tromysza 01.02.05, 13:25 Czy jeśli mama i babcia miały przenoszoną ciążę, to istnieje ryzyko, że tak samo będzie z córką? Z góry dziękuję za odpowiedź Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
radowinkaala Re: przenoszona ciaża 01.02.05, 15:43 Nic pewnego. Mój lekarz w moim przypadku nie brał pod uwagę tego, że moja mama przenosiła ciążę. A powinien - urodziłam córcię w 42 tc i to wskutek wywołania. Podobnie jak moja mama także mam nieregularne miesiączki. Więc może coś w tym dziedziczeniu jednak jest. Odpowiedz Link
kattrin1 Re: przenoszona ciaża 01.02.05, 15:49 ja tez jestem ciekawa, moja mama mnie przenosiła miesiąc, bo miała po 4tc okres i gin liczył termin porodu od OM, a okazało sie ze ciąza wczesniej juz była. Zastanawia mnie to bardzo, czy patrząc na geny ja tez tak mogę miec??? Dzięki za odpowiedzi Odpowiedz Link
emka1974 Re: przenoszona ciaża 01.02.05, 17:41 Nie znam statystyk, za to wiem, że można również przenosić ciążę bez "obciążenia genetycznego" w tym kierunku ;-) Odpowiedz Link