Dodaj do ulubionych

marcowe dzidziudzie już kopią????

22.10.04, 11:14
bo moje maleństwo jeszcze nie, zaczynam się martwić właśnie mam koniec 19tc.
Obserwuj wątek
    • azylek Re: marcowe dzidziudzie już kopią???? 22.10.04, 11:38
      Nie przejmuj sie - moj KFIATUSZEK tez jeszcze nie daje znac o sobie kopniakami.
      A tez jestem w 19tc. A plec juz znasz?
      Pozdrawiam
      Azylek
      • iguana-marta Re: marcowe dzidziudzie już kopią???? 22.10.04, 11:43
        jeszcze nie, 4.11 idę na usg więc mam nadzieję że się dowiem :)
        • qcharzowa Re: marcowe dzidziudzie już kopią???? 22.10.04, 12:17
          A ja jestem w 18 tc i 4 dni i też jeszcze nie czuję kopniaczków. Wiem, że to
          normalne, bo dzidzia jest jeszcze zbyt mała, żebyśmy czuły, możemy odczuwać
          takie przelewanie się w brzuchu i bąbelki - czasem to dzidzia, lub jelita.
          Wszystko zależy od tego jak duże jest dziecko, jedne z nas poczują kopnięcia w
          okolicach 20go tygodnia, inne bliżej 23go. NIe ma się czym martwić.

Pzdr
          Aneta 18 tc
    • rebeka77 Re: marcowe dzidziudzie już kopią???? 22.10.04, 12:16
      Witam Serdecznie,ja mam termin na 19 marca i też idę 4.11 na USG podejrzeć
      pleć. Co do ruchów czuję je od ok tygodnia ,z dnia na dzień coraz mocniej
      (licząc od pierwsz.dnia ost.mies.jutro kończę 19 tyd.)Mam książkę,którą
      koleżanka dostala w szpitalu po porodzie i o pierwszych ruchach
      pisze ,,wieloródki-18tydzień,pierworódki-20)Dziewczynki nie ma powodu do
      niepokoju ,wszyskto jest przecież w normie .U mnie nasilają się jakby po
      obfitym posilku.Pozdrawiam
    • rebeka77 Re: marcowe dzidziudzie już kopią???? 22.10.04, 12:34
      oj przepraszam poprawka,jutro kończę 18 tydzień,pomylilam z 19 marca
    • aga_a Re: marcowe dzidziudzie już kopią???? 22.10.04, 12:49
      Witaj.Moje maleństwo zaczeło się poruszać dopiero na początku 20 t.c.(od tego
      poniedziałku), a też strasznie się bałam, że nie porusza się.Te ruchy dzidzi ,
      które czuję są na razie słabe i nie zbyt częste,ale myślę że to jest to.Nie
      martw się maleństwa poruszają się różnie.Wyczytałam kiedyś na forum, że jak
      dziecko ma zadużo przestrzeni w brzuszku to można tych ruchów nie
      czuć.Pozdrawiam.Aga
    • mgg1 qcharzowa 22.10.04, 14:02
      moj Tuptus jest dokladnie w tym samym wieku - termin 29 marzec? pisze Tutus,
      ale nie znam jeszcze plci 29 pazdziernika ide na usg, to moze tym razem sie
      dowiem, niestety moj dzidziu, chociaz na wszystkich badaniach oklazuje sie
      bardzo aktywny - mnie nie dal sie we znaki
      leze teraz w domu i ciagle nasluchuje....a tu nic, czasem tylko cos poburczy...
      • sula_i_komary Bez nerwów :-) 22.10.04, 14:22
        Moje kruszynki zaczęły coś wywijać w 18 tygodniu (3 kopniaczki)....potem nastąpiła długaaaaa cisza i mało nie oszalałam ze zdenerwowania.Nic!!!!Dopiero w 20 tygodniu zaczęło się coś dziać regularnie.Myślę,że od 20 tygodnia można obserwować.....a wcześniej to tylko strata nerwów.
        (U mnie najczęściej kopią jak leżę na prawym boku )
        Pozdrawiam
        Sula i Bliźniaki
        21t1d
      • qcharzowa Re: mgg1 22.10.04, 14:37
        Mgg, ja w 18 tc, ale termin mam podany na 21 marca. Chociaz pewnie wcześniej
        zobaczę Dzidziulka, bo na 80% zdecyduję się na cesarkę. Ja tez teraz słyszę
        tylko bulgotanie, nie są to jeszcze znaki, które potrafię odróżnić od zwykłego
        bąbelka w brzuchu, ale z tego co mówią doświadczone mamy, jeszcze ze 2-3
        tygodnie i my doświadczymy tego wspaniałego uczucia. Aha, usg mam 5 listopada,
        wtedy może Dzidzia się pokaże i będziemy znali płeć, zobaczymy. Bardzo bym
        chciała.

Trzymaj się zdrowo.
        • mgg1 Re: mgg1 26.10.04, 23:09
          ..no to mze u mnie cos sie nie zgadza...
          ostatnia @ 21 czerwca( w porywie do 24), tak sobie wyliczylam termin porodu,
          a lekarz zgodzil sie ze mna
          a u Ciebie jak to jest?
          tydzien temu w poniedzialek obliczono 18 tydzien...to ja juz sama niewiem
    • gonja Re: marcowe dzidziudzie już kopią???? 22.10.04, 16:16
      Ja mam termin na 29 marca i 3 dni temu poczulam i pierwzsego kopniaka. na pewno
      byl to kopnaik bo bylo widac golym okiem :) A wczoraj bylam u mojego gina i jak
      powiedzialam mu o tym to powiedzial ze nie wierzy mi :) Bo za wczesnie,
      zwlaszcza ze to moja pierwsza ciaza. Jaki mialam ubaw chwile potem! Podczas
      przykladania mi do brzuszka mikrofonu (sluchalismy bicia serca) maluch tak
      szalal, ze gin sam poczul kopniaka i az usta otworzyl ze zdziwienia: "o,
      naprawde juz kopie!" :)) A taki niedowiarek byl... ;) Pewnie dzidzia wdala sie
      w mamusie, ktora tez szalala (jak mowi moja mama). Te kopniaczki poczulam
      jeszcze raz, wczoraj, ale sa b. rzadkie, jeden-dwa, zwlaszcza pod wieczor.
      • crayole Re: marcowe dzidziudzie już kopią???? 26.10.04, 21:21
        Ja mam termin na 20.03. Pierwszy ruch 12.10, a pierwsze kopy 14.10. Teraz
        codziennie dostaję solidną dawkę kopniaków. Już z zegarkiem w ręku wiem, kiedy
        się "obudzi". Te, które jeszcze nic nie czują nie powinny się martwić. Podobno
        to wszystko zależy od budowy. Ja zawsze byłam chuda - zero tłuszczyku na
        brzuchu i chyba dlatego tak wcześnie poczułam...
        • kkasiak1 Re: marcowe dzidziudzie już kopią???? 28.10.04, 17:22
          cześć crayole. Mamy ten sam termin 20.03.2004r moje kopniaczki pojawiły się nie
          co pózniej 20.10. Mam pytanko; czy zdarza wam się obudzić na brzuchu? Ja to
          zaraz mam czarne myśli.
          Pozdrowienia dla mamuś i dzidziusiów.
    • fpr Re: marcowe dzidziudzie już kopią???? 29.10.04, 11:20
      no taaak!!! :))) najlepiej czuc to,kiedy leze na plecach,wtedy,jak zaczyna sie
      wiercic i kopac,nie sposob pomylic tego z niczym innym!! :)) kiedy jestes duzo
      w ruchu,trudno to zauwazyc,bo to oczywiscie na razie wszystko bardzo
      delikatne.Ale WYRAŹNE!! Tylko ze ja jestem szczuplutka,a slyszalam ze u takich
      kobiet to wyczuwa sie wczesniej. Tak napr to powinno sie oczekiwac ruchow od 5
      m-ca,wiec.. POWODZENIA!!! :) Marti
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka