gov.pl / 194.181.191.* 05.12.03, 11:23
        W B II piętro....
        A czy mógłbyś bliżej opisać co zostało zrobione i jak?

dzięki
    • Gość: koliberek Re: Derby IV Dom Development IP: *.nfosigw.gov.pl / 194.181.191.* 05.12.03, 11:22
      Witam

Mnie tez interesuje ten problem,
      Czy ktoś z WAS dokonywał zmian lokatrorskich? jak sie to załatwia, ile kosztują
      zmiany, np. przeniesienie kuchni do dużego poku (aneks)?

Będę wdzięczna za wszelkie informacje.
      • Gość: ziutek Re: Derby IV Dom Development IP: *.nfosigw.gov.pl / 194.181.191.* 09.12.03, 09:02
        Słyszałem że to ładna okolica ale kiepski dojazd jesli sie nie ma własnego autka
        • jolaiarek Re: Derby IV Dom Development 09.12.03, 09:48
          www.derby.waw.pl - forum mieszkańców Derby 1-4.
          • Gość: koliberek Re: Derby IV Dom Development IP: *.nfosigw.gov.pl / 194.181.191.* 11.12.03, 09:17
            Byłam na stronie mieszkańców, ale nie znalazłam żadnych informacji nt zmian
            lokatorskich w DD Derby 4.

Być może ktoś z was dokonywał takich zmian....bardzo prosze o informację
            • jolaiarek Re: Derby IV Dom Development 11.12.03, 14:19
              Wszystkie sprawy z Derby IV załatwiasz w identyczny sposób jak na DERBY 1,2 i
              3. Ta dam firma, ci sami pracownicy, administrator i wreszcie takie same
              mieszkania (jeden projekt tylko elewacje i dach zmieniają).
              • Gość: Gracek Re: Derby IV Dom Development IP: *.era.pl 15.12.03, 09:46
                A ja już podpisałem i czekam na oddanie; w następny weekend pojadę sprawdzić
                jak im idzie robota.
                Poprzednio nie było jeszcze ścian działowych, ale to było jakiś czas temu.

przyszły mieszkaniec B37
                • Gość: Jola Re: Derby IV Dom Development IP: *.nfosigw.gov.pl / 194.181.191.* 16.12.03, 07:57
                  Ja byłam w tę niedzielę na budowie, stoją juz wszystkie budynki D IV, bud. D
                  zaczynają zadaszać, w E wstawiają okna , a scianki działowe zaczynają juz
                  powoli wstawiać.
                  Jak wrócisz z budowy to napisz jaki jest stan w bud B, a dokładnie na parterze
                  od strony, gdzie nie ma zabudowań Derby III.

Pozdrawiam
                  • Gość: Gracek Re: Derby IV Dom Development IP: *.era.pl 16.12.03, 09:26
                    Chodzi Ci o pierwszą klatkę od przyszłego placu zabaw.
                    To moja :) klatka, więc na pewno sprawdzę.
                  • Gość: Gracek Re: Derby IV Dom Development IP: *.era.pl 23.12.03, 11:14
                    Aktualizacja (21.12):
                    Tym razem ja się tam wybrałem.
                    Budynek E zadaszony, pozostałe w trakcie zadaszania.
                    Okna tylko częściowo wstawione w E.
                    Dokładnie przyjrzałem się tylko B. Nadal nie ma ścian działowych. Częściowo
                    wstawione rury od pionu.
                    Na parterze leży wata :) Zrobiłem trochę fotek.
                    Zainteresowanym mogę podesłać.

Pozdrawiam,
                    gracekz@wp.pl
                    • jolaiarek Re: Derby IV Dom Development 24.12.03, 10:11
                      Jeśli możesz to prześlij zdjęcia do admina strony osiedlowej www.derby.waw.pl.
                      Zamieści je w galerii osiedla DERBY (I, II, III, IV)
                      Pozdrawiam
                      Wesołych Świąt
                      • Gość: Gracek Re: Derby IV Dom Development IP: *.era.pl 24.12.03, 10:41
                        Właśnie wysłałem, więc może się tam pojawią.

I w te święta razem z karpiem zaśpiewajmy...
                        " Krok po kroku, krok po kroczku,
                        najpiękniejsze w całym roczku,
                        idą święta, idą święta..."

W Sylwestra bawmy się do białego rana i aby Nowy Rok przyniósł nam jak
                        najwięcej cudownych chwil, które będziemy mile wspominać przez następne lata.
                        • Gość: Kiki Dom Development Derby IP: *.nfosigw.gov.pl / 194.181.191.* 14.01.04, 10:25
                          Słyszałam, że na Derby są duże kłopoty z mieszkaniami. Podobno wilgotnieją
                          ściany (skrapla sie woda), jest w związku z tym wilgotno i powstają zacieki na
                          scianach i pod oknami. A to wszystko w mieszkaniach juz zamieszkałych.
                          Słyszałam także, że jest zła wentylacja i zamiast odciagać powietrze to je
                          wdmuchuje np. do łazienki a wszyscy wiemy ile potrafi byc stopni mrozu na
                          dworze.
                          Słyszałam takżeże z powodu iz szyb wentylacyjny był nieuszczelniony, to płynęła
                          woda komuś w łazience po ścianie (skraplała sie w szybie).

Czy ktos mógłby mi odpowiedzieć na nurtujace mnie pytanie...
                          - Czy DD na Derby IV warto jest kupić mieszkanie?. Czy pojawiające usterki nie
                          popsuja potem miłego życia?

Jesli, ktos ma jakieś doświadczenia w DD to prosze o opisanie swoich wrażeń lub
                          też plotek na ten temat.
                          Pozdrawiam
                          • Gość: Gracek Re: Dom Development Derby IP: *.era.pl 15.01.04, 15:24
                            Dużo informacji możesz zdobyć pod adresem: www.derby.waw.pl (już ktoś o tym
                            pisał).

Z tego co czytałem widać, że pojawiały się i pojawiają problemy z mieszkaniami.
                            Mieszkania na Derby 1 i 2 (bis) oraz 3 i 4 wykonywane są na podstawie tych
                            samych planów, ale 3 i 4 realizuje już inny wykonawca - Łucz-bud i raczej
                            lepiej mu idzie niż poprzednikowi. Dodatkowo pewnie poprawiono pewne
                            niedociągnięcia pojawiające się we wcześniejszych budynkach (np. zrezygnowano z
                            poddaszy).
                            Wiem, że za bardzo bronię tego osiedla. Przyznaję się, że zakupiłem tam
                            mieszkanie i czekam do lipca :) I dlatego dopiero wtedy będę w stanie napisać
                            coś więcej.

Pozdrawiam,
                            Gracek
                            • Gość: Jolcia DD Derby 4 IP: *.nfosigw.gov.pl / 194.181.191.* 10.02.04, 09:44
                              Czy ktos ostatnio był na budowie Derby 4?
                              Kochany człowieku, podziel sie ze mną wrazeniami i informacjami na temat
                              osiedla , a konkretnie bloku B (m32 - ostatnia klatka - parter) i D (m27)(2
                              pietro).
                              Ja dawno juz nie byłam na budowie - nie wiem nawet co sie tam dzieje (czytam
                              czasem tylko strone osiedla)
                              Może ktoś sie dowiedział, kiedy bedzie oddanie blokó???

* No i słyszałam, że wykonanie budowli jest tak "rewelacyjne", że na D3 w
                              jednym z budynków pekła ściana działowa (wiadomość od pracownika), a to podobno
                              wszystko przez to, że teren jest b. podmokły, zbyt płytkie fundamenty w ziemię
                              no i będzie osiadał jeszcze przez wiele lat (tereny pobagienne), a wątpie by te
                              dwa tycie zbiorniczki wystarczyły na odwodnienie terenu.

Czekam na obszerną relację ze stanu na budowie

Pozdrawiam
                              Jolcia
                              • Gość: Wisienka Re: DD Derby 4 IP: 213.17.165.* 10.02.04, 10:19
                                Podobno wcześniej niz w lipcu D4 nie oddadzą (wiadomość od robotników). Skąd ty
                                wiesz o tej ścianie działowej, to potwierdzone, bo na forum Derby nic o tym nie
                                mówią, a ja zaczęłam się zastanawiać, czy oby to dobre posunięcie było z kupnem
                                tam mieszkania, teraz Agroman zaczyna budować Lewandów - wygląda to super, no i
                                garaże są. Boję się, że kiedyś wrócę do domu, a bloku nie będzie!!!!!!
                                • Gość: Jolcia Re: DD Derby 4 IP: *.nfosigw.gov.pl / 194.181.191.* 10.02.04, 10:32
                                  Spokojnie ;-)
                                  To, że peka scian to jeszcze nie koniec świata, można to zabezpieczyć (jeśli
                                  potrafią, a pewnie tak)
                                  Mam te informacje od siostry, która była na budowie jakieś 2-3 tyg. temu i
                                  rozmawiała z rpbotnikiem z D4. Opowiadał jej takie tam rózne historie...m.in. o
                                  tej scianie (powód - teren, no ale jak sie dobrze zbada teren i osiadanie to
                                  nie powinno pekać, może to wina technologii - kto wie?)
                                  Mojej siostry to nie odwiodło od zakupu mieszkania.
                                  Tak na boku Ci powiem, że jestem pełna obaw cd tego osiedla, a konkretnie czy
                                  przetrwa ono wichury i ulewy, no i czy postoi choćby ze 40 lat (choćby do
                                  emeryturki)

Pozdrawiam
                                  Pisz, jesli się czegos dowiesz
                                  • Gość: Jolcia Re: DD Derby 4 IP: *.nfosigw.gov.pl / 194.181.191.* 10.02.04, 10:36
                                    Jeszcze jedno,

Czy ktoś wie jak buduje Łucz-Bud z Radomia???
                                    Chodzi o to czy lepiej, splidniej czy tez gorzej od Warbudu (Derby I, II, i
                                    czesć III)??

Pozdrawiam
                                    • rafikxx Re: DD Derby 4 11.02.04, 12:27
                                      Gość portalu: Jolcia napisał(a):

> Chodzi o to czy lepiej, splidniej czy tez gorzej od Warbudu (Derby I, II, i
                                      > czesć III)??

Po pierwsze nie Warbud tylko Budimex-Unibud.
                                      Po drugie, tylko etap 1 i 2 osiedla Derby (Budimex).
                                      Po trzecie wykonawstwo podobne (ta sama technologia).

Pozdrawiam

>
                                      > Pozdrawiam
                                  • Gość: Gracek Re: DD Derby 4 IP: *.era.pl 10.02.04, 11:08
                                    Witam,
                                    O to będę miał sąsiadkę w bloku B :)
                                    Jeżeli nie znalazłaś na stronach Derby informacji o prywatnej stronce ze
                                    zdjęciami z D3 i D4, to podsyłam linka:
                                    foto.luftbrandzlung.org/mieszkanko?page=10
                                    To trzeba będzie dobrze ubezpieczyć to mieszkanko :)

Pozdrawiam
                                    • Gość: Jolcia Re: DD Derby 4 IP: *.nfosigw.gov.pl / 194.181.191.* 10.02.04, 11:16
                                      Oglądałam ;-)
                                      A może dowiedziałes sie czegos interesujacego o "naszym" bloczku od robotników?
                                      Takie informacje są najcenniejsze, zwłaszcza jak im sie troche pobiadoli ;-)

Jolcia
                                      • Gość: Gracek Re: DD Derby 4 IP: *.era.pl 10.02.04, 11:25
                                        Jak do tej pory zawsze bywam tam w niedzielę, bo w tygodniu po pracy to już nie
                                        wiele mógłbym zobaczyć ;) chyba, że z latarką :), więc tylko samotnie krążę po
                                        budowie :).

Może w piątek się wybiorę, jak wcześniej skończę pracę, więc jak jeszcze kogoś
                                        spotkam to wypróbuję tą metodę :)

Gracek
                                        • Gość: Jolcia Re: DD Derby 4 IP: *.nfosigw.gov.pl / 194.181.191.* 11.02.04, 08:01
                                          Pomyslana wiadomość

Zadzwoniłam wczoraj na ZTM by sie dowiedzieć czy mają jakies plany
                                          komunikacyjne..
                                          A i owszem.
                                          Złożyli juz kilka propozycji do Szefa ZTM i czekaja na decyzję (2 z propozycji:
                                          132 bedzie jesdziło do Wileńskiego, lub zupełnie nowa linia do centrum, jest
                                          jeszcze 3 propozycja, linia do lini tramwajowej 18.)

Zobaczymy co z tego wyjdzie.

