michal.1981 03.05.09, 21:32 Witam Jestem zainteresowany zakupem mieszkania. Szukam osób które zakupiły tam mieszkanie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ewa Re: Victoria Dom ul. Talarowa IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.05.09, 19:15 Witaj, ja w zeszłym tygodniu podpisałam umowę na mieszaknie 48 m2, trzypokojowe - ciężko jest trafić na taki metrarz z trzema pokojami. wpłaciłam już zaliczkę, teraz czekam cierpliwie aż zaczną budować.... Odpowiedz Link Zgłoś
michal.1981 Re: Victoria Dom ul. Talarowa 04.05.09, 23:11 Witam Ciekawe tylko kiedy dostaną prawomocne pozwolenie na budowę. Ale mieszkanka napewno są okazyjne. Mam pytanie czy podpisałaś umowę przedwstępną w formie aktu notarialnego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Victoria Dom ul. Talarowa IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.05.09, 19:47 wspominali że można podpisać taką umowę w formie aktu, ale ja raczej nie będę się narazie decydować bo nie jest mi aż tak potrzebna, poczekam aż ruszą z budową. Odpowiedz Link Zgłoś
steady_at_naix Re: Victoria Dom ul. Talarowa 05.05.09, 19:58 No no.. typowa dyskusja na poziomie, typowych Ynwestorów z tego forum. Dobrał się szczeniak z pieniędzmi od rodziców, z tępą pannicą dojącą zapewne swego amanta z pieniążków - a wszystko po to by nabyć super Ynwestycję. żal komentować jesteście żałośni Odpowiedz Link Zgłoś
psi0931 Re: Victoria Dom ul. Talarowa 05.05.09, 21:17 Jak cie nie interesuje to po co czytasz. Pozwolenie powinni dostać do 31 maja . Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
steady_at_naix Re: Victoria Dom ul. Talarowa 06.05.09, 21:03 jaki mialbys interes tu pisac, chlopino, gdybys byl normalnym rozsadnym czlowiekiem? nie jestes nim. Pracujesz w Biurze Sprzedazy, i uwierz ze niektorzy myslacy widza to na kilometr. Zalosne , wciskasz rodakom kit za pare groszy. Wstyd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Victoria Dom ul. Talarowa IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 06.05.09, 21:41 Chyba strasznie Ci się nudzi, skoro tak intesywnie śledzisz forum i komentujesz każdą wypowiedź. aż szkoda mi tak mało inteligentnych ludzi, którzy nie mają własnych spraw tylko wcinają się w sprawy innych osób chcących z ciekawości wymienić się opinią na jakiś temat. Odpowiedz Link Zgłoś
michal.1981 Re: Victoria Dom ul. Talarowa 07.05.09, 20:01 W nastepnym tygodniu bede podpisywał umowę z Vistoria Dom :-) Wiec bedziemy sasiadami. Odwiedzilem też ich osiedle na Lewandowie. Bardzo ladne bloki jak i domki. Oby tylko zaczeli budowac Talarowa :-) Odpowiedz Link Zgłoś
wrtualne_mieszkanie Re: Victoria Dom ul. Talarowa 28.05.09, 08:53 Tak zaczną. Blok miał być do oddania na IV kw. 2010 ale pozwolenie miało być 31 paź 2008 r. teraz masz prawie 1 czerwca 2009. I termin oddania ten sam. Już to widzę jak zdążą. Jeszcze będziesz płakał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z konkurencji Re: Victoria Dom ul. Talarowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.09, 11:48 Młody nie znaczy gorszy. Poprostu inne czasy, inne realia. Dużo gorszy okres na budowanie. Dłużej się czeka na papiery. Powszechne protesty. Przeżywaja ogólnie to samo co większość deweloperów. Zablokowani przez urzędasów i sąsiadów. Generalnie firma ok. warta polecenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Victoria Dom ul. Talarowa IP: *.era.pl 08.06.09, 10:43 Domki i bloki ładne, ale zagospodarowanie osiedla poniżej krytyki. Place zabaw zrobione w błocie i zarastajace chwastami po pół roku, gruzowiska zamist terenów zielonych, rozwalające się, ciasne drogi. Jak to powiedział swego czasu właściciel tej firmy "my budujemy domy a nie osiedla" i to widać niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eelzbietka1 Re: Victoria Dom ul. Talarowa IP: *.mst.gov.pl 08.06.09, 09:45 Jestem zainteresowana kupnem mieszkania na ul. Talarowej. Czy ktoś podpisał już z deweloperem umowę ,czy negocjował z deweloperem warunki umowy, na co warto zwrócić w umowie uwagę. Pozdrawiam eelzbietka Odpowiedz Link Zgłoś
wrtualne_mieszkanie Re: Victoria Dom ul. Talarowa 28.05.09, 08:50 ZGADZAM SIĘ Z TYM !!!!! Jak jego ojciec prowadził firmę to było ok. A temu młodemu to się we łbie p_o_p_i_e_r_d_o_l_i_ł_o Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Victoria Dom ul. Talarowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.09, 11:11 uuu mocne słowa.....też się stresuje z tym pozwoleniem, dzwoniłam do biura w tym tygodniu i dostałam następującą informację: sko ma wydać decyzję do 10 czerwca(pozytywną dla dewelopera) i ma się ona uprawomocnić w ciągu 2 tygodni. Obiecano mi również, że termin oddania mimo takich obsów ma się nie zmienić.poczekamy i zobaczymy jak wyjdzie w praktyce. Odpowiedz Link Zgłoś
frag-ila Re: Victoria Dom ul. Talarowa 05.06.09, 18:24 Ja na lewandowie czekam 4 miesiąc na podpisanie aktu!!!! Wykończeniówka partacze, natńszym kosztem robią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hyhy Re: Victoria Dom ul. Talarowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.09, 02:29 no bo to jest firma z tradycjami ;D pamiętam jak wystawiali ten Lewandów na allegro (firma miała zarejestrowane konto :D ) nie pamiętam tylko jak się poprzednio nazywali... Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda123456 Re: Victoria Dom ul. Talarowa 07.06.09, 19:25 wcześniej nazywali się JKJ DEVELOPMENT, chyba im nieźle wyszło z tym allegro, bo sprzedali wszystko:) też kupiłam u nich mieszkanie na lewandowie, akt udało mi się podpisać w zeszłym tygodniu. co do wykonania to nie należą do najlepszych, ale wśród deweloperów to standard, mi trafiły się wadliwe okna! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdiwiony dziwne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.09, 23:22 głownie z ceną im wyszło bo byli wtedy tańsi na lawendowie niż znane z "jakości" JWC ale skąd ta zmiana nazwy? dziwne trochę... po to się pracuje nad wizerunkiem firmy żeby po zakończeniu jednej inwestycji kolejną zaczynać pod nową marka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafall Re: dziwne IP: *.ostrowmaz.mm.pl 15.06.09, 21:41 podobno zmienił prezes firmy i być może stąd nowa nazwa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Victoria Dom ul. Talarowa IP: *.chello.pl 06.02.10, 19:04 całkowicie się z Toba zgadzam - trzeba tylko dodać o "grzybie" w garażach i na parterach bloków - NA RAZIE!- bo deweloperowi nie chciało się zrobić odwodnienia terenu a to dawne bagna przecież! Odpowiedz Link Zgłoś
klucze_123 Re: Victoria Dom ul. Talarowa 15.08.09, 18:27 Mam nastepujace pytanie - w pazdzierniku ceny mieszkan malych do 50m2 wynosily 6350 za m2 na ul. Mehoffera inwestycja Victoria Dom, obecnie cena zostala obnizona do 5500 za m2. Czy ktos, kto kupil za 6350 za m2 stracil zaliczke przy zmianie umowy na 5500 czy nie?Pytam sie, bo zrezygnowalam z umowy przed prawomocnym pozwoleniem na budowe i dzieki temu oddali mi zaliczke w calosci. Odpowiedz Link Zgłoś
mbastis Re: Victoria Dom ul. Talarowa 31.08.09, 22:33 Witam Pozwolenie na budowę jest. Wykonawca pierwszej fazy budowy również. Poszukiwani sąsiedzi :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal20005 Re: Victoria Dom ul. Talarowa IP: *.chello.pl 07.09.09, 15:31 Generalnym Wykonawcą osiedla jest firma KALTER sp. z o.o. z Białegostoku więcej na: www.kalter.pl/page.php?id1=168&id2=174 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania1 Re: Victoria Dom ul. Talarowa IP: *.147.11.129.nat.umts.dynamic.eranet.pl 12.03.10, 22:13 To solidna firma - KALTER sp. z o.o. - z tego co mi wiadomo Kalter zakończy prace na budowie pod koniec kwietnia/maja, martwi mnie bardziej ogrodzenie osiedla - a właściwie jego brak - dla mnie było to oczywiste że Osiedle bedzie ogrodzone/strzeżone nie wyobrażam sobie, żeby każdy kto tylko będzie chciał wejdzie sobie na teren osiedla.....już nie mówiąc o tym,że przez przypadek np.będą otwarte drzwi do klatki... Odpowiedz Link Zgłoś