agata186 04.11.04, 12:44 czy jest ktos kto jest juz w 35 tyg? jak samopoczucie i brzuszek? pozdrawiam agata 35t Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aska34 Re: 35 tydzien 04.11.04, 12:53 koncze 34 tc, mam jakąś znizke formy psychicznej, poza ty m boli mnie miednica i prawa noga.. chyba jakis ucisk. poza tym skompletowalam prawie wyprawke... pare rzeczy zostawilam na po porodzie, niech sie mąż wykaże!!!. Mam termin na 14 grudnia i licze ze wczesniej sie wszystko odbedzie bo za niz w świecie nie chce zostac na świeta w szpitalu pozdrawiam serdecznie a co u ciebie jak samopoczucie, na kiedy termin?? joanna Odpowiedz Link
agata186 Re: 35 tydzien 04.11.04, 13:11 ja mam termin na 6 grudnia(mikołaj) torbę juz spakowalam. wzielam 30 pampersow chusteczki do wycierania pupy 2 koszule ocne szlafrok mydelko bambino majtki jednorazowe i na wszelki wypadek kupilam jednorazowe przescieradla(paczke)czego to ludzie nie wymysla? :) sa fane bo maja ceratke która jakby co nic nie przepusci.a jak twoj dzidzius?ulozony glowka w dol czy jeszcze nie?bo moj od 30 tyg juz sie tak wygodnie ulozyl;) z usg wyszedl chlopiec czy dziewuszka? pozdrawiam agata 35 t Odpowiedz Link
aska34 Re: 35 tydzien 04.11.04, 13:32 Mój synek dlugo nas trzymal w niepewności. dopiero na ostatnim usg 2 tyg. temu ukazal swoje "klejnoty". nie mamy jeszcze wybranego imienia... jakos z męzem nie możemy sie dogadać w tej kwestii, a u ciebie synek czy córka? my nie mielismy specjalnego zamówienia co do płci, bo to nasze pierwsze dziecko. Maly 2 tygodnie temu był ułozony główką do dołu i mam nadzieje, ze juz nie zechce sie obracać. A pod żebrami wyraznie czuje jego pupę i nóżki. Moim najwiekszym utrapieniem są bakterie w moczu ktorych niczym zwalczyc nie moge. Dzis tez mam wizyte i pewnie kolejny antybiotyk dostanę... pozdrowionka joanna Odpowiedz Link
nutrient Re: 35 tydzien 04.11.04, 13:33 Ja również zaczęłam 35 tydzień. Wyprawke juz przygotowaliśmy prawie całą zostawły jeszcze do nabycia środki farmaceutyczne typu spirytus do kikutka, gaziki, sudocrem na potencjalne odparzenia itp. Ostatnio bardzo źle sypiam albo nie moge zasnąc, albo budzę sie 5 razy i wędruje do toalety i nad ranem do lodówki:) Torba do szpitala jeszcze nie gotowa! Dzidzia ułożona od dwóch m-cy główkowo, mam nadzieję że nie bryknie na koniec fikołka. Tak mnie niemiłosiernie kopie ostanio nawet w nocy jest bardzo ruchliwa Termin również mam na 14.12 z ostatniego USG :) Pozdrawiam Odpowiedz Link
aska34 Re: 35 tydzien 04.11.04, 13:39 nutrient, no widzisz to mamy termin na ten sam dzień... ze spaniem tez u mnie kiepsko, nie moge przybrac ostatnio wygodnej pozycji do spania... łazienka 3-4 razy na noc to standard u mnie torba tez nie gotowa, choc juz wszystko prawie kupione aha jestes z Warszawy?.. gdzie chcesz rodzic? pozdrawiam joanna Odpowiedz Link
agata186 a jednak początek 36 04.11.04, 16:01 właśnie wróciłam od gine dzis zaczął się 36 tydzień. powiedziała mi że 14-15 listopada spokojnie mogę już rodzic. bardzo sie ciesze bo juz mi troche ciezko z tym brzucholem;) asiu34 u mnie to bedzie corka i to do tego z dlugimi nozkami ;) pozdrawiam Odpowiedz Link
aska34 Re: a jednak początek 36 04.11.04, 18:01 agato, tez bylam dzis u gina z niestety zlym posiewem moczu:-((... znowu antybiotyk dostalam, mecze sie juz od ponad 3 miesiecy i niczym nie moge wybic tych bakterii (E.coli), a najdziwniejsze jest to, ze wszytkie inne badania moczu są ok nie mam tez objawów, a posiewy są do bani. u mnie dzis jak sie dowiedzialam jest koniec 34tygodnia, jutro zaczynam 35tc pozdrowionka dla ciebie i twej coreczki. joanna Odpowiedz Link
agata186 do asi 34 05.11.04, 11:50 czesc asiu. nie martw sie napewno wszystko bedzie dobrze. juz nie dlugo malenstwo bedzie na swiecie i twoje problemy napewno sie skoncza.glowa do gory.trzymaj sie cieplutko. pozdrowienia dla ciebie i twojego malenstwa:))))))))))) agata i 36 t karolcia Odpowiedz Link
justi222 35,3 07.11.04, 11:27 A ja dokładnie obliczam dni....dzis wychodzi mi 35 tydzień i 3 dni...mam spuchnięte kostki,nogi,czasami bolą mnie stawy,ciągle mi gorąco,czasami kręci mi się w głowie....Lekarz stwierdził,że łożysko jest bardzo wysoko ułożone, a poza tym płód jest dość wciśnięty w brzuch....a już o ucisku na żebra nie wspominam,bo to jest koszmar...,przytyłam już 16,5 kg. Termin mam na 9 grudnia,ale liczę ze dzidzia urodzi się wcześniej...Oboje z mężem nie chcemy znać płci,to taki "mały" prezent pod choinkę...:) Pozdrawiam. Odpowiedz Link
zolma1 Re: 35 tydzien 05.11.04, 21:11 Cześć, Ja mam termin na 12.12. ale lekarz po USG powiedział że może być szybciej:))Ja juz bym chciała, chociaz nie powiem trochę się boje:( U nas będzie chlopczyk Mateuszek:) też pierwsze dziecko. Ja jestem z Warszawy a Wy? I mam 27 lat:) Pozdrawiam Monika i Mateuszek 35tc Odpowiedz Link
aska34 Re: 35 tydzien 05.11.04, 21:37 zolma. ja jestem z warszawy, mam 33 lata to moje pierwsze dziecko, syn, ale imienia jeszcze nie wybralismy, termin mam na 14 grudnia, ale mam nadzieje ze urodze wczesniej :-))) pozdrawiam joanna 35tc Odpowiedz Link
mala51 Re: 35 tydzien 07.11.04, 17:44 Cześć Ja też jestem w 35 tygodniu, teraz mi się zacznie 36. Tak jak Wam jest mi już troszkę ciężko i nie mogę się doczekać rozwiązania. W środę idę do lekarza zobaczymy jakie ma dla mnie wieści. 4 ygodnie temu dowiedzieliśmy się z mężem że to chłopczyk. W tym tygodniu jedziemy mu kupić wyprawkę. Jest ktoś kto będzie rodził w Jaworznie (woj. śląskie)? Odpowiedz Link
kasiek76 Re: 35 tydzien 07.11.04, 18:00 Hej! Mój termin - 7 XII, będzie na sto procent córeczka. Wyprawka w rozsypce (ale mam już co nieco), spakowana nie jestem (ale też mam już co nieco). Generalnie czuję się jak nie w ciąży (ale są i te gorsze dni, tudzież nocki) i jak czytam, że wszyscy już prawie gotowi do szpitala, to jutro chyba zrobię pranie i polecę do sklepu:)) Pozdrawiam! Odpowiedz Link
mala51 Re: 35 tydzien 08.11.04, 10:42 Witam ponownie po mało przespanej nocy nasze maleństwo dzisiaj chyba nie miało o9choty na sen i wierciło się całą noc. Teraz smacznie sobie śpi, a ja mogę sobie troszkę poklikać. Termin porodu mam na 10.XII, ale już nie mogę się doczekać. Czy macie może teraz jakieś dziwne dolegliwości bo ja zaczęłam mieć mdłości. Dziwne bo jak byłam w 12 tygodniu to mi już minęły. :) Pozdrawiam serdeczne Marta Odpowiedz Link
aska34 Re: 35 tydzien 08.11.04, 14:19 hej mala, tez mialam dzis ciezką noc, mam ucisk na nerw kulszowy i nijak nie moglam przybrac dobrej pozycji do spania, a jak juz udalo mi sie zdrzemnąc to za chwile pecherz dawał znac o sobie, moj synek, poza tym, jakos nie lubi jak leze na prawym boku, a ja calą noc na lewym przespac nie moge, same "uroki" ostatnich tygodni :-)))) mdlosci tez mam, raz mocniejsze raz slabsze, poza tym mam taki jakis metaliczno- kwasny posmak w ustach oby do przodu usciski joanna 35tc Odpowiedz Link
mala51 Re: 35 tydzien 08.11.04, 14:24 Hej Asiu Ja właśnie sie troszkę zdrzemnęłam. Napisz jak tam Twoja wyprawka dla maluszka?? Może masz możliwość korzystania z GG. Jeśli tak podaję Ci mój numer 1511998. Możesz też napisać do mnie: straczekm@wp.pl Pozdrawiam Marta i jej Bobasek Odpowiedz Link