Pozdrawiam
        • Gość: Grzegorz Re: Derby IV Dom Development IP: 217.153.130.* 24.03.04, 07:49
          cześć właśnie przeczytałem twojego posta na temat dojazdu do osiedla na Derby.
          Ja myślę że my (przyszły mieszkaniec Derby 4) jak w niebie jeżeli chodzi o
          dojazd jest autobus , jest zrobiony dojazd. Dlaczego o tym piszę? Ano dlatego,
          że kolega kupił mieszkanie w JWC Osiedle Sady Rembertowskie. Osiedle jest już
          na ukończeniu, a JWC nie kwapi się żeby zrobić dojazd do osiedla. "zasuwają"
          1,5 km na piechotkę po ubitej drodze. Na ostatnim zebraniu mieszkańców JWC
          powiedziało, że mogą wybudowaćdrogęjak i załatwić dodatkowąlinię autobusową,
          ale żeby mieć drogę i autobus muszą ew. pokryć zakup autobusu bo ZTM nie
          interesuje przedłużenie już istniejącej lini z AON-u. A koszt wybudowania i
          zakup autobusu to 5 MLN zł!!!!!!! już z upustem. oczywiśćie mieliby zapłacić
          mieszkańcy. Więc my mamy z tym spokój. pozdrowienia
          • Gość: z Rembertowa Re: Derby IV Dom Development IP: *.crowley.pl 24.03.04, 08:01
            Grzegorzu, piszesz totalne bzdury jeśli chodzi o relacje pomiędzy JWC a
            przyszłymi mieszkańcami Sadów Rembertowskich. Ale rozumiem twoją zazdrość,
            Rembertowianie mają lepsza komunikację niż Derbowicze. A tak na marginesie
            zakupy autobusów, budowa dróg gminnych, budowa autostrad i rozbudowa lotniska
            na Okęciu to nie jest zadanie dla JWC /dla DD także/.
    • Gość: Kasia Re: Derby IV Dom Development IP: *.ey.com.pl / *.ey.com.pl 14.01.04, 17:32
      hej
      ja sama kupiłam mieszkanie od DD
      jesli masz jakies pytania to polecam strone www.namyslowska.net - tam znajduja
      sie 3 forum, napewno znajdziesz informacje które cię interesują
      Pozdrawiam
      • Gość: DD Derby 4 Re: Derby IV Dom Development IP: *.nfosigw.gov.pl / 194.181.191.* 16.02.04, 07:58
        MOże ktoś z Was był ostatnio na budowie?

Jesli tak, to może sie podzieli z nami tym co widział.
        • Gość: jolcia Re: Derby IV Dom Development IP: *.nfosigw.gov.pl / *.nfosigw.gov.pl 15.03.04, 10:21
          Byłam wczoraj na budowie Derby 4. Był nowy ochroniarz i nie wpuścił nas bysmy
          obejrzeli co zostało zrobione.

czy komuś sie udało zobaczyc lub tez czegos dowiedziec o Derby 4?

• Gość: Garon Re: Derby IV Dom Development IP: *.era.pl 24.03.04, 18:41
            Byłem tydzień temu, też miałem problem z wejściem, ale dzięki małemu mykowi
            znalazłem się w środku.
            Ale widzę, że nastęnym razem trzeba będzie sobie załatwić legalne pozwolenie,
            tzn., umówić się wcześniej z kierownikiem budowy i nie ma problemu.
            Ogólnie postępy całkiem całkiem :)
            Jeżeli chodzi o budynek B są już ściany działowe, pociągnięta instalacja
            grzewcza (bez kaloryferów), ścieżki na kable elektryczne i większość kabli,
            instalacja kanalizacyjna też się pojawiła.
            Zrobiłem parę zdjęć, ale nie mam gdzie umieścić, więc jakby ktoś był
            zainteresowany proszę o mail-a: gracekz@wp.pl
            • Gość: jolcia Re: Derby IV Dom Development IP: *.nfosigw.gov.pl / *.nfosigw.gov.pl 29.03.04, 12:49
              Bardzo dziękuje za info.
              Dziekuje też za zdjęcia.

Czy ktoś jeszcze chciałby podzielić sie wrażeniami z przebiegu budowy Derby 4?

Będę wdzięczna.
              Pozdrawiam
              • Gość: Garon Re: Derby IV Dom Development IP: *.era.pl 30.03.04, 08:50
                Nie ma sprawy :)
                Polecam stronę foto.luftbrandzlung.org/rury_i_parking/ czasami
                pojawiają się tam w tle zdjęcia D4 :)

Pozdrawiam
        • Gość: Gracek Re: Derby IV Dom Development IP: *.era.pl 21.04.04, 09:44
          Witam,
          Byłem w weekend na budowie. Budynek E ładnie wytynkowanym, D w trakcie.
          Dokładnie przyjrzałem się budynkowi B klatka ostatnia (od III).
          Klatka już wytynkowana, ale bez glazury na schodach.
          Na trzech kondygnacjach (licząc od góry) zrobione wylewki, i położone tynki.
          Instalacje skończone. Nie ma jeszcze kaloryferów w łazience, ale poza tym
          mieszkanie prawie do oddania :)
          Pozdrawiam,
          G.
          • Gość: Jolcia Re: Derby IV Dom Development IP: *.nfosigw.gov.pl / *.nfosigw.gov.pl 22.04.04, 12:18
            Witam

Hmm, czyli nie wiadomo na kiedy mozna sie szykowac na odbiór. ;-)) Mnie
            konkretnie interesuje ostatnia klatka w B ta od strony pól, parter, mieszkanie
            od parkingu. Bardzo prosze o dodanie czegos jeszcze z informacji.
            A może zrobiłeś jakies zdjęcia....
            Pozdrawiam
            Jola
            • gagataga Re: Derby IV Dom Development 22.04.04, 18:15
              Witam sąsiadkę z osiedla :)

Ja tam często bywam, ostatnio prawie co tydzień, no i mam zdjęcia :) Budynek B
              jeszcze z zewnątrz nie był ruszony w tamten weekend, dopiero C zaczynali. Od
              końca idą, bo E już częściowo pomalowane.
              Napisz maila (gagataga@gazeta.pl), to podam Ci link do strony ze zdjęciami.
              • Gość: Michael Re: Derby IV Dom Development IP: *.era.pl 27.04.04, 16:20
                Na Derbach jest jeden podstawowy problem: brak betonowej zbrojonej konstrukcji
                slupowo plytowej, co na tak podmoklych terenach powoduje pekniecia scian
                itp..Dodatkowa kwestia jest brak Garazy ... wogole firma Lucz-Bud nie cieszy
                sie zbyt duza renoma :(....

Problemow tych nie ma na inwestycji Maripolu (na przeciwko Derby) - wynkonawca
                jest Warbud, solidna konstrukcja no i sa garaze podziemne...Ciekaw jestem jak
                bedzie wygladac ich osiedle... Na Florianskiej koncza inwestycje i szczerze
                mowiac jestem pod wrazeniem....
                • matheo29 Re: Derby IV Dom Development 27.04.04, 20:35
                  Michael,
                  wznosisz bezkrytyczne peany na forum na cześć Maripolu...
                  Jesteś po prostu fanem, czy tam pracujesz?
                  • Gość: Michael Re: Derby IV Dom Development IP: *.era.pl 28.04.04, 08:06
                    Dlaczego bezkrytyczne ? To ze powiedzialem o konstrukcji i garazach nie znaczy
                    ze zachwalam developera...Nie ma developerow idealnych i w tym obszarze Maripol
                    z pewnoscia nie bedzie wyjatkiem. Mowie tylko, ze w przypadku Bialoleki
                    konstrukcje budynkow powinny byc betonowe, slupowo - plytowe.

Jesli nie wierzysz mi, ze w innych konstrukcjach na tym terenie pekaja sciany
                    to poczytaj troche o Derbach albo o Agromanie - mieszkancy ich osiedli maja cos
                    do powiedzenia w tym temacie....
                    • Gość: Marcin Re: Derby IV Dom Development IP: 213.17.165.* 28.04.04, 09:36
                      A z kąd pewność, że budymki z konstrukcji betonowych, słupowo-płytowych pękać
                      nie będą?
                      Nie wiesz, że przez pierwszych kilka lat po postawieniu budynku, taki budynek
                      osiada i ściany pękają?????

• Gość: Michael Re: Derby IV Dom Development IP: *.era.pl 28.04.04, 10:08
                        Tego typu konstrukcje stanowią monolit (konstrukcja jest zbrojona) i budynek
                        osiada jako calosc. Sciany nosne wylewane sa z betonu i wiazane przez zbrojenie
                        ze stropami. Pustaki lub cegly stanowia tylko wypelniacz (pomiedzy slupami
                        nosnymi). Nie ma wiec mowy o pekaniu scian (chyba, ze ktos zle wykona
                        zbrojenie).

W przypadku, gdy sciany nosne budowane sa z pustakow/cegiel sytuacja wyglada
                        inaczej. Budynek moze odksztalcac sie fragmentarycznie - tak stalo sie na Derby
                        3, gdzie pekla sciana jeszcze w trakcie budowy....
                        • Gość: Marcin Re: Derby IV Dom Development IP: 213.17.165.* 28.04.04, 11:11
                          Jeśli chodzi o Derby 3, to zdaje się, że też Łucz-Bud nie budował, tylko Henpol.
                • Gość: Gracek Re: Derby IV Dom Development IP: *.era.pl 28.04.04, 10:16
                  A kto Ci takich głupot nagadał, że Derby 1 i Bis budował Lucz-Bud :):)
                  Właśnie Warbud wybudował dwa pierwsze etapy Derby. Co do konstrukcji ... to się
                  nie wypowiem, bo nie mam takich informacji.
    • sloggi Linia 132 30.03.04, 10:51
      Od 1.04 co 15 minut - nareszcie.
      • Gość: Garon Re: Linia 132 IP: *.era.pl 31.03.04, 16:52
        Hurra!!!
      • dskowronski Re: Linia 132 27.04.04, 00:47
        o... no to w takim razie sklamalem w poscie w innym watku na temat osiedla Derby :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka