Dodaj do ulubionych

rozmiar 62

31.10.04, 19:51
jestem w trakcie kupowania pierwszych ubranek maluszkowi. zastanawiam sie jak
dlugo malenstwo moze nosic rozmiar 62?
pozdr. i dziekuje za pomoc
Obserwuj wątek
    • martiii Re: rozmiar 62 31.10.04, 20:01
      ja rozpoczelam zakupy od 56.Dlugo zastanawialam sie nad tym,ale poradzilam sie
      kolezanek,majacych malenstwa.Okazalo sie,ze Bebe kt urodzilo sie 54cm nosilo
      rozm 56 przez prawie 2 m-ce!!I oczyw normalnie rosnie i rozwija sie.Wczesniej
      czytalam,ze lepiej miec te wieksze,bo zawsze mozna podwinac rekawki,zalozyc
      skarpetki itd.Ale pomysl-chyba niezbyt fajnie Dzidziunia wygladac bedzie we
      wszystkim za wielkim,pozawijanym i jakby "ze starszego brata".Nalezy jej sie
      choc kilka takich pieknych,'idealnych'ciuszkow.To co ze szybko wyrasta-niech
      wyglada cudnie!Juz nigdy nie bedzie tak malenkie i slodkie..Co o tym myslisz??
    • gawronka1 Re: rozmiar 62 01.11.04, 20:59
      To zależy: ja wiedziałam, że moja córeczka należeć będzie raczej do tych
      większych dzieci i w związku z tym kupiłam tylko jeden komplet o rozmiarze 56.
      Cała reszta to 62. Urodziła się ze wzrostem dokładnie 56 cm i ubranka miała w
      sam raz, ale już po tygodniu się w nie nie mieściła. Po czterech tygodniach
      powoli przestała sie mieścić w 62, ale podobno bardzo szybko rośnie :-)
    • rene41 Re: rozmiar 62 01.11.04, 22:04
      Fajnie jest jak ubranka dziecka leza super ale wierz mi moj synek mial 54cm i 3900 wiec terz niebyl maly.W szafie mialam wiecznie ubrania za duze albo juz za male dziecko tak szybko roslo ze niektore spioszki i kaftaniki odkladalam w przeciagu 1-2tyg sadze zatem ze nieoplaca sie kupowac wszystkiego w jednym rozmiarze pozatym to wszystko co jest potrzebne dzidzi kosztuje majatek a trzeba wymieniaz jak juz wyrosie. Ja mialam prawie cala wyprawke po siostry dziecku i niemusialam az tyle kupowac.Niemart w sie twoja dzidzia napewno bedzie slicznie wygladac nawet w ciut przyduzych ciuszkach i bedzie jej zapewne wygodnie.papa pozdrawiam RENATA
      • anetamanowiecka Re: rozmiar 62 01.11.04, 22:12
        Moja córka urodziła się maleńka miała 2630 wagi a wzrost 53 wszystko było
        zaduże ale póżniej niemogłam nadążyć z wymianą ubranek .Moja rada kupuj nie
        dużo w różnych rozmiarach
    • pyzior1 Re: rozmiar 62 01.11.04, 22:15
      Witam,
      najlepsza rada kupuj niewiele z każdego rozmiaru. Dodatkowo dostaniesz pewnie
      sterty ciuszków od znajomych i gdy będziesz chciała nałozyć okażą się za małe
    • ewapio Re: rozmiar 62 02.11.04, 21:09
      ja polecam zaczac od rozmiaru 56 - nawet jak wystarczy Ci tylko na 2 tyg. (na
      tyle mniej wiecej starczyly mi, ale moj Czlowieczek urodzil sie dosc duzy...)
      dziecko bedzie ladnie wygladac w odpowiednich rozmiarowo ubrankach, a nie w za
      duzych, podwinietych itd.
      i praktyczna rada: wiem ze to kuszace (sama dalam sie skusic) ale nie
      kupuj "bajeranckich" ciuszkow typu dzinsy, buty itp. w najmniejszych
      rozmiarach. dziecku jest w nich niewygodnie i tak naprawde niewiele razy je
      zalozysz (jesli w ogole). u mnie najlepiej sprawdzily sie body i pajacyki (a te
      tez teraz mozna kupic naprawde sliczne :))
      i tez uwazam (jak Poprzedniczki) ze nie warto kupowac od razu duzo. lepiej miec
      kilka rzeczy i czesto prac niz nie ubrac dziecka w polowe...
      powodzenia :)
    • mata112 Re: rozmiar 62 03.11.04, 10:49
      mam nadzieje, ze moja naiwnosc nie bedzie dla was deprymujaca. dla mnie
      wszystko jest nowe i takie fascynujace. dziekuje za podpowiedzi, ale rodza sie
      kolejne pytania. piszecie, ze nie powinnam kupowac zbyt wiele ubranek jednego
      rozmiaru - ile to jest zbyt wiele? czy rozmiar 62 rzeczyiscie jest na 0-3
      m-ca? jak ubrac noworodka w zimowe czy wczesno wiosenne chlodne dni? prosze o
      wyrozumialosc. dziekuje za pomoc. pozdr cieplo
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka