mariolapietrzak 01.04.04, 07:57 Dziś rano zrobiłam test i od razu pojawiły się dwie wyraźe kreski. jestem szczęśliwa, ale jednocześnie boję się, bo nie wiem jak mam dalej postępować. Pomóżcie. Szczęśliwa mama Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anek.anek Re: Dwie kreski! Co mam robić? 01.04.04, 09:31 Pójdź do lekarza:) Najlepiej jesli pójdziesz do ginekologa położnika, bo to tej specjalnści lekararze powinni (to oczywiście moje zdanie) zarówno prowadzić ciążę jak i odpowiadać na ew. pytania z problemem zajścia w ciążę itd. Odpowiedz Link
isma Re: Dwie kreski! Co mam robić? 01.04.04, 09:32 Cieszyc sie. Uwazac na kichaczy i kaslaczy. Nabyc kwas foliowy i lykac. Isc do lekarza. Gratulacje! Odpowiedz Link
majkagra Re: Dwie kreski! Co mam robić? 01.04.04, 09:50 Gratulacje:) ja jestem w 3 t.c ( od OM 5 ) i zamierzam w nast. tyg. iśc do gin. aby zlecił badania:) Łykam od dwóch m-cy kwas foliowy, unikam serków pleśniowych, tatara, owoców morza i alkoholu. Nawet załozyłam czapke jak było zimno:))) a całą zimę nie nosiłam:) I strasznie sie cieszę z ziarenka:) Bardzo dbaj o siebie - niezwykle istotne są te pierwsze trzy - cztery pierwsze miesiące, gdyz powstaja w tym okresie najwazniejsze organy Dziecka! Pozdrawiam! Odpowiedz Link
kejsz Re: Dwie kreski! Co mam robić? 03.06.04, 22:40 Jak to co?! Cieszyć się!!! Ja od prawie roku jestem szczęśliwą mamą, a na początku ciąży też nie bardzo wiedziałam co mam zrobić - cieszyć się, martwić czy all będzie ok etc. Teraz już wiem, że bycie mamą to naprawdę najwspanialsze uczucie na ziemi. Tak więc uszy do góry! Witamy w gronie mam! Odpowiedz Link
ramka2 Re: Dwie kreski! Co mam robić? 04.06.04, 19:46 gratuluję, też w ten sposób się dowiedziałam, trzeba iść do ginekologa, który zleci wszelkie niezbędne badania Odpowiedz Link
bei CIESZYĆ SIĘ!!!!!!! 05.06.04, 07:51 Gratuluję!!!! Jesteś rozgarnięta- to migiem popatrzysz na forum..i na innych mozliwych stronkach w sieci- jak najlepiej dbać o siebie i Maleństwo.....i pognaj do gina:):) Och.....życzę samych szcześliwych chwil w ciaży...i po :):) Zaglądaj tu:):)...tu sa same przyjazne dusze...mój komfort psychiczny polepszyl sie diametralnie- gdy inni niekiedy sie o mnie pomartwia:):) pozdrowionka:): Bea Odpowiedz Link
bei Re: CIESZYĆ SIĘ!!!!!!! 05.06.04, 07:55 ...to normalne-ze człowiek myślacy- to mu wyobraźnia wszsytkie myśli przepedzi przez głowe- jak ja sobie poradzę- co teraz będzie:):)..to dowód- że to jest wazne dla Ciebie.....organizm kobiety to jedna wielka fabryka hormonów...teraz będzie w niej reorganizacja- BURZA.....będziesz miala rózne nastroje- u mnie- drazliwosć..obniżony nastrój...i dni przepelnione szcześciem- sloneczna dusza jak na Florydzie:):) to ciąża......to MAGIA :) Odpowiedz Link