Dodaj do ulubionych

OPŁACANIE POŁOŻNEJ - PROSZE O RADĘ!

26.11.04, 09:17
Mam pytanie!
Termin porodu na marzec ale bardzo się boje i szukam wielu rozwiązań aby
sobie zapewnić jakikolwiek komfort psychiczny. Słyszałam o możliwości
opłacenia sobie położnej natomiast nie mam zielonego pojęcia jak to załatwić
i ile to kosztuje - mniej więcej oczywiście bo ceny pewnie są uzależnione od
miasta i wogóle. No i oczywiście jak myślicie czy warto czy to tylko
niepotrzebny wydatek? Prosę o radę bo nie jestem pewna co robić. Acha no i
jeszcze jedno kiedy należy to zacząć załatwiać tak, żeby nie było za późno
ani za wcześnie???
A może to tylko fanaberie - przecież urodzić musze i i tak ktoś się mną
zajmię. Nie wiem co o tym myśleć...

Obserwuj wątek
    • evelina28 Re: OPŁACANIE POŁOŻNEJ - PROSZE O RADĘ! 27.11.04, 06:38
      Ja tak zrobiłam i to był strzał w dziesiątkę. 4 lata temu miałam poród rodzinny
      z wybraną przez siebie połozną. Wyobraz sobie ,że znajomość z sali porodowej
      przetrwała do dziś. Czułam sie z Nią bezpiecznie , poród wspominam bardzo
      dobrze. Wiesz ,prawdą jest też ,że trafiłam na wyjątkowo wspaniałą osobę. W tej
      chwili jestem w 2 ciaży , Marzenka cieszy się razem z nami. Teraz sama jest
      Mamą 8-miesięcznego Synka i choć jest na urlopie wychowawczym ,obiecała ,że
      poprowadzi mój poród.Dzieki temu czekam na to wydarzenie z ogromną radością ,
      nie ma we mnie lęku ,jaki towarzyszył pierwszej ciąży. Także gorąco polecam Ci
      takie rozwiązanie. Popytaj znajomych na pewno polecą Ci kogoś godnego zaufania.
      Acha, koszty nie były wielkie , wszystko uzgodniłyśmy ok 1.5 miesiąca przed
      terminem porodu. I nie bój się , poród naprawde nie jest taki straszny. Ewelina
    • maksima131 Re: OPŁACANIE POŁOŻNEJ - PROSZE O RADĘ! 29.11.04, 13:03
      hey....aktualnie jestem w 3-ciej ciąży i powiem jak u nas to było...dwa porody mieliśmy rodzinne- przy
      pierwszym opłaciliśmy położną i powiem, że byłam strasznie zawiedziona, myśałam, że jak damy te
      400 zł to obsługa będzie na najwyższym poziomie, ale się grubo pomyliliśmy,
      drugi poród wspominam o niebo lepiej- jeśli chodzi o położne a wcale nie płaciliśmy...dlatego teraz też
      nie zamierzamy...pozdrawiam
      • 24kasia24 Re: OPŁACANIE POŁOŻNEJ - PROSZE O RADĘ! 30.11.04, 15:01
        U mnie to był troszkę inaczej. Własnej położnej nie miałam i szczerze mówiąc
        nawet o tym nie myślałam aby jej poszukać. Trafiłam do szpitala po terminie bo
        maleństwu na świat się nie śpieszyło i gdy się zaczęło mąż po prostu poszedł do
        położnej która była na dyżurze i poprosił ją o opiekę nademną w czasie porodu
        wręczając jej 100zł. Prawie cały czas była przy mnie wraz z lekarzem któremu
        mąż też musiał co nieco odpalić. Naprawdę opiekę miałam super choć czytając
        niektóre posty naprawdę niewiele daliśmy, ale to w dużej mierze zależy od
        miasta w którym się mieszka. Pozdrawiam i życzę szczęśliwego rozwiązania!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka