Dodaj do ulubionych

ciąża a dentysta

26.10.04, 08:48
mam pytanko, czy w czasie ciąży mozna u dentysty korzystac ze znieczulenia?
Obserwuj wątek
    • ithilhin Re: ciąża a dentysta 26.10.04, 11:09
      pewnie, ze tak, tylko musisz powiedziec lekarzowi, ze jestes w ciazy. wtedy dobiera
      odpowiednie lekarstwo do znieczulenia. generalnie najbezpieczniej takie sprawy dentystyczne
      zalatwiac w II trymestrze, ale jak boli i dokucza to nie ma rady i trzeba leczyc jak najszybciej, bo
      bol i stan zapalny tylko zaszkodzi Tbie i twojej ciazy.
      na pocieszenie dodam, ze ja mialam wyrywanego zeba pod koniec i trymestru i znieczulenie
      porzadne. a niedawno bylam na USG polowkowym i maluch sie rozwija wzorowo.
      • magdastk Re: ciąża a dentysta 27.10.04, 10:34
        Byłam wczoraj u dentysty, powiedział, że leczyć ze znieczuleniem najlepiej w II
        trymestrze. Są srodki które nie zaszkodzą, a organizm bez znieczulenia pod
        wpływem stresu wydziela więcej adrenaliny niz jest srodków w znieczuleniu, więc
        sensowniej znieczulić. pozdr.
        • irmyna Re: ciąża a dentysta 29.10.04, 14:32
          ja niestety do dentysty chodzę bardzo często zęby mnie nie bolą a się psują mam
          już 2 leczone kanałowe tylko nie ma plomby na stałe bo nie można robić zdjęć i
          muszę czekać a ostatnio jak byłam nic mnie nie bolało tylko ukruszył mi się
          okazało się że trzeba wycinać polipa i miałam to ze znieczuleniem chociaż nie
          jest wskazane ale dentysta i wokół niego inni ( bo chodzę do stażysty obok są
          inni i ma jeszcze nad sobą doktora z którym musi wszystko konsultować ) zgodnie
          stwierdzili że ból jest jeszcze gorszy a więc lepsze jest znieczulenie ale to z
          dwojga złego pozdrawia Irmina 27t.c gg 4679075
          • kkasiak1 Re: ciąża a dentysta 29.10.04, 21:23
            Witam. Mam pytanko byłam dzisiaj u dentysty i troszeczke wyszłam załamana
            ponieważ mimo ze dostałam znieczulenie i tak mnie bolało wiec musze przyjsc
            jeszcze raz, poradzcie czy nie zaszkodzą te bóle przy wierceniu dzidziusiowi i
            te wizyty .Dzidzius jest podwójnie narazony a jestem w 20 tyg ciąży i
            znieczulenie wiem ze było bez adrenaliny?Kasia
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka