adrianakanabus 09.06.04, 13:45 Właśnie jestem w kolejnej ciąży-7 tydzień.Poprzednią poroniłam w 8tc.Lekarz przepisał mi acesan,w ulotce dołączonej nic nie wyczytałam.Czy może ktoś brał ten lek i na co on właściwie jest? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lidek51 Re: ACESAN-na co? 11.06.04, 22:48 Acesan stosuje się gdy wskazane jest zmniejszenie tendencji do agregacji płytek krwi i zmniejszenie krzepliwości krwi: w chorobie niedokrwiennej serca, w zapobieganiu powikłaniom zawałowym, profilaktyce wtórnego zawału i zmniejszeniu ryzyka nagłego zgonu sercowego. W zapobieganiu zatorom naczyniowym i udarowi mózgu, u chorych z przewlekłym migotaniem przedsionków. Pozdrawiam Lidia Odpowiedz Link
adrianakanabus Re: ACESAN-na co? 12.06.04, 12:43 Ale może wiecie jaki to ma związek z ciążą? Odpowiedz Link
lidek51 Re: ACESAN-na co? 15.06.04, 11:21 Działa przeciwzakrzepowo.Zakrzepica prowadzi do poronienia. Pozdrawiam Lidia i Arkadiuszek(15,12,2003} Odpowiedz Link
adrianakanabus Re: ACESAN-na co? 17.06.04, 08:31 Dziękuje za odpowiedz jestem spokojniejsza. Odpowiedz Link