Dodaj do ulubionych

Osiedle Regaty - Białołęka

IP: *.techdata.pl 04.09.09, 12:14
Czy zapłacilibyście 6 tys za metr ? Taka jsest ich teraz wakacyjna
oferta i wydaje mi się że to trochę jeszcze z adużo. Jak myślicie,
zjadą jeszcze z ceny ?
Obserwuj wątek
    • Gość: a Re: Osiedle Regaty - Białołęka IP: *.range86-137.btcentralplus.com 04.09.09, 21:02
      chyba Cie porabalo!!!!!! za te lokalizacje nie dalbym 4 tys za metr. czy Ty w
      ogole tam kiedykolwiek byles? widziales korki? dojazd plochocinska? Jezus maria,
      tarchomin przy tej lokalizacji to istne centrum, z jego wszystkimi 500 setkami i
      mostem za 3 lata
      • Gość: bea1970 Re: Osiedle Regaty - Białołęka IP: *.aster.pl 04.09.09, 21:57
        Nie kupuj tam mieszkania, jeżeli nie chcesz się wpakować w kłopoty i przeklinać
        swojej decyzji. Kompletna pustynia, fatalny dojazd... Cena jest stanowczo
        przesadzona.
        • Gość: z Re: Osiedle Regaty - Białołęka IP: *.chello.pl 05.09.09, 22:55
          To oferta dla straceńców. Za 3 lata będzie tam slams i kupa mieszkań do
          sprzedaży grubo poniżej obecnej ceny developera
          • Gość: koks Re: Osiedle Regaty - Białołęka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.12, 11:02
            Śmierdzi mi tutaj na kilometr konkurencją. Interesuję się tą inwestycją i wiem, że ceny są konkurencyjne, więc po co ten krzyk.
    • Gość: fdser Re: Osiedle Regaty - Białołęka IP: *.adsl.inetia.pl 05.09.09, 23:42
      na zadupiu to się mieszka jak ma się furę kasy i super furę i do roboty chodzi
      się kiedy chce albo gdzie chce. Jak spełniasz te warunki to kupuj i za 12 tyś za
      m2 jak nie to idź do lekarza by ci uzmysłowił, że jesteś albo ślepy albo wariat.
    • Gość: urzedas Re: Osiedle Regaty - Białołęka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.09, 09:39
      A ja jeszcze dorzucę brak szkół, przedszkoli i konieczność ciągłego
      wożenia dzieci albo ich chodzenia do szkoły na 2 zmianę - było o tym
      niedawno w wyborczej. Często zapominamy o przyszłości - nie tak
      dalekiej przecież - sam się na tym łapie..Ehh..To jest 3,4 h
      dziennie stracone jeżeli pracujesz w centrum.
      • buniolita Re: Osiedle Regaty - Białołęka 07.09.09, 12:29
        Jeżeli kogoś porąbało to tylko was co takie bzdury piszecie. Jeżeli ktoś chce
        mieszkać daleko od centrum to jego sprawa, a jeżeli WAS stać na mieszkanie
        blisko centrum to ( 10-14 tys/m2 ) to sobie zamieszkajcie pod samym pałacem
        kultury i będziecie mieli 'wszędzie' blisko. I nie obrażajcie ludzi którzy chcą
        mieć ciszę i spokój, a korki są wszędzie. Cena aktualnie na regatach jest jedną
        z najniższych w W-wie i chętnych na pewno nie zabraknie.
        Moim zdaniem to głupi jest ten który daje 10/m, tylko za względu że ma tramwaj
        lub aptekę pod oknem.
        • bd_007 Re: Osiedle Regaty - Białołęka 07.09.09, 13:14
          Eeee, to może kup w Radomiu i dojeżdzaj, wyjdzie jeszcze taniej (i
          możliwe, że szybciej :))

I nie pisz, że alternatywą dla Białołęki za 6K jest Śrómieście za 10-
          14K. Może być nią rynek wtórny na Ursynowie za 7K (i mniej), czy
          nowe Bemowo / Bielany / Gocław itd. za 7-8K.
          • buniolita Re: Osiedle Regaty - Białołęka 07.09.09, 23:50
            no to było złośliwe...
            Jeżeli chodzi o mnie to nie będę mieszkał w jakimś starym bloku po
            nie wiadomo kim.
            Natomiast to tylko moje zdanie. Chodziło mi o to że każdy może
            kupować sobie mieszkanie gdzie chce. A np. kupujemy mieszkanie na
            Regatach, ktoś mówi, ale zadupie, jeżeli kupujemy mieszkanie w
            Legionowie lub Nowym Dworze to już nie jest zadupie...bo to poprostu
            jest już inne miasto.

Np. ja mam z Regat do pracy 11km i jadę autem 20 minut i mam nie
            kupić sobie tam mieszkania tylko dlatego że blok nie stoi u zbiegu
            śmierdzących i głośnych ulic???
            Każdy chwali swoje i nie wiem po co ta dyskusja...
            Pozdrawiam
            • Gość: reks Re: Osiedle Regaty - Białołęka IP: *.chello.pl 13.09.09, 23:50
              buniolita napisał:

> Np. ja mam z Regat do pracy 11km i jadę autem 20 minut

rozumiem że nocami stróżujesz na jakimś parkingu :)

Ps. no sorry, ale są pewne granice cymbalstwa

w 20 minut kolego ładny to nawet do Trasy Toruńskiej nie dojedziesz

• buniolita Re: Osiedle Regaty - Białołęka 14.09.09, 12:32

> rozumiem że nocami stróżujesz na jakimś parkingu :)
                >
                > Ps. no sorry, ale są pewne granice cymbalstwa
                >
                > w 20 minut kolego ładny to nawet do Trasy Toruńskiej nie dojedziesz
                >
                A ja rozumie że Ty masz traktor.... poraz zmienić auto Cymbale....
                • Gość: Adam Re: Osiedle Regaty - Białołęka IP: *.range86-166.btcentralplus.com 14.09.09, 19:07
                  Witamy Biuro Sprzedazy Dom Development. Trzeba byc od developera zeby mowic ze z
                  Regat sie dojedzie w 20 minut do centrum :) To tak samo, jak kiedys jedno z
                  osiedli na Bialolece nazywalo sie Nowodwory- Metro :)

Droga Buniolito :) a tabletki juz wzielas?
                • ponton_kloszard Re: Osiedle Regaty - Białołęka 14.09.09, 19:58
                  > A ja rozumie że Ty masz traktor.... poraz zmienić auto Cymbale....

A ja ROZUMIEM, ze cie stary traktorem do stolicy przywiozl po uprzednim
                  oderwaniu granatem od pługa.
                  • misqu13 Re: Osiedle Regaty - Białołęka 14.09.09, 22:13
                    ja mieszkam na tym osiedlu i był to mój świadomy wybor miedzy malym mieszkaniem w lepszej dzielnicy a duzym na bialolece
                    czesto czytam to forum nigdy nic tu nie pisalem ale teraz juz nie wytrzymalem bo mam wrazenie ze osoby krytykujace nigdy tu nie byly
                    do pracy - na godzine 10 wiec juz poza szczytem mam 20 km jade okolo 35 - 40 minut powrot wieczorem tez podobnie, do trasy torunskiej okolo 10 mniut ostrodzka - jeszcze nigdy przez dwa miesiace jak tu mieszkam nnie jechalem 20 minut do tt
                    osiedle nie powala na kolana bo to nie sa apartamenty ale mieszkania sa fajne duze i maja normalne kuchnie
                    • buniolita Re: Osiedle Regaty - Białołęka 15.09.09, 00:12
                      Wreszcie jakaś normalna osoba na forum. Dzięki za info bo ja
                      zamierzam tam kupić mieszkanie, a wypowiedzi krytyczne Panów to
                      standard w naszym pięknym kraju, czyli nigdy nie byłem na białołece
                      a wiem wszystko i jestem najmądrzejszy....

• Gość: Q Re: Osiedle Regaty - Białołęka IP: *.range86-166.btcentralplus.com 15.09.09, 00:27
                        O kurcze, ale nam sie biuro sprzedazy uaktywnilo. Powiedzcie mi, nie wiem jak to
                        jest , ale na tym forum kazdy wpis developera poznac na kilometr :)

A dla nieobeznanych- tak sie sklada ze mieszkam na Zeraniu, rejony ulicy
                        Portowej (osiedle wojskowe). Natomiast dosc czesto jezdze w kierunku Pultuska
                        przez ulice Plochocinska. Do ulicy Kobialka, gdzie owe osiedle sie znajduje,
                        dojazd od skretu z Modlinskiej w Plochocinska zajmuje okolo 15 minut, i to wtedy
                        gdy nie ma korkow. Po drodze swiatla, tylko po jednym pasie w w kazdym kierunku,
                        sporo zakretow i duzy ruch. Takze jak trafisz na jakis wolniej jadacy pojazd to
                        nie mysl ze wyprzedzisz.
                        Dla mnie to najbardziej nieudana inwestycja w "Wawie" (bo ze jest ona w Wawie,
                        nie da sie zaprzeczyc- wawa konczy sie niedaleko za ulica Kobialka, ale co to za
                        Wawa)
                        A ceny tam sa wziete faktycznie z kosmosu. LUuuuuuudzie, 6 tys za metr, jak za 8
                        mozna kupic w plycie co prawda, ale na Mokotowie, kolo tramwaju i 10 minut od
                        centrum?
                        Przyznam jedno- rozklady mieszkan maja ladne. Ale w PGRowskich blokach rozklady
                        byly jeszcze ladniejsze.
                        • buniolita Re: Osiedle Regaty - Białołęka 15.09.09, 19:01
                          Tak jestem prezesem Dom Development...
                          Rozgryzłeś mnie...
                          Jesteś bardzo "mądry"...
                          A Twoje mieszkanie jest najładniejsze na świecie....

A ja chciałem się tylko dowiedzieć jak się mieszka na Regatach, a tu
                          jak zwykle pojawiły się opinie od niechcianych kibiców, którzy
                          potrafia tylko krytykować innych...

Dziękuje bardzo wszystkim...
                          • agamek12 Re: Osiedle Regaty - Białołęka 15.09.09, 20:22
                            A jakie są tam ceny mieszkań? Interesują mnie mieszkania 50-60m2.
                            Czy mają komórki/piwnice? Czy dopłaca się za miejsce parkingowe?
                          • mufffa Re: Osiedle Regaty - Białołęka 16.09.09, 08:40
                            nie łżyj hanldarko od Szanajcy!!!

zadupie trzeba nazwać po imieniu

20 minut to do TT handlarko

to jest poza dyskusją!!

cho..lerni naganiacze!!
                        • mufffa Re: Osiedle Regaty - Białołęka 16.09.09, 08:41
                          Można ich latwo poznać bo piszą to studenci zatrudnieni za pół
                          darmo, którzy ciągle jeszcze piszą "wypracowania" w szkole

znam takie firmy "virus-marketingowe", jeden cwaniak omami klienta,
                          a potem studenciaki piszą wypracowania :)

buhaha! :))))
                          • Gość: radzix Re: Osiedle Regaty - Białołęka IP: *.home.aster.pl 09.06.10, 10:54
                            Witam, właśnie jesteśmy w trakcie rozpatrywania wniosku kredytowego.

Mieszkam od 5 lat w Nieporęcie, więc wiem jakie są problemy z dojazdem...prawie
                            żadne. Dojazd z nieporętu do warszawy na ulice ciołka, na godzine 9 trwa około
                            godziny, i to mówie teraz gdy toruńska jest wybebeszona. Nie ma tragedii.

Co do samego osiedla, to trafiliśmy tam w czasie dnia otwartego, wybraliśmy
                            mieszkanie w 3 etapie, w budynku o podwyższonym standardzie, 3 pietrowy z windą
                            :) . Do mieszkania dostaliśmy bon na kuchnie w wysokości 15 tyś do zrealizowania
                            w Mobalpie (piękne kuchnie) , miejsce parkingowe i komórkę lokatorską za 15 tyś
                            brutto. Mieszkanie 57 metrów na 3 piętrze z komórką i miejscem parkingowym oraz
                            bonem na kuchnie wyszło nas 315 tyś zł.

Dla ludzi którzy autentycznie interesują się tematem, polecam spojrzeć na plan
                            rozwoju przestrzennego, obok osiedla będzie doprowadzony wlot na trasę mostu
                            północnego, także będzie świetnie.

Co do kupna mieszkania w lepszej cenie , to interesowaliśmy się mieszkaniami na
                            Jana Kazimierza, fakt lepszy dojazd gdziekolwiek, mieszkania tańsze, ale o
                            sąsiedztwie elektrociepłowni mazutowej, oraz o zlewni ścieków to developer już
                            nie wspomina.

Pozdrawiam wszystkich frustratów.
                            • Gość: aq Re: Osiedle Regaty - Białołęka IP: *.warszawa.vectranet.pl 09.06.10, 17:12
                              Gość portalu: radzix napisał(a):

> Mieszkam od 5 lat w Nieporęcie, więc wiem jakie są problemy z
                              dojazdem...prawie żadne. Dojazd z nieporętu do warszawy na ulice ciołka, na
                              godzine 9 trwa około godziny, i to mówie teraz gdy toruńska jest wybebeszona.
                              Nie ma tragedii.
                              >

Przykład trochę z dupy wzięty. Dotelepać się rano z Nieporętu do TT to już jest
                              pierwszy problem, ale może jeździsz przez pola i cudze posesje - ok. Po odstaniu
                              w korku przed wjazdem na most TT masz dalej względny luz aż do łuku przy Lasku
                              na Kole gdzie rano zaczyna się gigantyczny korek. Skoro pracujesz na Ciołka, to
                              możesz sobie zaraz po minięciu Obozowej uciec w prawo i dojechać komfortowo do
                              roboty. Ale co w przypadku pracy na Ochocie? Z 1 godziny robi się już 1h40
                              minut, albo i gorzej.
                              • Gość: radzix Re: Osiedle Regaty - Białołęka IP: *.home.aster.pl 10.06.10, 13:26
                                Chciałem zobrazować że sytuacja nie jest taka tragiczna jak tu niektórzy
                                przedstawiają. Uważam że jest to niewielka cena za możliwość zamieszkania w
                                nowym bloku w nowym mieszkaniu, w ładnym otoczeniu, za taką atrakcyjną cenę.
                                Objechanie korka na trasie toruńskiej też nie jest problemem, wystarczy skręcić
                                w czorsztyńska>deotymy>elekcyjną>ordona , i jesteś przy samym zachodnim.
                                • Gość: aq Re: Osiedle Regaty - Białołęka IP: *.warszawa.vectranet.pl 10.06.10, 13:49
                                  Posłuchaj, mój kumpel kupił lata temu segment na Tarchominie. Miał olbrzymi
                                  ogród, bo sąsiedzi zrezygnowali ze swojego przydziału ziemi, a dzielnica
                                  dołożyła kawałek. Raj.

Minęło parę lat, ów wypasiony ogród został obudowany z trzech stron
                                  kilkunastopiętrowymi blokami, których mieszkańcy z dziesiątek okien mogą sobie
                                  liczyć włoski na klacie kumpla, gdy ten wychodzi do ogródka. Obok jeżdżą tabuny
                                  smrodliwych autobusów, a podróż do centrum własnym autem jest rano porównywalna
                                  czasowo do jazdy do Łodzi.

Kupując jakąkolwiek nieruchomość należy patrzeć nie tylko na cenę, ale i na to,
                                  czy jest to zakup perspektywiczny. Na Białołęce będzie tylko gorzej i mówią to
                                  obecnie WSZYSCY
                                  wyborcza.pl/1,94898,7995578,Zielona_Bialoleka___nowa_dzielnica_dziura_bez_centrum.html
                                  Spróbuj nie zaklinać rzeczywistości i podejść racjonalnie do sprawy.

Ps. Objazd który podałeś, też się korkuje. Stoi Elekcyjna przed Wolską, a
                                  później z Ordona nie masz jak wjechać na TT, bo wciskanie się przy stacji
                                  benzynowej trwa bez końca, a przejazdy dziurami przez warsztaty samochodowe i
                                  zakłady są witane qrwami i gwoździami przez pracowników tychże. Już nie mówię o
                                  okresowym zamykaniu szlabanów.
                                  • Gość: radzix Re: Osiedle Regaty - Białołęka IP: *.home.aster.pl 10.06.10, 14:35
                                    Napewno są miejsca gdzie jest gorzej i lepiej. Niestety nie jesteśmy w tak
                                    komfortowej sytuacji by pozwolić sobie na przebieranie w ofertach. Liczę jednak
                                    że nie będzie tak źle , po zaludnieniu całego osiedla, dzielnica będzie musiała
                                    pomyśleć o zrobieniu przystanku autobusowego, były jakieś plany puszczenia
                                    tramwaju wodnego przez kanał, ale chyba z tego już się wycofano. Generalnie
                                    przeanalizowałem sobie wszystkie za i przeciw, i wybraliśmy mieszkanie na swoim,
                                    niż na wynajętym czy u rodziców.

• Gość: impra Re: Osiedle Regaty - Białołęka IP: *.adsl.inetia.pl 15.09.09, 20:21
                      ile tam kosztuje taksa z imprezy weekendowej/ wieczornej z np. Sienkiewicza
                      (centrum)?
                      • mufffa Re: Osiedle Regaty - Białołęka 16.09.09, 08:45
                        ze 150 plnów pewnie , to już chyba 3 strefa :))

najpierw się wyjeżdża z warszawy, wjeżdża do wsi "zielona
                        białołęka", potem przejeżdża się jeszcze pomniejsze wioski bez nazwy
                        (owce na łące, krowy i te klimaty) a po paru kilometrach jesteśmy
                        już pod warszawskim osiedlem Regaty

6 tys za metr??? to ja już wolę Grójec, przynajmniej będę mógł
                        jabkła kraść od sąsiada
                        • buniolita Re: Osiedle Regaty - Białołęka 16.09.09, 12:56
                          Ty jesteś jednak idiotą...... (m....a)
                          • Gość: Ronaldo Re: Osiedle Regaty - Białołęka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.09, 14:55
                            Witam, chciałem dołączyć do dyskusji. Nie za bardzo rozumiem dlaczego wątek
                            wzbudza takie "zdenerwowanie". Każdy mieszka gdzie chce i gdzie może (chodzi tu
                            głównie o cenę). Ja za kilka miesięcy przeprowadzam się na Regaty. Był to
                            świadomy wybór. Okolica fakt, dziewicza. 2 sklepy, 2 autobusy, 2 szkoły. Obecnie
                            mieszkam w okolicach innego osiedla DD - Akacje 11 (sklepów więcej, autobusów
                            też, te same problemy ze szkołami - tak to jest we wszystich "młodych"
                            dzielnicach). Myślałem Akacjach 11, ale po pierwsze ceny jak dla mnie z kosmosu
                            (za 70m2 - prawie 500k). Do tego okolica, z jednej strony las, z drugiej pętla,
                            gdzie autobusy chodzą non stop. Kiedyś było spokojniej, teraz mocno się
                            rozbudowuje ta część Warszawy. Dojazd z Regat do TT bez korków to z 10 minut
                            max, inaczej nie wychodzi. Sądzę że w tygodniu w szczycie dłużżejj - pracuję o
                            takiej porze, że tak i tak jeżdzę do pracy długo czy to z obecnego adresu czy z
                            nowego... Dla mnie ważna była cisza, spokój no i cena. Dlatego dla mnie zakup
                            OK. Blisko Zalew to duży plus...
                            • kocica_ewela Re: Osiedle Regaty - Białołęka 16.09.09, 16:04
                              Ciekawe wytlumaczenie na duzy dojazd ;)
                              Kiedys ktos pisal, ze fajnie ze autobus godzine jedzie do centrum bo moze
                              chociaz ksiazke poczytac:)
                              • Gość: zbyszek Re: Osiedle Regaty - Białołęka IP: *.aster.pl 30.03.10, 22:25

A umie sobie ktoś wyobrazić pracę poza centrum? Mieszkam na
                                regatach, moje dziecko ma do szkoły 700m, praca - 3km, apteka 700m,
                                sklep spoż 50m, komunikacja miejska - nie korzystam, markety- 8km,
                                kino- 8km. Cisza i spokój- 0m. A w centrum- bród, hałas i slams- tak
                                slams bo jak by odjąć kilka nowych wieżowców to pozosatałe kamienice
                                to slams w którym darmo bym nie zamieszkał. A jak ktoś kocha
                                tramwaje to niech się do klubu miłośników ztm zapisze, bo ja się z
                                samochodu nie przesiąde;
                            • Gość: Z Wawy Re: Osiedle Regaty - Białołęka IP: *.chello.pl 16.09.09, 22:58
                              Kiedyś mówiło się że papier wszystko zniesie... forum poniekąd
                              również, ale są chyba jednak pewne granice kłamstwa i obłudy.

Jest w tym wątku grupa ewidentnie podstawionych osób, które starają
                              się zaprzeczyć najoczywistszym faktom. Oczywiście każdy ma prawo
                              napisać co mu się żywnie podoba, jednak jakoś nie ma forum ludzi
                              którzy twierdziliby że:
                              - kąpią się codziennie w dużym jeziorze które rozciąga się między
                              Marszałkowską a placem Defilad,
                              - metrem z Kabat do Huty jedzie się 15 minut
                              - bloki JW Construction przypominają wolnostojące wille rosyjskich
                              magnatów
                              itp. itd.

Twierdzenie, że z osiedla Regaty jedzie się do m.st. Warszawy 20
                              minut jest równie prawdziwe jak fakt lądowania Marsjan na Mazowszu w
                              dniu wczorajszym.

Twierdzenie, że istnienie zalewu Zegrzyńskiego ma jakis wpływ na
                              atrakcyjność osiedla Regaty (oddalonego od zalewu o 10 kilometrów!)
                              jest hucpą do sześcianu.

Twierdzenie, że cena 6 tysięcy złotych za metr kwadratowy na tym
                              blokowiskowym wygonie jest w porządku, można porównać do uznania za
                              atrakcyjną kobietę byłej posłanki Renaty Beger z Samoobrony.

Zastanawiam się jakim trzebaby być imbecylem (zakładając że to nie
                              podstawieni przez Szanajcę studenci), aby coś takiego wymyśleć i
                              jeszcze bronić tych absurdalnych tez w wielu postach.

Osiedle Regaty jest:

1. Parszywym ohydnym blokowiskiem umiejscowionym na absolutnych
                              peryferiach Warszawy (mówiąc wprost - totalnym zadupiu), bez
                              jakiegokolwiek sensownego dojazdu do miasta.

2. Rakowatą naroślą na Zielonej Białołęce, powstałą z rażącym
                              naruszeniem planów zagospodarowania jakie miały tam obowiązywać,
                              dobitnym przykładem łapówkarstwa i podatności na "argumenty"
                              developerów wśród władz Warszawy.

3. Miejscem bez jakiejkolwiek przyszłości, z którego mieszkańcy będą
                              uciekać, wylęgarnią społecznych patologii, przyszłą mieszkaniową
                              przelotówką dla najbiedniejszych przyjezdnych i kolorowych
                              cudzoziemców.

A teraz kundelki Szanajcy czekam, co konstruktywnego mi napiszecie...
                              • buniolita Re: Osiedle Regaty - Białołęka 16.09.09, 23:19
                                Gościu z W-wy jesteś najmądrzejszy, powinieneś być politykiem, a
                                może już jesteś....
                                Robimy ustawkę z Regat do "miasta W-wa"? Zobaczymy ile minut
                                bedziemy jechać? A pewnie to też nie ma sensu bo i tak sobie coś
                                wymyślisz. REGATY SĄ SUPER!!! I nie jestem ku......a żadnym
                                pracownikiem developera.
                                Zawsze są zwolennicy i przeciwnicy, nie może być tak żeby Tobie
                                akurat wszystko pasowało, a w ogóle to nikt Cię nie prosił o
                                zdanie....
                                • mufffa Re: Osiedle Regaty - Białołęka 17.09.09, 09:05
                                  nie pogrążąj się już dalej studenciaku!

dniówki za te wyponicy już i tak nie będzie

położyłeś temat na tym forum!
                              • misqu13 Re: Osiedle Regaty - Białołęka 20.09.09, 00:31
                                Ludzie, co wy wogole piszecie, dlaczego obrazacie tych, ktorzy tam mieszkaja na regatach, lewandowach i na Bialolece wogole - w wiekszosci mlode rodziny z dzieciakami, ktore wybraly te lokalizacje takze ze wzgledu na niska cene i z tego co widze raczej wygladaja na zadowlonych.
                                Nie kazdy musi i nie kzdy lubi mieszkac w centrum. ja wychowalem sie na peryferiach warszawy na blokowisku i o moim starym osieldu dawno temu tez mówiono ze to nie wawa tylko wies i co z tego
                                Dla wiekszosci wybor domu jest wypadkowa zyczen i mozliwosci finansowych ale zawsze nie przyjemnie sie czyta jak ktos pisze takie rzeczy.
                                Czas dojazdu tez widze urósl do rangi mitu, a najwiecej wiedza ci ktorzy te trase przejechali raz albo wcale

• Gość: lukasz Re: Osiedle Regaty - Białołęka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.10, 00:05
                                Ludzie czy Was powalilo. Kazdy patrzy pod siebie. Ja pracuje w nocy i mam korki
                                w dupie. Lubie cisze i spokoj, a wiec dla mnie miejsce wymarzone, a dla kogos
                                innego beznadziene. O czym tu tak deliberowac?!
                              • Gość: Sylwia12378 Re: Osiedle Regaty - Białołęka IP: *.home.aster.pl 02.06.10, 11:49
                                Moi rodzice mają dom 4 km od Nieporętu(Wieliszew),jadąc od nich do
                                pracy na Mokotowie(ul.Dolna) przejeżdżam obok osiedla Regaty,jestem
                                tam po ok 15 min,a do pracy dojeżdżam w 40-50 min,oczywiście w nocy
                                można pokonać tę trasę szybciej, za to powrót w piątki wydłuża się
                                nawet do 1 godziny i 40 min...Coś za coś.
                              • Gość: Przemobed Re: Osiedle Regaty - Białołęka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.10, 10:08
                                Calkowicie nie rozumiem tego zamieszania jakie powstaje na tym forum czy wiecie ze obecnie 75% warszawy to sa ludzie ktorzy przyjechali ze wsi. Tak wiekszosc z was ktorzy negatywnie sie wypowiadacie jestescie zwyklymi wiesniakami ktorzy nie maja pojecia o zyciu w Wawie bo takie jest myslenie prostego czlowieka: cetrum=warszawa i nie widzicie nic poza tym. Ja urodzilem sie w warszawie i spedzilem cale moje zycie tu i musze stwierdzic jedoznacznie ze pie...dole centrum, ten syf i halas. Chce zeby moje dzieci wychowywaly sie w czystym, bezpiecznym otoczeniu. Taka podjalem decyzje i nie rozumiem czemu komus to przeszkadza. Co nie powiodlo wam sie w zyciu? Wciaz mieszkacie z mamusia i tatusiem? I gotujecie sie na mysl ze ktos ma lepiej od was? A wasze opinie odnosnie korkow dla mnie sa smiechu warte cala warszawa jest zaj...bana w tych korkach. Ja mieszkam na bialolece od 10 lat w rejonie kobialki i jestem zadowolony z mojej decyzji. Ciesze sie jak widze ze moje dzieci dorastaja z dala od tej calej plyty chodnikowej. A jak ktos mi napisze ze jestem z Dom Development to ma wpied.. hehe ;-). Wyluzujcie troszeczke chcesz mieszkac w syfie spoko twoja sprawa GZ
                                • Gość: qyop Re: Osiedle Regaty - Białołęka IP: *.warszawa.vectranet.pl 10.10.10, 15:35
                                  Przemobed lepiej zdradź miszczu jak z tej Kobiałki dojeżdżasz do Warszawy... Albo wywal na forum swoje rewelacje jak to pracujesz w domu, względnie zarządzasz 3 firmami
                                • perneon Re: Osiedle Regaty - Białołęka 10.10.10, 16:50
                                  > Ja urodzilem sie w warszawie i spedzi
                                  > lem cale moje zycie tu i musze stwierdzic jedoznacznie ze pie...dole centrum, t
                                  > en syf i halas. Chce zeby moje dzieci wychowywaly sie w czystym, bezpiecznym ot
                                  > oczeniu.

przecież to nie jest tak, że jedyną alternatywą dla centrum jest ekstremalne zadupie na białołęce. są jeszcze inne dzielnice, z których można dojechać do centrum w około 30 minut.
                                  czyste bezpieczne otoczenie, haha. postoicie w korkach 3h dziennie, faktycznie będzie czysto i bezpiecznie. 6kzł z metra za szufladę na wsi? toż to apartament 60m w sumie wyjdzie 360tyś zł, za te pieniądze kupujesz małą działkę 20-30km pod wawą i stawiasz prosty dom 120 metrów. jeśli działka będzie blisko kolei, to w max godzinę dostaniesz się do centrum. i to jest sensowne rozwiązanie, jeśli ktoś chce mieszkać z dala od miejskiego zgiełku i mieć trochę przestrzeni do oddechu. a tak to masz wszystko co najgorsze z obu opcji - mieszkasz w blokowisku i oglądasz co tam sobie sąsiad pichci na obiad, a do tego dojazd do cywilizacji zajmuje 1,5h. gratuluję wyboru.
                                • Gość: Przemobed Re: Osiedle Regaty - Białołęka IP: 192.92.94.* 07.12.10, 13:37
                                  Pierwsza sprawa nie napisalem ze mieszkam na osiedlu Regaty posiadam domek jednorodzinny. Chodzi mi glownie o to ze bialoleka a dokladnie okolice ul. Kobialka nie sa takie straszne. Nie posiadam 3 firm. Mam elastyczne godziny pracy plus mam mozliwosc pracy zdalnej z domu. Dojazd do centrum zajmuje mi +\- 1,5 godziny wyjezdzam codziennie o 8.20 i w pracy jestem o 9.40. Zawsze rano wchodze na mape targeo traffic i patrze jaka jest sytuacja na drogach, ustalam najlepsza trase. Zazwyczaj jade tak: Kobiałka->Ruskowy Brod->Zdziarska->Głebocka->Kondratowicza->Odrowaza->Most Gdanski badz Odrowaza->Most Torunski do powazek. Powrot z pracy zazwyczaj trwa o wiele krocej (tylko Mostem Gdanskim). Nie rozumiem po co robic jakis szum z tego tematu. Niech kazdy mieszka gdzie mu pasuje. Po prostu smiesza mnie negatywne wypowiedzi osob ktore maja z bialoleka tyle samo wspolnego co z mercedesami czyli nic. Zakladam ze pewnie pracujecie jako kurierzy albo taksowkarze przejechaliscie sie dwa, trzy razy wpadliscie w korki i stad te komentarze. Pozdrawiam
                                  • perneon Re: Osiedle Regaty - Białołęka 07.12.10, 14:15
                                    Dokładnie napisałeś po co robi się szum. Sorry, 1.5h dojazd do cywilizacji to jakaś masakra. Z normalnych lokalizacji wychodzi się o 8.20, ale żeby być w pracy przed 9.
                                    • Gość: Przemobed Re: Osiedle Regaty - Białołęka IP: 192.92.94.* 07.12.10, 17:28
                                      Ja mam np znajomych ktorzy maja domek w okolicach Garwolina codziennie dojezdzaja do Warszawy do pracy i jakos zyja, sa zadowoleni. W tej zazartej klutni co tu widze nie chodzi o bialoleke tylko poglady ludzkie. Ludzie sie tu podzielili na tych co wola byc blisko swiata(Warszawy) i tych co wola byc z dala od tego wszystkiego. Mnie natomiast cieszy jak moge pokazac moim dzieciom jak rano pod plot podchodzi sarna, zajac, dzik, bazant, lis. Albo codziennie w sobote przyjezdza do mnie Pani i daje swierze jajka i mleko prosto od krowy. Tudziez jesienia wystarczy ze przejde przez plot do pobliskiego lasku i wracam z koszem grzybow. Gdzie mozesz miec takie atakcje w Warszawie? Bo przeciez bialoleka to dzielnica wawy. I moze to jest zadupie ale to i tak zalezy od punktu widzenia i charakteru czlowieka.
                                      • Gość: qyop Re: Osiedle Regaty - Białołęka IP: *.warszawa.vectranet.pl 08.12.10, 23:28
                                        Gość portalu: Przemobed napisał(a):

> Ja mam np znajomych ktorzy maja domek w okolicach Garwolina codziennie dojezdza
                                        > ja do Warszawy do pracy i jakos zyja, sa zadowoleni. W tej zazartej klutni

znajomi w okolicach Garwolina, kłutnia (!), świerze jajka (!!) - sorry ale te "kwiatki" świadczą dobitnie o tym, że jesteś modelowym przykładem przyjezdnego buraka bez zielonego pojęcia nawet o najprostszej ortografii!

po drugie, nie chodzi o poglądy, tylko o komfort życia i walkę ze ściemą developerów nachalnie wciskaną maluczkim. lokalizacja tego osiedla jest makabryczna, dojazd do centrum w sensownym czasie niemożliwy, a natura którą tak zachwalasz, to czynnik zanikający (wszędzie wokół buduje się rabunkowo na potęgę, nawet bociany z Mochtyńskiej w tym roku wymiękły, więc nie pitol głupot człowieku!)

To osiedle nie daje się obronić w jakiejkolwiek linii argumentacji. Jest to wrzód na ciele Zielonej Białołęki i rozsadnik przyszłych problemów społecznych. EOT

• Gość: Przemobed Re: Osiedle Regaty - Białołęka IP: 192.92.94.* 09.12.10, 14:24
                                          hmm... moze popelnilem kilka bledow ortograficznych ale pomimo tego posiadam domek jednorodzinny wart 2 mln zl, 3 samochody ktorych laczna wartosc to 600 tys zl., domek letniskowy na mazurach wart 500 tys. zl i brak kredytow a co ty kolego osiagnales z swoja cudowna ortografia? 1:0 dla mnie. Szczerze to odechcialo mi sie pisac z takim debilami jak ty. Mieszkaj sobie gdzie chcesz i pierd..ol sie :-) A jak odpiszesz na to co teraz napisalem jestes glupim chu..jem.
                            • Gość: kacper.pilch Re: Osiedle Regaty - Białołęka IP: *.aster.pl 20.09.09, 22:52
                              >Nie za bardzo rozumiem dlaczego wątek
                              > wzbudza takie "zdenerwowanie".

Nie wiesz dlaczego ? Bo tu buractwo wszelkiej maści rządzi:
                              1) patałajstwo typu "pies ogrodnika" - sam nie kupię bo mnie nie
                              stać, więc dlaczego inni mieliby kupić, trzeba im obrzydzać
                              wszystko, niezależnie od tego gdzie i za ile chcą coś kupić
                              (czesiu,jacek, arkaszka, slavko matejowic, stoje i patrze, steady
                              itp)

2) chamstwo żywotnie zainteresowane tym, aby ludzie nie kupowali
                              mieszkań od developerów. Najpierw krzyczeli, że za drogo, a teraz
                              jak ceny spadają, to okazuje się, że wszystko co można kupić jest do
                              dupy: a to hałas, a to zadupie, a to złe rozkłady mieszkań, a jak
                              już brak innych argumentów, to że kołchoz. Ci ludzie mają coś do
                              upchnięcia z rynku wtórnego lub żyją z wynajmu zapchlonej nory po
                              babci, ale za to w centrum lub na mokotowie (np. rolnik, oko, spec,
                              i inna hałastra). Będa wam odradzali wszystko co nie jest ich.

3) w mniejszości są tzw zaklinacze wzrostów: rozne mufffy, dziadki,
                              xxx, satarianusy, smurfetki - chyba sami nie wiedzą co piszą, być
                              może niektórzy dla jaj albo dla przekory.

Całe to szemrane towarzystwo wpiepry się wam w każdy wątek i
                              zaśmieci go swoimi wypocinami. Szkoda z nimi dyskutować
                              swoją nachalną propagandą
                              • Gość: jacek i znowu pomyliles proszki - zielone rano IP: 119.63.64.* 21.09.09, 03:49
                                niebieskie wieczorem

nigdy odwrotnie
                              • Gość: Z Wawy Re: Osiedle Regaty - Białołęka IP: *.aster.pl 21.09.09, 13:42
                                Do kacper.pilch

ad 1) Niemerytoryczne wycieczki osobiste. skąd niby wiesz, jakie kto ma
                                motywacje do pisania? W tym wątku połajanki osobiste wywołało kilka osób
                                zachwalających osiedle Regaty za pomocą nieprawdziwych argumentów czyli kłamstw
                                po prostu.

ad 2) Dlaczego ktoś ma być zainteresowany gnojeniem developerów? Bo sam ma niby
                                mieszkanie do opchnięcia na rynku wtórnym??? To niedorzeczne! Ja sto razy
                                bardziej wolę kupić mieszkanie/dom z rynku wtórnego w doskonałej lokalizacji niż
                                "sztukę nówkę" na zadupiu lub w jakimś pseudoapartamentowcu-mrówkowcu.

ad3) zaklinacze wzrostów to przedstawiciele developerów i pośredników
                                agencyjnych. Są od dawna zdiagnozowani na tym forum, ale to tylko kilka osób. Co
                                to ma w ogóle wspólnego z osiedlem Regaty? Nie ma przecież chyba nikogo, kto
                                byłby na tyle bezczelny aby twierdzić, że ceny mieszkań na tym osiedlu
                                kiedykolwiek wzrosną!

Nachalną propagandę to sieją rzekomi zwolennicy osiedla Regaty np. wciąż i z
                                uporem waląc nieprawdę o czasie dojazdu do TT i do centrum.
                                • Gość: jolka Re: Osiedle Regaty - Białołęka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.09, 14:16
                                  > Nachalną propagandę to sieją rzekomi zwolennicy osiedla Regaty np.
                                  wciąż i z
                                  > uporem waląc nieprawdę o czasie dojazdu do TT i do centrum.

Odbilo ci? Lecz sie czlowieku bo zle z toba! dlaczego ktos mialby
                                  przekrecas fakty, jade do TT 15 min to dlaczego mam pisac ze stoje w
                                  godzinnym korku? zeby ci humor poprawic! ochlon i sie nak nie
                                  nakrecaj!
                                • Gość: zbyszek Re: Osiedle Regaty - Białołęka IP: *.aster.pl 30.03.10, 22:36
                                  no dobrze przyznaję się. jade z miasteczka regaty do TT 5godzin i
                                  kolejne 5godzin wracam. nie mam więc czasu na pracę więc nie
                                  zarabiam. Nie zarabiam więc wpadam w patologię. Jest mi ogólnie źle.
                                  Żałuje że nie mieszkam w centrum tam mógłym chociaż pożebrać w na
                                  dworcu a tu nie ma nawet gdzie. Przepraszam rodzinę i wszystkich
                                  znajomych że ich zawiodłem. Już nigdy nie kupię mieszkania nigdzie
                                  indziej tylko w centrum.
                              • Gość: lukasz Re: Osiedle Regaty - Białołęka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.10, 00:11
                                Brawo, w koncu ktos normalnie myslacy i stardo stapajacy po ziemi. Ja sie
                                wypisuje z tej jalowej, nic nie wnoszacej debaty. Kupuje tam mieszkanie, kupie i
                                dobrze mi z tym. Tak mi sie podoba,to dlaczego mam tak nie zrobic, a jesli
                                Tobie sie nie podoba to zamieszkaj gdzie Ci sie podoba, nic mi do tego.
                                • Gość: mazooor Re: Osiedle Regaty - Białołęka IP: *.marketing-house.pl 28.09.10, 13:01
                                  I to jest dobre podejście. Sam podejmij decyzję.
                                  Ja osobiście mieszkam na regatach od 09.2009. Kupiliśmy mieszkanie, bo szybko chcielismy wyprowadzic sie od tesciow. Cena: 5400,00 m2 + wykonczenie (podlogi, kafelki, malowanie etc) w cenie.

Co do samych regat: fakt - do TT jade 10-15 minut przez Ostrodzka. Dalej masakra, bo TT rozkopana. W sumie na Mokotow dojezdzam 1,5h, wracam 1h (pracuje 9-17). Czasami ku...wie niemilosiernie.

Z drugiej jednak strony, kiedy wychodze wieczorem na balkon nie slysze gwaru ulicy a zamiast smrodu spalin czuje swierki. Mam minute spokojnym krokiem nad kanaelk zeranski - niemal codziennie spareuje tam z zona i synkiem. W weekendy pobudka 5-6, wedki pod pache i na dad kanal.

W okolicy sa dwie szkoly, cala masa prywatnych przedszkoli (gdzie ceny sa niewiele wyzsze od panstwowych).

Na weekendy znajomi przyjezdzaja do nas (powodem bynajmniej nie jest fakt, ze nie mamy czym do nich dojechac), bo okolica jest przepiekna, jest spokojnie, mozna odpoczac (zwlaszcza, ze pod samym osiedlem jest wypozyczalnia kajakow i rowerkow wodnych + aleja spacerowa nad samym kanalem).

Sasiedzi: 90% mlode rodziny z dziecmy - tak jak my. O dziwo (wbrew temu, co twierdza niektorzy) mieszkaja tu ludzie raczej dobrze zarabiajacy i w wiekszosci podejmujacy decyzje o zakupie mieszkania na regatach z wyboru.

Co do spadku wartosci mieszkan: nie obawilbym sie tego: na razie (po chwilowym przestoju) mieszkanai spzedaja sie jak swieze buleczki. Znajomi chcieli kupic mieszkania - po tygodniu okazalo sie, ze wiekszosci tego, co ogladali juz nie ma (kupione).

Jakosc mieszkan bez zarzutu. Mieszkanie odbieral mi czlowiek, ktory zjadl zeby na budowlnace (znajomy) - stwierdzile, ze zadko zdarza sie, aby na etapie odbioru nie bylo sie do czego przyczepic - a tu nie bylo...

Reasumujac: dojazd w tygodniu trwa dlugo. tego nie da sie ukryc. Jednak nigdy swiadomie nie zamienilbym mojego M na ursynow, mokotow, goclaw (chyba, ze ktos lubi blokoiska - ja nie). Jedyna alternatywa to Saska Kepa, ale DD rozpoczelo budowe osiedla w tej lokalizacji dopiero, kiedy mielismy podpisana umowe na Regaty.

Droga czasem mnie meczy, ale po 100kroc bardziej wypoczywam w domu, niz kiedy mieszkalem w innej lokalizacji. Weekendy to bajka +dojazd do centum w weekend faktycznie trwa 0,5h (tylko po co jezdzic w weekend do centrum - do Zlotych Tarasow - znam setki lepszych sposobow na spedzanie wolnego czasu.

Warunek: posiadanie samochodu.

Pozdrawiam.
                                  • perneon Re: Osiedle Regaty - Białołęka 29.09.10, 18:06
                                    jezu, jechać 1.5h do roboty z szuflandii? to nie lepiej postawić dom jakieś 20km pod warszawą, w okolicach grodziska-błonia-leszna? cenowo wyjdzie podobnie (chyba że ktoś chce dom 300m), też można liczyć na relaks w dziczy, a z dojazdem łatwiej bo można wbić się w pociąg. ciekawe co będzie jak niedługo zaczną odbudowywać most na kobiałce, chyba pontonami będziecie się przeprawiać przez kanałek. ;) przestańcie dorabiać ideologię do prostego faktu, że ciężko o gorszą lokalizację od osiedla regaty. może lewandów stanie do walki, ale chyba nic poza tym.
                                  • Gość: qyop Re: Osiedle Regaty - Białołęka IP: *.warszawa.vectranet.pl 10.10.10, 15:45
                                    Gość portalu: mazooor napisał(a):

> mieszkaja tu ludzie raczej dobrze zarabiajacy

pojechałaś...

> i w wiekszosci podejmujacy decyzje o zakupie mieszkania na regatach z wyboru.

wyboru pt. "stać mnie na Regaty albo nic"

> Co do spadku wartosci mieszkan: nie obawilbym sie tego: na razie (po chwilowym
                                    > przestoju) mieszkanai spzedaja sie jak swieze buleczki. Znajomi chcieli kupic m
                                    > ieszkania - po tygodniu okazalo sie, ze wiekszosci tego, co ogladali juz nie ma
                                    > (kupione).

straceńców nigdy w Polszcze nie brakowało

> Reasumujac: dojazd w tygodniu trwa dlugo. tego nie da sie ukryc. Jednak nigdy s
                                    > wiadomie nie zamienilbym mojego M na ursynow, mokotow, goclaw (chyba, ze ktos l
                                    > ubi blokoiska - ja nie). Jedyna alternatywa to Saska Kepa, ale DD rozpoczelo bu
                                    > dowe osiedla w tej lokalizacji dopiero, kiedy mielismy podpisana umowe na Regat
                                    > y.

Z jakiego Pierdziszewa jesteś? Osiedle DD "Saska Kępa" nie ma nic wspólnego z tą dzielnicą! Powstaje NA GOCŁAWIU!!!

> Droga czasem mnie meczy, ale po 100kroc bardziej wypoczywam w domu, niz kiedy m
                                    > ieszkalem w innej lokalizacji.

Gdzie wypoczywasz??? W bloku na Regatach? Od kiedy to naćkana kupa szpetnych bloczysk oferuje komfort willi?

> Weekendy to bajka +dojazd do centum w weekend faktycznie trwa 0,5h (tylko po co jezdzic w weekend do centrum - do Zlotych Tarasow - znam setki lepszych sposobow na spedzanie wolnego czasu.

To po co piszesz o czymś z czego nie korzystasz? Liczy się dojazd w tygodniu, który trwa jak napisałaś 1,5h

> Warunek: posiadanie samochodu.

Chyba SAMOLOTU
                                    • Gość: mazooor Re: Osiedle Regaty - Białołęka IP: *.marketing-house.pl 23.11.10, 14:59
                                      Do Twojej wiadomości: pochodzę z Warszawa, z dziada pradziada jak to mawiają najstarsi. I wypoczywam, bo nie czuję smrodu spalin, hałasu w nocy... w weekend bez specjalnego oddalania się od miejsca zamieszkania mogę zabrać dwuletniego syna na spacer do lasu. Co do sąsiadów - większość ludzi, których miałem okazję poznać to wbrew temu co twierdzisz, osoby dobrze zarabiające, choć jak zwykle jest to pojęcie względne. Wiesz... ja mam kredyt na 15 lat, więc nie chodzi tu o wysokość raty. A co do wyboru "regaty-albo-nic" - nawet jeśli, to chyba lepiej niż nic (no, chyba że młoda rodzina siedzi teściom na głowie). Ja jestem zadowolony i uwierz, nie jest to uwarunkowany jedynie finansami, bo myślę że spokojnie moglibyśmy porównać nasze miesięczne wpływy i nie jestem przekonany, czy wtedy nie zmieniłbyś zdania...
                                      • Gość: qyop Re: Osiedle Regaty - Białołęka IP: *.warszawa.vectranet.pl 23.11.10, 15:29
                                        Mazoor pitolisz od rzeczy. To w ogóle nie są racjonalne argumenty. Zresztą argument o wiejskiej idylli jest z dupy wzięty - całe otoczenie zabudowuje się rabunkowo, więc widok na pola, ptaszki i dzika zwierzyna to już łabędzi śpiew w tej okolicy. Długo to nie potrwa. Zresztą ja nie rozumiem, jak można chłonąć naturę mieszkając w bloku? Jesteś zabetonowany w swoim gettcie i gó... masz z tej przyrody. Tylko domek jednorodzinny/segment z ogródkiem pozwala coś naprawdę poczuć z podobnej lokalizacji. Natomiast o zmianach w dojeździe do miasta możesz zapomnieć - tak jak była wąska, kręta, jednojezdniowa Płochocińska, tak i dalej będzie. Do tego mizerna alternatywa w postaci podobnej Ostródzkiej. A na TT utykasz na amen. I NIGDY się to nie zmieni, bo ja nie słyszałem, żeby ktoś chciał znowu modernizować rondo zesłańców syberyjskich ani robić dalej tunel na bitwy warszawskiej.

Jeśli zarabiasz nieźle i kierowany skąpstwem wybrałeś Regaty, to jesteś podwójny idiota. Lepiej było wziąć większy kredyt na 30 lat i kupić coś normalnego. A nie substandardowe bloki na totalnym zadupiu bez dojazdu.

Powtarzam jak mantrę - te bloki NIGDY nie będą więcej warte niż tyle, za ile je kupiłeś. A istnieje duże prawdopodobieństwo że już za 5-10 lat będą ZNACZNIE MNIEJ WARTE OD CENY ZAKUPU.

Będziesz tam miał za parę lat ciekawych sąsiadów, choć nawet Wietnamczycy wiedzą , że lokalizacja to podstawa i choć wybierają nory, to jednak w osiedlu za żelazną bramą. Położonym w centrum jakbyś nie wiedział.

pozdrawiam
                                        • Gość: arena Re: Osiedle Regaty - Białołęka IP: *.aster.pl 17.06.11, 12:17
                                          jestes jakąś zawziętą patologią,czepjasz się wszystkiego i wszystkich,teraz powiadasz że Wietnamczycy nawet wiedzą lepiej i że ,,nieciekawi sąsiedzi,,,nawet nie masz pojęcia jak się mylisz,ale trwaj sobie ze swoja chorą tezą i widoczną na odległość wyrachowaną zawiścią,bo przecież i tak wszystkie rozumy pozjadałeś cwaniaczku
                                          • Gość: qyop Re: Osiedle Regaty - Białołęka IP: 31.11.135.* 17.06.11, 20:04
                                            ooooooo zwieracze puściły? kredycik w chf boli? arena lepiej pomyśl na spokojnie, jak się wycofać z tej chybionej inwestycji, bo jak używane mieszkania będą tam chodzić po 4500 zł z metra, to już się nigdy stamtąd nie wyrwiesz. A tak właśnie za 2-3 lata będzie....
                                            • Gość: mazooor Re: Osiedle Regaty - Białołęka IP: *.pl 01.07.11, 11:17
                                              Pozwolę sobie zaprzestać tej dyskusji.
                                              jak widać gość jest nastawiony na NIE niezależnie od argumentów i nie potrafi prowadzić normalnej konwersacji bez używania epitetów
                                              Żałosne.
                                              • Gość: as cały wątek mozna zamknąć IP: 94.75.122.* 02.07.11, 16:03
                                                jednym stwierdzeniem Regaty to kupno ceny a nie mieszkania i tyle w temacie

i tak jak sa tacy których na porządne mieszkanie nie stać i nawet regaty sa dla nich jazda po bandzie nie widze powodu zeby im dokuczać a takze sa tacy którzy myslą że przyoszczędzą jak kupia tanio i Ci sie przejada tak jak kupowanie w biedronce kupuja ci ktorych nie stac na normalne jezdzenie oraz ci którzy uwazaja ze szynka za 5 zł i za 35 smakuje tak samo więc po co przepłacac

a podobno trzeba kupować najdrozsze mieszkanie na jakie Cie stac i najtańszy samochód ktorym mozna jeżdzić tak niby mowia Amerykanie :)
                                    • Gość: ble do qyop Re: Osiedle Regaty - Białołęka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.10, 22:04
                                      qyop to najwiesza p..izda na internecie. Kraza opowiesci po sieci ze tatus cie molestowal to prawda? A jak twoja matka jak sie naj...ebala to kilka psow ja dmuchneło. Ciezkie dziecinstwo nie ma co.
                                  • Gość: zeniu Re: Osiedle Regaty - Białołęka IP: *.warszawa.vectranet.pl 01.08.13, 23:57
                                    Gość portalu: mazooor napisał w dniu 28.09.10, godzina 13:01:

> Co do spadku wartosci mieszkan: nie obawilbym sie tego: na razie (po chwilowym
                                    > przestoju) mieszkanai spzedaja sie jak swieze buleczki. Znajomi chcieli kupic m
                                    > ieszkania - po tygodniu okazalo sie, ze wiekszosci tego, co ogladali juz nie ma
                                    > (kupione).

Buhahahahaha! ROTFL! Mamy 1 sierpnia roku 2013 - firma Dom Development właśnie ogłasza wyprzedaż mieszkań na osiedlu Regaty (dziwne, ale jakoś się przez 3 lata (!) nie sprzedały....) za uwaga.... 4600 zł wywoławczo z metra, wraz z wykończeniem i kuchnią w cenie. Twoje zaklęcia nie na wiele się zdały... i mógłbym rzucić parę epitetów ale nie zwykłem kopać leżącego
                          • buniolita Re: Osiedle Regaty - Białołęka 21.09.09, 19:53
                            Czemu tak się uparliście na te regaty????
                            Kiedyś było mówione o Tarchominie że to koniec świata, teraz jest
                            tam ok, pewnie na Regatach za parę lat też będzie nieżle, póki co
                            jest cicho jak na wsi, ale czy to jest minus tej lokalizacji???

A Ci co są przeciwnikami pochodzą pewnie z największej dziury
                            zabitej deskami, a teraz się mądrzą gdzie to oni nie mieszkanią.
                            Spadać wieśniaki z tego forum....i spłacajcie te swoje wielkie
                            kredyty na swoje super apartamentowce w centrum miasta...
                            • Gość: qyop Re: Osiedle Regaty - Białołęka IP: *.warszawa.vectranet.pl 22.01.11, 00:14
                              buniolita napisał:

> Kiedyś było mówione o Tarchominie że to koniec świata, teraz jest
                              > tam ok,

Polemizowałbym. Co jest tam niby ok? Właściwy Tarchomin to głównie szpetne bloki, położone w nieciekawej lokalizacji skąd jest wszędzie daleko. Możesz wyłożyć co się tam zmieniło "na plus"?

> pewnie na Regatach za parę lat też będzie nieżle,

Czyżby? Mają postawić lądowisko dla helikopterów? A może uwierzyłeś w projekt wodolotów na kanałku żerańskim?

Poza tym, że w najbliższych latach wszelkie wolne działki zostaną szczelnie zabudowane, powstanie parę nowych prowincjonalnych sklepików, stacji benzynowych oraz przydrożnych hurtowni, nic tam się nie zmieni. A zwłaszcza nie zmieni się odległość do cywilizowanego świata - no chyba, że wdrożą teleportację. Buhahaha!
                              • Gość: mat Re: Osiedle Regaty - Białołęka IP: *.ip.netia.com.pl 20.01.13, 00:57
                                Polemizowałbym. Co jest tam niby ok? Właściwy Tarchomin to głównie szpetne blok
                                > i, położone w nieciekawej lokalizacji skąd jest wszędzie daleko. Możesz wyłożyć
                                > co się tam zmieniło "na plus"?

A na innych dzielnicach to są piękne bloki, i wielka płyta tylko na tarchominie. Gadasz jak nie...do....je..... jak nie z lewej to z prawej zawsze znajdziesz jakieś nie. Z tarchomina 30min do centrum, mówiłeś że nie ważne czy cicho czy spokojnie, aby blisko. no to jest blisko
                        • Gość: Z Białołęki Re: Osiedle Regaty - Białołęka IP: *.centertel.pl 19.09.09, 14:17
                          Tak, jedź do Grójca chamie buraczany, tam twoje miejsce i korzenie. Nie obrażaj ludzi z Białołęki, jak Ci się nie podoba to wejdź sobie na forum Grójca.

• Gość: jacek spoko ziomal, nie rozkminiasz, ze on nawijal IP: 119.63.64.* 19.09.09, 14:43
                            o frajerach z blokow, a nie herbatnikach z Ciupagi 1

ludzie z Bialoleki sa git i to jasne, nawet lepsi niz ci Mokotowa ...

wyrob trylinki to tyrka dla elity - a po tyrce mozna zasiasc do
                            internetu i ponawijac na forum - ile to jeszcze zostalo lat
                            garowania ???

• Gość: Z białołęki Re: spoko ziomal, nie rozkminiasz, ze on nawijal IP: *.centertel.pl 19.09.09, 14:53
                              A co tam u Ciebie w Drewnicy ? Leczą troche ?
                              • Gość: jacek spoko ziomal, nie rozkminiasz, ze on nawijal IP: 119.63.64.* 19.09.09, 15:03
                                a co zmeczyles sie tyrka przy trylinkach i chcesz "na urlop" na
                                oddzial psychiatryczny ???

musisz jakis polyk, albo cos ...

to na ile sie powaliles, ziomal ??? ale ze internet tam macie - to
                                niezle - kiedys byla tylko nawijka na rekach ...
                                • Gość: Z Białołęki Re: spoko ziomal, nie rozkminiasz, ze on nawijal IP: *.centertel.pl 19.09.09, 16:18
                                  Twoja stara pierze w rzece.
                        • Gość: Przemobed Re: Osiedle Regaty - Białołęka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.10, 21:57
                          ble ble jestes cip..a :-)
                    • Gość: nocny Marek :) Re: Osiedle Regaty - Białołęka IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 29.01.11, 03:08
                      Jaka to Białołęka, tam się kończy warszawa, jechałem z stamtąd samochodem ostatnio o pierwszej w nocy, dojazd Płochocińską do Modlińskiej zajmuje nieco ponad 10 minut jadąc ok. 80 km/h, jednak rano są takie korki że szkoda gadać i podejrzewam że tą samą drogę ciężko będzie pokonać w godzinę,
                      w dodatku wiadukt nad kanałkiem wygląda jak by miał być lada chwila zamknięty, a autobus 120 strasznie krąży po drodze do Dw. Wschodniego
                      Ogólnie osiedle sprawia dość dziwne wrażenie, duże blokowisko w środku pola, no i te linie energetyczne po środku osiedla.
                • Gość: zbyszek Re: Osiedle Regaty - Białołęka IP: *.aster.pl 30.03.10, 22:14
                  Weź pod uwagę że nie każdy musi chodzić do prostej pracy na godziny
                  i tyrać na kogoś. Na nas pracują ludzie tacy jak ty którzy muszą
                  zdązyć na czas do pracy bo inaczej ich poprostu zwolnimy :) Nie
                  martw się my też kiedyś byliśmy murzynami.
              • Gość: anka Re: Osiedle Regaty - Białołęka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.09, 11:09
                reks ja tez mieszkam na regatach i codziennie o k 8 rano przejazd
                przez plochocinska do modlinsjiej zajmuje mi ok 15 min - to taka
                tragedia?? nie przesadzajcie ludzie i nie mieszajcie z blotem innych
                tylko dlatego ze mieszkaja ragatach; to nie sa slamsy jak ktos
                wczesniej napisal!
                • Gość: jacek powiedz jeszcze gdzie kupilas te miotle ??? IP: 119.63.64.* 21.09.09, 16:48
                  ktora smigasz w 15 minut ponad korkiem ?
                  • Gość: do jacek Re: powiedz jeszcze gdzie kupilas te miotle ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.09, 08:31
                    nie bardzo wiem o jakim korku mowisz? jechales tamtedy kiedys?
                    czlowieku zastanow sie zanim cos tu napiszesz; przecez ta dyskusja
                    staje sie lekko prymitywna; wylewacie swoja chora frustracje, a nie
                    o waszych problemach emocjonalnychbyl ten post; prawda? nie
                    mieszkasz na regatach to sie nie wypowiadaj na temat zycia tutaj,
                    ok? kazdy ma prawo wyboru; czy ja jade po miejscu w ktorym ty
                    mieszkasz? w powazaniu to mam, a juz na pewno nie bede mieszac cie z
                    tego powidu z blotem, twoj wybor; znasz takie slowo: tolerancja?
                    pozdrawiam;
                • Gość: że co ?! Re: Osiedle Regaty - Białołęka IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 29.01.11, 03:49
                  15 minut to w tygodniu o 7 rano jadę od Marywilskiej do Modlińskiej samochodem, skuterem może było by dużo szybciej ale u nas klimat nie ten żeby skuterem cały rok jeździć
              • Gość: zbyszek Re: Osiedle Regaty - Białołęka IP: *.aster.pl 30.03.10, 22:10
                Mogę się założyć o 1000zł że w 20min z regat do metra dojade.
                Chętnych proszę o kontakt :) Stąd jest mnóstwo małych uliczek
                zupełnie bez korków do samego mostu grota.
              • Gość: inz Re: Osiedle Regaty - Białołęka IP: *.181.38.56.nat.umts.dynamic.eranet.pl 30.01.11, 21:31
                i rozumiem ze w tej pracy chcesz pracowac całe zycie?
    • Gość: Specjalista Re: Osiedle Regaty - Białołęka IP: *.raoroot.com 19.09.09, 18:16
      Osiedle Regaty - mekka niedorajd zyciowych. kupuja tam mieszkania zebym
      i jeszcze na rate na skode starczylo.
      • Gość: cham z bialoleki Re: Osiedle Regaty - Białołęka IP: 94.75.88.* 19.09.09, 19:42
        o widze ze bialoleka wam smierdzi? wy wszyscy krzykacze mieszakcie kątem u
        szwagra lub u mamusi na mokotowie... no ale to mokotow. nie wincie nas chamow
        (jak to mowicie) ze chcemy tam mieszkac.
        jutro jade tam na dni otwarte dzieki wam mokotowskie burzuje, tak glosno
        krzyczycie ze postanowilem tam pojechac.

Pamietajcie antyreklama tez reklama.
        0
        • Gość: bserwator Re: Osiedle Regaty - Białołęka IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.09.09, 20:17
          po co tu tyle dyskutowac?? Ktos kto ma wolny zawod lub nie pracuje w
          warszawie lub nie pracuje na etacie albo pracuj wieczorami to Regaty
          beda dla niego swietnym wyborem.

Ktos kto pracuje w m.st. Warszawa w centrum nie daj boze na sluzewiu
          przemyslowym..musi wiedziec ze minimalny dojazd do centrum z regat
          to jest 80 min (sredni okolo 90 min, a beda i dni ze bedzie jechal
          120 min.) - takze jesli atrakcyjna cena pozwoli mu wziasc na klate
          takie dojazdy to jest ok! Zycie to sztuka wyboru;-) co jakby kazdy
          mieszkal na Moktowie, Zoliborzu czy Bielanach to bysmy zycia nie
          mieli..
          • Gość: borubar Re: Osiedle Regaty - Białołęka IP: 212.160.172.* 16.10.09, 13:51
            Świnta prawda, panie, świnta prawda.....
        • Gość: jacekbc Re: Osiedle Regaty - Białołęka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.09, 22:28
          nie wiem co komu do tego gdzie kto mieszka. jeden lubi to a tamten tamto... ja
          mieszkam na regatach i mi to pasuje i nie tylko dlatego że jest tanio i że
          zbieram na skodę (to do debila co to sugerował) wolę dwa razy większe mieszkanie
          na białołęce niż dwa razy mniejsze na ursynowie poza tym okolica mi się podoba i
          h... mnie obchodzą ludzie którzy są na tyle bezczelni że krytykują mój wybór. to
          chamstwo i totalna bezczelność.
      • Gość: k Re: Osiedle Regaty - Białołęka IP: *.centertel.pl 20.09.09, 00:07
        Kup se bete czarnom nowe dresy i mieszkaj dalej z matką, babką, bratem i ciocią w kawalerce na Marszałkowskiej.

• Gość: jacek w areszcie maja internet ??? nie tylko pietrowe IP: 119.63.64.* 20.09.09, 03:15
          koja ???

jak mozna bylo dopuscic do powstania tak wielkiej sypialni bez
          zadnego dojazdu i infrasturktury ???

ktos za to powinien siedziec na Ciupagi 1 !!!

na przelonie XX i XXI wieku kazdy architekt i urbanista wie, ze nowe
          osiedla powinny powstawac wraz z miejscami pracy, uslugami,
          sklepami, przedszkolami i szkolami - obecny model to maksymalizacja
          zyskow dla deweloperow i oraz kosztow dla miasta i mieszkancow

to recepta na chaos i patologie
      • Gość: anka Re: Osiedle Regaty - Białołęka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.09, 11:18
        > Osiedle Regaty - mekka niedorajd zyciowych. kupuja tam mieszkania
        zebym
        > i jeszcze na rate na skode starczylo.

teraz to przesadziles! taka satysfakcje sprawia ci mieszanie innych
        z blotem? ja tam mieszakm i jakos nie czyje sie niedorajda zyciowa!;
        zastanow sie zanim cos napiszesz czlowieku
        • Gość: Wielebny Re: Osiedle Regaty - Białołęka IP: 67.159.44.* 21.09.09, 11:29
          Ale przeciez chlop ma racje. Tam moze mieszkac jedynie najgorszy
          gatunkowo element naplywowy, ktory zdaje sobie sprawe ze nic nie
          osiagnie i kupuje bo taniej niz gdzie indziej. A ze to peryferia konca
          swiata to trudno.
          • Gość: anka Re: Osiedle Regaty - Białołęka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.09, 11:37
            piszac takie bzdury sam udowadniasz je jestes gadunkowo marny!
            • Gość: Wielebny Re: Osiedle Regaty - Białołęka IP: 67.159.44.* 21.09.09, 18:10
              Generalnie jak leczysz swoje kompleksy niewiele mnie obchodzi. Jezeli
              proba przekonania innych w jak fajnym miejscu mieszkasz, mimo ze
              kazdy wie gdzie to jest, lechta twoje ego i lekarz mowi ze to jest ok
              to mozesz smialo robic to dalej. Powtorze Ci jeszcze raz: miejsce w
              ktorym mieszkasz jest dla tych, ktorym w zyciu sie nie powiodlo. Nikt
              kto ma glowe na karku tam nie zamieszka - predzej wybierze Marki,
              Pruszkow, Zabki bo i taniej i dojazd lepszy i cos jest w okolicy (i
              to nie krowy i droga piaskowa). Wiec splacaj spokojnie ten swoj super
              kwadrat i raty za skode.
              • mufffa Re: Osiedle Regaty - Białołęka 21.09.09, 18:21
                dobrze napisane!

buhaha!
                • buniolita Re: Osiedle Regaty - Białołęka 21.09.09, 19:55
                  Czemu tak się uparliście na te regaty????
                  Kiedyś było mówione o Tarchominie że to koniec świata, teraz jest
                  tam ok, pewnie na Regatach za parę lat też będzie nieżle, póki co
                  jest cicho jak na wsi, ale czy to jest minus tej lokalizacji???

A Ci co są przeciwnikami pochodzą pewnie z największej dziury
                  zabitej deskami, a teraz się mądrzą gdzie to oni nie mieszkanią.
                  Spadać wieśniaki z tego forum....i spłacajcie te swoje wielkie
                  kredyty na swoje super apartamentowce w centrum miasta...
              • Gość: DO WIelebny Re: Osiedle Regaty - Białołęka IP: *.centertel.pl 21.09.09, 20:47
                Genralnie stary to ty jesteś zakompleksionym małym człowiekiem. Na forum możesz sobie pisać wszystko, nawet to że Marki są lepsze od Białołęki ( o zgrozo ). Pamiętaj że nei ważne skąd kto jest ale co sobą reprezentuje. Większość "starych" Warszawiaków nie zamieszka na Regatach ale na pewno tez nie będą obrażać ludzi którzy tam zamieszkają, ale do tego trzeba mieć klasę, której Tobie brakuje. Jesteś zwykłym czereśniakiem ale nie dlatego że mieszkasz tu czy tam ale dlatego że swoje poglądy wyrażasz w sposób taki a nie inny.

Życzę Ci abyś nigdy nie zamieszkał obok mnie gdziekolwiek by to było
                • Gość: Wielebny Re: Osiedle Regaty - Białołęka IP: 67.159.44.* 22.09.09, 09:10
                  Sprobuje Ci wytlumaczyc pare kwestii.

Rozumiem ze tam skad pochodzisz nie ma pojazdow jezdzacych po
                  szynach. A wyobraz sobie ze istnieje cos takiego jak pociag! Wiesz
                  jak on fajnie jezdzi? I w korkach nie stoi! Mowie ci jest taki fajny
                  ze ohoho.

I teraz tak. Rozrysuj to sobie w glowie (nie spiesz sie, moze byc
                  trudne dla Ciebie, ale dasz rade!). Mamy:
                  a) Osiedle Regaty, gdzie psy szczekaja tylna czescia ciala, gdzie
                  zawracaja wrony, gdzie nie ma zadnej infrastruktury i bez samochodu
                  nawet nie wychodz z domu i cena apartamenta to jedyne 6k za m^2
                  b) miejscowość pod Warszawą, z pełną infrastrukturą i tą samą
                  odległością od centrum W-wy jak z Regat, ze zdecydowanie lepszą
                  komunikacją (choćby wspomniana ciuchcia! no może nie w Markach :)) za
                  4k-4.5k za m^2.

Daj mi jakiś jeden racjonalny powód, żeby wybrać Regaty. O czekaj ja
                  Ci dam! Jak się będą pytali krajanie z wioski, z której przyjechałeś/
                  łaś gdzie mieszkasz to padnie dumna odpowiedź Warszawa! A że to z
                  Warszawą ma tyle wspólnego, co skrzydła ze świnią to szczególik.
                  Ważne, że koledzy w gumiakach będą zazdrościć!
                  • Gość: do WIlebnegoburaka Re: Osiedle Regaty - Białołęka IP: *.techdata.pl 22.09.09, 10:11
                    Do Marek won czereśniaku
              • Gość: anka Re: Osiedle Regaty - Białołęka IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 21.09.09, 21:38
                przykro mi z powodu twojego poziomu intelektualnego; a mieszkanie nieudaczniku
                kupilam za gotowke, wiec kredyt to nie moj problem; dojazd nie jest problemem bo
                mam samochod i do pracy b. blisko; zycze powodzenia w leczenu frustracji, ale
                wyzywanie sie na innych na forum to kiepskie wyjscie "wielebny"
                • mufffa Re: Osiedle Regaty - Białołęka 21.09.09, 22:25
                  za gotówkę to może i kupiłaś, ale kurczaka w mięsnym buhahaha!!!

myślisz że ktoś Ci uwierzy, że na slumsach kupiłaś jak mogłaś gdzie
                  indziej buraczanko? :))
                  • Gość: anka Re: Osiedle Regaty - Białołęka IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 21.09.09, 22:42
                    ale co ja ci mufffa zrobilam ze od buraczanek jedziesz? gorzej ci? kupilam to
                    mieszkanie bo mam blisko do pracy, to po co mi mieszkanie w centrum jesli
                    pracuje na bialolece? miesci ci sie to w glowie? zycze powodzenia w
                    przemysleniach, chetnie odpowiem na twoje ewentualne pytania; pozdrawiam
                    • Gość: Ronaldo Re: Osiedle Regaty - Białołęka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.09, 08:11
                      Cze, może lepiej skończyć odpowiadać na posty tych wszystkich mieszkańców cud
                      apartamentów nie wiadomo gdzie ulokowanych. Skupmy się na temacie mieszkania na
                      os. Regat przez obecnych i przyszłych mieszkańców... Pozdrawiam,
                • Gość: Wielebny Re: Osiedle Regaty - Białołęka IP: 67.159.44.* 22.09.09, 08:57
                  > mieszkanie nieudaczniku
                  > kupilam za gotowke, wiec kredyt to nie moj problem;

1) Jest to nieprawda co potwierdza tylko leczenie kompleksow i
                  probowanie pokazac innym jaka to jestes cool i wogole.
                  2) Jezeli kupilas TAM mieszkanie za gotowke to jestes jeszcze wieksza
                  niedorajda zyciowa niz inni mieszkancy tego zadupia.
                  • Gość: do wielebny Re: Osiedle Regaty - Białołęka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.09, 09:02
                    i co ci daje to ze nazywasz mnie nieudaczikiem? skad wiesz czy moje
                    mieszkanie jest na kredyt czy nie? po co wogole wypowiadasz sie na
                    tym forum? co ty chcesz w ten sposob udowodnic/przekazac? masz cos
                    rzeczowego do powiedzenia czy nie? bo narazie nic nie wniosles do
                    tej dyskusji;
                    • Gość: Wielebny Re: Osiedle Regaty - Białołęka IP: 67.159.44.* 22.09.09, 09:16
                      > co ty chcesz w ten sposob udowodnic/przekazac? masz cos
                      > rzeczowego do powiedzenia czy nie? bo narazie nic nie wniosles do
                      > tej dyskusji;

Tak, chce przekazać, że mieszkania tam nie warto kupować i napisałem
                      dlaczego. I to właśnie wniosłem do dyskusji. Czego o Tobie nie można
                      powiedzieć.
                      • Gość: do wielebny, anka Re: Osiedle Regaty - Białołęka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.09, 09:25
                        > Czego o Tobie nie można powiedzieć.

Czego nie mozna o mnie powiedziec "wielebny"?
                        Czy przypadkiem tej dyskusji nie mozna prowadzic na normalnym
                        poziomie? Zamiast wyzywac ludzi od nieudacznikow co robiles w
                        poprezdnich wypowiedzach moze wystarczyloby napisac ze tobie ta
                        lokalizacja nie odpowiada, prawda? To ze mamy rozne poglady nie
                        znaczy ze musisz mnie mieszac z blotem; Ja jestem zadowolona z
                        mieszkania na Regatach z powodow o ktorych juz wczesniej pislalam;
                        • buniolita Re: Osiedle Regaty - Białołęka 22.09.09, 21:33
                          A dasz mi namiary na mieszkanie za 4k/m2 pod Warszawą cwaniaczku
                          W ???
                          I dodam że Grójec nie jest pod Warszawą...
                          Czekam na propozycje, zobaczymy czy nie rzucasz słów na wiatr...
                          • Gość: Wielebny Re: Osiedle Regaty - Białołęka IP: 67.159.44.* 22.09.09, 22:41
                            tabelaofert.pl/szczegoly,inwestycja,id,13548,nazwa,na_mazowszu_dom
                            tabelaofert.pl/szczegoly,inwestycja,id,1840,nazwa,osiedle_wiosenna
                            tabelaofert.pl/szczegoly,inwestycja,id,2449,nazwa,pod_debem
                            dzisiaj dzien dobroci wiec masz tak pierwsze z brzegu.
                      • Gość: zbyszek Re: Osiedle Regaty - Białołęka IP: *.aster.pl 30.03.10, 22:49
                        To czy warto czy nie to najlepiej wiedzą ci co tam mieszkają. A jak
                        narazie od żadnej osoby z Regat nie widać negatywnej opinii. Jeśli
                        chcecie się dowiedzieć jak tu się naprawdę mieszka zapraszam na
                        miejsce. Zapytajcie dowolną osobę tu przebywającą- dowolną, a nie
                        ludzi którzy przejechali tędy kilka razy i teraz są najmądrzejsi.
                  • Gość: ble do Wielebnego Re: Osiedle Regaty - Białołęka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.10, 22:10
                    Wielebny jestes pokraka zyciowa i ch..uj ci w dupe. Je..bal cie pies i twoj ojciec. Masz nied...ojebany morde i sssałes 1000 fiu..tow. Wypierda...laj dziwko
              • Gość: ble Re: Osiedle Regaty - Białołęka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.10, 21:59
                Gosciu jestes nawieksza ciota na tym forum widzialem filmy porno z twoja matka i psami. Totalna patologia z ciebie. :)
      • Gość: maz Re: Osiedle Regaty - Białołęka IP: *.marketing-house.pl 28.09.10, 13:09

Mieszkam na Regatach i mam Skode? Masz z tym problem? Przynajmniej jest nowa. Wiesz - jedni wola nowa Skode, inni 10-cio letnie BMW o wartosci 20% tej Skody. jedni i drudzy maja prawo wyboru. Ja wybiram NOWA SKODE!
    • Gość: zad Re: Osiedle Regaty - Białołęka IP: *.adsl.inetia.pl 22.09.09, 22:05
      ja bym zapłacił, to świetna cena za tą lokalizację.
      Dzięki za cynk, są jeszcze wolne apartamenty ok 30-35 m w tej ofercie
      wakacyjnej (o kurde już jesień!) ?
      • Gość: Wielebny Re: Osiedle Regaty - Białołęka IP: 67.159.44.* 22.09.09, 22:39
        tabelaofert.pl/szczegoly,inwestycja,id,13548,nazwa,na_mazowszu_dom
        tabelaofert.pl/szczegoly,inwestycja,id,1840,nazwa,osiedle_wiosenna
        tabelaofert.pl/szczegoly,inwestycja,id,2449,nazwa,pod_debem
        dzisiaj dzien dobroci wiec masz tak pierwsze z brzegu.
        • buniolita Re: Osiedle Regaty - Białołęka 22.09.09, 23:51
          Na pierwszy rzut oka ok, natomiast rozmawiamy o mieszkaniu 3 pok, ok
          60 m2, a takie są tam po 4900/m2. Także 4000 a 4900 to mała różnica
          nie sądzisz? Ceny najniższe są na duże metraże jak wszędzie.
          Za taką kwotę można wynegocjować na Regatach, dochodzi jeszcze
          oczywiście standard wykończenia bloku, osobiście byłem na Regatch i
          jest nieco wyższy niż np. w Ząbkach czy w Kobyłce.
          Tak wiem lokalizacja Ci się nie podoba, ale to już ustaliliśmy, że
          nie wszyscy chcą mieszkać w centrum W-wy.

A tak na marginesie przejedż się w ciągu dnia po Ząbkach, zobacz
          jaki tam jest sajgon na ulicach. Aż się boję pomyśleć co jest grane
          w godzinach szczytu.

I proszę nie obrażajcie już ludzi którzy chcą mieszkać tam gdzie im
          się podoba. Fora są do celów informacyjnych a nie do ustnych
          przepychanek.
          • Gość: Z Wawy Re: Osiedle Regaty - Białołęka IP: *.chello.pl 23.09.09, 01:17
            Wielebny, który włączył się do dyskusji, napisał rzeczowo, co i jak,
            a Wy wciąż swoje.

1. Tak, lokalizacja nam się nie podoba. Jest poroniona. Cena jest
            nieadekwatna do lokalizacji i do standardu (blokowisko na wygonie).
            Gdyby to były bliźniaki, szeregowce itp. - ok. Ale blok w takiej
            lokalizacji jest czymś niedopuszczalnym. To jak nie przymierzając
            bloki przy byłych pegeerach. Nie ma takiej możliwości, by
            kiedykolwiek rozwinęło się tam MIASTO. To zawsze będzie wyspa tanich
            substandardowych bloków w peryferyjnej dzielnicy z dominującą wolną
            zabudową. Dlatego ceny mieszkań kupowanych na osiedlu Regaty nie
            wzrosną nigdy, a jego mieszkańcy będą stamtąd sukcesywnie uciekać.
            Nowi mieszkańcy, którzy zdecydują sie na taką lokalizację będą z
            kolei z coraz gorszych grup społecznych. Mam pisać dalej? Kupno
            mieszkania na Regatach to strzał w stopę.

2. Kupując mieszkanie trzeba patrzeć nie tylko na cenę z metra
            kwadratowego, ale także na infrastrukturę wokół, komunikację itp.
            (przyjezdne wieśniaki znane są z tego, że patrzą wyłącznie na cenę,
            a później publicznie biadolą, często nie płacąc jeszcze podatków w
            Warszawie, tylko w rodzinnej wiosce). Dlatego słusznie pisze
            Wielebny, że rozpatrując CAŁOKSZTAŁT osiedla Regaty, osobnik zdrowo
            myślący, posiadający niewielką sumę pieniędzy, którego nie stać na
            Mokotów/Żoliborz/itp. kupi mieszkanie w podwarszawskiej
            miejscowości, ale tam GDZIE JEST ŻYCIE. Gdzie jest pociąg do
            Warszawy, gdzie jest szersza droga dojazdowa niż Ostródzka czy
            Płochocińska, gdzie nawet jest coś takiego jak hipermarket;-) Co z
            tego, że Regaty są niby w granicach miasta, skoro tak naprawdę jest
            to wygon nie mający nic wspólnego z miastem. Jest to kilka byłych
            mazowieckich wsi, które za Gierka w połowie lat 70.tych włączono
            odgórną decyzją administracyjną do miasta Warszawy. Nie było tam
            długie lata nic poza polami i krowami, a wiele się do dzisiaj
            bynajmniej nie zmieniło.

3. Dlaczego wciąż kłamiecie z dojazdem? Płochocińska to makabra -
            wąska, kręta, z b. trudnym i niebezpeicznym wyprzedzaniem. Jeździłem
            nią całą parę lat przez 2-3 dni w tygodniu (miałem pracę za
            Warszawą) i wiem co się dzieje, jak trafi się choćby
            jeden "przepisowy" kierowca, czy złośliwy kierowca autobusu (z tych
            co jeżdżą 15 km/h). Poza tym tą drogą jedzie 90% kierowców
            tranzytowych w/z kierunku Zegrza/Serocka/Pułtuska/Ostrołęki, którzy
            chcą ominąć zakorkowany Tarchomin i Legionowo (pseudo obwodnica
            niewiele tam pomogła). Alternatywa dojazdu z Regat do TT przez
            Ostródzką może jest trochę bardziej luźna, bo nie
            każdy 'tranzytowiec' zna i tę trasę, ale jest tam na końcu korek
            związany z włączeniem sie do ruchu na TT. NO I NAJWAŻNIEJSZE - nawet
            jeśli cudem dojedziecie samochodem w owe 15 minut do TT, to pytam
            się grzecznie, CO DALEJ??? Trasa Toruńska rano STOI, stoi
            nieodwołalnie i totalnie. Po południu stoi w przeciwnym kierunku,
            czasem na całej długości już od Dw. ZAchodniego i Woli, a ZAWSZE od
            wysokości Broniewskiego. No więc ile jedziecie na Regaty z dowolnego
            cywilizowanego miejsca w Warszawie? A ile zajmie wam ten dojazd
            jeśli wybierzecie komunikację miejską? To już chyba szybciej będzie
            pociągiem do Łodzi...

• Gość: anka Re: Osiedle Regaty - Białołęka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.09, 08:47
              a miesci ci sie w glowie czlowieku ze nie kazdy ma prace w centrum i
              nie kazdy kto mieszka na regatach musi jechac TT? a plochocinska
              jezdze codziennie i nie ma zadnego dramatu, ruch jest plynny; poza
              tym nie kazdy musi miec ochote mieszkac w centrum; wiadomo ze dla
              ludzi poroszajacych sie jedynie komunikacja miejska taka lokalizacja
              moze byc problemem, ale dla osob posiadajacych samochod problemu mie
              ma; nie mow tez ze wszyscy ktorzy tam mieszkaja sa spoza warszawy bo
              to nie prawda.
              • Gość: A Re: Osiedle Regaty - Białołęka IP: *.range86-147.btcentralplus.com 23.09.09, 13:08
                biuro sprzedazy sie uparlo zeby dyskutowac- ale im wiecej pisza, tym bardziej
                sie pograzaja. brawo dla postu powyzej dokladnie opisujacego w 3 punktach
                "zalety tej inwestycji". Ja tez wiele lat jezdzilem Plochocinska do rodziny w
                kierunku na Serock, i dokladnie to potwierdzam- zakrety, dlugie obszary
                zabudowane, a w piatki po poludniu i niedziele/poniedzialki rano dramatyczne
                korki (w inne dni korki sa nieco "mniej dramatyczne" (czytaj w granicach
                Warszawa, zamiast od Legionowa)

Ale im wiecej biuro sprzedazy sie udziela, tym bardziej sie pograza, watek jest
                bowiem podbijany systematycznie do gory :)

A porownanie blokow przy bylych PGR wydaje mi sie najtrafniejsze. I zgadzam sie,
                ze juz chyba wolalbym mieszkac w centrum Lodzi kolo stacji Fabryczna, rano
                wyszloby szybciej z dojazdem.
                • Gość: anka do blyskotliwego A IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.09, 14:20
                  biuro sprzedazy sie uparlo zeby dyskutowac- ale im wiecej pisza,
                  tym bardziej
                  > sie pograzaja. brawo dla postu powyzej dokladnie opisujacego w 3
                  punktach
                  > "zalety tej inwestycji"

1) ja tam mieszkam i w niewiadomo jakich korkach nie stoje;
                  2) co to za argument: " zakrety, dlugie obszary zabudowane" - to
                  chyba na kazdej drodze znajdziesz! Nie no brawo! Szczerze mnie
                  ubawiles!!! ZAKRETY na drodze powoduja korki i absolutnie
                  dyskfalifikuja ta lokalizacje??!! pozwolisz drogi A ze zamieszce
                  fragment twojej wypowiedzi na wykopie, zrobi furore! Ubawilam sie,
                  jeszcze raz dzieki za poprawe humoru; Prosze udzielaj sie tu jak
                  najczesciej!!! Czekam z niecierplowoscia na twoje kolejne
                  przemyslenia i cenne obserwacje!! Pozdrawiam serdecznie
                  • Gość: Drogowiec Re: do blyskotliwego A IP: *.aster.pl 23.09.09, 17:21
                    Jeśli główna droga dojazdowa do dużego osiedla, na przestrzeni ponad 7 km jest
                    wąską, krętą i wijącą się zakolami ulicą to nie jest dobrze.
                • Gość: do Ciebie Re: Osiedle Regaty - Białołęka IP: *.centertel.pl 23.09.09, 19:51
                  Nie rozśmieszja mnei, 20 minut to ja jade do Serocka codziennie z Bródna. TY do Serocka chyba jeździsz w piatek po południukiedy pseudowarszawka wraca do domów. W tygodniu jest normalny przejazd
              • Gość: Z Wawy Re: Osiedle Regaty - Białołęka IP: *.chello.pl 23.09.09, 20:05
                Gość portalu: anka napisał(a):

> a miesci ci sie w glowie czlowieku ze nie kazdy ma prace w centrum > i nie
                kazdy kto mieszka na regatach musi jechac TT?

Jak najdelikatniej mówiąc, rynek pracy na miejscu, czyli na Zielonej Białołęce
                widzę czarno. Parę hurtowni materiałów budowlanych, szczątkowe ogrodnictwo i
                kilka wiejskich sklepików to wszystko. No można jeszcze szukać pracy w urzędzie
                gminy w Nieporęcie lub w Legionowie. Jednak jakoś dziwnym trafem to mieszkańcy
                tych miejscowości codziennie zapylają sznureczkiem do Warszawy... ;-) Wciskasz
                kit po prostu
                • Gość: do z Wawy Re: Osiedle Regaty - Białołęka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.09, 09:04
                  Parę hurtowni materiałów budowlanych, szczątkowe ogrodnictwo i
                  > kilka wiejskich sklepików to wszystko.

do tego moj drogi pare instytutow naukowych i innych firm w
                  okolicach ul odlewniczej i na brudnie

przykro mi ze twoje aspiracje zawodowe siegaja tylko sklepow, nie
                  kazdy wiedzie tak smutne zycie jak ty; pozdrawiam i postaw na
                  edukacje, warto wierz mi; to leczy z frustracji i zakompleksienia!
            • Gość: zbych Re: Osiedle Regaty - Białołęka IP: *.aster.pl 30.03.10, 22:55
              no tak trasa toruńska stoi dla mieszkańców Regat,a dla Marek, Ząbek,
              Wyszkowa to już nie. Mieszkańcy Marek mają specjalny pas ruchu.
              Ludzie kupujcie mieszkania w Markach.
            • Gość: Duduś Re: Osiedle Regaty - Białołęka IP: 195.205.81.* 21.01.11, 12:14
              Gościu z Wawy,
              skąd to zadęcie u Ciecie, może ze zbyt niskiej samooceny, którą chcesz podnieść dogryzając innym? Warto się też zastanowić czy Twoja droga "przez mękę" do pracy poza Warszawą, nie była drogą do pracy w Warszawie? I wreszcie, cóż skłania Cię do udowadniania wszystkim winy, głupoty, bezmyślności i beznadziei w takim, a nie innym wyborze miejsca zamieszkania.
              Zastanów się, możę szabelkę warto zamienić na olej, którego ewidentnie masz braki!
              Czy w ogóle byłeś na tym osiedlu?
              Życzę odrobiny zdrowego rozsądku,
              Pozdrawiam,
              J
              • Gość: qyop Re: Osiedle Regaty - Białołęka IP: *.warszawa.vectranet.pl 22.01.11, 00:30
                Duduś, a słyszałeś o tym, ze prawda wyzwala?

Dla Ciebie jasne, spokojne i rzeczowe pisanie PRAWDY to "udowadnianie wszystkim winy, głupoty, bezmyślności i beznadziei w takim, a nie innym wyborze miejsca zamieszkania."

Tymczasem przeciwnicy Regat w większości podają zwykłe, konkretne ARGUMENTY, a nie OCENY EMOCJONALNE.

To Wy, zwolennicy tego osiedla, nie mogąc polemizować z faktami, uderzacie w jakieś kompletnie niemerytoryczne tony. Typu "a mnie jest dobrze, bo tak chcę".

Ps. Pomijam już żenujące frustracje jakiego chłopka ze wsi pisane pod różnymi nickami z domeny neostrady. No cóż, zwieracze puściły... buhahaha
            • Gość: king_tiger_88 Re: Osiedle Regaty - Białołęka IP: *.home.aster.pl 30.04.11, 22:11
              A według mnie wali ci z japy, malkontencie.
            • Gość: Damian Re: Osiedle Regaty - Białołęka IP: *.dynamic.chello.pl 12.10.13, 12:41
              Ten kto decyduje się tu mieszkać chyba sam najlepiej wie co robi podejmując taką decyzję. Dla mieszkanie w centrum to poroniony pomysł choćby ze względu na olbrzymi hałas, brak w okolicy hipermarketu czy też olbrzymi ruch. Regaty mają tą cechę, że w pobliżu jest gdzie wyjść z psem, który może sobie swobodnie pobiegać, od wiosny do jesieni można wyjść 100 metrów za osiedle wsiąść do kajaka i popłyną gdzie dusza zapragnie i siły pozwolą. Jest gdzie pójść na spacer czy pojeździć rowerem lub pobiegać. Mieszkają tu ludzie którzy jeżdżą VW Tauregami więc myślę, że to nie z powodu braku kasy zamieszkali lecz ciszy, spokoju. Moim zdaniem osiedle jest ładne, klimatyczne a budynki są porządnie wykończone. Każda lokalizacją ma jakieś plusy i jakieś minusy. Komunikacja publiczna nie jest najcudowniejsza ale do metra nawet rano można dojechać w pół godziny. Z czasem gdy powstaną kolejne bloki czy bliźniaki to komunikacja się poprawi, pojawią się kolejne sklepy czy punkty usługowe. Zresztą i tak większość ludzi robi zakupy nie w okolicach w których mieszka lecz po drodze do domu. Ja po drodze do domu mam kilka Biedronek, Lidla czy Auchen. Czego chcieć więcej? Ja osobiście nie mam tu mieszkania lecz je wynajmuję ale rozważam opcję zakupu lokalu w tej okolicy. Wolę troszkę większe mieszkanie w dalszej okolicy niż mniejsze z szybszym dojazdem do centrum. Czemu? Bo za dwa czy trzy lata jak się okaże że ten mały metraż jest niewystarczający nie bawić się w sprzedaż mieszkania i nie zaczynać poszukiwań od nowa. Reasumując osiedle mi się podoba i moim zdaniem trochę przypomina mi inne osiedle na którym mieszkałem - Tęczowy Park na Ursusie. Tam oczywiście jest lepsza komunikacja, więcej usług w pobliżu ale malkontentowi i tak pewnie by się wiele rzeczy nie podobało. Niech każdy wybiera to co mu się podoba i na co go stać, niech każdy wyraża swoje opinie ale moim zdaniem należy to robić nikogo nie obrażając czy wyzywając od takich czy innych. Zapamiętajcie sobie jedno - KAŻDY JEST INNY, ŚWIAT JEST RÓŻNORODNY I TO W NIM JEST PIĘKNE!
              • Gość: koks Re: Osiedle Regaty - Białołęka IP: *.warszawa.vectranet.pl 12.10.13, 18:15
                Gość portalu: Damian napisał(a):

> Mieszkają tu ludzie którzy jeżdżą VW Tauregami

Oh, really?

> Z czasem gdy powstaną kolejne bloki czy bliźniaki to komunikacja się poprawi, pojawią się >kolejne sklepy czy punkty usługowe.

W planie jest tam zabudowa jednorodzinna, więc żadne bloki nie powstaną. Chyba, że ktoś da łapówę, tak jak to się stało w przypadku MR...
    • Gość: mieszkaniec Re: Osiedle Regaty - Białołęka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.09, 15:39
      mieszkam na Białołęce przy Głębockiej ulicy
      1. konia z rzędem temu co do regat / z regat w 20 minut dojedzie do centrum
      warszawy (może do centrum marki a i to tylko w godzinach 22-07rano)
      2. 6000 za metr to ani dużo ani mało - ale moim zdaniem miej już nie będzie
      3. akurat czego jak czego ale sklepów/sklepików/przedszkoli i żłobków w okolicy
      nie brakuje...
      4, denerwowanie się na kryptoreklamy i opinię innych jest mozno bezcelowe...
      • Gość: grrrr Re: Osiedle Regaty - Białołęka IP: *.centertel.pl 28.09.09, 19:10
        1. konia z rzędem temu co do regat / z regat w 20 minut dojedzie do centrum

To podaj namiary chętnie się założe.

Po co ta głupia dyskusja jak nie podajecie o której godzinie.

• Gość: stud Re: Osiedle Regaty - Białołęka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.09, 13:32
          w godzinach 8 rano 19 wieczorem przejazd z Regat pod PKiN (jako centrum) jest
          fizycznie niemożliwy. W 20 min dojechać można co najwyżej pod cytadelę alibo w
          okolice ul. Broniewskiego i to przy dobrych układach...
          w środku nocy jechałem na dworzec cenralny - "lekko nagiąłem" przepisy ustawy o
          ruchu drogowym i zabrało mi to 25min a jechałem tarasą toruńska, prymasa
          tysiąclecia, ksprzaka,prosta, świetokrzska, e.plater....i jeszcze nawet niektóre
          światła działały więc proszę mi nie p...że regaty są 20 min od centrum
          • styl-dom-mix Re: Osiedle Regaty - Białołęka 29.09.10, 16:16
            trasa Regaty-PKIN 19,2 km (Wisłostrada)...czyli nocą, "lekko naginając" przepisy ;) spokojnie dojedziesz w 20 min - wersja dla zabójców ale dać się da ;)
            • Gość: bdhfdhgfjkh Re: Osiedle Regaty - Białołęka IP: 178.73.63.* 05.10.10, 23:29
              zawsze mozna wczesniej wstac i byc wczesniej w pracy niz wk.. sie w korku;)
      • pawstone Re: Osiedle Regaty - Białołęka 29.09.09, 15:25
        > 2. 6000 za metr to ani dużo ani mało - ale moim zdaniem miej już
        nie będzie

Mieszkam na Derbach - to trochę bliżej niż Regaty. Codziennie
        przejeżdzam obok osiedla orco group - Szafirowa Aleja. Jest tam
        teraz banner - mieszkania od 4200 PLN. Nie dzwoniłem, nie
        sprawdzałem ile w tym prawdy.

Pozdrawiam

• Gość: A Re: Osiedle Regaty - Białołęka IP: 82.132.136.* 30.09.09, 09:27
          na Szafirowej Alei wszystkie mieszkania sprzedane, mimo ze wciaz pisze na
          stronce 4280 za metr.
        • Gość: tery Re: Osiedle Regaty - Białołęka IP: *.centertel.pl 30.09.09, 19:13
          Tak 4200 ale pewnie za 120 m na parterze z widokiem na śmietnik .
          Swoją dorgą ciekawe czemu tak szybko się wyprzedały na Białołęce
          mieszkania skoro się jedzie tyle do Centrum
        • Gość: tery Re: Osiedle Regaty - Białołęka IP: *.centertel.pl 30.09.09, 19:13
          Tak 4200 ale pewnie za 120 m na parterze z widokiem na śmietnik .
          Swoją dorgą ciekawe czemu tak szybko się wyprzedały na Białołęce
          mieszkania skoro się jedzie tyle do Centrum
          • agamek12 Re: Osiedle Regaty - Białołęka 08.10.09, 08:30
            Wtrącę swoje 3 grosze. Otóż miałem okazję spotkać się z Developerem,
            gdzie rozmawiałem o mieszkaniach. Szukałem M3 o powierzchni około
            53m2. I zaproponowano mi mieszkania w cenie 282.000-322.000zł (cena
            nie obejmuje garażu, komórki, miejsca parkingowego). Wydaje mi się,
            że w tym momencie cena jest zupełnie nieatrakcyjna, co więcej,
            sprzedający nie jest zainteresowany jakimikolwiek negocjacjami ceny
            lub "gratisami". Do tego sam kształt/forma osiedla jest poprostu
            brzydki/a. Trzeba przyzwyczaić się do oglądania sąsiadów z bloku
            naprzeciwko, ale ma to o tyle dobrą stronę, że można z nim
            porozmawiać przez okno bez podnoszenia głosu. Ważne dla rodziców:
            place zabaw są malutkie i mają tylko piaskownicę, konika na
            sprężynie i chyba huśtawkę. Jeśli chodzi o dojazd do centrum, to
            chyba jednak trzeba założyć, że w porannych korkach trzeba przyjąć
            minimum 60minut, bo dojazd korkuje się już na Płochocińskiej przed
            Modlińską. 20 minut jest możliwe tylko w nocy. Sytuację za jakiś
            czas może uratować most Północny. Infrastruktura jest o tyle
            ciekawa, że w pobliżu jest duża szkoła, ale malutkie przedszkole.
            Ale żadnych większych sklepów. Słowem, nie polecam, za 6.000zł/m2
            można poszukać czegoś atrakcyjniejszego i z lepszym dojazdem, nawet
            w Ząbkach...
      • Gość: m Re: Osiedle Regaty - Białołęka IP: 195.8.217.* 03.11.09, 11:54
        ja zaplacilem 5450 za m2, mieszkanie 66m. juz z podstawowym wykonczeniem. wiec
        mnie sie to podoba;] a do pracy jade 25-35min. moj kolega mieszka na mokotowie i
        tez jedzie tyle samo. wiec po co mam mieszkac w halasie? mieszkalem przez pare
        lat przy trasie siekierkowskiej. czy to w lecie czy w zimie okna nie mozna
        otworzyc bo debile sie scigaja na motorach. a tu mam cisze, spokoj. Pamietaj ze
        wiekszosc ludzi zakupy robi i tak po drodze z pracy, wiec co za roznica gdzie
        mieszkasz?
    • Gość: PPP polecam przy porannej kawie - czyli co Smoczyński IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.09, 08:59
      z Szanajcą jeszcze wymyślą żeby sprzedać parę kwadratow na Regatach...

swoją droga muszą mieć dobrego dostawcę zioła...

Tekst
      linka
      • Gość: ifares Re: polecam przy porannej kawie - czyli co Smoczy IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 08.10.09, 23:39
        !dzizys!..a pozniej do busa...buhahahah.Dawno sie tak nie ubawilem,
        chlopaki mieli dobry dzien.Moze zorganizuja male wedkowanie po
        drodze do pracy jakis spiner dla relaksu? Ja proponuje wieleki
        balon - od razu beda leciec na dach arkadii.
        • czesiu71 Re: polecam przy porannej kawie - czyli co Smoczy 09.10.09, 09:12
          Reagaty staną się wkrótce najlepiej skomunikowanym miejscem na
          Białołęce dzięki... wodolotowi. Kupujcie więc jak najszybciej, bo
          deweloper zaraz zwącha mozliwość podnieisienia ceny:

Wodą szybko do centrum
          Życie Warszawy, Izabela Kraj, 08-10-2009
          www.zw.com.pl/artykul/10,408713_Woda_szybko_do_centrum.html
          Jest szansa, że od wiosny mieszkańcy osiedla Regaty na Białołęce
          będą mogli dojeżdżać do pracy... wodolotem. Łodzie muszą jeszcze
          tylko przejść pomyślnie testy na Kanale Żerańskim.
          Dwa wodoloty typu Wołga, łodzie, których konstrukcja jest znana
          m.in. z czołówki serialu „Szaleństwa Majki Skowron”, mają pływać
          wahadłowo co 20 minut od osiedla Regaty do przystanku na śluzie
          Żerań. Stamtąd busy dowoziłyby pasażerów do metra Marymont. Podróż
          trwałaby ok. 20 minut i byłaby alternatywą dla miejskich autobusów i
          prywatnych aut, które codziennie tkwią w gigantycznych korkach.
          – Dojazd z odległych osiedli na Białołęce do metra to dziś 40 – 50
          minut. Myślę, że mieszkańcy, którzy cenią sobie czas, przekonają się
          do wodolotów, jeśli będą mogli rankiem wyjść do pracy godzinę
          później – mówi wiceburmistrz Białołęki Jerzy Smoczyński. Do
          uruchomienia komunikacji wodnej w Warszawie armator Jan Popończyk
          przygotowuje się od kilku lat. Sam zaproponował dzielnicy swoje
          usługi. Jego „Generał Kutrzeba” pływa w weekendy po Wiśle.
          Dwa wodoloty Wołga dla Białołęki zostały specjalnie przerobione w
          stoczni. Za dwa tygodnie mają przyjechać do Warszawy.
          Wtedy zostaną zorganizowane testowe rejsy po Kanale Żerańskim, po
          których Regionalny Zarządu Gospodarki Wodnej oraz Urząd Żeglugi
          Śródlądowej stwierdzą, czy fala podczas takich kursów nie będzie
          naruszać brzegów i z jaką prędkością łodzie mogą pływać.
          Trwają też uzgodnienia z Zarządem Transportu Miejskiego, by
          przejazdy mogły się odbywać na podstawie biletów komunikacji
          miejskiej. Urzędnicy nie są jednak zbyt przychylnie nastawieni.
          Jeśli rozmowy się nie powiodą, taki kurs kosztowałby ok. 7 zł.
          – Moim zdaniem, ZTM powinien współuczestniczyć w przedsięwzięciu dla
          dobra mieszkańców. W końcu kanał jest dziś jedyną niezakorkowaną
          drogą z Białołęki – stwierdza burmistrz Jacek Kaznowski.
          Armator przygotował też ankietę dla mieszkańców osiedla Regaty, w
          której odpowiedzieliby, czy chcą korzystać z takiego alternatywnego
          środka transportu i w jakich godzinach.
          Ale to nie koniec wodnych pomysłów na Białołęce. Pilotażowo –
          jeszcze w listopadzie – na tej samej trasie Kanałkiem Żerańskim
          zacznie pływać „Generał Kutrzeba”. Statek mógłby zabierać
          jednorazowo 110 osób. Pływałby oczywiście nieco wolniej niż
          wodoloty, ale niewykluczone, że za darmo. – Ponieważ byłby to
          pilotaż, zastanawiam się poważnie nad bezpłatnymi przejazdami.
          Byłaby to najlepsza forma zachęty do korzystania z wodnej
          komunikacji – mówi Popończyk.
          Na razie ma jeden problem. Ponieważ brzeg kanałku uniemożliwia dziś
          bezpośrednie wejście na statek, potrzebuje 12-metrowego pontonowego
          pomostu. Bez niego nie ruszy.
          Poszukuje więc instytucji, która taki most by wypożyczyła. Mogłoby
          to być np. wojsko.

• Gość: lola Re: polecam przy porannej kawie - czyli co Smoczy IP: *.jmdi.pl 09.10.09, 12:10
            zesikałam sie ze śmiechu...z tego wodolotu..juz sobie wyobrazam jak
            sie towarzystwo pakuje do wodolotu i płynie sobie na Zeran aby tam
            sie załadowac w busika i do metra...jessu ale logistyka ..
            po co kupowac na takim zadupiu i miec problem do konca zycia??
            Przeciez jak sie polioczy koszt dojazdu , czas to lepiej od razu
            dołozyc i kupic gdzies blizej bo po paru latach dojazdy beda tak
            kosztowne ze sie okaze ze za ta kase co wydaliscie aby dojechac do
            domu i z domu do pracy to moglibyscie kupic mieszkanie w zupełnie
            innej dzielnicy z sensownym dojazdem.
            Moze neidługo uruchomia lotniskao Ragaty i bedziecie samolotem
            latac...
            • Gość: tyty Re: polecam przy porannej kawie - czyli co Smoczy IP: *.centertel.pl 11.10.09, 21:37
              Prędzej bym się tam kosmitów spodziewał niż wodolotów ale Dom Development chyba zwęszył interes bo juz podniesli ceny od 5 pazdziernika na Regatach o jakies 5%
          • Gość: zbyszek Re: polecam przy porannej kawie - czyli co Smoczy IP: *.aster.pl 30.03.10, 23:03
            Mieszkam na regatach i faktycznie z tym wodolotem to lipa. Developer
            obiecywał może nie wprost ale to bez znaczenia i na tym się
            skończyło. Zbudowany został jedynie jakiś śmieszny pomost i nic tam
            nie pływa a szkoda bo to było by coś fajengo.
    • Gość: max Re: Osiedle Regaty - Białołęka IP: *.acn.waw.pl 12.10.09, 09:09
      Zapraszam wszystkich zainteresowanych na nowe forum Miasteczka Regaty na www.regaty.warszawa.pl
    • Gość: zombiak Re: Osiedle Regaty - Białołęka IP: *.fltpolska.pl 16.10.09, 08:39
      Mieszkam na osiedlu Regaty od lipca tego roku. Zdecydowałem się tam
      na kupno mieszkania z kilku powodów:

1) Cena - 5600 m2 (II-etap) była wtedy najtańsza na rynku.

2) Ładny rozkład mieszkań z ładną oddzielną 10 m2 kuchnią, co jest
      raczej niespotykane w ofercie mieszkań bliżej centrum (za w miarę
      normalną cenę)+komórka lokatorska+garaż podziemny lub miejce
      naziemne.

3) Cicha i spokojna okolica. Zdecydowanie TO JEST TOTALNE ZADUPIE
      ale właśnie za to lubię te miejsce. Miałem dosyć wyjących tramwajów,
      przejeżdżających motorów, nocnych pijaczków wrzeszczących
      LEGIA !!!!! o drugiej w nocy.

Z racji odległości do pracy-20 km postanowiłem zrezygnować z
      samochodu i dojeżdżać autobusem. Szczerze mówiąc na początku było mi
      ciężko bo poprzednio mieszkałem w centrum i chodziłem do pracy
      pieszo w 5 min!!!!. Dojazd zajmuje mi rano ok h 1,15 a z powrotem h
      1,30!!!. Tak więc dojazd do centrum na dzień dzisiejszy to
      rzeczywiście problem i na początku ciężko było mi się przyzwyczaić.

Jak ktoś pracuje na mokotowie, wilanowie lub generalnie w
      południowej częsci miasta powinien mocno zastanowić się czy będzie w
      stanie poświęcić tyle czasu na dojazdy.

Dużym plusem mieszkania w tym miejscu jest fakt że w weekend mogę
      rzeczywiście wypocząć-duża ilośc tras rowerowych, miejsc do
      spacerów. Tydzień temu byłem na grzybach:-))
      • Gość: BMB Re: Osiedle Regaty - Białołęka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.09, 15:40
        a kupiłem tam mieszkanie, wprowadzę się na początku przyszłego roku, pracuję w
        biurze w okolicy dworca gdańskiego, tyle że nie od 8 czy 9 a od 7 do 15 - czyli
        przed największym kotłem na drogach... A lokaliacja mi się podoba, po za tym
        mało kogo stać dostać teraz kredyt. Często bierze się go na 30 lat... czyl blo,
        który ma już 30 lat za 30 bedzie miec 60... warto o tym pomyśleć, Ciekawe czy
        wszyscy co tak psiocza na regaty maja zdolnosc kredytowa na minimum regaty...
        Pozdrawiam serdecznie przyszłych sąsiadów:-)
        • buniolita Re: Osiedle Regaty - Białołęka 17.10.09, 23:29
          Witam, witam nowego sąsiada. Ja też kupiłem tam lokum i również
          planuję po nowym roku przeprowadzkę.
          Podpisuję sie pod tą wypowiedzią, poprostu niektórzy mieszkaja w
          slamsach i zazdroszczą innym.

Ja mam blok J, a Pan??

Pozdrawiam
          • Gość: BMB Re: Osiedle Regaty - Białołęka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.09, 09:04
            Witam, również mam mieszkać w bloku J. Wczoraj byłem zobaczyć jak idą prace no i
            pięknie na zewnątrz posadzone już są krzaczki, tuje itd, parkingi powykańczane i
            widać, że powoli wprowadzają się lokatorzy.
            Miejsce pełne uroku. Pozdrawiam.
            • Gość: lola Re: Osiedle Regaty - Białołęka IP: *.jmdi.pl 18.10.09, 09:57
              prawda jest inna, a to co piszecie to bzdury, bo czynnik psychologiczny ma
              znaczenie- jak ktos dokonał wyboru to za wszelką cenę będzie starał sie
              udowodnić , że zrobił dobrze.
              Ja pare lat temu kupiłam maieszkanie na Tarchominie, to samo sobie wmawiałam-
              spokoj cisza trala la la la iitd, bo akurat mam mieszkanie z dala od ulicy -
              dojazd przy Regatach to rewelacja ale po paru latach - mam dosc tarchomina- bo
              wszedzie daleko, bo mieszkam w blokach, bo do sklepu daleko, bo to tez zadupie
              ale przy Regatach to super zadupie bo Regaty znam. Po doswiadczeniach z tym
              całym gownem deweloperskim juz jakis czas temu kupiłam działke w Markach. KJak
              jezdziłam za działką to okolice Regat nawet nie wchodziły w rachube, żeby tam
              zainwestowałą kase w kawałek pola - wolałam Marki. A Wy mi piszecie, że regaty
              to super miejsce- ludzie. Jadac na budowe z Tarchomina jade własnie przez
              Białołeke i czasami koó Regat i wiem doskonale gdzie to jest i co tam jest- po
              prostu daliscie sie wpuscic w maliny. Wspolczuje bo sobie tez wspolczuje ze
              wyladowałam na tarchominie, ale juz niebawem z blokowiska strzezonego sie
              wynosze do własnego domu i zadnemu deweloperowi kasy nie nabije bo mnie kosztuje
              m2 powstawienia domu 2400 w stanie deweloperskim a nie zadne 5600 czy wiecej a
              koszt działki..no coz..deweloper na takiej działcve jak ja mam to pobuduje
              bloczysko i iles tam mieszkan wiec dla niego koszt działki w kosztach budowy to
              małe miki...po budowie domu , wiem jak rżną deweloperzy ludzi...
              • Gość: do lola Re: Osiedle Regaty - Białołęka IP: *.centertel.pl 18.10.09, 11:45
                Czytać tego nei mogę, że co że niby Marki są lepsze od Białołęki ?
                Jedyne co mi się z Markami kojarzy to te panie przy trasie. Co tam
                niby jest ciekawego ? Zadupei jak każde inne tyle że NBiałołęce jest
                Kanał Żerański i jakaś przyroda a tam co ? trasa ?
                • buniolita Re: Osiedle Regaty - Białołęka 18.10.09, 17:25
                  My też byliśmy w sobotę i chyba jest w porządku.
                  W połowie listopada będziemy chcieli odebrać klucze.

Pzdr
            • buniolita Re: Osiedle Regaty - Białołęka 18.10.09, 17:26
              BMB a w której jesteś klatce??
              • Gość: BMB Re: Osiedle Regaty - Białołęka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.09, 23:03
                W sumie nie wiem ale z planu wynika,że w 4 jak by tego nie licząc, generalnie
                jak blok ma kształt litery U to w środkowej części. A Wy gdzie?
                • buniolita Re: Osiedle Regaty - Białołęka 19.10.09, 11:55
                  My mamy klatkę nr 3, też od środka ostatnie piętro.
    • buniolita Re: Osiedle Regaty - Białołęka 19.10.09, 11:54
      Leon negocjuj. Powinni zjechać o parę stów na metrze, ja chyba nie
      moge powiedzieć ile daliśmy...
      • Gość: Leon Re: Osiedle Regaty - Białołęka IP: *.centertel.pl 19.10.09, 20:59
        Możesz napsiac ile za metr i jaki metraż meiszkania bo od tego to
        bardzo zalezy i czy wynegocjowałaś upust czy nie
        • buniolita Re: Osiedle Regaty - Białołęka 20.10.09, 10:07
          68m2/5k
          • mufffa Re: Osiedle Regaty - Białołęka 20.10.09, 10:42
            matko święta??? 5k za em kwa? na tym buraczanym zadupiu??

a 3 lata temu 3 wsie bliżej było po 3k za em kwa, a ludzie jeszcze
            się zastanawiali czy chcą emigrować z miasta

poza tematem (choć nie do końca :) ) - czy ktoś wie jak zapisać
            literami ryk jelonka?? tak jak kury "kokkkoooko" albo
            krowy "muuuuu"? :)
            • buniolita Re: Osiedle Regaty - Białołęka 22.10.09, 14:02
              mufka Ty jak zwykle bredzisz...pomyliłeś forum....
              • Gość: pies_fafik Re: Osiedle Regaty - Białołęka IP: 212.160.172.* 22.10.09, 15:49
                Zignoruj trolla.. Mufaa to taki "forumowy małpiszon" - od dawna
                nagnia na wzrosty itd. A ze sie jego inwestycje w nieruchomosci
                się "sypneły", i brak mu argumentów, to teraz udaje "ultra-
                naganiacza na spadki" i obraża wwszystkich

Taki "wioskowy głupek" - tyle że to "wioska globalna"...
    • mama_nikodemka Re: Osiedle Regaty - Białołęka 08.12.09, 23:04
      przeczytalam pol watku, wiecej nie dalam rady...czego niektorzy z Was tak
      krytykuja polozenie tego osiedla jak zapewne nigdy tu nie mieszkaliscie??
      mieszkam w Stanislawowie Pierwszym wiec do tego osiedla mam rzut beretem,
      polozenie jak dla mnie ok, kanal zeranski-super miejsce na spacery, jazde
      rowerem, bieganie, wedkowanie, blisko zalew zegrzynski, w wakacje jak tylko jest
      chwila wsiadamy na rowery i jedziemy nad zalew wzdluz kanalku, korki? sa, ale
      gdzie ich nie ma?? watpie zeby ktos kupowal mieszkanie na regatach a pracowal na
      mokotowie, autobusow jest coraz wiecej (mieszkam tu 6 lat wiec mam porownanie),
      otworzylo sie mnostwo przedszkoli w okolicy oraz nowe szkoly,np do carrefoura na
      glebocka jedzie sie max 15min, jak nie ma korkow to do centrum jedzie sie 20min
      (mowie o samochodzie) a w godzinach szczytu korki sa wszedzie!! jak ktos pracuje
      na mokotowie to nie bedzie szukal mieszkania po drugiej stronie miasta; mojemu
      mezowi tak sie zlozylo ze przez jakis czas pracowal na mokotowie (od 9 do 17) -
      jechal max godzine i 20min, jak pracowal na brackiej jechal niecala godzine; ja
      osobiscie wole ta okolice niz glosne, zatloczone centrum gdzie mialabym wszedzie
      blisko; kazdy mieszka tam gdzie chce i kazdy ma inne potrzeby i oczekuje
      zupelnie czegos innego wiec nie na miejscu jest krytykowanie czegos o czym nie
      ma sie zielonego pojecia
      • Gość: Wielebny Re: Osiedle Regaty - Białołęka IP: *.dedyki.pl 10.12.09, 11:42
        > mieszkam w Stanislawowie Pierwszym wiec do tego osiedla mam rzut
        beretem
        Buhahahaha, to chyba wystarczy jako podsumowanie lux lokalizacji
        Osiedla Nieudacznikow - Regaty

> glebocka jedzie sie max 15min, jak nie ma korkow to do centrum
        jedzie sie 20min
        Z glebockiej do centrum te 5 min pokonujesz rakieta czy cie stary z
        procy wypuszcza?

> azdy mieszka tam gdzie chce i kazdy ma inne potrzeby i oczekuje
        > zupelnie czegos innego

Zgadzam sie z tym w 100%. Oczekiwania mieszkancow Osiedla
        Nieudacznikow - Regaty sprowadzaja sie do tego, zeby do sklepu mozna
        bylo podjechac rowerem w gora godzine i zeby droga i chodniki byly
        oraz warunek konieczny: zeby znak Warszawa byl za ich wypasionym
        osiedlem.
        • mama_nikodemka Re: Osiedle Regaty - Białołęka 14.12.09, 16:16
          lokalizacja jest super, nie zamienilabym jej na zadna inna, sama zamierzam kupic
          mieszkanie na Regatach
          • pascal44 Re: Osiedle Regaty - Białołęka 05.02.10, 15:48
            Witam,

Jestem zainteresowana zakupem mieszkanka na osiedlu Regaty czy kos może mi coś
            więcej napisać. Ja się mieszka czy coś ciekawego dzieję się na tym odludziu i
            jak z komunikację ??? a jak sprawdza się developer :)
            • buniolita Re: Osiedle Regaty - Białołęka 25.04.10, 14:12
              Łykaj,nie zastanawiaj się. Na każdym osiedlu są jakieś minusy, a tu
              jest poprostu pięknie. Mieszkamy tu od listopada.

Pzdr

• Gość: radzix Re: Osiedle Regaty - Białołęka IP: *.home.aster.pl 09.06.10, 11:28
          Boże, wielebny, jak bym chciał usłyszeć takie gó... to bym Ci ścisnął łep i
          poczekał aż samo wypłynie.. Ja mieszkam z rodzicami nad zalewem zegrzyńskim,
          wierz mi, ilu takichcw...i jak ty mijam co sobotę stojących w korkach by poczuć
          bryze z riwiery warszawskiej, to nie zlicze. Każdy narzeka, ale jak przychodzi
          co do czego to z wywieszonym ozorem leci nad zalew.

Stwierdziliśmy z narzeczoną że czas się ustatkować i właśnie na to osiedle padł
          nasz wybór. Widząc tą piane na pyskach u Was, kretyni, już wiem że to był
          doskonały wybór. Pięknie położone osiedle , oddalone od śmierdzącego centrum,
          dojazd może i dla kogoś jest uciążliwy, ale my pracujemy na 9, jadąć marywilską
          dojazd do TT zajmuje około 20 minut, potem fakt że do zachodniego jedzie się
          ponad 30 minut, ale powrót mostem gdańskim trwa już tylko 20-30 minut.

Pozdrawiam normalnych
          • Gość: aq Re: Osiedle Regaty - Białołęka IP: *.warszawa.vectranet.pl 09.06.10, 17:20
            Gość portalu: radzix napisał(a):

Ja mieszkam z rodzicami nad zalewem zegrzyńskim,
            > wierz mi, ilu takichcw...i jak ty mijam co sobotę stojących w korkach by
            poczuć bryze z riwiery warszawskiej, to nie zlicze. Każdy narzeka, ale jak
            przychodzi co do czego to z wywieszonym ozorem leci nad zalew.

Leci biedota, która robi bydło wylegując się z piwskiem na obesranej plaży. W
            życiu bym się nie zanurzył w tym ścieku, jakim jest zalew. Czasem jeździłem z
            panienkami do hotelu 500 w Zegrzu i to wszystko. Nie wkładaj wszystkich ludzi z
            Warszawy do jednego worka.

Widząc tą piane na pyskach u Was, kretyni, już wiem że to był
            > doskonały wybór. Pięknie położone osiedle , oddalone od śmierdzącego centrum,

Pięknie położone?

- bez jakiegokolwiek sensownego dojazdu do prawdziwego miasta
            - na zadupiu bez infrastruktury

W tej lokalizacji mogę sobie ewentualnie postawić dom, ale nigdy nie kupię
            mieszkania w bloku!!!

> dojazd może i dla kogoś jest uciążliwy, ale my pracujemy na 9, jadąć
            marywilską dojazd do TT zajmuje około 20 minut, potem fakt że do zachodniego
            jedzie się ponad 30 minut, ale powrót mostem gdańskim trwa już tylko 20-30
            minut.

dobrze jest pomarzyć... A nawet jeśli jakimś cudem i objazdami jakoś się jeszcze
            wyrabiasz, to racz zważyć, że na kierunek Nieporętu jeździ się od lat tylko
            gorzej i gorzej, i nie widać jakichkowlwiek szans na lepsze. Takie potworki jak
            Regaty, Derby itp. zapychają na full juz i tak od dawna niedrożną infrę drogową
            w tym rejonie.
            • Gość: radzix Re: Osiedle Regaty - Białołęka IP: *.home.aster.pl 10.06.10, 13:41
              Co do ścieku, to nie ma tragedii, od kilku lat zalew ze sporym marginesem
              przechodzi badania czystości wody.

Co do położenia, infrastruktury itp itd, to zauważ że wiekszość ludzi i tak
              pracuje w mieście, wiec można po drodze zrobić zakupy.

Jak mówiłem wcześniej, przy zakupie mieszkania przedstawiono nam plan
              zagospodarowania przestrzennego okolicy, i w planach jest budowa drogi
              dojazdowej bezpośrednio do mostu Północnego, więc jeszcze pół góra rok się
              pomęczymy i będzie lepiej. Wiadomo że wtedy ceny podskoczą i to sporo.

Co do drogi powrotnej, fakt, że w lato szczególnie piątki soboty i niedziele
              jest masakra, ale jako "miejscowy" znam dróżki, skróty i obiazdy,dzięki którym
              ta droga nie jest tak uciążliwa.

Ludzie musicie zrozumieć, nie da się kupić mieszkania nowego w tej cenie
              powiedzmy na woli (poza j.kazimierza, ale ludzie interesujący sie tematem wiedzą
              skąd tam tak niskie ceny) , czy mokotowie. Jesteśmy tuż przed ślubem, planujemy
              uwić sobie tu gniazdko, być może na dłużej, wybraliśmy tą lokalizacje gdyż na
              tyle pozwalał nam nasz budżet, nie uważam żebyśmy byli gorsi od tych co
              mieszkają w centrum czy gdziekolwiek indziej.

A blok, oprócz dość wysokiego standardu (m.in winda w 3 piętrowym budynku) jest
              po prostu ładny, w otoczeniu trawników, z ochroną, w bezpośredniej bliskości
              ścieżki rowerowej Warszawa-Zalew , z kanałkiem w którym naprawdę są ryby
              (niezmutowane) , a że mamy auto to dojazd gdziekolwiek nie będzie stanowił
              najmniejszych problemów.

Pozdrawiam
    • Gość: artur k Re: Osiedle Regaty - Białołęka IP: 85.222.116.* 30.10.10, 21:49
      Zejda, nie zejdą.
      Jak masz blisko do pracy i po drodze szkole, przedszkole, żeby dziecko podrzucić to spoko. Jak masz sie przebijać do centrum to lepiej, tak jak ja poszukać mieszkania tańszego w Pruszkowie i mieć dojazd 20 min koleja. Pociągi jeżdżą co ok 15 min
      • Gość: 45 I co z tym wodolotem? IP: *.252.19.65.internetia.net.pl 31.08.11, 19:58
        I co z tym wodoloetem? Jest?
    • Gość: pendejo Re: Osiedle Regaty - Białołęka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.11, 20:41
      Oglądałem mieszkania na tym osiedlu i odradzam kupno:

1. Daleko. W godzina porannych, ale bez korków (ok. 10) jechałem tam 40 minut ze Śródmieścia. W godzinach popołudniowych w ogóle nie zdążyłem dojechać w godzinach pracy biura sprzedaży :P Na nieszczęsne Derby jest bardzo daleko, a to jest jeszcze sporo dalej.

2. Ciasno - bloki są ściśnięte i sąsiedzi mogą na luzie zaglądać sobie w okna. Jakby w dużym pokoju postawić telewizor ok 50 cali to sąsiad z bloku na przeciwko może oszczędzić na kablówce. Generalnie uważałem, że na Wilanowie jest ciasno, ale po obejrzeniu Regat zmieniły mi się kryteria :) Ogródki w mieszkaniach na parterze od strony dziedzińca są tak małe że jednym susem można wskoczyć komuś do 'salonu'.

3. Brak wind - w niektórych blokach (w innych są, nie wiem od czego to zależy). W połączeniu z mieszkaniami na trzecim piętrze to jest jakiś dramat. Już sobie wyobrażam jak ludzie będą radośnie dymać z siatami z garażu kilka pięter wyżej.

Dodatkowo widziałem anteny satelitarne zamontowane na ogrodzeniach wcześniej wspomnianych mikro ogródków - obstawiam że w ciągu paru lat osiedle będzie syfiaste, niestety.

Gdybym miał wycenić metr mieszkania na tym osiedlu to dałbym <4000.

• Gość: qyop Re: Osiedle Regaty - Białołęka IP: *.warszawa.vectranet.pl 04.09.11, 21:08
        pendejo prawdę piszesz, tylko zachodzę w głowę po co w ogóle tam jechałeś? nie żal było tracić dwóch połówek dnia? przecież chyba się spodziewałeś, co tam zastaniesz?
        • Gość: qyop Re: Osiedle Regaty - Białołęka IP: *.warszawa.vectranet.pl 04.09.11, 21:36
          jeszcze to daję pod rozwagę
          warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34889,10166663,Bialoleka__tu_nikt_nie_chce_mieszkac__Ale_wielu_musi.html
          • Gość: a Re: Osiedle Regaty - Białołęka IP: *.home.aster.pl 17.10.11, 23:33
            1) mieszkamy od lipca
            Głębocką do Kondratowicza autobus 120 - 26 minut
            Głębocką do TT - 20 minut autobus 120, samochodem 15 - Centrum Handlowe Targówek
            Do ronda Starzyńskiego - 20 minut samochodem o godzinie 9:00, 35 minut autobusem -
            120 - 500
            Od ronda i od Żerania komunikacja tramwajowa - 18 jeździ co 10 minut
            Przystanek 120 - 2 - 3 minuty od wyjścia z osiedla
            2) samochód przydatny, karta miejska też - mi wygodniej jeździ się ZTM.
            3) Problemy z parkowaniem - mało miejsc przewidzianych przez developera, ostatnie mieszkania nie mają parkingów, nie zawsze można kupić drugie miejsce parkingowe.
            4) nad kanał blisko, do szkoły podstawowej i gimnazjum - rzut kamieniem :) (300 metrów), przedszkola w okolicy co najmniej 4, w tym jedno w obrębie osiedla ( po wzroście cen za przedszkola publiczne, koszta prywatnego są porównywalne jak publicznego)
            5) Ścieżka obok kanału do spacerów i jazdy rowerem
            6) Las - Olesin 2 km
            7) sąsiedzi - młode małżeństwa z dziećmi
            8) Wygodny rozkład mieszkań, dobrze ocieplone, ogródki różnej wielkości 5m - 40mKw
            9) z wad cóż - bloki, wkurzająca ochrona (wścibska jak najbardziej wścibska sąsiadka), niskie ogrodzenie zewnętrznego płotu, drogi dojazd taxi - ok 70 -100 zł z centrum zależnie od firmy.
            10) 4.800 mKw
            I tyle :)
            • Gość: a Re: Osiedle Regaty - Białołęka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.11, 00:52
              przy tej lokalizacji Tarchomin to prawdziwe CENTRUM!!!!!!
              ludzie.... w gotowych blokowiskach przy Modlinskiej sa mieszkania za 5300, a to jednak zaraz przy moscie polnocnym..... trzeba byc de...lem zeby kupowac na tak toalnym zadupiu jakim sa te tzw. "regaty" ( a tak by the way gdzie te regaty? na obsranym kanale zeranskim???????? )
    • ndorfina1 Pierwsza rata kredytu za darmo 23.11.11, 10:37
      Witam,

Zapraszam do skorzystania ze specjalnej propozycji finansowania dla osób kupujących mieszkania na Osiedlu Regaty

ndorfina.pl/promocja-regaty
    • Gość: karina Re: Osiedle Regaty - Białołęka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.11, 11:15
      A ja postanowiłam dołożyć trochę i 2 km dalej kupić niewiele droższy, ale DOM w Kątach Węgierskich.mamy 1 dziecko ale planujemy drugi , wiec wole patrzeć przyszłościowo. Cena z 3200 zl za m2!!! Już za miesiąc spędzimy w nim naszą pierwszą Wigilię Huraaa!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: xxx Re: Osiedle Regaty - Białołęka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.11, 22:29
        ta inwestycja to pomylka. kto bym tam teraz cokolwiek kupil????? za mieszkania na modlinskiej chca 5300, to tam powinny kosztowac max 4 tys za metr

pozdrawiam
        • Gość: angty Re: Osiedle Regaty - Białołęka IP: *.warszawa.vectranet.pl 26.11.11, 21:39
          trudno sobie wyobrazić gorszą lokalizacje dla bloków
          • Gość: maxadd Re: Osiedle Regaty - Białołęka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.12, 11:08
            Witam,
            jestem mieszkańcem ulicy głębockiej 54 (osiedle agroman - lewandów),
            dojazd do starego miasta w szczycie - Linia 527 zajmuję 25 minut, do metra ratusz arsenał max. 30 min. Lokalizacja naprawdę dobra - trasa toruńska 1km, CH Targówek - 1,5 km i Park Handlowy Targówek - 3km. z osiedla regaty do mnie linią 120 jedzie się około 20 minut. Wybrałem się tam niedawno z ciekawości, osiedle ładne, w spokojnej aczkolwiek dalekiej lokalizacji, natura, las, bardzo cicho. Widziałem nieopodal piękną szkołę. Myślę że mieszkanie tam może mieć swój urok i klimat zarówno latem jak i zimą. Zależy co kto lubi i jakie ma potrzeby. Przez 2 lata mieszkałem na Woli - górczewska 181, dojazd do pracy komunikacją zajmował mi mniej o 5 min. Wszyscy odradzali mi kupna mieszkania a ja nie narzekam. Na Regatach również mógłbym mieszkać.
            • Gość: misia Re: Osiedle Regaty - Białołęka IP: *.centertel.pl 01.06.12, 12:17
              uu o pani ania z biura sprzedazy cos wystukala, w koncu szef kazal.... brakuje jeszcze telefonu do biura w stopce
              w obecnej sytuacji, kiedy mozna spodziewac sie mieszkan na mokotowie za 7 tysi i to juz nuedkugo, kupywanie czegos na tej wsi graniczy z obledem
              ludzie.... moja kolezanka mieszka na zeraniu, osiedla w strone wisly za mc donalds, 6 minut piechota do przystanku konwaliowa. w porownaniu z "wioseczka regaty" ona mieszka w super centrum
              dla mnie ta lokalizacja jest warta 2 tys za metr. nie wierzycie? przyjedzcie tu w poniedzialek rano autem, i sprobujcie dostac sie z powrotem razem z tlumem wracajacych z weekendu dzialek i domow rodzinycn warszawiakow i.nie warszawiakow
              a okolica? typowa ohydna podwarszawska zabudowa, bez ladu i skladu
              ODRADZAM!!!!!!!!!!!!
              • Gość: domino Re: Osiedle Regaty - Białołęka IP: *.aster.pl 25.06.12, 00:31
                Nie wierzę. A wiesz dlaczego? Bo byłem tam we wtorek rano!! Interesuję się od jakiegoś czasu zakupem mieszkania na Regatach. Nie jestem debilem kupującym coś, o czym nie mam pojęcia, więc doskonale znam czas dojazdu z korkami i bez, zarówno do Centrum, jak i na Mokotów, jak również do Rembertowa, bo tam czasem też potrzebuję jechać. Znam też czas dojazdu z osiedla Derby dla Waszej wiadomości, bo nim też się interesuję.
                Powód? - na takie mnie stać i co z tego? Tatuś z mamusią mi mieszkania nie kupią i nie zamierzam ich o to prosić, ani u nich mieszkać, więc od dłuższego czasu wynajmuję, a to, że wynajem nie jest w ogóle opłacalny, to chyba wie każdy prawda?
                Pracuję na Mokotowie - Wołoska 16, budynek Plaza 2000. Nie jeżdżę do pracy samochodem, bo to nie ma sensu w tym mieście. Dziwić się potem, że korki są, skoro ludzie nie widzą nic poza swoim samochodem. Mój samochód służy mi tylko do wyjazdu za miasto. Dojazd komunikacją miejską z Regat na godzinę 7:00 zajmuje 1h 15 min. Dojazd z Bemowa do tej samej lokalizacji - 1h 5 min ( z dojściem na przystanek) :) Wcześniej dojazd z Gocławka niecała godzina, a jeszcze wcześniej z Ochoty 35 minut, ale powrót w nocy albo na pieszo, albo "kolanem" przez centralny z przesiadką godzina (bo w moim kierunku żaden nocny nie jeździł). Nie powiecie mi, że mieszkanie w innej dzielnicy niż Białołęka zajmuje mniej czasu na dojazd (mówię tu o naprawdę dużej różnicy). Mokotowa nie liczę, bo tam nie chcę mieszkać. Nie mieszkam w Warszawie miesiąc. Nie mieszkam też w jednym miejscu, bo zwiedziłem już wiele dzielnic: Ochota, Rembertów, Praga Płd., Bemowo i ciągle pracuję w tym samym miejscu. Nie mówcie też proszę o pociągach, bo jeździłem półtora roku koleją z Rembertowa do Śródmieścia a potem tramwajem i nie wspominam tego dobrze. Po pierwsze: wsiądź do pociągu rano, to jesteś mistrzem; po drugie: niech ten pociąg przyjedzie zgodnie z rozkładem; po trzecie: niech na torach nie będzie zatoru średnio 2 razy w tygodniu przez co jedziesz prawie godzinę dłużej, albo konduktor wypuszcza Cię gdzieś na torach i radź sobie... Kolej to jeden z gorszych środków transportu, a dlaczego? Bo wiecznie ma jakiś problem, albo korek, albo zepsuty pociąg, albo opóźnienie, albo zapełnione składy do maksimum, albo ktoś kogoś pobił i trzeba czekać na stacji na policję, albo coś tam. Nie ma tygodnia, żeby na kolei coś się nie działo. Do tej pory jeżdżę pociągiem, tym razem z Ochoty na Rembertów kilka razy w tygodniu i 100 razy pewniejszym byłby autobus 143, gdyby nie wspaniałe rondo Marsa, a w zasadzie to, co jest za rondem...
                Osiedle Regaty jest idealnym wyborem dla kogoś, kto nie lubi centrum, a nie każdy lubi i to zrozumie dziecko pięcioletnie. I wcale nie trzeba posiadać samochodu, ani samolotu, wystarczy ZTM zależnie oczywiście od godzin pracy. Jak dla mnie (7:00-15:00) dojazd jest taki sam jak z Bemowa. A odnośnie wspomnianej kolei to wbrew pozorom z Kobiałki do stacji Żerań jedzie się 15-20 minut w korku a 10 minut bez korka (dziś np. jechałem 10 minut stamtąd autobusem 736). Na stacji Żerań wsiadasz w SKM z Legionowa S3C albo S3S i po 20kilku minutach jesteś na centralnym albo Śródmieściu. Ewentualnie S9 do Gdańskiego. Inna sprawa, że pociągów na razie mało w ciągu godziny i średnio mi pasuje rozkład, bo mogę być w pracy albo 40 minut wcześniej, albo 10 później niż powinienem. No ale kolej jest w zasięgu i dla kogoś, kto lubi dreszczyk emocji, to proszę bardzo, można wsiadać. Ja spróbowałem i jedzie się szybko, bo pociągi nowe i tory po remoncie, ale i tak mam uraz do kolei.
                • Gość: programistajava Re: Osiedle Regaty - Białołęka IP: 217.67.210.* 27.06.12, 12:46
                  Dzięki za posta, daje mi dużo do myślenia i pośrednio potwierdza moje podejrzenia odnośnie innych dzielnic, niż nasza (Z Odkrytej jestem). Muszę też w końcu zebrać się i zrobić kilka testów na czas dojazdu z interesujących mnie inwestycji.

Problem jednak jest bardziej złożony bo nie wiem gdzie za kilka lat będę pracował ale wiem,że jeśli pozostanę na Białołęce to ZAWSZE mam pół lub całą Wwe do przejechania. To są konsekwencje mieszkania w ostatniej, skrajnej na mapie, dzielnicy Wwy. Na razie nic nie upatrzyłem ciekawego i nie mam parcia na przeprowadzkę więc czekam dalej...

Pozdrawiam.
                  • Gość: domino Re: Osiedle Regaty - Białołęka IP: *.aster.pl 30.06.12, 17:57
                    Z każdej dzielnicy, w której mieszkałem, ruch jest wyprowadzany przez jakąś "większą" drogę i czy jest to plus? W żadnym wypadku, bo owa szeroka i wielopasmowa droga jest zakorkowana w całości przez cały dzień. Jak nie w jedną, to w drugą stronę, bo oczywiście wszyscy chcą tamtędy jechać a skręcić 3 razy w boczną nikomu się nie chce i większość nie wie, że boczna wyprowadzi go szybciej. Ot taki plus mieszkania w innej dzielnicy niż Białołęka. W linii prostej albo na Zumi jest bliżej i szybciej, ale chyba tylko wtedy, gdy idziesz pieszo.
                    Testowałem wiele form dojazdu z wielu miejsc i nigdy nie sugeruję się odległością albo najkorzystniejszym rozkładem, jaki pokazuje "jakdojade", czy inne cudo. Dopóki sam nie pojedziesz, to nie będziesz widział i tyle, a eksperci od wszystkich inwestycji w obrębie Warszawy niech wiedzą swoje.
                    A odnośnie Odkrytej, to z tej ulicy też jechałem od znajomych w godzinach szczytu i bez żadnej różnicy z Bemowem. I nie chodzi o Nowe Bemowo, ale o Jelonki.
              • Gość: domino Re: Osiedle Regaty - Białołęka IP: *.aster.pl 25.06.12, 00:43
                A jeszcze odnośnie ładu i składu... Nie powiesz mi chyba, że w innych dzielnicach Warszawy jest jakiś ład? Na Ochocie, na Mokotowie, Śródmieściu, Żoliborzu, czy Ursynowie? A może w Ursusie, czy Włochach? Gdzie ten ład i skład? Kilkanaście lat temu w większości tych dzielnic były takie same zabudowania przydrożne, jak na Kobiałce, a w niektórych z wymienionych dzielnic nadal są... No ale przecież są blisko centrum - jakaś godzina jazdy. Blokowiska może są składne i ładne? Bo mają pawilon handlowy przy ulicy a za nim dzikie parkingi i krzaki z menelami. A bloki stoją jak chcą, każdy w inną stronę. Jedynym ich plusem jest odległość od siebie, bo gdyby tam wpuścić dzisiejszego dewelopera, to wpakowałby jeszcze ze dwie sztuki na osrany trawnik, na którym leżą śmieci wyrzucane z okien.
                Taki jest ład w Warszawie, że trzeba wyburzać domy i eksmitować ludzi, bo nikt nie pomyślał, żeby zostawić pas ziemi na przyszłą drogę. W całej Warszawie jest to samo, co na Zielonej Białołęce. Różnica tylko taka, że na Zielonej WA nie ma starych bloków i nie ma też szerokich dróg, które są charakterystyczne dla każdej większej dzielnicy, a z kolei w "starszych" dzielnicach prawie nie ma już pojedynczych zabudowań, nie licząc nowych osiedli willowych.
                • Gość: domino Re: Osiedle Regaty - Białołęka IP: *.aster.pl 25.06.12, 00:50
                  I od razu uprzedzę oskarżenia, że jestem przedstawicielem Szanajcy, albo nim samym... Do niedawna nawet nie wiedziałem kto to.
                  Nie specjalizuję się w sprzedaży nieruchomości, ani niczym innym. Gdzieś w sieci znalazłem podejrzenia do nieustraszonych krytykantów wszystkiego, co nie jest ich mieszkaniem. Podobno jesteście przedstawicielami innych deweloperów i za marne pieniądze zniechęcacie wszystkich do wszystkiego, byle nie do swojego.
                  Te oskarżenia są tak samo niedorzeczne, jak to, że osoba, której podobają się Regaty jest sprzedawcą DD.
                  Może pochwalicie się, gdzie Wy mieszkacie, ile czasu dojeżdżacie do pracy, skąd wzięliście kasę na mieszkanie i jaki jest metraż tego apartamĘtu?
                  • Gość: znaffca Re: Osiedle Regaty - Białołęka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.12, 15:44
                    Ja jeżdze "koleją" z PKP Gocławek do Śródmieścia i chyba mam wiecej szcześcia bo na razie stałem tylko raz w polu w oczekiwaniu na...no własnie na niewiadomo co po 15 min ruszyłem. Mieszkam w Ząbkach...ale zastanawiam sie właśnie nad Białołeką
                    • Gość: domino Re: Osiedle Regaty - Białołęka IP: *.aster.pl 30.06.12, 17:43
                      masz bardzo dużo szczęścia bo np. wczoraj kolejny raz jechałem z Rembertowa do Śródmieścia około godziny 15:00 - tzn. chciałem jechać ale dwa pociągi pod rząd zostały odwołane i po prawie godzinie siedzenia na stacji uznałem, że lepiej stać autobusem w korku kolejną godzinę
                      • Gość: mat Raz wybrałem się do mrówki IP: *.warszawa.vectranet.pl 20.01.13, 09:01
                        Raz wybrałem się do mrówki na płochocimskiej o 7 rano. Powrót do modlińskiej mniej więcej od hal przy marywilskiej zajął mi 30 minut samochodem. Był to październik zero śniegu
                  • Gość: ja Re: Osiedle Regaty - Białołęka IP: *.jmdi.pl 10.05.13, 01:08
                    Osiedle Regaty, dojazd do pracy (okolice ronda Radosława) samochodem do 40 min (wraz z zostawieniem dziecka w przedszkolu), autobusem do 1 h; powrót do domu samochodem do 1 h, autobusem średnio 1,5 h do max 2 h (wraz z odebraniem dziecka). Dodam, że jeszcze godziny powrotu czy dojazdu są oczywiście uzależnione o której się wyjezdza z domu i generalnie im wcześniej tym szybciej. Szczerze? Gdybym jeszcze raz miała kupic tu mieszkanie to NIGDY nie zdecydowałabym się drugi raz, wolalabym doplacic, dozbierać, nie wiem, wziąć większy kredyt aby tylko czas dojazdu do pracy był krótszy. Bo jak mówią czas to pieniądz...
                    • Gość: Ssong Re: Osiedle Regaty - Białołęka IP: *.static.cytanet.com.cy 01.06.13, 17:26
                      Ja, dzięki za merytoryczny post.

Ciekawe, jak się rozwinie sytuacja na tym osiedlu w obecnych czasach i jakie ceny uzyskują mieszkania tamże na rynku wtórnym? Sądzę, że każdy rozsądny człowiek powinien stamtąd jak najszybciej uciekać.
                      • Gość: awq z tego co widze na oferty to około 5.5tys IP: *.ip.netia.com.pl 01.06.13, 22:15
                        z tego co widzę na oferty to około 5.5tys. Nie jest to mało. Ja półtora roku temu na tarchominie płaciłem tyle samo
                        • Gość: szczesliwy Re: z tego co widze na oferty to około 5.5tys IP: *.warszawa.vectranet.pl 20.06.13, 02:23
                          a ja jestem bardzo zadowolony z mieszkania na Regatach. Udało mi się wynegocjowac mieszkanie za 4600 i jeszcze wykonczone pod klucz z kuchnią... pieknie, zielono, swieze powietrze - dojezdzam sluzbowym autem , czas nienormowany, w korkach zadnych nie stoje, do glebockiej 5 min a dalej Torunska - polecam....
    • Gość: Andzia jakie sieci internetowe są na osiedlu Regaty IP: *.adsl.inetia.pl 20.11.13, 10:31
      jakie sieci internetowe są na osiedlu Regaty na ul. Żeglugi Wislanej na Kobiałce?
    • Gość: sx Re: Osiedle Regaty - Białołęka IP: *.warszawa.vectranet.pl 13.02.14, 01:58
      Jeszcze tego gówna nie sprzedali!!! Dostałem właśnie reklamę na maila, że Dom Development sprzedaje mieszkania na tym osiedlu w programie MdM. Przypominam, że mamy 2014 rok!
      • habibu1 Re: Osiedle Regaty - Białołęka 02.05.14, 22:10
        przypominamy ze buduja kolejne etapy wiec mozliwe ze za 2 lata rowniez dostaniesz oferte na maila z regatami, ps: jaka oferte wyslali? 5500/m2? czy lepiej?
    • Gość: góvvno byłeś Re: Osiedle Regaty - Białołęka IP: *.play-internet.pl 18.04.14, 21:13
      Tiaaa, byłeś, chyba w czarnej dupie. Toż to materiał reklamowy deva - na bogato zdjęcia z lotu ptaka. Co prawda, temu shitowi nic nie pomoże, więc nawet w takim wydaniu prezentuje się żałośnie. Tani substandard wśród mazowieckich pól na zadupiu. I czemuż, ach czemuż, operator nie pokaże choćby jednego mieszkania?
    • marvin2929 Re: Osiedle Regaty - Białołęka 10.07.14, 09:50
      Witam,

W okolicy naszego osiedla działa ciekawa firma oferująca prezent na każdą okazję!

Od lotu balonem, skoku ze spadochronem, przez różne pakiety związane z adrenaliną po kursy gotowania.

Ja skorzystałem z oferty spa dla dwojga (z żona pozwoliliśmy sobie na taki prezent z okazji rocznicy ślubu).

Prezent super wykonanie i obsługa Mocprezentow.com na najwyższym poziomie.

Cena pakietu Love Spa www.mocprezentow.com/pakiet-love-spa to teraz tylko 269 zł, polecam wsztystkim mieszkańcom Regat ... i nie tylko !

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka