Dodaj do ulubionych

35 tydzien

04.11.04, 12:44
czy jest ktos kto jest juz w 35 tyg? jak samopoczucie i brzuszek? pozdrawiam
agata 35t
Obserwuj wątek
    • aska34 Re: 35 tydzien 04.11.04, 12:53
      koncze 34 tc, mam jakąś znizke formy psychicznej, poza ty m boli mnie miednica
      i prawa noga.. chyba jakis ucisk. poza tym skompletowalam prawie wyprawke...
      pare rzeczy zostawilam na po porodzie, niech sie mąż wykaże!!!. Mam termin na
      14 grudnia i licze ze wczesniej sie wszystko odbedzie bo za niz w świecie nie
      chce zostac na świeta w szpitalu
      pozdrawiam serdecznie
      a co u ciebie jak samopoczucie, na kiedy termin??
      joanna
      • agata186 Re: 35 tydzien 04.11.04, 13:11
        ja mam termin na 6 grudnia(mikołaj) torbę juz spakowalam. wzielam 30 pampersow
        chusteczki do wycierania pupy 2 koszule ocne szlafrok mydelko bambino majtki
        jednorazowe i na wszelki wypadek kupilam jednorazowe przescieradla(paczke)czego
        to ludzie nie wymysla? :) sa fane bo maja ceratke która jakby co nic nie
        przepusci.a jak twoj dzidzius?ulozony glowka w dol czy jeszcze nie?bo moj od 30
        tyg juz sie tak wygodnie ulozyl;) z usg wyszedl chlopiec czy dziewuszka?
        pozdrawiam agata 35 t
        • aska34 Re: 35 tydzien 04.11.04, 13:32
          Mój synek dlugo nas trzymal w niepewności. dopiero na ostatnim usg 2 tyg. temu
          ukazal swoje "klejnoty". nie mamy jeszcze wybranego imienia... jakos z męzem
          nie możemy sie dogadać w tej kwestii, a u ciebie synek czy córka? my nie
          mielismy specjalnego zamówienia co do płci, bo to nasze pierwsze dziecko. Maly
          2 tygodnie temu był ułozony główką do dołu i mam nadzieje, ze juz nie zechce
          sie obracać. A pod żebrami wyraznie czuje jego pupę i nóżki.
          Moim najwiekszym utrapieniem są bakterie w moczu ktorych niczym zwalczyc nie
          moge. Dzis tez mam wizyte i pewnie kolejny antybiotyk dostanę...
          pozdrowionka
          joanna
        • nutrient Re: 35 tydzien 04.11.04, 13:33
          Ja również zaczęłam 35 tydzień. Wyprawke juz przygotowaliśmy prawie całą
          zostawły jeszcze do nabycia środki farmaceutyczne typu spirytus do kikutka,
          gaziki, sudocrem na potencjalne odparzenia itp. Ostatnio bardzo źle sypiam albo
          nie moge zasnąc, albo budzę sie 5 razy i wędruje do toalety i nad ranem do
          lodówki:)
          Torba do szpitala jeszcze nie gotowa!
          Dzidzia ułożona od dwóch m-cy główkowo, mam nadzieję że nie bryknie na koniec
          fikołka. Tak mnie niemiłosiernie kopie ostanio nawet w nocy jest bardzo ruchliwa
          Termin również mam na 14.12 z ostatniego USG :) Pozdrawiam
          • aska34 Re: 35 tydzien 04.11.04, 13:39
            nutrient, no widzisz to mamy termin na ten sam dzień...
            ze spaniem tez u mnie kiepsko, nie moge przybrac ostatnio wygodnej pozycji do
            spania... łazienka 3-4 razy na noc to standard
            u mnie torba tez nie gotowa, choc juz wszystko prawie kupione
            aha jestes z Warszawy?.. gdzie chcesz rodzic?
            pozdrawiam
            joanna
            • agata186 a jednak początek 36 04.11.04, 16:01
              właśnie wróciłam od gine dzis zaczął się 36 tydzień. powiedziała mi że 14-15
              listopada spokojnie mogę już rodzic. bardzo sie ciesze bo juz mi troche ciezko
              z tym brzucholem;) asiu34 u mnie to bedzie corka i to do tego z dlugimi
              nozkami ;) pozdrawiam
              • aska34 Re: a jednak początek 36 04.11.04, 18:01
                agato,
                tez bylam dzis u gina z niestety zlym posiewem moczu:-((... znowu antybiotyk
                dostalam, mecze sie juz od ponad 3 miesiecy i niczym nie moge wybic tych
                bakterii (E.coli), a najdziwniejsze jest to, ze wszytkie inne badania moczu są
                ok nie mam tez objawów, a posiewy są do bani.
                u mnie dzis jak sie dowiedzialam jest koniec 34tygodnia, jutro zaczynam 35tc
                pozdrowionka dla ciebie i twej coreczki.
                joanna
                • agata186 do asi 34 05.11.04, 11:50
                  czesc asiu. nie martw sie napewno wszystko bedzie dobrze. juz nie dlugo
                  malenstwo bedzie na swiecie i twoje problemy napewno sie skoncza.glowa do
                  gory.trzymaj sie cieplutko. pozdrowienia dla ciebie i twojego
                  malenstwa:))))))))))) agata i 36 t karolcia
              • justi222 Re: a jednak początek 36 07.11.04, 11:18
              • justi222 35,3 07.11.04, 11:27
                A ja dokładnie obliczam dni....dzis wychodzi mi 35 tydzień i 3 dni...mam
                spuchnięte kostki,nogi,czasami bolą mnie stawy,ciągle mi gorąco,czasami kręci
                mi się w głowie....Lekarz stwierdził,że łożysko jest bardzo wysoko ułożone, a
                poza tym płód jest dość wciśnięty w brzuch....a już o ucisku na żebra nie
                wspominam,bo to jest koszmar...,przytyłam już 16,5 kg. Termin mam na 9
                grudnia,ale liczę ze dzidzia urodzi się wcześniej...Oboje z mężem nie chcemy
                znać płci,to taki "mały" prezent pod choinkę...:)
                Pozdrawiam.
    • zolma1 Re: 35 tydzien 05.11.04, 21:11
      Cześć,
      Ja mam termin na 12.12. ale lekarz po USG powiedział że może być szybciej:))Ja
      juz bym chciała, chociaz nie powiem trochę się boje:(
      U nas będzie chlopczyk Mateuszek:) też pierwsze dziecko.
      Ja jestem z Warszawy a Wy? I mam 27 lat:)

Pozdrawiam
      Monika i Mateuszek 35tc
      • aska34 Re: 35 tydzien 05.11.04, 21:37
        zolma.
        ja jestem z warszawy, mam 33 lata to moje pierwsze dziecko, syn, ale imienia
        jeszcze nie wybralismy, termin mam na 14 grudnia, ale mam nadzieje ze urodze
        wczesniej :-)))
        pozdrawiam
        joanna 35tc
        • mala51 Re: 35 tydzien 07.11.04, 17:44
          Cześć
          Ja też jestem w 35 tygodniu, teraz mi się zacznie 36. Tak jak Wam jest mi już
          troszkę ciężko i nie mogę się doczekać rozwiązania. W środę idę do lekarza
          zobaczymy jakie ma dla mnie wieści. 4 ygodnie temu dowiedzieliśmy się z mężem
          że to chłopczyk. W tym tygodniu jedziemy mu kupić wyprawkę. Jest ktoś kto
          będzie rodził w Jaworznie (woj. śląskie)?
    • kasiek76 Re: 35 tydzien 07.11.04, 18:00
      Hej!
      Mój termin - 7 XII, będzie na sto procent córeczka. Wyprawka w rozsypce (ale
      mam już co nieco), spakowana nie jestem (ale też mam już co nieco). Generalnie
      czuję się jak nie w ciąży (ale są i te gorsze dni, tudzież nocki) i jak czytam,
      że wszyscy już prawie gotowi do szpitala, to jutro chyba zrobię pranie i polecę
      do sklepu:)) Pozdrawiam!
    • mala51 Re: 35 tydzien 08.11.04, 10:42
      Witam ponownie po mało przespanej nocy nasze maleństwo dzisiaj chyba nie miało
      o9choty na sen i wierciło się całą noc. Teraz smacznie sobie śpi, a ja mogę
      sobie troszkę poklikać. Termin porodu mam na 10.XII, ale już nie mogę się
      doczekać. Czy macie może teraz jakieś dziwne dolegliwości bo ja zaczęłam mieć
      mdłości. Dziwne bo jak byłam w 12 tygodniu to mi już minęły. :)
      Pozdrawiam serdeczne

Marta
      • aska34 Re: 35 tydzien 08.11.04, 14:19
        hej mala,
        tez mialam dzis ciezką noc, mam ucisk na nerw kulszowy i nijak nie moglam
        przybrac dobrej pozycji do spania, a jak juz udalo mi sie zdrzemnąc to za
        chwile pecherz dawał znac o sobie, moj synek, poza tym, jakos nie lubi jak leze
        na prawym boku, a ja calą noc na lewym przespac nie moge,
        same "uroki" ostatnich tygodni :-))))
        mdlosci tez mam, raz mocniejsze raz slabsze, poza tym mam taki jakis metaliczno-
        kwasny posmak w ustach
        oby do przodu
        usciski
        joanna 35tc
        • mala51 Re: 35 tydzien 08.11.04, 14:24
          Hej Asiu
          Ja właśnie sie troszkę zdrzemnęłam. Napisz jak tam Twoja wyprawka dla
          maluszka?? Może masz możliwość korzystania z GG. Jeśli tak podaję Ci mój numer
          1511998. Możesz też napisać do mnie: straczekm@wp.pl

Pozdrawiam
          Marta i jej Bobasek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka