Dodaj do ulubionych

Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development

IP: *.acn.waw.pl 13.08.09, 12:57
Slyszeliscie o tej inwestycji na Fasolowej - dwa bloki?
Na razie dziura w ziemi. Ale ceny w miare rozsadne.
No i:
1. Zaczynaja budowac listopad/grudzien tego roku.
2. Planuja oddac na koniec 2010/pocztek 2011. W rok wybuduja?
Boje sie, ze to moze nie wypalic.
3. Attis tez nie ma najlepszej opinii (delikatnie mowiac), warto
ryzykowac?
4. Jakie Attis ma finansowanie/stabilnosc? Slyszal ktos cos?

pozdr!

aspar
Obserwuj wątek
    • Gość: . Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development IP: *.era.pl 13.08.09, 13:23
      1. Jakość raczej przeciętna
      2. Okolica bardzo fajna, jeśli komuś nie przeszkadzają samoloty

Jaka jest cena, bo jeśli powyżej 5,5k to nie warto!
      • Gość: aspar Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development IP: *.acn.waw.pl 13.08.09, 13:36
        ale myslisz, ze warto Attis zaufac na przyslowiowym etapie dziura w
        ziemi?
        cena nie jest az taka super 6-6,5k.
        • Gość: Ewa Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.09, 15:43
          Ceny 5990 do 6500
          • Gość: elton Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.09, 11:32
            Cena jest niska, ale jest to spowodowane tym, że przez środek działki (pomiędzy
            planowanymi budynkami) przebiega linia wysokiego napięcia.
            • Gość: Mam już dość Kto i za ile ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.09, 12:11
              Dał im pozwolenie na budowę w tym miejscu.
              • Gość: elton Re: Kto i za ile ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.09, 15:31
                Też się zastanawiałem, kto dał im pozwolenie! Może są jakieś plany przeniesienia
                tej trakcji, przecież linia biegnie kilka metrów od budynku A!!! Zresztą bloki
                na działce obok też stoją w takiej odległości, czyli wszystko da się załatwić;)
              • Gość: Pan Prund Nie przesadzaj IP: 188.33.139.* 12.07.10, 21:18
                Przyjmuje się bezpieczną odległość linii od budynków na stały pobyt ludzi: dla
                220kV - 25m, 110kV - ok. 18m w obie strony od osi linii jak jest dalej to ok. -
                tylko trochę będzie trzeszczeć :). O przesunięciu lub kablowaniu - raczej
                zapomnijcie.
    • bonnet44 Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development 23.08.09, 15:36
      Ja też się dołączę do pyt. o dewelopera. Czy ktoś wie jak u nich z finansami? Czy istnieje ryzyko bankructwa?
      Jeśli chodzi o lokalizacje to moim zdaniem największy minus to komunikacja.... ogromne korki nawet w niedziele i kawałek trzeba przejść do najbliższego przystanku.
      Sam mam trochę wątpliwości bo cena całkiem niezła ale są i minusy.
      • hanatol Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development 23.08.09, 19:01
        Chcecie dziś kupić mieszkanie na etapie gdzie nawet dziury w ziemi nie ma?
        To nie lepiej odrobinkę dalej gotowe?
        • Gość: pojer Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.09, 21:43
          Odrobinę dalej jest bardziej niż odrobinę drożej. A jak wygląda sprawa z
          autostradą? W jakiej odległości staną bloki?
          • hanatol Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development 23.08.09, 23:05
            Chodzi Ci o Nowolazurową?
            To akurat dość dobrze widać bo w tym miejscu widać pasek pól pomiędzy blokami na
            Zapustnej i tymi w Ursusie.
            Od fasolowej 19 to ze 150m i za dwoma? blokami.
            • Gość: lol Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.09, 18:06
              Przebieg Nowolazurowej, to jakieś 200-300m od inwestycji, która do tego
              zasłonięte jest innymi blokami.Bardziej niepokoi mnie linia wysokiego napięcia,
              ma ktoś może informację jakiej mocy jest to linia? Mi na oko wygląda na 330kV!
              • hanatol Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development 25.08.09, 22:28
                > Mi na oko wygląda na 330kV!

A jak to się rozpoznaje?
                Znalazłem w necie jakieś plany zagospodarowania przestrzennego Ursusa i była tam
                mowa o lini 200kV tylko nie wiem czy to ta.
                A poza tym o planach przebudowy linii energetycznych t.j. puszczenie tym samym
                korytarzem linii 100 i 200kV, a docelowo 400kV.
                • Gość: elton Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.09, 10:49
                  Inwestycja ma swoje plusy i minusy. Ja napiszę jak to widzę.

PLUSY:
                  - niska a nawet bardzo niska cena
                  - podobają mi się rozkłady mieszkań (duże balkony)
                  - całkiem przyjemna okolica
                  - cisza i spokój (nie wliczając samolotów;)
                  - blisko do centrum (rowerem jechałem dokładnie 20 minut, samochodem 10 minut,
                  ale nie było korków).
                  - w planach budowa ulicy Nowolazurowej
                  - dobra infrastruktura, blisko przystanki autobusowe oraz sklepy

MINUSY:
                  - linia wysokiego napięcia przebiegająca przez środek działki (wyklucza to dla
                  mnie zakup mieszkania umiejscowionego bliżej środka tz. z oknami wychodzącymi na
                  trakcję)
                  - korki uniemożliwiające wyjazd (wiem ze słyszenia, w godzinach kiedy ja byłem
                  nie było tego problemu)
                  - wspomniane samoloty
                  - nie zlokalizowałem, żadnego parku lub innego miejsca np. na spacery z psem

Na razie jestem bardziej na tak.
                  • Gość: aspar Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development IP: 95.154.198.* 27.08.09, 11:16
                    Niby wszystko fajnie. Rzeczywiscie duzo plusow, ale ja nie wiem, czy ta linia
                    wysokiego napiecia nie jest po prostu dyskwalifikujaca. Nie chce siac paniki,
                    ale w wielu zrodlach pisza ze trudno (kosztowo) to przeniesc i w duzym stopniu
                    negatywnie wplywa na zdrowie. Ciekawe co na to Attis? Na razie jeszcze nie wbili
                    lopaty w ziemie. Zobaczymy jak zaczna czy to zostanie i jak bedzie wygladalo.
                    • Gość: a FE! Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development IP: 81.210.87.* 27.08.09, 16:10
                      Jest jeden minus, który trzeba wziąć pod uwagę to ATTIS. ODRADZAM.
                  • rumun_navigator Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development 27.08.09, 16:13
                    A Nowolazurowa to nie będzie czasem za blisko?
                    • Gość: elto Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.09, 17:50
                      Tu można zobaczyć planowany przebieg nowolazurowej:
                      siskom.waw.pl/nowolaz.htm i wcale nie wygląda to źle, względem działki
                      attisa. Co do samego developera nie będę się wypowiadał, choć bloki przy
                      fasolowej 15 wydawały się być bez zarzutu.
                      • hanatol Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development 28.08.09, 01:07
                        A co przeszkadza droga za dwoma blokami?
                  • eurofan74 Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development 28.08.09, 09:47
                    Czas dojazdu do centrum sprawdzałeś chyba w środku nocy?

Normalnie, a zwłaszcza w godzinach szczytu, dużo czasu zajmuje
                    przebicie się do Al. Jerozolimskich poprzez ul. Kleszczową lub
                    Ryżową - obie wąskie, bez możliwości poszerzenia. Weź pod uwagę, że
                    tymi ulicami do centrum dojeżdżają również coraz liczniejsi
                    mieszkańcy pobliskich Skoroszy. W najbliższym czasie ma się również
                    rozpocząć budowa węzła komunikacyjnego na skrzyżowaniu Kleszczowej i
                    Al. Jerozolimskich, więc przez okres 2-3 lat utrudnienia będą
                    jeszcze większe.
                    Analogicznie jest z przebiciem się do ul. Połczyńskiej.
                    Sugeruję sprawdzanie kwestii komunikacyjnych w godzinach szczytu, bo

Najszybszy dojazd jest kolejką - SKM lub KM, ok. 15 min., ale do
                    stacji trzeba dojść.

Niezłe, na razie jeszcze puste tereny na spacery z psem są w
                    kierunku starego Ursusa. Ładne parki są też na starym Ursusie -
                    Achera, i dalej Czechowicki.
                    • Gość: elton Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.09, 14:28
                      To fakt, że dojazd sprawdzałem w nietypowych godzinach, bo w takich zaczynam i
                      kończę pracę (nie są to godzinny nocne), ogólnie to o problemie komunikacyjnym
                      wiem i rzeczywiście jest on dużym minusem, aczkolwiek nie dla mnie:). Myślę też,
                      że wspomniana nowolazurowa (jeśli powstanie) w znacznym stopniu rozwiąże ten
                      problem. Z rzeczy, które mi się nie podobają to jeszcze pobliski cmentarz no i
                      wspomniany już brak jakiegoś parku, do którego można się przejść na spacer (nie
                      widzę też szansy na powstanie takowego w najbliższej okolicy).
                      • eurofan74 Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development 28.08.09, 15:24
                        Od 15 lat mieszkam na starym Ursusie, choć niedługo ulegnie to
                        zmianie :) Widzę, jak się wszystko w okolicy zagęszcza.

Na park nie masz co liczyć. Z psem możesz pójśc w kierunku starego
                        Ursusa, w okolice tego kościoła, albo na teren fortu przy cmentarzu.
                        Jak masz więcej czasu i samochód, to polecam wycieczkę do lasów
                        nadarzyńskich za Pęcicami - to ok. 15 min. jazdy samochodem,
                        zależnie od ruchu.
                        • Gość: xxx Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development IP: 195.205.192.* 28.08.09, 15:42
                          Co za bzdura. Cena jest kosmicznie wysoka.
                          W tych zakorkowanych niemiłosiernie okolicach gotowe mieszkania
                          stoją po 6,5-7, dziurę w ziemi można kupić za 4,5-5, pod warunkiem
                          że właściciel to co najmniej Twój szwagier. Przeniesienie takiej
                          linii (nie ma linii 330, są tylko 110, 220 i 400) gdyby było w ogóle
                          możliwe (na 99,999% jest to nierealne) to na tym terenie
                          (wywłaszczenia itd.) koszt rzędu 50-300 mln PLN i czas około 8-20
                          lat. Jeśli nawet coś wybudują to nikt nie dopuści do użytkowania, a
                          jeśli bardzo posmarują i dopuści, to po kilku latach zauważycie że
                          wśród mieszkańców występuje statystycznie istotna różnica w stosunku
                          do populacji w zakresie występowania nowotworów (m.in. mózgu)
                          spowodowanych nadmierną ekspozycją na pole magnetyczne. Bezpiecznie
                          od linii wysokiego napięcia znaczy (zależy czy linia 110, 220, 400,
                          załóżmy 400) powyżej 20-50 metrów od skrajnego przewodu.
                          Polska to bardzo ciekawy kraj.
                          • Gość: elton Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.09, 16:56
                            W końcu jakieś konstruktywne wypowiedzi:) Dzięki za informację o parkach, a
                            raczej ich braku;)

A więc pytanie, gdzie w okolicy mogę kupić tą "dziurę w ziemi" w cenie 4,5-5
                            tys. za metr, jeśli mi wskażesz firmę, która ma zamiar budować w tej cenie to na
                            pewno będę zainteresowany (nie mam szwagra:). Wskaż mi też inwestycję, z tej
                            strony Wisły w odległości do 10km od centrum w cenie 6,5-7tys, bo te które ja
                            znalazłem były tragiczne (ostatnie najgorsze mieszkania, kiepskie metraże itd.)
                            Nie wiedziałem, że nie ma linii 330kV, może ktoś jest w stanie uściślić i
                            napisać dokładnie jaka linia przebiega przez działkę? Z tego co mi wiadomo
                            (informacja od znajomego prawnika) to można budować w odległości 15m od
                            skrajnego przewodu, pozostaje kwestia wpływu takiej linii na zdrowie, w
                            internecie można znaleźć sprzeczne raporty dotyczące tej kwestii.
                            • eurofan74 Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development 28.08.09, 23:22
                              Dla mnie taka bliskość linii energetycznej byłaby dużym minusem.
                              Wpływ na zdrowie jest niepewny, w najlepszym wypadku neutralny, w
                              gorszym - negatywny. Mieszkanie kupujesz pewnie na lata, płacisz za
                              nie duże pieniądze - chcesz ryzykować? Weź też pod uwagę, że
                              mieszkanie w takim miejscu raczej nie zyska na wartości, a po
                              drugie - będzie ci je trudniej sprzedaż.

Brak parku to pestka. Z psem możesz zawsze wyjść pomiędzy starsze,
                              niższe bloki lub w kierunku Ursusa. Z powodu kryzysu pewnie jeszcze
                              przez kilka lat te okolice nie staną się betonową pustynią.

Na twoim miejscu przyjrzałbym się inwestycjom w Piastowie i
                              ewentualnie również w Pruszkowie. To trochę dalej od centrum niż 10
                              km, ale jeżeli pracujesz w nietypowych godzinach, to dojazd nie
                              będzie dla ciebie problemem. A ceny tam są wyraźnie niższe niż w
                              Warszawie. Nie są również aż tak uciążliwe samoloty.
                              • Gość: Olka Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.09, 15:19
                                Do Eltona We Wlochach dwa naprawde fajne parki Cietrzewia i Koziorozca
                                poogladaj mape niedaleko od tej inwestycji. Pozdrawiam
                                • Gość: Elton Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.09, 09:28
                                  Parki są rzeczywiście fajne (nie raz tam byłem), niestety to już dłuższy spacer
                                  z Fasolowej:), do Cietrzewia ponad 1km a do Koziorozca ponad 1,5km, w sumie to
                                  mogło by być jeszcze gorzej.
                                  Ja na obecną chwilę zarezerwowałem mieszkanie w bloku A od ulicy
                                  Fasolowej(najdalej od planowanej Nowolazurowej i od linii energetycznej).
                                  Zobaczę co będzie dalej, umowy przedwstępne mają być gotowe w połowie września,
                                  wtedy też ma ruszyć budowa.

ps. Co do korków to rzeczywiście koszmar, specjalnie podjechałem dzisiaj rano
                                  (oczywiście na rowerze;), żeby zobaczyć jak to wygląda. Wyjazd w stronę
                                  jerozolimskich to minimum 30 minut, trochę lepiej wyglądał wyjazd w stronę
                                  połczyńskiej.
                                  • rumun_navigator Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development 31.08.09, 09:41
                                    Wyjazd moze i wyglada lepiej, ale przejazd Dzwigowa o tej porze to historia
                                    Mieszkalem, jechalem, wiem :)
                                  • hanatol Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development 31.08.09, 11:32
                                    > Co do korków to rzeczywiście koszmar, specjalnie podjechałem dzisiaj rano
                                    (oczywiście na rowerze;), żeby zobaczyć jak to wygląda.

Weź poprawkę na to, że:
                                    - jeszcze rok szkolny się nie zaczął
                                    - wkrótce się zacznie (i pewnie ze dwa lata potrwa) budowa wiaduktu/estakady
                                    Jerozolimskie/Łopuszańska
                                    - w okolicach Ryżowej ciągle przybywa nowych bloków

Zanim zbudują Nowolazurową i trasę Salomea-Wolice będzie kompletny paraliż.
                                    • bonnet44 Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development 31.08.09, 14:04
                                      Ostatnio coś słyszałem że plany budowy nowolazurowej zostały zawieszone na bliżej nie okreslony czas... czy ktoś wie coś na ten temat? Jak nie zbudują tej drogi to szybciej będzie pieszo dojść do centrum niż jechać samochodem.
                                  • bonnet44 Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development 31.08.09, 14:05
                                    Elton mam pytanie. Negocjowałeś może cenę z deweloperem przed rezerwacją? Są w
                                    stanie coś opuścić?
                                    • Gość: elton Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development IP: 188.33.23.* 31.08.09, 23:54
                                      To wstępna rezerwacja, jeszcze nic nie podpisywałem, w związku z tym nie było
                                      też żadnych negocjacji ani odnośnie ceny ani odnośnie zapisów w umowie. W
                                      połowie września ma być gotowa umowa przedwstępna, myślę że wtedy będzie można
                                      negocjować cenę.
                                      • bonnet44 Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development 01.09.09, 10:03
                                        Rozumiem, daj znać jak poszły twoje negocjacje. Sam też chyba do nich pójdę w
                                        drugiej połowie września zobaczę czy coś opuszczą. Z tego co słychać w mediach
                                        to można zbić cenę nawet i o 10% ale że tutaj cena wyjściowa jest już niska nie
                                        wiem czy uda się coś urwać. Tak czy inaczej warto próbować.... nawet 100zł na
                                        metrze daje już parę tysiaków do przodu.
                                        • Gość: elton Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.09, 16:45
                                          Myślę, że dużo zależy od tego jakie będzie zainteresowanie ofertą, jeśli
                                          niewielkie to może uda się wynegocjować jakiś rabat. Z drugiej strony handlowiec
                                          na spotkani mówił, że to już jest cena promocyjna:). We wrześniu na pewno
                                          napiszę jak przebiegło spotkanie.
                                          • bonnet44 Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development 01.09.09, 17:17
                                            Jak rozmawiałem z doradcami na temat finansowania to wszyscy mówili że nie tylko można negocjować ale nawet i trzeba... nie ważne jaka jest cena wyjściowa. Słyszałem też że przy sprzedaży pierwszych mieszkań deweloper jest skłonny coś opuścić żeby tylko sprzedać pierwszych kilka mieszkań. Im szybciej coś sprzeda tym wcześniej dostanie kasę, a przynajmniej część.
                                            • hanatol Re: Fasolowa 19rac Wlochy - Attis Development 02.09.09, 01:43
                                              Praca wre.
                                              Dziś jakiś robotnik malował płot (a raczej metalowe słupki).
                                              • hanatol Re: Fasolowa 19rac Wlochy - Attis Development 02.09.09, 11:33
                                                Na budowie pracuje jakaś koparka. Właściwie już uprzątnęli teren gdzie mają
                                                stanąć bloki.
                                          • pro-ince Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development 13.09.09, 02:40
                                            tak tak ja tez bede wdzieczna za komentarz nt spotkania, ew. cen
                                            oraz innych info od dewelopera. Moze jest on swiadomy utrudnien i
                                            czekajacych cala okolice przebudowy drogowej, dlatego taka a nie
                                            inna cena za m2, anizeli slaba jakosc wykonania obiektu.
                            • Gość: gosc Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development IP: 204.52.187.* 11.09.09, 11:12
                              sprawdz jeszcze www.orkiestra.com.pl, małe kameralne osiedle na
                              dzieci Warszawy. Co prawda sprzedawane teraz bloki są blizej
                              Jerozolimskich, ale samo osiedle nieporownywalnie ladniejsze i
                              spokojnijesze od pozostałych w Ursusie/Skoroszach.
                          • Gość: xxx Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development IP: *.acn.waw.pl 16.12.09, 22:15
                            Jeste inż. elektrykiem potwierdzam wszystkie fakty xxx nt. linni
                  • Gość: ja Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.09, 09:23
                    Z jakiego materiału będzie budowa, cegła czy pustak, suporex (rodzaj
                    betonu komórkowego)? Pewnie pustak -dlatego niższa cena (pustak
                    chłonie wodę - a więc wilgoć). Ocieplany ma byc steropienm 10-ką,
                    dom development stosuje 12-kę.
                    Widok też nie za ciekawy (okna sąsiadów).

Handlowcy mało zorientowani jesli chodzi o konstukcje budynku. Wazne
                    czy stropy są monolityczne (w całości wylewane betonem), czy też
                    stosują gotową płytę - wtedy sufiry bedą pękać na łaczeniu płyt i
                    nie będzie to "wina" osiadania budynku, jak próbują wmawiac
                    developerzy

Elton jesi chodzi o miejsce na spacery, to masz 2 piękne stawy
                    (jeden na Starych Włochach i jeden na MNowych) i park przy kolejce
                    pkp
                    Jesli chodzi o dojazd do centeum dokładnie 12 min kolejką SKM
                    (szybka kolej miejska)na bilecie miejskim - korki więc nie srtraszne.
                    • Gość: Citizen. Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development IP: *.128.110.171.static.crowley.pl 11.09.09, 10:06
                      Nienawidzę tego. Jak zwykle - postawią bloki w maksymalnym ścisku z
                      juz istniejącymi. Nie budując lub modernizując dróg oczywiście. Już
                      obecnie czasami mam problem, aby wyjechać szybko z Fasolowej do
                      Ryżowej przed 8.00 - a jeszcze nie przyjechali studenci. Ryżowa+
                      Keszczowa - jeszcze gorzej, w perspektywie 2/3 lata przebudowy węzła
                      przy Jerozlimskich - to bedzie masakra. Widok z okien - typu Big
                      Brother, zobaczymy co sąsiad je na kolację. Ludzi, którzy wydali
                      zezwolenie na tą budowę, powinno się wsadzić do pierdla za skrajną
                      nieodpowiedzialność i utrudnianie życia mieszkańcom dzielnicy.
                      Owszem - pieniążki z podatków od nieruchomości się przydadzą, a że
                      następuje totalny paraliż Włoch ( w połączeniu z tym co sie buduje
                      na Skoroszach - to juz produkcja taśmowa) - who cares?
                      • rumun_navigator Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development 11.09.09, 10:43
                        To samo mogli O Twoim budynku powiedzieć starzy mieszkańcy Włoch.
                        • Gość: Citizen. Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development IP: *.128.110.171.static.crowley.pl 11.09.09, 11:17
                          Nie sądzę rumuński nawigatorze. Mój budynek był budowany tam gdzie
                          realnie było jeszcze na niego miejsce(mnóstwo miejsca) - nie było
                          jeszcze tych molochów na Skoroszach, etc...

Zamiast zrobić jakiś park, skwerek dla mieszkańców - matołki z
                          Urzędu Dzielnicy wydają bezmyśnie pozwolenia na budowę wszystkiegio
                          i wszędzie. Mieszkałem trochę w Skandynawii - tam wykonawca bez
                          przedstawienia planu zagospodarowania, rozwiązań infrastrukturalnych
                          i komunikacyjnych - nie ma NAJMNIEJSZYCH szans.

U nas - jak zwykle - bloki, bloki , bloki. A co bedzie potem - to
                          już nikogo nie interesuje.

• bonnet44 Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development 11.09.09, 11:22
                        W tym miejscu to już chyba od dawna była planowa jakaś inwestycja. Teren przez kilka lat był ogrodzony i nic się na nim nie działo ale ten sam deweloper postawił budynek obok więc pewnie miał w planach i ten. Osobiście uważam że akurat w tym miejscu to jeszcze się mieszczą dwa planowane budynki i sąsiedzi nie będą zaglądać w okno. Problemem jednak jest komunikacja i tu winiłbym miasto że nie nadążają za infrastrukturą. Zamiast przebudowy dróg ładują kasę w stadiony a ludzie później stoją w korkach i nie chodzą na mecze bo komu by się chciało jak trzeba godzinę stać w korku żeby się z domu wydostać.
                        • Gość: ja Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.09, 15:10
                          2 m-ce dyrektor ds sprzedaży mówił że mięzy blokami A i B
                          przebiegają "druty" niskiego napięcia, teraz twierdzi że "średniego"
                          • Gość: elton Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development IP: 94.254.184.* 13.09.09, 12:40
                            Z tymi drutami niskiego napięcia to chyba żart:) Mi wygląda to na trakcję
                            wysokiego napięcia, chociaż miło bym się zaskoczył gdyby okazało się, że jest
                            tak jak teraz twierdzi dyrektor ds sprzedaży, że jest to trakcja średniego
                            napięcia. Chyba podjadę do urzędu gminy, może tam czegoś się dowiem.
                            • Gość: miejscowy Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development IP: 77.222.255.* 14.09.09, 22:01
                              Moge zapewnić że linia która tamtędy biegnie jest linią średniego napięcia
                          • Gość: trudi Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development IP: 81.210.87.* 15.09.09, 13:50
                            wiekszego sciemniacza niz pan dyrektor sprzedazy to ciezko spotkać.
                            Ja go znam jako człowieka niekompetentnego i bezczelnego kłamce, ale widocznie
                            ma przyzwolenie na takie zachowanie z 'góry'
                            • Gość: . Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development IP: *.era.pl 15.09.09, 14:23
                              Jak Attis będzie sprzedawał te mieszkanka po 3700 PLN/m2 to będzie
                              warto w to wchodzić, przy założeniu, że jesteśmi swiadomi słabej
                              jakości wykonania mieszkań, słabej aktustyki itd.

Teraz za to samo zapłacicie 5700 PLN/m2!!!

Myślicie, że jak więcej płacicie za metr mieszkania to developer
                              więcej kasy ładuje w jakość. Nic bardziej mylnego.

BTW na budowie na razie nic się nie dzieje, poza tym, że grunt
                              został wyrównany.

Okolica jak najbardziej ciekawa do zamieszkania (pomijając latajace
                              nad głową samoloty)

• pro-ince Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development 15.09.09, 20:42
                                warto, czy nie warto, sprobuj znalezc w Warszawie mieszkanie (nawet
                                jesli jeszcze nie rozpoczeta jest budowa) w takiej cenie...no moze
                                gdzies typu tarchomin/bialoleka.. co nie ukrywam jest troche dalej
                                od 'miejskiej infrastruktury' niz ursus.
                                podobno ma sie dopiero zaczac dziac/prace budowlane/ na poczatku
                                pazdziernika... pozyjemy zobaczymy.
                            • Gość: ja Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.09, 12:41
                              zgadzam sie odnosnie dyrektora ds sprzedaży - ja bardziej bym
                              określła go jako nierozgarnięty, niedoinformowany. Sprawia wrażenie
                              jakby miał w d... klientów, odpowiedzi zdawkowe, o budowie niewiele
                              wie, na bardziej szczegłowe pytania nie ma nic do powiedzenia, dubi
                              się.
                              • Gość: elton Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.09, 11:14
                                Dyrektorzy ds. sprzedaży to chyba wszędzie są podobni (nic nie wiedzą), i tak w
                                porównaniu do Dobrolina/Dantex to niebo a ziemia. Ja czekam na umowę
                                przedwstępną, wtedy będę mógł napisać coś więcej.
                                • Gość: ja Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.09, 14:20
                                  jesli chodzi o umowe przedwstępną to chyba jest możliwośc zawarcia jej w formie
                                  akty notarialnego?
                                  • Gość: elton Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development IP: 94.254.148.* 17.09.09, 18:04
                                    Z tego co mi wiadomo to będzie taka możliwość, oczywiście będzie się to wiązało
                                    z opłatą u notariusza.
                                    • Gość: ja Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development IP: 94.254.191.* 17.09.09, 21:51
                                      Jestem ciekawa, dlaczego nie zaczynają budować - niby teren
                                      uprzątnięty (byłam tam przed chwilą)i nic. Pogoda super, mówili mi
                                      że zaczną we wrześniu, teraz dyrektor oznajmił że w X, a na forum
                                      chyba ktoś pisał że XI.

• bonnet44 Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development 18.09.09, 10:49
                                        Nie maja jeszcze wybranej firmy budowlanej. Podobno maja jeszcze w tym miesiacu
                                        wybrac kto to zbuduje wiec pewnie jeszcze troche minie zanim wejda na budowe.
                                        Dyro moze sobie mowic ze wejda X ale to nie on musi caly sprzet sciagnac tylko
                                        firma budowlana. Nie wiem ile trwa organizacja takiej budowy ale nie sadze zeby
                                        dalo sie to zrobic szybciej niz 1-2 miesiace. A zmieniajac temat co sadzicie o
                                        umowach wstepnych w formie aktu notarialnego? Slyszalem rozne opinie na ten
                                        temat - w tym takie ze i tak nic nie ma zagwarantowane a za akt trzeba troche
                                        zaplacic.
                                        • Gość: Mario Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 20.09.09, 14:23
                                          Czy tym kontekscie wydaje wam sie realny termin oddania koniec 2010?

Taka informacjemajana swoje stronie i na tabelaofert.pl

Zreszta gdzies ale nie pamietamjuz na jakiej stronie podaja jako
                                          termin oddania marzec 2010....

• Gość: elton Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development IP: 188.33.45.* 21.09.09, 12:16
                                            Z tego co mi wiadomo, to planowany termin oddania to 03.2011
                                            • Gość: gość portalu Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development IP: 217.98.12.* 22.09.09, 14:35
                                              Widać mają kilka wersji - ale patrząc na postępy na terenie budowy
                                              to całkiem prawdopodobne. Ja zastanawiałam się nad mieszkaniem w bud
                                              A, ale na chwilę obecną to zastanawiam się czy nie zrezygnować. Od
                                              developera nie bardzo można się coś dowiedzieć,jak już to jest kilka
                                              wersji (np termin oddania, linie niskiego czy średniego napięcia)
                                              umowy miały być podpisywane w połowie września - ale jak na razie
                                              cisza
                                              • bonnet44 Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development 22.09.09, 22:17
                                                Ja liniami juz sie przestalem martwic.... pelno jest mieszkan kolo takich kabli w warszawie i jakos ludzie mieszkaja. Bardziej mnie denerwuje ten przesuwajacy sie termin. Koniec 2010 to i tak pozno a jak jak znam zycie to sie przesunie do polowy 2011. To prawda ze maja tanio ale w okolicy mozna znalezc mieszkania w podobnych cenach wiec nie ma co sie upierac - tylko tego balkonu szkoda ehhh.... jeszcze pomysle czy sie w to pakowac.
                                                • pro-ince Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development 25.09.09, 13:00
                                                  ja uzyskalam informacje ze w umowach bedzie termin oddania 2010r +-
                                                  90dni..czyli faktycznie do marca 2011.. wezmy pod uwage, ze beda to
                                                  tylko 2 bloki, i do tego max 6 pietrowe, czyli jesli chodzi o budowe
                                                  to raczej z terminem sie wyrobia..plus garaz bedzie tylko do polowy
                                                  podziemny..wiec szybciej sie robi:))
                                                  martwi mnie tylko ze nikt sie nie odzywa ws. umow..miesiac juz sie
                                                  konczy.. a poinformowali mnie ze po 15 wrzesnia beda sie kontaktowac.
                                                  • Gość: ja Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development IP: 217.98.12.* 25.09.09, 14:22
                                                    Z tego co się dowiedziałam to są na etapie przygotowywania umów, do
                                                    ok 10 października mają je zamiar podpisać. Do mnie dzwonili, ale
                                                    bardziej po to by upewnić się czy jestem zdecydowana.Chcialam
                                                    zamienić mieszkanie piętrami, ale okazało się to (na chwilę obecną)
                                                    nie możliwe bo podobno są juz wszystkie (w bud.A) zarezerwowane,
                                                  • bonnet44 Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development 22.10.09, 10:49
                                                    Czytał ktoś umowę? Podpisywaliście już coś? Może macie jakieś uwagi do tego co w
                                                    niej jest?
                                                • rumun_navigator Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development 25.09.09, 13:04
                                                  A jak mniej więcej położony będą budynki względem kabli? Da się kupić mieszkanie
                                                  tak by osłonić się sąsiadami?
                                                  • bonnet44 Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development 25.09.09, 13:41
                                                    Kable biegną dokładnie między blokami, mieszkania w bloku B są najdalej od
                                                    kabli... tak na oko to te skrajne jakieś 50m. Mi akurat najbardziej się podobają
                                                    te które są najbliżej kabli.
                                                  • Gość: elton Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.09, 08:38
                                                    Niestety mieszkania w bloku B, te położone najdalej od kabli, będą najbliżej od
                                                    planowanej Nowolazurowej.

ps. Mi też najbardziej podobają się te najbliżej kabli w bloku A, ale
                                                    zarezerwowane mam inne.
                                                  • hanatol Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development 01.10.09, 13:31
                                                    Gość portalu: elton napisał(a):

> Niestety mieszkania w bloku B, te położone najdalej od kabli, będą najbliżej od
                                                    > planowanej Nowolazurowej.

A te w budynku A najbliżej trasy Wisłostrady.
                                                  • Gość: mn Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development IP: *.mcx.pl 05.10.09, 16:07
                                                    Czy ktos z Was przegladal Ksiegi Wieczyste? Czy deweloper przekazal dokumenty
                                                    odnosnie linii wysokiego napiecia? podal jakies szczegoly?
                                                  • Gość: ja Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.09, 08:38
                                                    Ziemie kupili 4 lata temu. Nie mogli zacząc budować bo były
                                                    nieuregulowane sprawy gryntowe. Ziemię nabyli od syndyka, bo firma
                                                    która tam budowała zbankrutowała. Miejmy nadzięję to ATTisa nie
                                                    czeka.

szkoda,że begzie 1 księga wieczysta zarówno na mieszkanie jak i
                                                    garaż. Przeważnie są zawsze zakładane 2 księgi - to ważne bo w
                                                    każdej chwili mozna np. sprzedac garaż. W obecnej sytuacji to będzie
                                                    nie możliwe
                                                  • Gość: ja Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.09, 08:39
                                                    Jeszcze jedno. Jest mozlwośc zawarcia aktu notarialny, ale dopiero
                                                    po pierwszej wpłacie - jestem ciekawa czemu. Moze wiecie?
                                                  • bonnet44 Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development 22.10.09, 10:50
                                                    Czytał ktoś umowę? Podpisywaliście już coś? Może macie jakieś uwagi do tego co w
                                                    niej jest?
                                                  • Gość: ankha82 Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development IP: 217.153.77.* 22.10.09, 13:46
                                                    Udało sie komus wynegocjowac cene. Nie wiecie ile można ugrać?
                                                  • bonnet44 Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development 22.10.09, 15:09
                                                    Ja zapytałem ale nic nie opuścili... może trzeba było mocniej ich przycisnąć,
                                                    sam nie wiem. Jeśli jest takie zainteresowanie jak sami twierdzą (ponad połowa
                                                    rezerwacji) to raczej nie będą chcieli obniżać ceny... jednak chętnie się dowiem
                                                    czy komuś udało się coś utargować.
                                                  • Gość: No More Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development IP: *.128.110.171.static.crowley.pl 26.10.09, 08:38
                                                    Zaczęło się niestety.Kopary ryja dziury w ziemi, wielkie wywrotki i
                                                    sprzęt na lawetach rozjeżdżają i korkuja i taki juz tragicznie
                                                    zakorkowaną Fasolową i Ryżową...
                                                    Debile którzy wydali pozwolenie na ta budowę (wciśnijmy cos między
                                                    maksymalny scisk - przeciez nie ja tam będę mieszkał) zacierają
                                                    rączki, ponieważ finansowo się polepszy zapewne.
                                                    Wszystko będzie spraliżowane przez tę budowę conajmniej dwa lata.
                                                    A póżniej - ojawi się kupa samochodów z rejestracjami CWL, LPU, PTU
                                                    etc... zawalając Fasolową (przecież nie wszyscy zmieszczą się na
                                                    terenie osiedla). Już teraz wyjazd do Ryżowej w godzinach szczytu
                                                    graniczy z cudem, a co dopiero po oddaniu tego blokowiska -
                                                    zabierającego przestrzeń i słońce, bo kilku idiotów urzędasów z
                                                    komunistycznym tokiem myślenia za nic ma zasady planowania
                                                    przestrzennego. Bo przeciez nie oni będą tam mieszkać. Żałosne.
                                                  • Gość: nik81 Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development IP: *.centertel.pl 04.11.09, 17:55
                                                    A póżniej - ojawi się kupa samochodów z rejestracjami CWL, LPU, PTU

No szkoda że wszystkie samochody w Polsce nie mają rejestracji
                                                    zaczynającej się na W... było by DRAMATYCZNIE!!!
                                                    A całkiem poważnie to podpisywał ktoś już umowę, mieliście jakieś
                                                    uwagi
                                                  • Gość: Lol Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development IP: *.128.110.171.static.crowley.pl 06.11.09, 09:59
                                                    Naprwdę dramatycznie?
                                                    Korkotwory ze wsi rzucają się wyszarpać tanią lokalizację.
                                                  • Gość: anty Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development IP: *.wavenet.pl 06.11.09, 15:58
                                                    A ty buraku wybrałeś drogą skoro tam mieszkasz
                                                  • Gość: Lol Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development IP: *.128.110.171.static.crowley.pl 09.11.09, 10:32
                                                    Kto ci powiedział że tam mieszkam inteligencie?
                                                  • Gość: nik81 Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development IP: *.centertel.pl 06.11.09, 20:42
                                                    Daj spokój sam burak przyjechał ze wsi, pomieszkał w stolicy i jest
                                                    wielim warszawiakiem - szkoda podejmować tematu. dajcie znać lepiej
                                                    co tam nowego u developera?
                                                  • Gość: Ewa8 Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.09, 13:52
                                                    Developer sie usztywnil nie chce negocjowac ceny chwali sie 50%
                                                    rezerwacja. Ja poczekam nie pali sie najwyzej nie kupie.
                                                  • Gość: nik81 Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development IP: *.centertel.pl 07.11.09, 23:17
                                                    Ja też dzisiaj próbowałem coś ponegocjować, myślałe że jak wezmę
                                                    mieszkanie z garażem i komórką to coś zejdą z ceny, ale developer
                                                    jest nieugięty w cenie. Byłem też na miejscu budowy, jest już
                                                    tablica informacyjna i jakieś wykopy się rozpoczęły. Jak myślicie
                                                    dadzą radę wybudować to w ciągu roku???
                                                  • bonnet44 Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development 09.11.09, 10:47
                                                    Podpisałem, próbowałem coś negocjować ale nic nie opuścili. Cenę mają dobrą więc mocno nie naciskałem, a nic taniej w tej okolicy nie znalazłem. Może i warto by było poczekać kilka miesięcy ale wolę już dać te kilka tys więcej i mieć jakiś wybór a nie brać jakieś ochłapy które zostaną. Do samej umowy miałem kilka uwag ale nic poważnego, podpisałem w końcu prawie nie zmienioną.
                                                    Jeśli chodzi o terminy to ja się raczej nastawiam na koniec marca. Koniec przyszłego roku jest może i realny ale tylko wtedy jak nie wystąpią jakieś problemy po drodze. Nie wiadomo jaka będzie zima więc nie wiemy czy prace będą szły cały czas. Mogą się tez pojawić problemy z podwykonawcami... tego się nie przewidzi.
                                                  • Gość: nik81 Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development IP: *.centertel.pl 09.11.09, 20:42
                                                    Dobra decyzja. Ja mam zamiar podpisać w przyszłym tygodniu. co masz
                                                    na myśli pisząc o uwagach do umowy?
                                                  • Gość: anula Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development IP: 94.254.201.* 11.11.09, 11:13
                                                    Witam,

kochani, ja akurat mieszkam na Fasolowej 23 - to blok w tym samym
                                                    "podworku", na samym końcu "uliczki". Mam pytanie, bo trudno mi się
                                                    rozeznać a to dla mnie dosyć ważne - jak będzie wyglądało ustawienie
                                                    waszych bloków - czy wyższy będzie od ulicy czy od tego już
                                                    istniejącego osiedla? czy uliczka dojazdowa będzie od prawej, patrząc
                                                    od Fasolowej, od od lewej? na wizualizacji wyglada to chyba lepiej
                                                    niż w rzeczywistości - nie wiem jak wygospodarować tyle miejsca przed
                                                    blokami na drzewa i samochody. zastanawiamy się też, gdzie przeniosą
                                                    nasze śmietniki... stoją póki co, chyba na "waszej" dzialce... Pytam
                                                    z ciekawości, bo ustawienie naszych blokow juz jest kiepskie, taki
                                                    tunel... ale tragedia będzie jak wasze bloki dadzą plecami do nas a
                                                    balkonami do zielono-żółtego osiedla obok, gdyby ktoś coś wiedział -
                                                    dzięki.... Anka
                                                  • Gość: klient attis Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development IP: *.chello.pl 11.11.09, 18:29
                                                    Kupiłam mieszkanie od Attis na osiedlu ogrody piasta. Inwestycję rozpoczęto w
                                                    listopadzie 2007 roku, osiedle nadal nie jest dokończone: brak ogrzewania na
                                                    osiedlu, infrastruktury, zieleni, brak dostępu do garażu, w jednym budynku nie
                                                    było nawet jeszcze odbiorów technicznych. Oczywiście nie ma jeszcze pozwolenia
                                                    na użytkowanie, mimo, że według umowy do końca września 2009 miały być podpisane
                                                    akty notarialne. Przy dobrych układach za 6 miesięcy może uda nam się w końcu
                                                    odebrać nasze mieszkanie. Deweloper nie wywiązuje się z terminów zawartych w
                                                    umowie, zmienił też projekt osiedla (brak balkonów na parterze), bez konsultacji
                                                    z klientami. Elewacja na ostatnim piętrze jest tak tandetna, że pewnie po 2
                                                    latach trzeba będzie ją zmieniać... Przez te 2 lata budowy nasłuchaliśmy się
                                                    tyle kłamstw ze strony biura sprzedaży, że aż trudno w to uwierzyć. Z
                                                    perspektywy czasu wiem, że lepiej było kupić trochę mniejsze mieszkanie u
                                                    sprawdzonego dewelopera niż liczyć, że za taką cenę dostaniemy to co obiecywali
                                                    w umowie. Bo ta różnica w cenie to różnica na jakości. Mam nadzieję, że Wy nie
                                                    będziecie mieli takich problemów, ale pamiętam, że wszystkie złe informacje
                                                    które przeczytałam na temat tego dewelopera przy poprzednich inwestycjach
                                                    spełniły się również i w naszym przypadku.
                                                  • bonnet44 Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development 12.11.09, 11:36
                                                    Nie pamiętam teraz tych uwag. Sprawdzę w notatkach i wrzucę tu w wolnej chwili.
                                                    Jeśli chodzi o położenie bloków to wejście do nich będzie tak jak do bloków w
                                                    budynku 19a (ten obok budowy) czyli od strony tej małej uliczki. Na rysunkach
                                                    które dostałem śmietnik jest nadal w tym samym miejscu (pod slupem), pewnie tam
                                                    zostanie.
                                                  • Gość: anula Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development IP: 213.70.98.* 13.11.09, 13:11
                                                    ok, dzięki bonnet44! mam nadzieję, ze te czarne przewidywania się
                                                    nie sprawdzą i szybko się wprowadzicie.
                                                  • Gość: TRUSKAWKA Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development IP: *.devs.futuro.pl 18.11.09, 11:10
                                                    Witajcie,
                                                    ja również kupiłam mieszkanie od ATTISA, na początku szło wszystko
                                                    ładnie i bez komplikacji. umowa przedwstępna, płatność w transzach,
                                                    wizyty na budowie. Ale z czasem okazało się, gdy zaczeliśmy więcej
                                                    wymagać i pytać, że zarówno dział handlowy na czele z dyrektorem jak
                                                    i kierownik, inspektor buodwy są kłamliwi, nierzetelni,
                                                    niekpmetentni.. Budowa osiedla OGRODY PIASTA trwa już dobre 1,5 roku
                                                    i nadal nie jest skończona. aby uzyskać jaką kolwiek rzetelną
                                                    informację - pytam się ochroniarza - wie najwięcej :) nie mamy
                                                    jeszcze pozwolenia na użytkowanie i na osiedlu mozemy przebywać
                                                    tylko do 18.00 - to nie tak miało wyglądać. Dziś z perspektywy czasu
                                                    żałuję. Nie chce Was zniechecać, ale w naszym przypadku też była
                                                    informacja, że 60% mieszkań jest zarezerwowana - co później okazało
                                                    się niepradwą. UWAŻAJCIE! Czytajcie umowy w szagólności dokument
                                                    przedstawiający zakres i standart wykonania budynków i lokali, nie
                                                    dajcie się nabrać. POWODZENIA!
                                                  • Gość: kudłaty Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development IP: 62.29.169.* 24.11.09, 12:06
                                                    Ludzie bez przesady nie panikujcie tak. My też mamy kupione
                                                    mieszkanie w Ogrodach Piasta. Bywało różnie - a że osiedle jeszcze w
                                                    100% nie wykonczone - mają na to czas do konca grudnia. Na razie nie
                                                    ma teoretycznie poślizgu. My czekamy już 2 lata - ale takie były
                                                    założenia i tak jest w umowie!!!
                                                  • Gość: lokator Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development IP: 62.29.169.* 24.11.09, 15:00
                                                    Ja też z ogrodów piasta - umowy trzeba dokładnie przejrzeć - do
                                                    dewelopera dzwonić często i dopytywać się o swoje - a jak zacznie
                                                    się budowa to kontaktować się (często) z kierownikiem budowy. Ja tak
                                                    zrobiłem, chodziłem za swoim, dopytywałem się, sprawdzałem i wyszło
                                                    ok. Mieszkanie odebrane bez żadnych większych problemów czy
                                                    poprawek - teraz się "wykańcza". A że nie ma jeszcze ogrzewania
                                                    itp. - nie zawsze się wszystko przewidzi - oni też chcą to zrobić
                                                    jak najszyciej i mieć z głowy!!
                                                    Nas też przestrzegali mieszkańcy (wcześniej wybudowanego osiedla)
                                                    ogrodów piastowskich - ale błędy jakie u nich były już się u nas nie
                                                    powtórzyły - więc deweloper uczy się na błędach...a niedociągnięcia
                                                    czy zgrzyty zawsze się przytrafią - są rzeczy których się nie
                                                    przewidzi.
                                                    Życzę powodzenia i jak najszybszego zamieszkania!!!
                                                  • Gość: muerte Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development IP: 193.201.36.* 26.11.09, 14:18
                                                    wczoraj dostałem info od ów dyr. sprzedaży, iż plany oddania ogrodów
                                                    piastowskich nie uległy zmianie, czy to prawda ???
                                                  • Gość: xxx Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development IP: *.acn.waw.pl 16.12.09, 22:25
                                                    Ty chyba masz jakieś kompleksy
                                                    Raczej jako człowiek jesteś 0
                • Gość: qwewe Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.10, 17:26
                  Co do finansów firmy nie ma zastrzeżeń. Stabilność finansową czerpią nie z
                  developerki tylko z innych źródeł, nie ważne z jakich. Stabilni są. Piszę to z
                  punktu widzenia wykonawcy, który pracuje na ich zlecenie.
    • missbaczek Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development 27.11.09, 14:08
      Zastanawiałam się czy nie kupić mieszkania u nich, cena w porównaniu z innymi
      wydaje się bardzo niska ale tylko dlatego, że nadal panują horrendalne ceny na
      rynku warszawskim. Realnie ta inwestycja jest warta dużo mniej. Słup napięciowy
      o napięciu 110MHz może powodować groźne powikłania dla zdrowia np. nowotwory a
      pole elektromagnetyczne wytwarzane przez niego uniemożliwi normalną rozmowę
      telefoniczną i spowoduje problemy z jakością usług internetowych i TV. Poza tym
      te samoloty - o 20% przekroczenie normy co też jest groźne dla zdrowia. DO
      najbliższego przystanku jest 15 minut pieszo, a w przyszłości nowolazurowa
      dopełni ten cały dyskomfort hałasem. Także cena mocno naciągnięta a ci z biiura
      sprzedaży niezbyt sympatyczni i zamknięci na wszelkie niegocjacje na zasadzie
      "nie i koniec", kicha straszna;/
      • Gość: muerte Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development IP: 193.201.36.* 28.11.09, 16:14
        rozumiem, ze masz wiedze albo jesteś expertem mówiąc "Słup napięciowy
        > o napięciu 110MHz może powodować groźne powikłania dla zdrowia np. nowotwory"
        czy poprostu powtarzasz opinie, nie mając o nich zielonego pojęcia ???
        • Gość: gonzo Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development IP: *.spray.net.pl 11.12.09, 15:22
          gratuluję, powpisuj trochę w google: electromagnetic radiation, high voltage
          cancer itp.

znajdziesz wiele wpisów, prac, badań z których większość mówi że owszem jest
          negatywny wpływ na zdrowie (szczególnie nowotwory mózgu i białaczki) jak też i
          inne, które mówią że jednoznacznie nie stwierdza się bezpośredniego wpływu
          przesyłu prądu na zdrowie, CHOĆ jest wiele badań które wskazują na częstą
          korelację problemów zdrowotnych z przesyłem

ja tam wolę na swojej rodzinie nie eksperymentować, bo jest to dla mnie
          oczywiste - wystarczy że będę przechodził obok stacji transformatorowej i czuję
          się źle, 2-3 razy zdarzyło mi się w nowej okolicy że poczułem działanie stacji
          transformatorowej zanim ją zobaczyłem

pogadaj z rodzinami ludzi , którzy mieszkają przy takich stacjach (w PRL
          stawiano im mini bloczki na parę rodzin na terenie stacji) jak tam ze zdrowiem -
          podpowiem, rak to tam częste słowo

a tak na chłopski rozum już dla najmniej inteligentnych, jeśli są normy
          dopuszczalnego "electromagnetic radiation" ze względu na zdrowie to.... to dosyć
          oczywiste że to szkodzi
          • Gość: muerte Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development IP: 193.201.36.* 12.12.09, 12:14

masakra! jak słucham 'chłopskiego rozumu' i tych wywodów o szkodliwości i
            nieszkodliwości, to poprostu słow brakuje. medium wyczuwa prąd na odległość... i
            co, motylki masz wtedy w brzuszku, czy może czujesz mróweczki albo mrowienie ???
            uważaj, nie wkładaj palca do dupy, w googlach 'pisze', ze szkodzi...

grupa w koncu weszła na właściwy poziom;
      • Gość: kitt Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development IP: 94.254.166.* 02.12.09, 06:37
        do najbliższego przystanku masz 3-4 minuty....
        • Gość: Punio Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development IP: *.128.110.171.static.crowley.pl 11.12.09, 10:31
          Tak. A Kleszczową przejedziesz ... w godzinę hehehe
          • Gość: pis Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development IP: 193.201.36.* 12.12.09, 12:15
            nie godzinę, tylko dokładnie 15 minut i to wtedy, gdy jest CAŁA zakorkowana...
            • Gość: Boo - La Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development IP: *.128.110.171.static.crowley.pl 14.12.09, 10:24
              15 minut.
              Widzę że masz poczucie humoru. Pan/Pani zapewne z województwa
              lubelskiego, w Warszawie od roku, rozgladający(a) się za tanim
              mieszkaniem.
              • Gość: wumio Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development IP: 193.201.36.* 14.12.09, 12:38
                Rozumiem, że Boo -La także z Lubelskiego i dlatego tak świetnie zna
                sytuację ludzi z tamtych okolic i ich potrzeby, czy może po prostu
                jest na bezrobociu i nic innego nie robi, tylko na fora wchodzi?
                Co do Kleszczowej, to dojazd do Jerozolimskich w godzinach szczytu
                trwa ok. 15-20 minut.
              • Gość: muerte Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development IP: 193.201.36.* 14.12.09, 14:00
                nie obrażaj lubelszczyzny!
                co do poczucia humoru masz rację... sam rano sprawdziłem i dokładnie jechałem 15
                minut ulicą Kleszczową do sk. z Alejami(była cała zakorkowana) wystarczy
                sprawdzić osobiście, a nie pisać niegrzecznie;
                Co do uwag? - cóż... chyba wszystko zostało powiedziane - cieć z lubelszczyzny
                przyjechał po tanioche, no bo z 'tych' rejonów czegóż się spodziewać ;)
                Pan/Pani zapewne z ...? <chwila na autoprezentacje>
                • Gość: BezSzacun. Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development IP: *.128.110.171.static.crowley.pl 15.12.09, 10:43
                  Z Górnego Mokotowa.
                  Ciekawe czy jak w końcu kupisz mieszkanie korkotworze, to się w nim
                  zameldujesz, zarejestrujesz samochód w Stolicy etc...
                  Zaraz troszkę Ci mina zrzednie - przekonasz się ile to wszystko
                  naprawdę kosztuje. Nieco więcej niż weekendowy wypad po kotlety i
                  jajka na lublelszczyznę.
                  • Gość: jaaaasne Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development IP: 193.201.36.* 15.12.09, 11:20
                    Chyba z górnego WYGWIZDOWA, a po tym, jak się wyrażasz to raczej z
                    dolnego WYGWIZDOWA. Widać, że masz głęboki syndrom
                    małomiasteczkowego chłoptasia, który zachłysnął się Stolicą. Szkoda
                    tylko, ze przebywanie w niej nie nauczyło cię kultury. Pozdrawiam
                    BezSzacunie BezKultury
                    • Gość: NoSzacun Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development IP: *.128.110.171.static.crowley.pl 15.12.09, 11:47
                      Oto genialny znawca dusz ludzkich! Mistrz czarnej magii, który
                      spoglądając w swoja szklana kulę genialnie interpretuje słowo
                      pisane! Magnifique! Wspaniale ośle, może jeszcze dowód osobisty mam
                      ci pokazać? Jak to nazywasz: "syndrom małomiasteczkowego chłopca"
                      wyłazi dokładnie z Twojego posta. Również sposób wyrażania się -
                      pamiętaj kolejny przedstawicielu sciany wschodniej - przed wyjazdem
                      na swięta -zatankuj gaz w Golfie III.
                      • Gość: Włochy Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development IP: 193.201.36.* 15.12.09, 13:01
                        Przepraszam, ale nie rozumiem po co wszedłeś na to forum jeżeli tak
                        ci jest obca sprawa tanich mieszkań na tanich Włochach. Jeżeli
                        chcesz komuś naubliżać to zrób to w swojej zagrodzie i swojej
                        trzodzie. I oszczędź ludziom kolejnej mało inteligentnej odpowiedzi,
                        raczej woleliby poczytać o konkretach na dany temat.
                        Co do mieszkania na Fasolowej, jest ok. Narazie ja w godzinach
                        porannych jadę ok. 20min. do Jerozolimskich. Mają zamknąć na trochę
                        Kleszczową i wtedy będzie gorzej z dojazdem. Ale wszystko robione po
                        to, by zwiększyć przepuszczalność na skrzyżowaniach:-)
                        Mam nadzieję, że wprowadzą się fajni ludzie, nie koniecznie tacy jak
                        NoSzacun. Pozdrawiam
                        • Gość: No Szacun Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development IP: *.128.110.171.static.crowley.pl 15.12.09, 13:45
                          HaHaHaHaHaHaHaHaHaHaHaHaHaHaHaHaHaHaHaHaHaHaHaHaHaHaHaHaHaHaHaHaHaHaH
                          aHaHaHaHa.

Tak, tak - Wprowadzą sie fajni ludzie - będziecie chodzic do siebie
                          na herbatki i odwiedzać sie przy kazdej okazji. Nie w tym mieście
                          człowieku. To nie jest twoja wieś.

HaHaHaHaHaHaHaHaHaHaHaHaHaHaHaHaHaHaHaHaHaHaHaHaHaHaHaHaHaHaHaHaHaHaH
                          aHaHaHaHa.
                          • Gość: XXX Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.09, 14:07
                            a kto wie?? -:))

może zamiast:
                            1. skarzyć się ze jeden wierci do 23-ciej a drugi w niedzielę do obiadu;
                            2. Kto komu zastawił wjazd i jakim autem (jak na gaz to wieśniak);
                            3. Czyje to dzieci tak drą się w piaskownicy
                            4. Której sąsiadki z którego piętra pies nasrał na klepisko pod klatką;
                            5. Który to sąsiad (jak leciało disco polo to wieśniak) urządził imprezkę w
                            środku tygodnia do 3-ciej nad ranem;
                            6. Kto zostawił śmieci pod śmietnikiem zamiast w środku;
                            7. Kto nie zamyka furtki i każdy ma wstęp na teren tego bezpiecznego na folderze
                            osiedla;
                            8. Dlaczego na klatce schodowej palą się światła a przeciez nie muszą bo za to
                            płacą...

to spotkają się na herbatkach i wymienią uprzejme dzień dobry widząc się rano na
                            klatce schodowej...

w końcu idą święta czas na cuda [alleluja]
                            • Gość: haha Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development IP: 193.201.36.* 15.12.09, 14:36
                              jaka miła rozmowa, od razu widać, że "miastowy" z "miastowym"
                              rozmawia:-) pewnie sam robisz kupę sąsiadce pod drzwiami i na psa
                              zganiasz:-) piękny wywód myslowy warszawiaku spod radomia
                              • Gość: XXX Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.09, 14:54
                                a widzisz...

Ty pewnie jesteś spod (tutaj wpisać dowolną nazwę miasteczka poniżej 50.000
                                mieszkańców) więc posłuchaj jak warszawiacy piszą Ci i takim jak Tobie czym
                                grozi niekontrolowany rozwój budownictwa mieszkaniowego i niekontrolowany napływ
                                ludności do miasta...

miałem okazje mieszkać w różnych miejscach w Warszawie, również przez 4-ry lata
                                na jednym z tych pięknych folderowatych osiedli. To co napisałem w poprzednim
                                poście jest tylko skrótem tego co tam się dzieje - zapewniam Cię że "atrakcji"
                                jest dużo więcej.

Także nie bulgocz się i nie wyzywaj skąd tam kto jest tylko posłuchaj mądrzejszych.
                                • Gość: NoSzacun. Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development IP: *.128.110.171.static.crowley.pl 15.12.09, 15:25
                                  Dziekuję Kolego XXX za konkretny głos w sprawie. Ci
                                  małomiasteczkowi nie rozumieją, co to znaczy bezmyślnie postawione
                                  osiedle, niepohamowany rozrost bloków. Brak dróg dojazdowych,
                                  parkingów ogólnej infrastruktury, etc. Dla nich liczą sie tylko:
                                  umowa przedwstepna, akt notarialny, kredyt i ... juz można połowę
                                  rodziny na weekend na kotlety do Stolicy zaprosić. A że połowa
                                  dzielnicy nawet w weekend w korku stoi (vide - Ryżowa) - nevermind.

Parkingi zapchane samochodami LLU, LPU, CWL, CIN, jakieś WR i WSZ...
                                  Żeby jeszcze zarejestrowane w Wwarszawie były,aby chociaż część
                                  podatków do kasy miast spływała.. ale nie. Za drogo przecież! To
                                  samo z meldunkiem. A ja mieszkam tutaj i moje podatki idą właśnie na
                                  niewydolne drogi, po których jakieś 50 % poruszających się
                                  samochodów stanowią obce.

Jeszcze te wywody o wspólnych posiedzeniach z sąsiadami. Człowieku,
                                  to nie Łuków czy inny Szydłowiec. Zaletą wielkiego miasta jest m.in
                                  ANONIMOWOŚĆ, którą bardzo sobię cenię. Amen.
                                  • Gość: XXX Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development IP: 193.201.36.* 15.12.09, 15:44
                                    nie wczuwaj się kolego, bo pewnie też przyjechałeś z "wielkiego"
                                    miasteczka.
                                    • Gość: Paul Morgan Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development IP: 85.222.87.* 15.12.09, 22:24
                                      To samo można powiedzieć o Tobie.
                                      Skąd to możesz wiedzieć?
                                      I dajce ludzie spokój do cholery z tym wytykaniem kto skąd
                                      przyjechał!
                                      Święta wkrótce. Wyluzujcie.
                                      • Gość: MISIEK Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development IP: *.spray.net.pl 06.01.10, 07:20
                                        DLACZEGO JUŻ NIKT NIE PISZE NA TYM FORUM JA JUŻ WPŁACIŁEM WPŁATĘ REZERWACYJNĄ
                                        MYŚLĘ ŻE BĘDZIE OK OKOLICA SPOKOJNA DOBRA KOMUNIKACJA
                                        • Gość: Emi Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development IP: 193.201.36.* 06.01.10, 09:34
                                          hej, mam pytanie czy podpisywałeś umowę w formie aktu notarialnego?
                                          jeżeli tak, to czy deweloper ma swojego notariusza i jakie to są
                                          koszty? dzięki
                                          • Gość: MISIEK Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development IP: *.spray.net.pl 06.01.10, 16:58
                                            podpisałem umowę bez aktu notarialnego z tego co wiem to ktoś na tym forum już
                                            pisał na ten temat i jakie to są koszty
                                          • Gość: Emi Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development IP: 193.201.36.* 07.01.10, 09:38
                                            Dzięki. Co do notariusza chodziło mi o dokładną cenę za metr bo
                                            wcześniejsze informacje były bardzo ogólnikowe. Ale jeżeli nie
                                            podpisywałeś w formie aktu to pytania nie było:-) pozdrawiam
            • Gość: Magda Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development IP: 93.190.152.* 09.03.10, 11:43
              Witam czy ktoś kupił już mieszkanie od Attisu na FAsolowej 19 ? Ja mam
              dziś spotk z nimi... chcę coś wynegocjować i zastanawia mnie bardzo ta
              linia wys. napięcia. ehhh.
    • k_za Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development 13.12.09, 22:34
      Witam,
      też zastanawiamy się nad zakupem mieszkania w tej inwestycji. Czy
      jest ktoś z Was kto już podpisał umowe? Czy coś w niej zmianialiście?
      Czy myślicie ze podpisywanie umowy u notariusza to dobry pomysł czy
      nie warto?
      Czekam na podpowiedzi.
      • Gość: pis Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development IP: 193.201.36.* 14.12.09, 17:15
        spisanie umowy w formie aktu notarialnego, to jedyny sposób na "zabezpiczenie"
        sie od bankructwa developera; hipoteka nieruchomości będzie obciązona umową i to
        jest właśnie forma "ubezpieczenia" - koszt 2000 - 2500 PLN;
        - umowę trzeba bardzo dokładnie przeczytac, kilka rzeczy jest do zmiany...
        ogólnie nie jest zła;
        • Gość: kika Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development IP: *.home.aster.pl 14.12.09, 17:29
          Wiem, że to jedyne zabezpiecznie, ale zastanawai mnie to czy warto
          wydawać te 2000-2500 na notariusza (chociaz patrząc na całą cenę
          mieszkania to jest niewielki koszt). A co byście zmienili
          (ewentulanie co zmieniliście jeśli już ktos podpisał) w umowie?
          • Gość: walery Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development IP: 77.222.255.* 07.01.10, 20:17
            moim zdaniem warto chocby dlatego ze opinie developer ma nie najlepsze, a tez po postepach prac widac ze nie jest im z gorki. sam sie zastanawiam ale obawiam sie attisa i ich jokości wykonania.
            • gadzikmariusz Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development 08.01.10, 09:49
              WŁASNIE PODPISAŁEM UMOWĘ JAK NA RAZIE TO TAK JAK BY SIĘ TROCHĘ STARALI ZATRZEC ZŁA OPINIĘ PO INWESTYCJI Z PRUSZKOWA
              CHOCIAŻ BYLEM W PRUSZKOWIE I POWIEM SZCZERZE ŻE WCALE ŻLE TO NIE WYGLĄDA TAK Z ZEWNĄTRZ
              • Gość: y Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development IP: 192.193.245.* 08.01.10, 13:03
                zmieniales cos moze w zapisach umowy, czy podpisales taka jak byla?

udalo Ci sie cos utargowac?
                • Gość: MISIEK Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development IP: *.spray.net.pl 08.01.10, 13:22
                  prawie każdy inwestor ma jakieś wady ale przecież nie odbierzesz mieszkania
                  dopóki nie zlikwidują usterek. Mam pytanko w jakich braliście bankach kredyty
                  możecie coś polecić i na co zwracać szczególnie uwagę.
                  • Gość: marian Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development IP: *.home.aster.pl 10.01.10, 21:19
                    też się zastanawiam nad kupnem mieszkania, czy komus udalo sie zbic cene??
                    • Gość: MISIEK Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development IP: *.spray.net.pl 11.01.10, 07:30
                      mi nie spuścili nic stwierdzili że mają dużo chętnych a cena i tak jest atrakcyjna
                      • gadzikmariusz Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development 17.01.10, 19:01
                        NIC NIE SPUSZCZAJĄ ELE CENA JEST DOBRA
                        JA NIC W UMOWIE NIE ZMIENIAŁEM
                        OGLĄDAŁEM ICH INWESTYCJĘ W PRUSZKOWIE NA MOJE OKO TO NIE JEST ŻLE
                        OCZYWIŚCIE NIE WIDZIAŁEM WSZYSTKIEGO NO I NIE WIDZIAŁEM TYCH USTEREK
                        CHODZI MI O OGÓLNY WYGLĄD I JAKOŚC INWESTYCJI
              • Gość: hagor Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.10, 20:05
                Witam!

Czy ktoś może otrzymał decyzję kredytową na tą inwestycję na Fasolowej.
                Złożyłem wniosek do PKO BP oraz ING i dostałem decyzję odmowną, ponieważ w księdze wieczystej znajduję się wzmianka (rozdział IV - Hipoteka).Deweloper coś kręci i mówi że to żaden problem, choć według banków zagraża to możliwości przeniesienia własności na kupujących te mieszkania nawet przez kilka lat lub przy nie fortunnym zrządzeniu losu nie będzie to w ogóle możliwe.
                Z tego co udało mi się ustalić cała sprawa wiąże się z wierzycielem poprzedniego właściciela gruntu, który wpisał się w księgę wieczystą.
                Obecnie ów wierzyciel odwołał się do sądu okręgowego od wyroku wykreślającego go z księgi. Procedura rozpatrywania tegoż wniosku w tym sądzie to minimum pół roku ,a jeszcze są dwie instancje do odwołania się od tego wyroku.
                Stąd też zwracam się do wszystkich, którzy popisali umowę na to osiedle przy ulicy Fasolowej by potraktowali tą sprawę bardzo poważnie, gdyż sytuacja ta zagraża bezpieczeństwu włożonych przez nas środków finansowych.
                Może jeżeli ktoś z nabywców ma podobne problemy to powinniśmy się w jakiś sposób zorganizować by nie podzielić losu ofiar nieuczciwych i nieudolnych deweloperów.

Pozdrawiam przyszłych Sąsiadów
                • Gość: doświadczony Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 23.03.10, 20:18
                  Przede wszystkim powinniście zobaczyć co konkretnie jest w tej
                  wzmiance. Jeśli roszczenie nie ma charakteru wymysłu i jest choćby
                  minimalna szansa na pozytywne rozpatrzenie wniosku o wpis to radzę
                  uciekać jak najdalej bo nawet jeśli jakimś cudem bank udzieli kredytu
                  to może okazać się, że mieszkania za które zapłaciliście należą do
                  wierzyciela - w tym układzie nie chroni Was zasada zakupu w dobrej
                  wierze.

a jeszcze są dwie instancje do odwołania się od tego wyroku.

Po czym można... ponownie zgłosić wniosek i cała zabawa zaczyna się od
                  początku. Swego czasu miałem okazję ćwiczyć taką procedurę i
                  rzeczywiście jest to myk przy użyciu któremu "życzliwy" może
                  zablokować niemal każdą transakcje finansowaną z kredytu.
                • Gość: L Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development IP: 212.244.209.* 25.03.10, 11:14
                  trochę mnie zmartwiła ta wiadomość bo ja już mam kredyt... dostałem go o dziwo w
                  PKO BP i nikt słowem nie wspomniał że coś jest nie tak z hipoteką, czy ktoś
                  rozmawiał z jakimś prawnikiem na ten temat?
                  • Gość: N Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development IP: *.centertel.pl 25.03.10, 19:52
                    Ja też dostałem kredyt na tą inwestycję z PKO BP bez żadnego
                    problemu.Pewnie dlatego że jak składałem wniosek o kredyt to jeszcze
                    ten wierzyciel nie złożył zażalenia na wykreślenie go z hipoteki.
                    Dzwoniłem do dewelopera i dostałem informację że chodzi o kwotę 30 -
                    40 tyś,. Nie wiem czy im wierzyć bo stają się coraz mniej
                    wiarygodni.Jutro się tam wybieram i zachęcam do wszystkich do tego
                    aby również wyjaśniali z nim tą sprawę, bo coraz bardziej zaczynają
                    kręcić!!!
                    • ryba_111 Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development 25.03.10, 21:20
                      To dopiero początek,życzę powodzenia z attisem :))
                    • Gość: L Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development IP: 212.244.209.* 29.03.10, 09:30
                      Coś się udało wyjaśnić?
                      • Gość: N Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development IP: *.centertel.pl 29.03.10, 18:59
                        zadzwoń do developera
                    • Gość: hagor Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.10, 22:21
                      Kilka dni temu byłem w biurze dewelopera i otrzymałem pisemne oświadczenie.
                      Treść tego dokumentu wyjaśnia,że zaskarżenie wykreślenia wpisu do hipoteki i
                      ponowny zapis do IV rozdziału księgi wieczystej nastąpił w wyniku niedopatrzenia
                      Sądu Gospodarczego, który z urzędu nie wysłał wniosków o wykreślenie ciążących
                      hipotek na tej nieruchomości.
                      Po odwołaniu się dewelopera do Sądu Rejonowego hipoteka została wykreślona.
                      Od tego wyroku nastąpiło znów odwołanie do Sądu Okręgowego, skutkiem czego jest
                      powtórny wpis w hipotece.
                      Po przesłaniu tego dokumentu do PKO BP i ING tylko w pierwszym banku
                      zaproponowano mi z umiarkowanym optymizmem powtórne złożenie
                      wniosku kredytowego.
                      Może ktoś z Państwa dostał decyzję o kredycie po tym wpisie do hipoteki?

• Gość: pelaginia Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development IP: 188.33.56.* 14.04.10, 09:40
                  witam,

ja również zarezerwowałam mieszkanie na Fasolowej i obecnie staram się o kredyt.
                  Mieszkanie kupujemy za 5500 m2 (parter + duży taras), ale odkąd czytamy to forum
                  to włos na głowie się jeży i zastanawiamy się czy warto aż tak ryzykować...
                  Proszę o informację czy ktoś coś wie o tych wpisach do księgi wieczystej i
                  później w związku z tym problemem w przeniesieniu własności..? przeglądamy
                  dokumenty apropo aktu notarialnego spółki Attis Development i tutaj wymienieni
                  członkowie spółki:
                  1. Mateusz D. - pesel: 88...itd. - 22 latek..???????
                  2. prokurent - Dominika ś. - rocznik 82...itd. ????

to faktycznie coś tu podejrzane, nie chcę się wpakować w kredyt widmo na 30 lat
                  za mieszkanie, które okaże się w przyszłości bublem o ile uda się go przepisać
                  na mnie. proszę ewentualnie o wszelkie informacje na maila
                  (mielonetti@gmail.com) - jeszcze mam czas się wycofać. sama mogę służyć pomocą w
                  obserwowaniu samych postępów prac - mieszkam blisko.
                  • Gość: gość Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development IP: 85.222.87.* 15.04.10, 09:00
                    Mateusz Dobrowolski to prawdopodobnie syn prezesa i nie widzę w tym nic
                    dziwnego, że ojciec wpisuje syna do zarządu,
                    natomiast prokurent - rocznik '82 - chyba 28-letni człowiek to nic nienormalnego...
                    • Gość: re Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development IP: *.centertel.pl 15.04.10, 18:54
                      Nie chodzi o to! Chodzi o to że najłagodniej rzecz ujmując nie mówią
                      prawdy.
    • Gość: zainteresowany Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development IP: *.adsl.inetia.pl 18.01.10, 00:47
      Zostało coś jeszcze?
      • Gość: rafal Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.10, 21:57
        A jak postępy prac? Czy ktoś z Was był na budowie?, czy oprócz dołów
        coś się ruszyło?

Dzięki za info.
        • bonnet44 Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development 19.01.10, 00:07
          Byłem dwa dni temu i robią. Druty budynku B wystają już ponad płot i
          podobno zasuwają codziennie, wiem bo mam znajomych którzy mieszkają
          blisko.
          • Gość: MISIEK Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development IP: *.spray.net.pl 19.01.10, 12:38
            żeby ta szybka praca w mrozy nie odbiła się później na jakości
            • Gość: nik81 Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development IP: *.centertel.pl 20.01.10, 22:21
              Witam. Ja podpisałem umowę przedwstępną w połowie grudnia, wpłaciłem
              też pierwszą transzę. Obecnie czekam na podpisanie umowy w formie
              aktu notarialnego - nie wiem tylko dlaczego tak długo? Dzisiaj w
              gazecie widziałem reklamę w której oferują mieszkania od 5500 zł/m2
              a nie za 5750 jak oferowali na początku sprzedaży.
              • Gość: y Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development IP: 199.67.203.* 21.01.10, 10:31
                a gdzie widziales to ogloszenie?
                obnizanie ceny nie wrozy nic dobrego, bo podobno mieszkania
                sprzedawali bardzo szybko...
                • Gość: sąsiad Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development IP: 81.210.87.* 21.01.10, 11:06
                  do poczytania apropos "dobrego ogólnego wrażenia"
                  ogrodypiasta.phorum.pl/
                  • Gość: gonzo Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development IP: *.spray.net.pl 21.01.10, 16:41
                    faktycznie mocne wpisy na tym forum, dla leniwych kluczowy post (ba jest nawet
                    wymieniona fasolowa):

UWAŻAJCIE NA TEGO PSEUDO-DEVELOPERA.

Jako mieszkańcy sąsiedniej inwestycji "ogrodów piastowskich" chcielibyśmy podać
                    trochę informacji, które jak najbardziej są do zweryfikowania.

w wielkim skrócie:

-celem firmy jest maksymalizacja zysków odbywającą się bezlitosnym cieciem
                    kosztów - począwszy od pracowników budowlanych na materiałach kończąc.

Ogrody Piastowskie to jedna wielka fuszerka. Podobne opinie usłyszycie
                    rozmawiając z ludźmi z innych osiedli wybudowanych przez p. Dobrowolskiego i
                    jego spółki(najczęściej powstaje nowa spółka dla nowej inwestycji)np. przy ulicy
                    Fasolowej.

Wykonanie ogrodów piastowskich to jedna z większych tandet jakie widziałem w życiu.

-przeciekające sufity w mieszkaniach pod tarasami.

-do wykonania sufitów użyto płyt z otworami wewnątrz(technologia ta przestała
                    być stosowana w połowie lat 80'tych, wraz z budynkami z wielkiej płyty, a jest
                    dużo tańsza od wylewek.) które to uginają się.
                    skutkuje to licznymi pęknięciami na sufitach już w nowym mieszkaniu.

-marnej jakości tynki - naciskając gołym palcem jestem w stanie zrobić
                    wgniecenie w ścianie. dotknięcie ściany czymkolwiek skutkuje trwałym uszkodzeniem.

-okna - krzywe i wypatrzone drzwi balkonowe ogólnie bardzo słabej jakości.
                    parapety II kategorii z fabrycznymi pęknięciami

-klatki - każdy większy deszcz powoduje zacieki na ścianach tuż przy oknach
                    klatkowych

-garaż - zamiast podłogi betonowej wyłożono kostkę, która już(po pól roku
                    użytkowania) zapada się miejscami, a piasek wydobywający się z pomiędzy kostki
                    powoduje powstawanie wielkiej ilości kurzu.

- bardzo częste przecieki z instalacji wodnej do garażu,

-dach - najtańsza konstrukcja - płyta OSB pokryta bitumicznymi łatkami(nie znam
                    fachowej nazwy).

-ogródki lokatorów - ogrodzone siatka z marketu bardzo tandetnie wykonanie.

-plac zabaw - po deszczu robi się staw i jest nie do użycia.

Na Naszym forum jest dużo więcej opisów nierzetelności, braku kompetencji i
                    fuszerki.

ATTIS DEVELOPMENT - firma której nie polecił bym najgorszemu wrogowi.

Niedługo powstanie strona z dokumentacją zdjęciowa powyższego i wypowiedziami
                    innych użytkowników ogrodów piasta.

UWAGA:
                    jeśli DEVELOPER zechce zanegować któryś z powyższych pkt. jesteśmy w stanie
                    zaprosić zainteresowane osoby na prezentację ogrodów piastowskich
                    W PRUSZKOWIE*

*- inwestycja reklamowana jako powstająca w PIASTOWIE!!!
                    • Gość: nick Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development IP: *.chello.pl 21.01.10, 20:02
                      Bardzo proszę o kontakt na adres zdzisio007@poczta.onet.pl
                      Zweryfikuje opinie z rzeczywistością.
        • Gość: pro-ince Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development IP: 77.255.63.* 31.01.10, 11:39
          przy mrozach takich jak ostatnio nie spodziewalabym sie
          piorunujacego tempa prac na budowie, chocby dlatego ze praca w tej
          temperaturze na powietrzu jest 'niehumanitarna'.. i moze skutkowac
          wplywem na zdrowie.. nie mowiac juz o jakosci np. wiazania betonu
          ect.
          ja podpisalam umowe juz jakis czas temu i udalo mi sie przelozyc
          procenty wartosci do splaty. tzn dopiero jak wybuduja moje pietro to
          wplace 'wiekszy' procent, a nie na poczatku jak chcieli.

co do odbiorow to budynek musi byc przed oddaniem sprawdzony przez
          rozne inspekcje, wiec raczej sami wiedza ze fuszerka nie przejdzie,
          tym bardziej ze klienci robia sie coraz bardziej wyczuleni
          na 'niedoskonalosci pracy' i na pewno nie przepuszcza.
          • Gość: n...... Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development IP: *.centertel.pl 31.01.10, 18:33
            Na którym piętrze kupiłaś? Ja myślę że przed sprzedawaniem mieszkań
            wzięli pod uwagę to że będzie zima ;)
            • Gość: TRUSKAWKA Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development IP: *.devs.futuro.pl 02.02.10, 10:49
              ja już wypowiadałam się na tym FORUM w listopadzie co do developera
              i inwestycji OGRODY PIASTA, która miała zostać zakończona i nadal
              nie jest. początki były super bo inwestycja była w początkowej fazie
              budowy - dałam się nabrać :)
              ale ku przestrodze niezdecydowanym -
              NIE POLECAM!!! WARTO ZAPŁACIĆ WIĘCEJ u innego developera.
              Do dnia dzisiejszego jest brak ogrodzenia, klatki nie pomalowane,
              nie mamy progów, regulatorów ciepła, zobaczcie jak wyglądają tarasy
              na parterze w budynkach od zewnetrznej strony D i E - wykonano je w
              ten sposób nie pytając nas o zdanie. Akty notarialne błędnie
              przygotowane i podpisywane z dużym opóźnieniem. miejsca parkingowe
              przeznaczone dla gabarytów TICO.

Przedstawie po krótce co się wydarzyło po otrzymaniu pozowolenia na
              Użytkowanie 22.12.2009
              1. w styczniu 2010 mieliśmy odwiert geotechniczny w lokalu /dzieki
              Bogu nie połozyliśmy podłogi/, który potwierdził złe przygotowanie
              podłoża - była ekipa z uzrędu, czyli efekt obsunięcia gruntu i
              popękana posadzka
              2. elektryka - źle popodłączane kabelki w puszkach - koszta
              3. hydrualika - syczące/bardzo głosne/ kaloryfery - wymiana, w
              łazience powódź bo jakiś ktoś niezgrzał rury z zimną wodą - koszta
              4. wilgoć na ścianach - źle położona izolacja, albo jej definitywny
              brak - koszta i brak mozliwości dalszych prac
              5. temperatura w lokalach - 16 stopni, awaria kotła w trzecim
              miesiącu ogrzewania
              6. bedac w mieszkaniu słyszysz jak sąsiad gotuje wodę - zero
              wygłuszenia.
              i najważniejsze kupujesz 70 m2 powieżchni calkowitej a w akcie
              koncowym notarialnym twoja powierzchnia uzytkowa to 68 m2

ja już nie mam siły walczyć przekazałam sprawę prawnikom.
              • Gość: Krzysiek Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development IP: 109.243.136.* 10.02.10, 23:05
                Truskawka chyba przesadzasz.Ja kupiłem 35 metrów i w akcie tez 35
                mam. Pozatym największe sprzedawane mieszkania w ogrodach miały 66,5
                m2 a nie 70m2. Jeśli chodzi o miejsca w garazu to przeciez kazdy
                wiedział jakie bierze -w dokumentacji są podane wymiary. Są to
                standardowe miejsca. Ja mieszkam już 2 miesiące i jak narazie wad
                nie wykryłem.

pozdrawiam Krzysztof
              • Gość: Magda Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development IP: 109.243.116.* 03.03.10, 22:49
                Powierzchnia użytkowa, czy całkowita?
                "Musimy wiedzieć, że kupując mieszkanie płacimy za powierzchnię
                całkowitą, czyli bryłę lokalu liczoną po podłodze. W rzeczywistości
                mieszkać będziemy jednak w mieszkaniu o mniejszym metrażu. Dlaczego?
                Otóż deweloper sprzedaje mieszkanie według powierzchni całkowitej,
                gdyż w wypadku sprzedaży mieszkań według powierzchni użytkowej
                (czyli realnej, jaką wykorzystujemy na co dzień) nie bylibyśmy
                właścicielami ścian, przyłączy, szachtów etc. Dlatego śledząc rzuty
                mieszkań nie dziwmy się, że dodając powierzchnię poszczególnych
                części składowych lokalu nie będzie nam się zgadzała powierzchnia
                łączna podana w rzucie mieszkania, jaka zostanie tam podana. Wynika
                to właśnie z różnicy pomiędzy powierzchnią całkowitą, a użytkową.
                Niektórzy deweloperzy zastrzegają sobie w umowie jak wielkie mogą
                być zmiany w stosunku do podanej w umowie przedwstępnej powierzchni.
                Różnica z tym związana jest później regulowana w rozliczeniach."

źródło www.lexagit.pl/index.php/2008/10/jak-dobrze-kupic-
                nieruchomosc-na-rynku-pierwotnym/
                • Gość: GOŚĆ1254 Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.10, 15:33
                  Magda, wypisujesz jakieś bzdury, taj jak by nie byliby właścicielami
                  powierzchni pod scianami i szachtów. Rozróżnia się dwie
                  powierzchnie, całkowitą i użytkową. Ta piersza to powierzchnia po
                  obrysie lokalu wliczając tą powierzchnię na której stoją ściany i
                  drugą sumę wszystkich izb w mieszkaniu. Powierzchnia użytkowa brana
                  jest pod uwagę gdy jest wyliczany podatek od nieruchomości, jest
                  wpisany do KW i według niej liczony jest udział w gruncie.
                  Powierzchnia całkowita zaś nie jest do niczego używana. Jednak gdy w
                  ramach remontu usunie się ściany w lokalu lub dobuduje nowe to
                  całkowita się nie zmienia, a użytkowa tak.
    • Gość: Staś Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development IP: *.wavenet.pl 26.02.10, 15:54
      Co do koloru rzecz gustu!!!
      W garażu przecieku nie widziałem.
      Dla mnie wszytko ok.
      • ryba_111 Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development 26.02.10, 17:51
        Miło ,że jest mieszkaniec Ogrodów Piasta,który jest zadowolony
        (szczerze zazdroszczę, a jednocześnie nie ukrywam
        zaskoczenia),niestety my mielismy inne doświadczenia z
        Attisem,dlatego też nikomu tego developera nie POLECAM!!!!! .
        Co do garażu, to radzę się rozejrzeć, a może pomogę, ściana
        przy miejscu parkingowym nr.130.
        Kolor?, racja rzecz gustu , ale to opinia ogólna wielu osób.
        Serdecznie Pozdrawiam :)
        • Gość: Boogye Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development IP: *.128.110.171.static.crowley.pl 02.03.10, 13:51
          Jakośc wykonania będzie na pewno powalająca - zwłaszcza że na
          budowie pracują głównie robotnicy zza wschodniej granicy, a nawet
          zza bardzo wschodniej - widać rysy twarzy rodem z Kaukazu i Mongolii.

Sprawdzone dzisiaj rano :-)
          • Gość: rene Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.10, 10:43
            A jesteś faszystą. Jak któś ma inny kolor skóry to może do gazu.
            Fatalnie. Ci ludzie pewnie maja lepsze kwalifikacje niż nie jeden
            nasz budowlaniec.
        • ryba_111 Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development 16.04.10, 23:12

oo
      • Gość: Anna Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development IP: 109.243.171.* 13.03.10, 22:31
        Widziałam bloki i kolorek mi bardzo odpowiada. Wąlę taki niż jakąś
        pomarańcz
        • Gość: wiki Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.10, 14:17
          Dziwne jest że tylko kilka osób na tym forum opisuje że jest nie
          zadowolona. Jak by deweloper był zły to mysle że więcej osób by to
          opisywało. Ja zakupiłem mieszkanie i nie mam żadnych uwag.
          Przygotowane było według mojego projektu, a przy odbiorze nie było
          usterek. Odbioru dokonzwaem z wlasnym rzeczoznawca.
          • Gość: MISIEK Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development IP: *.spray.net.pl 18.03.10, 15:10
            KAŻDY DEWELOPER MA JAKIEŚ WADY JA KUPIŁEM MIESZKANIE OD J.W. CONSTRUCTION BYŁY
            USTERKI ALE JE NATYCHMIAST USUNĘLI MIESZKAM JUŻ 7 LAT I MIESZKANIE SIĘ NIE
            ZAWALIŁO NIC NIE CIEKNIE ITP MYŚLICIE ŻE JAK KUPICIE MIESZKANIE ZA 8 TYS. ZA M2
            TO NIE BĘDZIE USTEREK WĄTPIĘ
            • Gość: ankha Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development IP: 217.153.77.* 30.03.10, 10:08
              Czesc, czy ktos wie jaki jest faktyczny termin oddania budowy na
              Fasolowej? Myslicie, ze sie dotrzymaja terminu 31 grudnia 2010?
          • Gość: sąsiad Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development IP: 81.210.87.* 18.03.10, 16:11
            wiki, ciesze się, że jesteś zadowolony z zakupu. Nie dla kazdego jak widac
            istotne sa rzeczy typu:
            brak sprawnej bramy garazowej, niedokończona infrastruktura, niepodłączone
            domofony, brak pradu w komórkach lokatorskich czy przeciekające garaże.
            Pewnie tez nie bedziesz miał za złe attisowi, ze zastosowal taki sposób montazu
            instalacji CW, który nie ma prawa zadziałać. O tym mieszkancy ogrodów dowiedzą
            sie, gdy zaczną otrzymywać rozliczenia od zarządcy osiedla. Co tam wysokie
            opłaty za ciepłą wodę,której nie zużyłeś. Najważniejsze, że scianki mogłes sobie
            poprzestawiać
            • Gość: wiki Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.10, 14:39
              bramę rozbił któryś z mieszkańców, infrastruktórą kończą, w mojej
              komórce jest prąd. Rozmiawiałem też już nowo powołanym
              administratorem osiedla. Nie potrwierdził tych rewelacji. Nie
              rozumiem też tej uszczypliwości w twojej wypowiedzi. Wychodzi na to
              że trafił się pieniacz i wszczyna rozrubę
              • Gość: sąsiad Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development IP: 81.210.87.* 31.03.10, 10:16
                chyba attisowi trafiają się sami pieniacze i żądni rozrób psychole.
                1. Brama – nie ważne, kto ją rozwalił, ale ile czasu trwa naprawa/wymiana. Jeśli
                już teraz naprawa trwa tygodniami, to na jakiej podstawie sądzić, że w przypadku
                ewentualnej kolejnej awarii potrwa szybciej. Wyobraź sobie jaka to pokusa dla
                zawodowców – przez kilkanaście nocy otwarty od ulicy garaz ze 150 autami.
                Bogatszy o własne doświadczenia sprawdziłbym, czy siłownik w ogóle jest
                przystosowany do takiej ‘przepustowości’, ale to pewnie tajemnica handlowa
                pseudodewelopera.

2. Montaż instalacji CW to chyba sprawa jasna. Łatwo sprawdzić różnice między
                cyrkulacją pionową w klatce a cyrkulacją poziomą w mieszkaniu – polecam google
                Temat już wypłynął na Waszym forum, ale jak znam attisa, sprawa jest, niestety
                dla Waszych kieszeni, rozwojowa
                ogrodypiasta.phorum.pl/viewtopic.php?t=45
                Jeśli administrator nie wie, jaka jest instalacja na jego osiedlu, to cos o nim
                świadczy. Gratuluje, że udało Ci się porozmawiać z szanownym administratorem. To
                podobno bardzo tajemnicza postać:
                ogrodypiasta.phorum.pl/viewtopic.php?t=40

4. Zalania garaży – osobiście widziałem. Wątek nabiera rumieńców także na Waszym
                forum
                ogrodypiasta.phorum.pl/viewtopic.php?t=46
                Zapomnijcie o specjalistycznej ekipie. attis na początku będzie ściemniał, że
                wszystko ok., później będzie łatał własnymi siłami… Skutek do przewidzenia.

Wiki, jeśli przeczytasz Wasze forum, przejdziesz się po osiedlu i obejrzysz
                garaże to dostrzeżesz, jakim jesteś szczęściarzem, że u Ciebie wszystko OK.
                Szczerze gratuluję!
                • Gość: Alex Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development IP: *.centertel.pl 05.04.10, 17:28
                  Nie polecam tego developera. Stosuje nieprofesjonalne metody
                  budowlane, usterki poprawiane ale marnie i tandetnymi surowcami,
                  efekt= wiecznie to samo i wieczna szarpanina z nimi. Wrażenie jedno-
                  aby okres rękojmi sie skonczył i będa mieli spokój!!Budowlancy - to
                  nie fachowcy tylko chlopi roztropki, zero pomyslunku o tym co robią.
                  Efekty - rozpacz jak się na to patrzy. 2-gi raz byśmy nie kupili.
                  Wszystko co czytalismy tu na forum to prawda. Ktoś kto nie widzi (bo
                  i takie były wypowiedzi) nie wie gdzie patrzec bo sie po prostu nie
                  zna.

Zdecydowanie odradzam (choc może kolejne osiedle jakoś im wyszło:-((
                  • kerad_1 Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development 14.04.10, 16:32
                    rankingdeweloperow.pl/developer/208/
                    • kerad_1 Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development 14.04.10, 16:33
                      Attis development !!! !!!UWAGA!!!!ATRAKCYJNA OFERTA MIESZKAŃ!!!!

Attis development....!!!
                      Na początku lutego podpisaliśmy umowę przedwstępną na zakup mieszkania w
                      Ogrodach Piasta i wtedy Pan Jacek S. informował ze generalny wykonawca już ma
                      dziurę pod fundamenty...
                      Początek marca, decyzja z banku o przyznaniu kredytu ale wymagany aneks do umowy
                      przedwstępnej z wydłużeniem czasu wpłaty pierwszej transzy o kilka dni i
                      notarialne pelnomocnictowo dla pana Jacka do podpisywania umów przedwstępnych
                      (którego pan Jacek nie ma, aż dziwne ze developer nie dal takiego pełnomocnictwa
                      dyrektorowi ds. sprzedaży a przecież to nie pierwsze mieszkanie które attis
                      sprzedaje.....no coment)
                      Jedziemy do Attisa po aneks a Pan "Jacek bez papierów" podsuwa nam aneks z
                      wydłużonym terminem płatności pierwszej transzy tak jak chciał bank i od
                      siebiedodał inny termin oddania mieszkania wydłużony o 3 miesiące, (dla mnie
                      mega dużo, ubezpieczenie pomostowe jest drogie wiec nie jesteśmy szczęśliwi)
                      twierdzi że musieli pożegnać generalnego wykonawcę bo się nie pojawiał na
                      budowie i ze teraz attis będzie generalnym wykonawcą. Ok skoro dawał ciała to go
                      wywalić...Za 3 miesięczne opóźnienie oddania mieszkania z panem "Jackiem bez
                      papierów" dogadujemy się na "gębę" że będziemy mogli przestawiać ścianki nawet
                      jeśli ich powierzchnia się zwiększy, wszystko za darmo. Na "gębę" bo była 17:30
                      jak byliśmy w attisie, a na 17:40 jeszcze do banku dostarczyć aneks więc nie
                      było czasu na zmianę aneksu , Pan "Jacek bez papierów" zaproponował że dopiszemy
                      zmiany przy podpisywaniu umowy w formie aktu notarialnego zaraz po wpłacie
                      pierwszej transzy.
                      Na pełnomocnictwo notarialne dla pana "Jacka bez papierów" trzeba poczekać ok 2
                      tyg. bo prezes jest na wakacjach, ok czekamy(oczywiście bez tego dokumentu bank
                      nie przeleje 1 transzy).
                      Około 15 marca mamy info od pana "Jacka bez papierów" że podwykonawcy są już na
                      budowie i już wylewają pierwsze fundamenty. Trochę się uspokajamy bo skoro
                      budowa idzie do przodu to wszystko jest ok.
                      Początek kwietnia jest już pełnomocnictwo dla pana "Jacka bez papierów" i tu
                      złośliwie bank wymaga dokumentu potwierdzonego za zgodność z oryginałem ale pan
                      "Jacek bez papierów" miał się dogadać z bankiem kto i kiedy to dostarczy wiec
                      luz co się później okazuje nie do końca bo jest problem dokument nie dostarczony
                      do banku....
                      17 kwietnia "Jacek bez papierów" wysyła wiadomość że wszystko już jest ok i żeby
                      lecieć do banku.
                      Dyspozycja przelewu pierwszej transy już podpisana, ale bank potwierdza że nie
                      ma potwierdzenia za zgodność z oryginałem dla pełnomocnictwa notarialnego...
                      Poniedziałek 21 kwietnia telefon do attisa...info pan Jacek S. nie jest już
                      pracownikiem Attis development (zdarza się ale tak nagle? podczas sprzedaży
                      nowej inwestycji zmieniać dyrektor ds. sprzedaży??
                      Podobno jest już generalny wykonawca.
                      WSZYSTKO JAK W KALEJDOSKOPIE
                      Umawiamy się więc na spotkanie z panią Dominiką S. (prokurent) która zastępuje
                      pana Jacka. Proszę w mailu o przygotowanie skanu lub ksera z wpisów do książki
                      budowlanej i umowy z generalnym wykonawcą do wglądu oczywiście bez "cyferek".
                      WTOREK Na spotkaniu oczywiście pani mówi że nic nie pokaże tłumacząc ze nie
                      pokazują takich dokumentów heheh Ciekawe co my kupujemy- kajzerki  ???? Że to
                      niezgodne z prawem wiedzą ale ... ONI ZAWSZE TAK ROBILI ... oczywiście na
                      spotkaniu nie pojawił się żaden z Panów PEZESÓW choć byli w tym czasie w biurze.
                      Pani Dominika oczywiście jest nie zorientowana w sytuacji i brak jej informacji,
                      na żadne z pytań nie jest w stanie odpowiedzieć wie tylko ze umowa na "gębę" z
                      panem "Jackiem bez papierów" jest nie aktualna.
                      Umawiamy się ze odpowie na resztę naszych pytań w czwartek, a my w czwartek
                      przelejemy pierwszą transzę.
                      Środa, mail z attisa o odstąpieniu attisa od umowy sprzedaży mieszkania z braku
                      wymaganej płatności. heheh
                      dzwonie do pani Prokurent i pytam co się stało?? przecież umówiliśmy się na
                      czwartek.
                      Taka decyzja PREZESA. Całkowity brak kompetencji….
                      Rozumiem ze developerowi na rękę było nie sprzedać mieszkania komuś kto zadawał
                      za dużo konkretnych pytań i mógł się okazać nie wygodnym klientem!!! Bo jak
                      klient wie więcej o budowaniu niż osoby które sprzedają ... .... ... trudno aby
                      prezes czuł się komfortowo w takiej sytuacji....
                      POZOSTAWIAM DO WLASNWEJ ANALIZY
                      OSOIBIŚCIE .... DZIĘKUJEMY ŻE LOS TAK TO UŁOŻYŁ ...
                      Życzymy cierpliwości i szczęścia klijentom Attis Development !!!
                      Na maila mogę podesłać zdjęcia zrobione tuz przed długim weekendem majowym gdzie
                      ani widu wylanych już fundamentów, nie ma też ekipy budowlanej ... O CZYM I Z
                      KIM TU ROZMAWIAĆ...
                      A jak pojedziecie na budowę to polecam lekturę żółtej tablicy i sprawdzenie tego
                      z informacjami ze strony internatowej no i oczywiście pięknego folderu który nie
                      stanowi oferty handlowej:)

Wszystkich zainteresowanych kupnem swojego M od ATTIS zachęcam do lektury:
                      forum.gazeta.pl/forum/w,106,76429126,76429126,Ogrody_Piasta_Attis_Development.html
                      forum.gazeta.pl/forum/w,106,43837401,0,Ogrody_Piastowskie_Hektor_Attis_Development.html
                      Oraz do porozmawiania z mieszkańcami osiedla Ogrody Piasta na forum:
                      ogrodypiasta.phorum.pl/
    • Gość: man Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.10, 14:19
      chyba nie jest źle
    • ryba_111 Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development 25.04.10, 22:45
      Witam !!!
      Odnośnie poprzednich moich wpisów,wszystkie niedociągnięcia
      zostały usunięte developer zrobił je w cenie mieszkania wszystkie
      inne problemy zostają systematycznie załatwiane tak więc wszystko
      się dobrze kończy ,większość problemów to tylko kwestja dogadania
      się,na spokojnie da się wszystko z firmą ATTIS załatwić w POZYTYWNY
      SPOSÓB pozdrawiam
      • Gość: misiek Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development IP: *.spray.net.pl 03.05.10, 19:53
        czy braliście już kredyty hipoteczne możecie polecić jakiś dobry bank na co
        zwracać szczególnie uwagę
        • Gość: Radzio Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development IP: *.centertel.pl 13.05.10, 07:22

Witam przyszłych klientów Attisu, zdaję sobie sprawę że ciężko jest się
          sugerować opiniami na forum, ale rzadko się zdarza żeby na całym osiedlu nikt
          nie był zadowolony- więc proponuję, zanim już postanowicie wyrzucić pieniądze w
          błoto i kupić mieszkanie zasięgnąć języka u mieszkańców poprzednich inwestycji.
          Wierzcie mi non stop usterki o wszystko się trzeba po kilka razy prosić i tak
          nie jest zrobione. Ja żałuję mocno!!! Więc jeśli ktoś już chce zaryzykować te
          kilka set tysięcy za mieszkanie to proponuję zaryzykować parę złotych na paliwo,
          poświęcić sobotę i obejrzeć poprzednie inwestycje.
          PS dla oglądających: wejść można spokojnie, na osiedlu brama non stop nie działa
          a ogrodzenia nie ma!!!
          • Gość: Malcolm Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development IP: 194.169.228.* 13.05.10, 21:14
            Witam.Niestety jestem klientem firmy Attis.Udało im się naciagnąć
            mnie na mieszkanie a teraz żałuję jak diabli.Firma Attis to pseudo-
            develloper.Jeżeli ktoś zamierza kupić mieszkanie od tych partaczy
            niech najpierw podjedzie do Pruszkowa na ul.Marii Curie Skłodowskiej
            gdzie patałachy zakonczyli beznadziejną inwestycje Ogrody
            Piasta.Wystarczy tylko zapytać pierwszego napotkanego lokatora a
            obiecuję wam że rozmowa na temat usterek jakie tam występują bedzie
            się ciągnęła godzinami.Jeżeli będzie otwarty parking podziemny
            możecie sami zobaczyć jaką piękną mamy pleśń do wysokości 1,5m.U
            sąsiada z bloku obok popekały ściany tak że można w te szczeliny
            włożyć rękę.O nic nie mozna sie doprosić bo panowie kierownicy na
            niczym sie nie znają i z pewnoscią będą wszystkim ciemnotę
            wciskać.Wystarczy tylko zadac jakieś pytanie z zakresu hydrostatyki
            zobaczycie jak oczy postawią w słup.Jeżeli chcecie zapraszam na
            osiedle możemy sie spotkac a osobiscie was oprowadzę wtedy będziecie
            wiedzieli na co stać pseudo-firmę Attis.Jeszcze raz radzę się
            dobrze zastanowić wybierając tego Pseudo-devellopera.Pozdrawiam.!!!
            • Gość: n...... Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development IP: *.centertel.pl 16.05.10, 18:19
              Trzeba było kupić mieszkanie u innego developera za 10000 zł/m2 i
              wtedy wypisywać na jego temat same superlatywy(lub nie) - bo i u
              takich zdarzają się usterki.Obudź się chłopie, widziały gały co
              brały.
              • Gość: Malcolm Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development IP: 194.169.228.* 17.05.10, 16:41
                Najpierw naucz się właściwie składać zdania analfabeto a dopiero
                potem się wypowiadaj na jaki kolwiek temat.Właśnie takich jak ty
                niedouczonych fachowców ma firma Attis.Nic dziwnego ,że wszystko sie
                wali.Pozdrawiam Cię matołku.
                • Gość: n...... Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development IP: *.centertel.pl 17.05.10, 21:40
                  Ach jak to przyjemnie poczytać fachowca wszelkiej branży. Szkoda
                  tylko że jest naiwnym jeleniem, który chce pocwaniakować ale za
                  bardzo mu nie wychodzi. To bardzo charakterystyczne dla osób takich
                  jak ty (JELENIU): przelewać swoją nieudolność i brak umiejętności
                  pogodzenia się ze źle podjętymi czasami decyzjami na forum
                  obarczając winą "matołków".
                  • Gość: n...... Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development IP: *.centertel.pl 17.05.10, 21:50
                    No i nie ma to jak skompromitować się pouczając innych
                    (matołków). "Jakikolwiek" piszemy razem !!!!!!!!!!! JELENIU ; )
                    • Gość: luna Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.10, 14:05
                      Ludzie!, forum służy do wymiany informacji, a nie anonimowego
                      opluwania się. Podpisałam umowę przedwstępną z developerem i jestem
                      zadowolona. Właśnie dostałam plany lokalu abu przygotować swoją
                      indywidualną aranżację lokalu. Pomna wpisów na forum pojachałam
                      obejrzeć poprzednie inwestycje. Ładnie wykończone, fajna
                      kolorystyka. Zagadnełam kilku mieszkańców i nie potwierdzili
                      opisywanych tu żeczy. Będę chciała podpisać umowę w formie aktu
                      notarialnego i uzyskałam informację że koszt to 50% stawki
                      notarialnej, drugie tyle zapłacę przy końcowym akcie.
                      • Gość: n...... Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development IP: *.centertel.pl 18.05.10, 17:17
                        Kiedy dostałaś plany do własnej aranżacji, czy one różnią się czymś
                        od tych dołączonych do umowy przedwstępnej?
                      • Gość: Malcolm Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development IP: 194.169.228.* 18.05.10, 20:08
                        Zapraszam do Pruszkowa.Osobiście oprowadzę Panią po terenie
                        budowy.Proszę podać tylko czas i datę.Bardzo proszę podchodzic z
                        ogromnym dystansem do tego co mówi i pokazuje
                        develloper.Rzeczywistość niestety znacząco się różni.Pozdrawiam!!!
                        • Gość: luna Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.10, 10:37
                          proszę podać numer telefonu lub lokalu to wstapie.
                          • Gość: Malcolm Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development IP: 194.169.228.* 21.05.10, 14:52
                            511-594-198
                    • Gość: Malcolm Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development IP: 194.169.228.* 18.05.10, 19:53
                      Spod spódnicy się nie liczy, więc musisz się bardziej postarać
                      Matole.I sprawdź bo to moze własnie tobie przyprawiane są
                      rogiJeleniu!!!
                      • Gość: mazik Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development IP: *.escom.net.pl 22.05.10, 22:50
                        Ale uspokój się, weź sobie zaparz melisę, załącz relaksacyjną muzykę, walnij
                        piwko albo ze trzy.
                        Nie obrażaj anonimowo ludzi,są gorsze problemy, ludzi woda zalewa i cały majątek
                        im zabiera, opanuj się trochę.
                        • grzegorciu Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development 03.06.10, 08:50
                          Jestem kolejnym oszukanym klientem tego "developera", nabyłem lokal
                          na osiedlu Ogrody piasta. Wpakowałem w to mieszkanie oszczędności
                          swojego życia, wiozłem krechę na 2o lat, a otrzymałem...
                          Lista tylko niektórych ważniejszych błędów budowlanych :
                          -Całkowicie skopane odwodnienie osiedla - podczas nawet niewielkich
                          opadów wybija woda w garażu podziemnym osiedla.
                          -Właścicielom lokali na parterach zapadała sie podłoga.
                          -Zastosowano "stropy żerańskie" taki konstrukcyjny relikt
                          przeszłości w stropach tych do dziś znajduję się woda
                          -Dziurawy jak sito strop nad garażem podziemnym - woda leje się z
                          dachu strumieniami na auta
                          Obecnie zastanawiamy się nad zbiorowym pozwem do sądu.
                          Moim zdaniem gdyby, ktoś z wojewódzkiego urzędu nadzoru budowlanego
                          to dokładnie obejrzał cofnąłby pozwolenie na użytkowanie tego
                          obiektu.
                          • Gość: sąsiad Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development IP: 194.169.228.* 10.06.10, 22:24
                            Ogrody piasta nie są pierwszym osiedlem-bublem w wykonaniu pana Krzysztofa
                            Dobrowolskiego. Od pięciu lat trwa naprawa izolacji patio na Mikołajskiej. Od
                            dwóch lat pan prezes robi wszystko, aby się wymiksować z naprawy ogrodów
                            piastowskich. Dla pana prezesa przeciekający strop i zagrzybione ściany to
                            'normalne warunki mieszkaniowe'. Nie sądzę więc, aby przejął się zalewanym garażem.
                            • Gość: sąsiad Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development IP: 194.169.228.* 10.06.10, 23:09
                              Żeby nie było, że tylko narzekam:
                              1. Pan prezes Krzysztof Dobrowolski sprzedał mi tanio /kilkanaście tysięcy
                              złotych/ komórkę lokatorską, która całe 3 miesiące byłą sucha. Teraz mam
                              zapewnioną rozrywkę. Po każdym deszczu mogę sobie z niej powybierać kilka
                              wiaderek wody. I dementuję od razu, że wszystko, co było w piwnicy, spleśniało -
                              metalowej drabinie nic nie zaszkodziło:
                              www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a2e1b8d9f9e87d2a.html
                              www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/cff820e37a739aa6.html
                              2.Miejsce garażowe za 20 tysięcy też nie zawsze jest całe w błocie - w miesiące
                              letnie to nawet kostka wysycha /jeśli nie pada za długo/.

3. Klatka schodowa nie jest tak bardzo wilgotna jak piwnica i nie kapie z
                              sufitu, jak w moim mieszkaniu. Złego słowa nie mogę napisać.
                              www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f60d839301d85781.html
                              4.Mieszkanie już ponad 2 lata po odbiorze i na pewno całe 2 albo nawet 3 dni nie
                              było widać żadnych zacieków i pleśni. To lato na pewno będzie suche i będę mógł
                              pochwalić się moim gniazdkiem przed rodzicami, albo zaprosić kogoś nie wstydząc
                              się warunków w jakich mieszkam. Pan prezes tez na pewno trzyma kciuki za pogodę,
                              nie musiałby wtedy przez kilka tygodni ignorować moich maili, pism i telefonów.
                              www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/47e7d4ecc91a4699.html
                              www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/dd0751ac18ca3f9a.html

Wszystkim pracownikom Attis Development życzę dalszego zadowolenia z siebie i
                              pięknych folderów reklamowych.
                              • grzegorciu Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development 12.06.10, 16:10
                                Może założymy stonkę www.takbudujeattisdevelopment, gdzie każdy
                                będzie mógł zamieścić zdjęcia swoich spie...nych lokali, żeby już
                                nikt nigdy przez tego pana nie został oszukany (heheh gdzieś cos
                                podobnego już słyszałem)
    • Gość: ja Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development IP: 194.169.228.* 17.06.10, 22:25
      Proszę bardzo oto link do forum naszego osiedla Ogrody
      Piasta.Poczytajcie sobie wątek "problemy i niedogodności" może
      dzieki temu przejżycie na oczy
      ogrodypiasta.phorum.pl/index.php
      • grzegorciu Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development 19.06.10, 11:22
        Przez takie f-my Jak Attis to mam ochotę głosować na Pana
        Kaczyńskiego i PIS, żeby Ziobro znów wziął za ryj takich pseudo
        przedsiębiorców jak pan K. Dobrowolski
        • Gość: pawel Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development IP: 148.81.230.* 01.07.10, 10:35
          Też się podzielę swoim doświadczeniem.
          Miałem zarezerwowane mieszkanie i po pewnych ustaleniach z panem R czekałem na przesłanie poprawionej umowy. Po tygodniu czekania dowiaduje się że mieszkanie zostało już sprzedane.

• Gość: sąsiad Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development IP: 81.210.87.* 01.07.10, 14:43
            dziękuj losowi, większość klientów attis development nie ma takiego szczęścia i
            kupują katastrofę budowlaną w cenie normalnego mieszkania.
            • Gość: do sąsiada Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development IP: 199.67.203.* 13.07.10, 15:03
              Witam,

Czy poczyniłeś inne kroki niż ograniczenie się do pism, tel itp do
              pREZESA ? czy nie zastanawiałeś się na wejśc na drogę cywilno -
              prawną ?

pozdrawiam ps a moze warot chyba mam podobny problem
              • Gość: sąsiad Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development IP: 194.169.228.* 13.07.10, 22:35
                Pan prezes dobrowolski zapewne grając na zwłokę podpisał lub upoważnił do
                podpisania kilku zobowiązań, z których teraz się nie wywiązuje. Złożyłem w
                pruszkowie pozew o nakaz wypełnienia jednego z nich. Czekam co zmyślą w
                odpowiedzi na pozew. Po mailach od dyrektora ds sprzedaży, pana Klujewa wiem, że
                są w stanie napisać każde kłamstwo: woda dosłownie wlewała się do mieszkania, a
                ten bezczelnie pisze, że remont został zakończony.
                Jeśli chodzi o spartaczony dach to prawo chroni oszustów i trzeba działać w inny
                sposób. Mam pewien wielostopniowy plan:)
                Przede wszystkim chcę ostrzec jak najwięcej potencjalnych klientów attisa, żeby
                nie dali się okraść na własne życzenie. Koszmar mojej rodziny trwa już ponad 2
                lata, nikomu nie życzę takiego dramatu.

Zapewne niedługo pan dyrektor zorganizuje dzien otwartych drzwi ich
                nowopowstającego bubla. Ze swej strony przygotowuje mała akcję informacyjną na
                tę okoliczność. To bedzie cos wiecej niz jeden banner jak ostatnio, na widok
                którego pan klujew zaczął się jąkać i grozić mi sądem. Zapraszam wszystkich
                chętnych do przyłączenia się. antyattis@gazeta.pl
                • Gość: Głupek Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development IP: *.chello.pl 13.07.10, 23:28
                  Witam sąsiada. Jestem za tylko mam świadaomość że to nic nie da. Sam
                  niestety jestem przykładem osoby która myśląc pozytywnie popełniła
                  błąd i kupił mieszkanie u tych debili. Mówi o Fasolowej i mimo że
                  dobiero się buduje miał już masę problemów i straconych nerwów. A to
                  dopiero początek :( najgorsze nie wiem jak się z tego wymiksować bo
                  już załatwiony kredyt i porzz kilka miesięcy zamrożone pieniądze.
                  Strasznie żałuje, ale wiem, pewne rzeczy trzeba poczuć na własnej
                  skórze żeby uwierzyć.
                  Dla osób którzy zastanawiają się nad kupnem mieszkania proszę
                  przemyśleć to dokładnie. I jako potwierdzenie że pracują tam sami
                  niekompetentni idioci proszę porozmawiać o szczegółach z "Pane"
                  Mateuszem Dobrowolski. Synusi prezesa który nie ma pojącia co
                  powinin robić. Brak jakiej kolwiek dobraej woli ze strony
                  dewelopera. I aby ustrzec innych uprzedzam: obiecują wiele a jest
                  jak zwykle. Wszystko trzeba mieć na papierze.
                  W tym miejscu zwracam się do wszystkich którzy kupili mieszkanie na
                  Fasolowej. Czy ewentualne zgłoszone zmiany zostały wycenione min.
                  150 zł za punkt elektryczny? A jak się klient nie zgodzi to inne
                  zmiany już nie ważne??
                  Proszę wszystki o to żeby powoli zacząć ze sobą współpracować bo
                  inaczej to się źle skończy. Może ktoś tworzy strony internetowe?? to
                  by było miejsce wymiany informacji.
                  • Gość: Sprzedam Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development IP: *.pse.pl 14.07.10, 12:08
                    Witam serdecznie
                    Chętnie sprzedam na zasadzie cesji mieszkanie na 2 pokojowe, na III
                    piętrze w budynku A. Zainteresowanych proszę o kontakt :
                    zdzisio007@poczta.onet.pl
                    • Gość: witam Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development IP: *.chello.pl 16.09.10, 17:12
                      witam, mam pytanie do osób które już podpisały umowy:
                      1. jak oceniacie postęp budowy? wyrobią sie w terminie? pewnie część z was na bieżąco sprawdza etapy po doświadczeniach z wcześniejszej inwestycji
                      2. Czy mogliście dokonywać zmian w umowach, zwłaszcza zabezpieczających interes kupującego przed niedociągnięciami dewelopera?
                      3. Czy hipoteka o której pisaliście rok temu już sie wyjaśniła?
                      oraz czy przy waszych kontaktach z deweloperem jest taka sama sytuacja jak "ogrodach Piasta" - olewanie klientów którzy już zapłacili?

Z góry dziękuje za odpowiedź
                      Dodam - Tak jestem zainteresowany tą inwestycją ;)

PS. Prośba o nie wpisywanie sie osób z Ogrodów Piasta - Wasza historia jest chyba wszystkim znana (niestety przykra i ta z najgorsza z najgorszych), wolałbym merytoryczną odpowiedź od osób, które już podpisały umowy na Fasolowej
                      • Gość: zibi Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.10, 13:00
                        Kupiłem mieszkanie w Attisie. Podpisuwałem umowę na początku tego roku. Mogłem dokonać zmian w umowie w zakresie których miałem jakieś wątpliwości. Później zawarłem umowę w formie aktu notarialnego. Zarówno przed jak i po podpisaniu umowy jestem obsługiwany bez problemu. Dokonałem zmian w aranżacji lokalu i nie ponosiłem z tego tytułu dodatkowych kosztów. Inwestycja jest realizowana zgodnie z tym co wstępnie obiecywał deweloper. Co prawda harmonogram w umowie odbiega od wezwań wysyłanych przez dewelopera ale inwestycja cały czas jest budowana i postępy są widoczne z tygodnia na tydzień. Wydaje mi się że wszystko jest OK. Obsługa w biurze również.
                        • Gość: prezes złowolski Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development IP: 81.210.87.* 13.10.10, 15:32
                          czyli wszystko, jak byc powinno. Niestety sielanka kończy sie po wysłaniu pierwszej reklamacji. Obstawiam, że na 100 % będziecie reklamować zalewane/podmakające garaże.
                          • Gość: 101 Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development IP: *.centertel.pl 13.10.10, 21:03
                            u mnie też było wszystko ok jak rozmawialiśmy o umowie wstępnej, wszystkie uwagi do umowy zostały zaakceptowane, jednak do momentu kiedy powiedziałem że chce umowę notarialnie podpisać w niezmienionej formie... i na tym współpraca sie skończyła, ponieważ nie było takiej możliwości (tz. umowę można podpisać notarialnie, ale nie o takiej samej treści co cywil-praw)...sytuacja wyglądała tak że na wszystko sie zgadzają ponieważ wiedzą ze umowa cywilno-prawna daje możliwość dochodzenia przed sądem tylko kar umownych, wszelkie nie doróbki, zmiany w projekcie, usterki , etc będziecie musieli dochodzić na zasadzie rękojmi a to niestety trwa i kosztuje (chociażby opinia rzeczoznawcy). Pamiętajcie, jeśli nie macie umowy wstępnej notarialnie, to istnieje duże prawdopodobieństwo powtórki z ogrodów piasta, chodź tego nikomu nie życzę i mam nadzieje że deweloper sie czegoś już nauczył...
                            Ja niestety zrezygnowałem, zbyt duże ryzyko patrząc na problemy na wcześniejszych inwestycjach...
                            • Gość: zibi Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.10, 16:19
                              Gościu 101, nie wiem o co Ci chodzi. Po zawartych w umowie cywilno prawnych zmianach umowa poszła do notariusza. Na tej podstawie został podpisany akt dokładnie kopiując zapisy w umowie. developer nic nie zmieniał i podpisał jak było wynwgocjowane.
                              • Gość: neli Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development IP: *.ip.netia.com.pl 01.12.10, 09:59
                                Wg umowy zakończenie prac na fasolowej przewidziane jest na 31 grudnia 2010. Wg mnie na budowie maja przynajmniej miesięczne opóźnienia. Z tego co mi wiadomo, nie maja jeszcze nawet podłączonego ogrzewania.
                                Jak wam się wydaje – jaki jest realny termin zakończenia prac?
                                • Gość: zibi Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.10, 16:38
                                  Rozmawiałem z kierownikiem budowy. podłączenie do gazu już jest, jest też gotowa kotłownie. w tej chwili zakładają kaloryfery. Jak zakończą to uruchomią ogrzewanie. Około 2 tygodnie.
                                  • Gość: Dynia Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development IP: *.acn.waw.pl 07.12.10, 21:26
                                    Ogrzewanie będzie na gaz????????????
                                    • Gość: neli Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development IP: *.ip.netia.com.pl 09.12.10, 10:09
                                      Of course. Tak było w umowie.
                                      Ktos tam był ostatnio, jak to wyglada? Miała byc możliwosc wejscia na budowe i obejrzenia mieszkan. czy ktos juz je ogladal?
                                      • old_m_an Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development 14.12.10, 08:41
                                        Witam i zapraszam wszystkich zainteresowanych inwestycją Fasolowa 19 do rejestracji i dyskucji na forum:

osiedle-fasolowa19.phorum.pl/
                                        Pozdrawiam
                                      • Gość: Benek Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development IP: *.warszawa / 172.19.5.* 07.01.11, 12:38
                                        Witam,

ktoś już widział mieszkanie w środku? Kiedy będzie odbiór? Jak to się prezentuje?
                                        • Gość: swsw Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development IP: *.182.102.138.nat.umts.dynamic.eranet.pl 27.04.11, 21:09
                                          własnie odebrałem klucze do mieszaknia, dobrze wykonane bez żadnych poprawek. Jestem mega zadowolony
                      • Gość: piastów Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.11, 22:43
                        wystarczy wstąpić na osiedle Ogrody Piasta - budynek to kompletna ruina, garaze sa non stop zalewane z braku dobrze wykonanej instalacji odpływowej, instalacja elektryczna nie powinna być oddana do eksploatacji!! ściany w każdym z zlokali pękają!! w mieszkaniach nawet dzwi, okna i balkony (nie naprawione do dziś, a dzięki złemu wykonaniu załewa to ludziom mieszkania) wymagaja naprawy za które Attis w ogóle się nie zabiera.. JEŚLI PODPISZESZ UMOWE Z ATTIS-em, któregoś dnia wspomnisz ten wpis na forum. Pozdrawiam Załamany klient Attis Development.
                        • Gość: dobra rada Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.11, 22:46
                          DOKŁADNIE!! Attis Development - mnie również oszukał!!!!!!!!!!!!! ODRADZAM!!
    • Gość: forum Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development IP: 87.204.242.* 14.12.10, 14:01
      Zapraszam na forum osiedle Fasolowa 19.
      osiedle-fasolowa19.phorum.pl/
      • Gość: prezes złowolski Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development IP: 81.210.87.* 15.12.10, 12:27
        jeden z pierwszych postów i już widać, że attis rąbie po staremu
        • Gość: zibi Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.10, 15:20
          Prezesie złowolski, o co tobie comon. Piszesz coś a nie wiadomo do czego to przypiąć.
    • tomaliseczek Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development 23.01.11, 11:30
      Szanowni właściciele, dyrektorzy, pracownicy Attis Development !!!

Postawmy sprawę jasno i spójrzmy prawdzie w oczy…

W imieniu wszystkich, którzy popełnili ten błąd i zaufali waszej f-mie.

Zwracam się do was z apelem i prośbą !

Zaprzestańcie działalności polegającej na budowaniu mieszkań.

Z bardzo prostej i trywialnej przyczyny – NIE POTRAFICIE TEGO ROBIĆ.

Jest tyle innych dziedzin gospodarki rynkowej (ogrodnictwo, fermy drobiu), które być może nie przerosną waszych możliwości i umiejętności a przyniosą wam równie okazałe profity.

Rodacy !! Zrobicie wielka przysługę społeczeństwu, przyszłym i obecnym pokoleniom zaprzestając działalności developerskiej !!

Sceptyków i niedowiarków zapraszam do obejrzenia poprzednich dokonań tego pseudo developera przy ul. Marii Skłodowskiej-Curie Pistów/Pruszków
      • Gość: zadowolony mieszak Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development IP: *.180.14.54.nat.umts.dynamic.eranet.pl 13.04.11, 21:16
        tomaliseczku, jak chcesz do kogoś apelować do podpisz się, a nie ukrywasz się za nikiem. zamiast z nudów wypisywać głupoty na forum idż pod pałac pogadać ze swoimi ziomalami.
        • Gość: Marcin Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development IP: 91.210.238.* 12.05.11, 16:09
          Ja podpisuję się pod apelem tomaliseczka. Jestem jednym ze "szczęśliwców", którzy posiadają mieszkanie na poprzedniej inwestycji Attisu. Zapraszamy na nasze forum: ogrodypiasta.phorum.pl
          Wszystko jako tako do wprowadzenia, a potem:
          - mokre ściany w garażu i piwnicach, a następnie grzyb,
          - mokre ściany w większości mieszkań i to nawet w tych na ostatnim piętrze,
          - systematyczne wybijanie ścieków w garażu,
          - zapadające się mieszkania i przewracające ściany,
          - źle osadzone okna, brak piany w większości miejsc i złe zakotwienie, co powoduje odpadanie tynku wokół okien, a nawet pękanie szyb,
          - odpadający gres oraz wykruszające się fugi po roku użytkowania,
          - wiecznie psująca się brama wjazdowa.
          A w większości przypadków reakcja Attisu jest albo wymijająca albo jej w ogóle brak!

Podane przykłady, to tylko mała część długiej listy. Jeżeli ktoś chce poznać szczegóły to zapraszamy na nasze forum.
          • Gość: zibi Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.11, 14:23
            Jak się robi imprezy to i szyby lecą.
            • Gość: igor Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.11, 17:49
              Odebrałem klucze, mieszkanie bez uwag. Wykonali dodatkowe prace w cenie. Polecam
              • Gość: prezes złowolski Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development IP: *.ip.netia.com.pl 14.06.11, 16:49
                czy polecasz także zalewane i podmakające garaże, przeciekające wejścia do klatek schodowych, brak drugiego wjazdu do garażu (jak w projekcie), brak placu zabaw, brak możliwości zamknięcia osiedla? A może podoba Ci sie tak bardzo, że musisz zapłacić ostatnią transzę i podpisać akt notarialny zanim attis ogarnie bałagan i niedoróbki na całym terenie osiedla?
                • Gość: igor Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.11, 16:24
                  Złotwski, ty jesteś jakiś swir. Wypisujesz bzdury. No ale niektórzy tak mają.
                  • Gość: Sylwia Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.11, 16:26
                    Ja też jestem zadowolona z usług dewelopera. Co prawda mieli obsuwę w terminie oddania 2 miesiące, niemniej zgodnie z umową.
                    • Gość: prezes złowolski Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development IP: *.ip.netia.com.pl 16.06.11, 15:02
                      o nasz sprytny pseudodeweloperze, dopóki istnieją fora internetowe waszych osiedli, nie da się ukryć rzeczywistości pod fałszywymi wpisami na gazeta.pl.
                      Zabieracie się za budowlankę a nie umiecie zamieścić fałszywej opinii w sieci:) Lepszy efekt PR przyniesie szybkie poprawienie fuszerek.
                      • Gość: Sylwia Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.11, 09:01
                        Nieuleczalna choroba postępuje.
                        • Gość: prezes złowolski Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development IP: *.ip.netia.com.pl 17.06.11, 09:36
                          przesyłam jedną z łagodniejszych opinii na temat najnowszej Fasolowej /źródło: forum osiedla/:
                          W B 2 pokojowe - mierz wszystko i dotykaj scian... wilgoc sam poczujesz. Patrz na obsadzenie drzwi wejsciowych i balkonowych - u mnie sa w ksztalcie romba... Parapety i grzejniki sa tak krzywe ze z 10m widac (SERIO) Do tego jak prowadzone sa rury od toalety... jakis zart..
                          Najlepiej wez specjaliste i nie daj sie im. Beda Ci wmawiac ze takie sa normy.. ze to jest dobrze. NIE WIERZ!!! U mnie sciana jest pofalowana (wg nich prosta) ze nie trafia w sciane obok a oni powiedzieli ze to zgodne z norma - KŁAMSTWO!!!
                          W nic im nie wierz. Ja nie odebralam dzis mieszkania i nie podpisalam protokolu - podpisze jesli to cos zacznie choc troche przypominac mieszkanie.
                          Gołym okiem widac ze wszystko krzywe i ze tam gdzie byla duza wilgoc i zaczelo wylazic czarne moze z dzien wczesniej zeby to ukryc pomalowali biala farba...
                          Licza ze jestesmy debilami...

Nawet miana nazwy na Noblin nie zamydli oczu nowym klientom
                          • Gość: Sylwia Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.11, 09:05
                            Nie Jest to prawdą. Odbierałam lokal ze swoim inspektorem. Wszelkie jego uwagi deweloper wpisał do protokołu i do następnego terminu adbioru usunął. Co prawda przesunięcie terminu odbioru było o 2 tygodnie ale za to wykonali wszystko co mieli zrobić. Nie sądzę aby w innych lokalach było inaczej a tylko Ja zostałam wyróżniona.
                            • Gość: prezes zlowolski Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development IP: *.ptim.net.pl 27.07.11, 12:21
                              no to moze jeszcze jakieś ciekawe opinie pani sąsiadów a pani gratuluje szczerze, bo nie ma innych szczęściarzy wśród klientów attisa:
                              1.Attis - to wielkie nieporozumienie. Przeszłam już drogę przez mękę przy odbiorze technicznym (chyba 12 podejść!!!, wreszcie sie poddałam, gdyz droga prowadziła donikąd).

2.obecnie walczę o zalane piwnice, od 1,5 miesiąca jestem codziennie na terenie inwestycji.To kolejny horror, który mnie przeraża i przerasta.Osczędzę detali, szkoda czasu na opisywanie moich rozmów z p.p.Nowakiem, Pokorskim i Klujewm.

3.wczoraj panowie inżynierowie przyznali się, że woda w piwnicach i garażu - to sytuacja patowa

4.mocno obawiam się, oby nie zdarzyło sie to samo, co w Pruszkowie (o czym pan wspomina), ponadto kwestie balkonów itp

5.uważam, że my -mieszkancy Fasolowej 17 bud. A i B powiniśmy się jak najszybciej spotkać z Zarzadem Wspónoty (napisałam do nich wczoraj maila, narazie cisza) i opracować strategię dalszego działania: reportaż w telewizji (np.Uwaga,Sprawa dla reportera) oraz po spisaniu wszystkich usterek przez fachowców - przygotować pozew zbiorowy. Ktoś taki psedo Development, jak Attis powinien jak najszybciej zniknąć z rynku!!!

oraz:
                              Czy inżynierowie Attis Development stwierdzili iż wszystkie balkony są wykonane źle i będą je poprawiać czy skoncentrują się tylko na tych co do których mieszkańcy zgłaszali uwagi?
                              U mnie w lampie balkonowej jest tyle wody, że podczas deszczu bądź bespośrednio po opadach przy próbie załączenia lampy balkonowej, wywala zabezpieczenie różnicowo-prądowe.
                              Dokonania inżynierów Attis-a oraz ich wykwalifikowanych podwykonawców podchodzą pod kryminał... a ich plany związane z usunięciem usterek to kłamstwo - z resztą nie pierwsze.
                              Żeby nie było dowód:
                              Problem:
                              - woda w piwnicach
                              Rozwiązanie:
                              - zaklejenie połączenia ściany z podłogą specyfikiem Ceresit CX5,
                              - wykute dziury w ścianie pomiędzy boksem a garażem, tak aby woda z piwnic wypływała na garaże,

Nie jestem expertem ale takie rozwiązanie jeśli wogóle to tylko zmniejszy problem. Woda i tak podchodzi, gorzej bo teraz wypływa również z pod
                              ścian oddzielających stanowiska parkingowe.

• Gość: wiki Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.11, 13:59
                                Mamy szczęście że robią. Mam znajomych w Ursusie, Piastowie i Pruszkowie. Tam jest już po okresie gwarancyjnym a wszytko tonie. Jak znajomi zadzwonili po straż aby wypompowali wodę to im przekazali że może jutro bo dziś pompują tam gdzie woda jest ponad metr. Przestańcie więc opiwiadać kocopoły i weżcie sie do roboty bo tylko pisać umiecie i nic z tego nie wynika. Nie chcecie tu mieszkać to sprzedajcie mieszkanie i już. A jak chcecie to zapraszam do zarządu wspólnoty i do działania. Darmozjady.
                                • Gość: Sylwia Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.11, 14:03
                                  Zgadzam się z Tobą Wiki. Prezes Złotowski to szowinistyczny bufon który musi być zawsze na wierzchu. Jak nie ma wpisów to siedzi cicho, ale broń cię Panie Boże coś napisać. Jego nie będzie pierwsze. Jestem ciekawa czy do żony też est taki hardy. Pewnie siedzi pod Pantoflem i lata po mieszkaniu ze szczotką w tyłku żeby po sobie zamiatać. ;-).
                                  • Gość: prezes złowolski Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development IP: *.ptim.net.pl 23.08.11, 00:01
                                    Sylwia, czy to jeszcze mój ulubiony wątek o partaczach z attisa czy cos w stylu 'psychologia na co dzień'? Nie będę starał się Ciebie obrazić tylko dlatego, że akurat Ciebie (najwidoczniej jako jednej z nielicznych) attis nie oszukał.
                                    PS:
                                    W mieszkaniu faktycznie jest dużo sprzątania - attis od kliku lat to nakłada tynk to znów odkuwa. Na razie odkurzacz w zupełności wystarcza, nie muszę uciekać się do innych sposobów sprzątania.
                                    • Gość: Ogrody Piasta Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development IP: *.128.35.242.static.crowley.pl 23.08.11, 15:38
                                      ATTIS = PARTACZE, WSZYSTKO CO MOGLI TO SPARTOLILI M.IN NA OSIEDLU NA KTÓRYM MIESZKAM CZYLI MARII CURIE SKLODOWSKIEJ W PRUSZKOWIE (REKLAMOWALI JAKO INWESTYCJA W PIASTOWIE)

Potwierdzam grzyb na ścianach, wybijjąca kanalizacja, tarasy spartolone, elektryka, brama wjazdowa, garaż podziemny i dużo więcej. Zapraszam na Marii Curie-Skłodowskiej w Pruszkowie.

BANDA NIEUDACZNIKÓW I PARTACZY!!!
                                      • Gość: Sylwia Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.09.11, 15:05
                                        Jak podpisywałeś umowę to było ją przeczytać. Tam był zawarty adres nieruchomości - Prószków. A jak masz tak dużo czasu na wpisy na forum to podziałaj trochę na rzecz wspólnoty. To nie wina developera że brama się nie zamyka tylko mieszkańców. Developer jej nie wstawiał tylko renomowana na rynku firma. Deweloper jej nie użytkuje tylko mieszkańcy. I tak jest ze wszystkim. Niech ludzie którzy zapłacili za ten budynek ciężkie pieniądze wkońcu zrozumieją, że własność nie kończy się za drzwiami swojego mieszkania i trzeba dbać o wszystko co jest na osiedlu.
                                        • Gość: prezes złowolski Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development IP: *.tktelekom.pl 13.09.11, 12:54
                                          no właśnie sąsiedzi, do roboty. Czepiacie się uczciwego attisa z powodu drobniutkich usterek na kwotę marnego miliona złotych. Ilu z was codziennie przejezdza obok Leroy Merlin? Zróbmy listę społeczną, co kto ma kupic i we własnym zakresie naprawmy te naprawde drobniutkie ustereczki. Mieszkańcy 1 i 2 pietra naprawią przeciekające tarasy a parter i odwiedzający osiedle goście wykonają izlolację fundamentów i całego patio. kto w tym czasie jest chory, później zdemontuję bramę renomowanego producenta bram do domków jednorodzinnych i zamieni ja na bramę renomowanego producenta bram do osiedli zdolną przetrwać kilkadziesiąt cykli dziennie. Dzieci i kobiety w ciąży zamiast bez sensu siedziec na ławkach i grzebac sie w piasku niech wymienią kostkę brukową w garażu. Emeryci i inwalidzi przy pomocy swoich lasek bez problemu usuną uszkodzone płytki na schodach na terenie osiedla.
                                          No, i przejdzie wam ochota na głupie ostrzeganie innych na forum a pracownicy naszego ukochanego bubloroba zaczną znów po staremu wciskać kit innym naiwniakom zamiast tracić czas na nieudolne poprawianie wizerunku w sieci a zarząd nie bedzie musiał wymyslac kolejnych nazw spółek zakładanych na kolejne katastrofy budowlane.
                                          • Gość: Sylwia Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.11, 13:01
                                            ...... a prezes złowolski, będzie nimi wszystkimi dyrygował. Mitoman z ciebie, oj mitoman.
                                            • Gość: prezes zlowolski Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development IP: *.tktelekom.pl 19.09.11, 15:06
                                              raputacja brandu Attis nie jest do uratowania, co zdaje sie potwierdzac sama firma zmieniając sie w Noblin. W wątku 'Nasielska' można jeszcze próbować bronić tych cwaniaków i bublorobów. Sądząc po wpisach prace nad odseparowaniem sie od Attis trwaja w najlepsze.Tutaj sie tylko ośmieszasz Sylwio.
                                              • Gość: Sylwia Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.11, 09:04
                                                Jak się coś pisze "gamoniu" to najpierw trzeba sprawdzić. Ja sprawdziłam. Noblin to nazwa grupy finansującej, gdyż obecnie udziałowcem spółki jest fundusz inwestycyjny. A nowa inwestycja jest prowadzona pod nazwą Nasielska Attis Development. Tak jak nasza była Fasolowa Attis Development. Myślisz że jak napiszesz kilka wpisów na forum to firma się przestarszy i zmieni zazwę. Mówiłam że mitoman, oj motoman.
                                                • Gość: prezes złowolski Re: Fasolowa 19 Wlochy - Attis Development IP: *.tktelekom.pl 22.09.11, 10:09
                                                  Sylwia, nie wiem dlaczego kolejny raz starasz się mnie obrazić. Poszczególne osiedla-buble mogą być nazywane jak sobie dany inwestor życzy /nawet Ogrody Piasta/. Chodzi o to, że na potrzeby każdej budowy zakładana jest nowa spółka. Zmienia się nie tylko nazwa, ale także forma prawna spółki. Np. firma może funkcjonować jako brand 'SuperoDewełopaterGruppo' a być zarejestrowana jako 'Fuszerka dla Każdego Sp. z o.o.' i budować inwestycje nazywaną 'Przeciekające tarasy blisko Centrum'. Kolejna budowa to ciągle SuperoDewełopaterGruppo, firma 'Fuszerka dla Nowych Sp. z o.o.-sp. Komandytowa' i inwestycja 'brak izolacji blisko Centrum'. Prościej nie umiem wyjaśnić.
                                                  Aby forum bylo pomocne dla innych, proponuję trzymać się tematu. Co wg Ciebie jest mitem w moich wpisach? Bez problemu można przecież sprawdzić stan poszczególnych osiedli. Ilość pozwów i przegranych spraw sądowych pewnie też.
                                                  • kuleczke czy to city villa? 25.11.14, 00:46
                                                    cityvilla.pl/inwestycje.php
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka