lilka_27 22.11.04, 12:21 Co myslicie na ten temat? jakie macie doswiadczenia? Piszcie proszę. Pozdrawiam Lilka z 8-tygodniowa fasolka:) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agatkaros Re: seks w ciąży 22.11.04, 12:55 Ja jestem w 9tc i nie żałujemy sobie z mężem, aż czasem myślimy, ze może nie powinniśmy tak często i intensywnie. Nic mnie nie boli, więc chyba wszystko w porządku. Dziś idę do lekarza, a za kilka dni usg, więc się przekonam. Pozdrawiam Odpowiedz Link
nupik Re: seks w ciąży 22.11.04, 13:17 Witaj, jesli ciaza przebiega bez zaklocen i macie ochote na seks to nie nalezy sobie zalowac, bardzo odpreza i pomaga na cholerne bole w krzyzu ktore u niektorych, u mnie niestety, sie pojawiaja. My sobie nie zalujemy, ja czuje sie przez to bardzo odprezona, kochana i atrakcyjna jako kobieta - ani przez minute nie mam mysli ze za duzo przytylam i okropnie wygladam bo tatus dzidzi wciaz sie domaga:))). Ja mialam na maxa ochote w 4tym miesiacu, pytalam nawet gina czy to ok dla dzidzi bo ja bym mogla non stop, usmiala sie i powiedziala ze zadnych przeciwskazan nie ma. teraz jestem pod koniec 5go i sie uspokoilam ale dobrze mi to robi, musze powiedzie ze mam inne doznania niz przed ciaza, chyba silniejsze. radze wiec sprobowac jesli oboje macie chec a najlepiej upewnic sie u lekarza. pozdrawiam nupik 21 tc Odpowiedz Link
olusiaa1 Re: seks w ciąży 22.11.04, 13:55 Zgadzam sie z tym, że jesli nie ma zadnych przeciwskazan, to nie nalezy jego ograniczac. Jednak w I i III trymestrze nalezy uwazac nie mozna sobie pozwolic na mocny i szybki seks wiem to sama po sobie jak moje malenstwo bylo o krok od opuszczenia mnie. Dzis moje maleństwo ma 27tyg i dobrze sie czuje w brzuszku. W jednym z artykulow wyczytalam ze malenstwo jest szczesliwe jak rodzice sie przytulaja :-) pozdrawiam Odpowiedz Link
karolcia_81 Re: seks w ciąży 22.11.04, 14:21 Ja również lubię teraz seks tak jak i przed,ale w pierwszym trymestrze powstrzymaliśmy się aż minie 3miesiąc (lekarz nam tak zalecił,dla dobra dzidzi, żeby dorze się zadomowiła w brzuszku)A potem przez jakiś czas używaliśmy prezerwatyw bo sperma trochę nie pasuje dzidzi, bo zawiera prolaktynę, więc staramy się nie dawkować Maleństwu tego specyfiku.I mimo tego wszystkiego jest nam super. Pzdrawiam Karolcia i 23tc. Maluszek Odpowiedz Link
martaglowacka Re: seks w ciąży 22.11.04, 15:52 W pierwszej ciąży miałam straszną ochotę, a ponieważ wszystko było OK, więc seksowaliśmy jak tylko była okazja (aż do dnia porodu). Teraz jestem w drugiej ciąży, też nie ma powodów do obaw o ciążę, seks lepszy niż normalnie, ale moja chęć spania jest tak silna, że nie zawsze mam na cokolwiek ochotę. Po prostu padam :( Odpowiedz Link
e_rubi Re: seks w ciąży 22.11.04, 19:23 A ja zupelnie nie mam ochoty, chociaz wczesniej mialam spory temperament i nie ma zadnych przeciwskazan. To pewnie przez te mdlosci, ktore wciaz mnie mecza, szczegolnie wlasnie wieczorkiem, pomimo ze to juz 4 miesiac. Na szczescie gadalismy o tym i maz to rozumie. Najlepiej zapytaj swojego lekarza czy wszystko jest ok, przy prawidlowo przebiegajacej ciazy nie ma zadnych przeciwwskazan, wiec jesli tylko masz ochote to dzidzi to nie zaszkodzi a ciebie na pewno rozluzni i wprawi w dobry humor. Odpowiedz Link
olivkaa1 Re: seks w ciąży 24.11.04, 12:25 więc jak to jest wreszcie:) Można czy nie bardzo? My też sobie nie żałujemy, ale nie wiem, czy się teraz zabezpieczać, hmm, w przyszłym tygodniu spytam ginekologa, ale teraz już bym chciała wiedzieć;) 6tc :* Odpowiedz Link
pocahontas_kw Re: seks w ciąży 24.11.04, 12:49 Można, a nawet warto, po urodzeniu malucha nieprędko wrócisz do formy, więc nie ma sobie czego żałować, oczywiście o ile ciąza nie jest zagrozona, ale o tym powie ci lekarz. Poza tym moja droga, libido rosnie z kazdym dniem i podobno w ciązy ma się fajne nowe doznania. Ja jestem w 11t. przytulanie trwa i wszystko jest ok. powodzenia pocahontas Odpowiedz Link
luna333 Re: seks w ciąży 24.11.04, 12:57 kilku moim koleżankom choć niby ciąża nie jest zagrożona lekarze odradzili seks aż minie 3mc bo jest większe ryzyko poronienia i szczerze mówiąc pierwszy raz o czymś takim słyszę... Odpowiedz Link
olivkaa1 Re: seks w ciąży 24.11.04, 13:01 no to porozmawiam z ginem w przyszłym tygodniu, ale ciąża powoduje to, u mnie przynajmniej, że nie mam ochoty rezygnować z przytulania;) Odpowiedz Link
lilka_27 Re: seks w ciąży 25.11.04, 15:08 dzięki dziewczyny:) Bylam u lekarza i powiedział, że jeśli tylko mamy ochotę, to proszę bardzo. Dodał tylko, że bez ekstrawagancji:))) Podobno podczas orgazmu dzidzia przeżywa miłe kołysanie. Pozdrawiam Lilka i 8tc fasolka Odpowiedz Link
kama_msz Re: seks w ciąży 25.11.04, 17:16 czyje libido rosnie to ma dobrze,bo moje spadlo do 0 :(OD 7 m-cy nic.nie mam kompletnie ochoty.szkoda mi troche mojego meza:)moze po porodzie bedzie lepiej Odpowiedz Link
hanyszka Re: seks w ciąży 27.11.04, 21:51 ja na poczatku zupelnie nie mialam ochoty (koszmarne zmeczenie i sennosc). Potem (II trymestr) i owszem, czemu nie:-))))Teraz III trymestr - bardzo roznie. Czasem (rzadko) ogarnia mnie zadza i zdzieram z meza ciuchy, ale to juz sie chyba do porodu nie zdarzy ;-((( czasem mysle, ze juz nie mam innych czesci ciala oprocz brzucha. Cala jestem wielkim, ciezkim brzuchem :-)))) Odpowiedz Link
strzala04 Re: seks w ciąży 28.11.04, 08:46 My też sobie nie żałowaliśmy, tym bardziej, że lekarz powiedział, że nie ma przeciwskazań. Ale miałam niewielkie krwawienie po stosunku i muszę się teraz powstrzymywać. Jednak do końca I trymestru trzeba uważać i szukać innych form zaspokojenia;-) Tak mi się wydaje. Generalnie moje libido spadło. Jesteś zmęczona kładę się o 8 wieczorem spać i trudno wtedy nawet myśleć o igraszkach. Odpowiedz Link
zabiegana Re: seks w ciąży 28.11.04, 09:01 A ja mam juz szlaban (33 tc.). Podczas orgazmu macica za bardzo mi trwadniala no i szyjka jest juz nieco krotsza. Jak ja wytrzymam do lutego? Ehhh No ale przez cala ciaze nic sie nie dzialo, wiec mielismy zielone swiatlo :-) Odpowiedz Link
dziewczynka_bez_zapalek Re: seks w ciąży 28.11.04, 10:50 ja teraz mam straszną ochotę ;-) już po buziaczkach jestem mokra ;-))) no i doznania jakby inne teraz (mocniejsze i szybciej orgazm osiągam niz przed ciązą ;-)) Odpowiedz Link
as38 Re: seks w ciąży 11.12.04, 13:39 No ja mam podobny problem. Nie wiem co z sexem. Wiem ze mojemu "chlopu" bardzo tego brakuje bo ma "duzy temperament" ;)) a ja poki co wolałabym sie wstrzymać. Pojawiają sie oczywiście permanentne problemy na tym tle a co za tym idzi ena kazdym innym równiez i przy pierwszej lepszej okazji. Ehh... Pierwszą ciążę poroniłam. Teraz jestem w 6 tc. Lekarz po pierwszej wizycie ic nie powiedzial na ten temat, przepisał mi duphaston i nospe - czyli potrzebuje jakiegoś podtrzymania. Troche sie martwie i boje sie, żeby ta chwila uniesienie nie kosztowała mnie kolejnej straty ukochanego maleństwa. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
liska77 Re: seks w ciąży 12.12.04, 12:15 Jesli ciaza jest zagrozona (a bierzesz duphaston) to powinniscie zrezygnowac z seksu, przynajmniej do czasu az sie wszystko unormuje. liska i 36-tyg dzidzius w brzuszku :-) Odpowiedz Link
webby Re: seks w ciąży 12.12.04, 17:09 Witam:)) To jak to jest z tym kochaniem?Nie ma zadnych przeciwwskazan jezeli ciąża przebiega prawidłowo,ale trzeba stosować jakieś zabezpieczenia czy nie?Jak duży wpływ na dzidzie ma ta prolaktyna(czy jakos tak)zawarta w nasieniu w 23 tygodniu ciąży?Jesli ktos wie to prosze o odpowiedź.Pozdrawiam:)) Viola i Maleństwo(23tc) Odpowiedz Link
sofi84 Re: seks w ciąży 12.12.04, 18:59 no nie moj lekarz powiedzial ze jesli jest wszystko ok nie boli nie krwawi to do 32 mozemy do 36 ostroznie a pozniej juz lepiej nie. co do właściwosci spermy to podobno pomaga na wywolanie porodu ale ponoc tylko na sam koniec ciazy jesli dzidzia juz jest gotowa do wyjscia to wtedy taki naturalny przyspieszacz. ale wczesniej nie ma obaw Odpowiedz Link