agatkaros 04.11.04, 15:05 czy któraś z Was ma akryl na paznokciach, czy można go nakładać będąc w ciąży? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
azylek Re: akryle a ciąża 04.11.04, 15:22 Osobiście mysle, ze z tymi akrylami jest tak jak z farbowaniem wlosow w czasie ciazy. Ale pomysl, ile czasu zakladajac je albo uzupelniajac musisz spedzic w smierdzacym pomieszczeniu i ze swiadomoscia, ze twoja dzidzia to wdycha. A poza tym to na plytce panznokcia widac wszystkie zmiany w organizmie i np. stad nie wolno idac do szpitala miec lakieru na nich bo nie widac naturalnych zmian kolorystycznych. Ale najlepiej zapytaj lekarzan - wszak on jak wyrocznia. Pozdrawiam Azylek i 22t brzuszek Odpowiedz Link
kangur4 nałóż żel. 04.11.04, 22:35 Ja przed ciążą miałam akryl, ale kiedy moja pani dowiedziała się, że jestem w ciąży - połozyła mi żel. Po prostu uzupelnila akryl żelem i od tej pory mam żelowe paznokcie. Wytlumaczyla mi, ze akryl sam w sobie nie powinien byc toksyczny (w koncu jest to material dentystyczny, wklada sie go do paszczy), ale sam zapach przeciez przyprawia o mdłości, nawet osoby nie będące w ciąży. Moja rada: nie rezygnuj z ładnych paznokci, po prostu nastepnym razem poproś o położenie żelu. Odpowiedz Link
kangur4 Re: nałóż żel. 05.11.04, 12:22 żel jest to rowniez material dentystyczny. Roznica polega na tym ze: nie smierdzi (nie uzywa sie do niego zadnych "rozpuszczalnikow"), utwardza sie go pod lampa UV, niektore panie uwazaja, ze jest mniej trwaly (moim zdaniem nieprawda) Od niedawna istnieje mozliwosc nakladania zelu na "szablon", czyli bez tego okropnego plastikowego tipsa. Moim zdaniem paznokcie zelowe sa naturalniejsze od akrylu, bo warstwa zelu jest ciensza. PZDR Odpowiedz Link
7venezia Re: nałóż żel. 05.11.04, 12:32 i tak jak wspominasz mozna go na 100% stosowac w ciazy :) Polecam! Odpowiedz Link
j04nn4 Re: nałóż żel. 07.11.04, 15:15 kochane ja zakladam akryle akryl od zelu rozni sie rowniez cena sa dwa wyjscia mozna zakladac przy uzyciu liqidu bezzapachowegi lub robic to przy otwartym oknie napewno nie zaszkodzi do tej pory nie slyszalam o przypadku aby komus zaszkodzilo;) Odpowiedz Link
justynek13 Re: nałóż żel. 09.11.04, 12:13 ja zwsze mialam akryl nakladany na szblon a nie na tips.... Odpowiedz Link
agatkaros Re: akryle a ciąża 08.11.04, 09:29 Już wiem, pytałam moją ginekolog. Powiedziała, że nie ma żadnych przeciwskazań do nakładania akrylu na paznokcie w czasie ciąży. Pozdrawiam Odpowiedz Link
kuhelkowa Re: akryle a ciąża 08.11.04, 16:20 ja miałam ostatni zdjęłam jestem w 37 tygodniu watpie żeby to miało jakikolwiiek wplyw, nie dajmy sie zwariowac Odpowiedz Link