margott70 09.09.13, 22:45 Jak głupie to trudno. Czy jeżeli świecą mi światła drogowe a nie świeci prawe mijania to może to być wina żarówki? Na logikę to jedna żarówka, powinny zgasnąć oba światła? A może się mylę. Z góry dziękuję za odpowiedź? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
uny Re: Pytanie do zmotoryzowanych 09.09.13, 22:47 może tak być. jeśli masz żarówkę typu H4 to jest to bardzo prawdopodobne, Odpowiedz Link
margott70 Re: Pytanie do zmotoryzowanych 09.09.13, 22:52 Dzięki. Muszę przejść kurs przyspieszony z mechaniki. Nawet wyjęłam żarówkę, pierwszy raz w życiu. Zacznę od wymiany Odpowiedz Link
uny Re: Pytanie do zmotoryzowanych 09.09.13, 22:57 H4 jak widzisz ma dwa włókna. ten dolny jest od świateł mijania, górny od drogowych. żarówek nie dotykaj gołą ręką (bańki szklanej), halogenowe bardzo mocno się rozgrzewają. tłuszcz z odcisków palców odparuje i osadzi się na odbłyśniku reflektora -a to nie dobrze. jeśli dotkniesz gołą ręką to wytrzyj dobrze szkło. Odpowiedz Link
margott70 Re: Pytanie do zmotoryzowanych 10.09.13, 07:45 Mam H4. O tym, żeby paluchami nie dotykać wiem Odpowiedz Link
zed-is-dead Re: Pytanie do zmotoryzowanych 09.09.13, 23:02 Muszę Cię zmartwić: im nowocześniejsze auto - tym trudniej wymienić żarówkę. W niektórych przypadkach (na przykład Nissan Micra poprzedniej generacji) trzeba wymontować cały reflektor, żeby wymienić tą p...rzoną żarówkę Odpowiedz Link
margott70 Re: Pytanie do zmotoryzowanych 10.09.13, 07:47 He,he...to 10-letni Lanos. Wysoka technika go jeszcze nie dopadła Odpowiedz Link
zielonooka38 Re: Pytanie do zmotoryzowanych 10.09.13, 07:59 nie strasz Dziewczyny Zed z doświadczenia wiem, że facetowi jest trudniej bo ma wielkie łapska i jak prosiłam żeby mi który pomógł to zajmowało mu to sporo czasu - rekord 40 minut a kiedy sama przeczytałam dokładnie instrukcję to w tej chwili zajmuje mi to góra 5 minut malutkie rączki czynią cuda dasz rade Margot Odpowiedz Link
margott70 Re: Pytanie do zmotoryzowanych 10.09.13, 08:28 Co mam nie dać rady. Wyjęłam to i wsadzę Średnio inteligentna małpa by się połapała Odpowiedz Link
uny Re: Pytanie do zmotoryzowanych 10.09.13, 08:34 w przypadku lanosa nie powinno to być trudne nawet dla małpy. tak jak wspominał zed, są wytwory myśli technicznej, przy której aby wymienić żarówkę trzeba udać się do niejakiego ASO. Odpowiedz Link
zielonooka38 Re: Pytanie do zmotoryzowanych 10.09.13, 08:53 fakt Uny wszystko zależy od samochodu Odpowiedz Link
hashimotka88 Re: Pytanie do zkomputeryzowanych 10.09.13, 00:45 sory Margott, że się wpinam ze swoim pyatniem... ale nie wiem czy mi się coś nie przepala i nie jest to bynajmniej żarówka... Przy kabelku do ładowania laptopa jest taka złączka, czarna kwadratowa puszeczka, do której kabel z potrójnymi dziurami się wpina teraz przeczytałam z tyłu i wychodzi, ze to adapter jest, czyli chyba ogólnie przejściówka ale po co on... normlanie do latopów cały jeden kabel jest. Moje pytanie, bo zauważyłam, że to pudełeczko szybko się nagrzewa... a jak wtyknie się ten potrójny kabel to nawet coś po cichu syknie... a jak przyłoży się do ucha skrzynkę to jakby komary trochę bzykały... Jakieś spięcie zapewne tam jest ale skąd się wzięło, co mu nie pasi? A laptop to młode dziecie, jeszcze roku nie ma... Teraz jak się nałąduję to od razu odłączam i włączyłam zasilanie na zrównoważone... żeby laptop się nie wygłupiał i oszczędzał więcej energii Odpowiedz Link
hashimotka88 Re: Pytanie do zkomputeryzowanych 10.09.13, 00:50 > sory Margott, że się wpinam ze swoim pyatniem... założyłam sobie, że wątku na razie nie założę, a co ja będę tak rozpoczynała. Się zrównoważyłam jak baterie w laptopie Energię i ja oszczędzam, by do spięcia nie doszło Odpowiedz Link
hashimotka88 Re: Pytanie do zkomputeryzowanych 10.09.13, 11:36 hmmm może niezbyt precyzjyjnie zadałam pytanie... Czy ten adapter przy kabelku do ładowania laptopa, w końcu się spali? Jaki jest powód, że tak się nagrzewa a jest dość nowy. Wczoraj wieczorem dopiero zauważyłam, że coś jest nie tak. Teraz sprawdziłam na drugim i również ten takie pudełko posiada, nawet nie wiedziałam I jeszcze jedno. Jak ładujecie laptopa, to odłączacie po jakimś czasie kabelek, czy ciągle jest pod prądem? U mnie zbyt często się nie wyjmowało bo ogólnie dość krótko bateria trzyma... Odpowiedz Link
margott70 Re: Podziękowanko 11.09.13, 21:54 Dziękuję Mr. U za wytłumaczenie blondynce zasadę działania żarówki Zrozumiałam, kupiłam, wkręciłam, świeci. Miej do mnie na przyszłość cierpliwość jak mi się znowu coś spie...y. Nie bardzo mam kogo spytać... Odpowiedz Link