30.12.04, 06:46
dziewczyny wiecie moze co trzeba za papiery składać zby dostać cywilnw ślub??
Obserwuj wątek
    • gucio35 Re: ślub?? 30.12.04, 08:58
      Z tego co wiem musicie (razem z przyszłym mężem) zgłosic się do USC, wypełnić
      dokumenty. Przy sobie koniecznie musicie mieć dowody osobiste, akty urodzenia.
      Nam pani w USC zadała dość kłopotlowe pytanie " w którym szpitalu urodziliśmy
      się?"
      Pozdrawiam
      • mlodamama2005 Re: ślub?? 30.12.04, 10:08
        no i 80zł za znaczki skarbowe hihi;) nie ma nic za darmo...
        • luna333 Re: ślub?? 30.12.04, 10:28
          każde z was musi mieć odpis skrócony aktu urodzenia właściwy dla miejsca
          urodzenia, jeśli rozwódka to orzeczenie rozwodu (ja się urodzilam w w-wie na
          mokotowie i z tamtejszego urzędu musiałam go wziąć + opłata za znaczek skarbowy
          (a nie z miejsca zameldowania)), trzeba pojechać do wybranego USC z dowodami
          osobistymi i tymi aktami urodzenia, musicie być oboje, wypałniacie tam papiery
          odnośnie nazwiska, nazwiska dzieci i takie tam, zapisujecie sie na jakiś termin
          ślubu -tylko jest minimum 1 miesiąć od złożenia dokumentów do daty ślubu (chyba
          żeby sobie to jeszcze przemyśleć)
          pozdrawiam :)
          • luna333 Re: ślub?? 30.12.04, 10:30
            ach i w USC znowu znaczek skarbowy z chyba 80zł
            • azbestowestringi Re: ślub?? 01.01.05, 18:58
              my z mezem - polakiem tez- postanowilismy slub wziac w anglii
              tam cywilny to 100 funtow.
              potem tu tlumaczenie - 200 zl
              potem zalegalizowanie zwiazku w warszawie - 6 zl plus 75 zl
              to jest dopiero zdzierstwo.. :)
              nastepnym razem slub wezmiemy poprostu w polsce ;)
    • marynka.s Re: ślub?? 19.11.15, 23:07
      Czy wiesz jakie trendy będą panowały w modzie ślubnej w 2016 roku? Koniecznie przeczytaj ten artykuł zanim wybierzesz sukienkę i buty www.kreatywna.pl/styl-zycia/moda/suknie-i-buty-slubne-w-2016-roku/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka