Dodaj do ulubionych

ruchy dzidziusia

02.02.05, 11:29
Witam, jestem w 20 tc, to druga ciąża, po poronieniu. W 17 tygodniu poczułam
pierwsze bulgotanie, a teraz czuję, jak dzidziuś się przewraca. Jednak trochę
się niepokoję, gdyż ostatnio, od jakichś czterech dni rusza się bardzo
rzadko, głównie wieczorkiem. Wcześniej potrafił w ciągu dnia bardzo
intensywnie. Nie wiem, czy to normalne, jak Wy macie, czy często czujecie
ruchy? Proszę, napiszcie coś na pocieszenie, bo nie wiem, czy przesadzam, czy
nie.
Pozdrawiam wszystkie ciężaróweczki
Agata
Obserwuj wątek
    • pocahontas_kw Re: ruchy dzidziusia 02.02.05, 12:37
      Nie ma reguły, ja jestem w 21tc i mój mały tez ma mniej i bardziej ruchliwe
      dni, więc spokojnie. Jesli chcesz poczuć wyraźnie jak się rusza, to wieczorem
      połóż się płasko z rękami lekko, ale płasko przyciśnietymi do brzuszka wtedy
      poczujesz wyraźniej, oczywiście trzeba wykazać się cierpliwością i poczekać
      albo trochę popukac do malucha, ja leciutko ugniatam brzuszek palcami i mi moje
      dziecko zwykle po chwilkach paru zaczyna odpukiwać. Poza tym weź pod uwage, że
      w ciągu dnia zwykle mały spi ukołysany tym jak się poruszasz, a szaleje zwykle
      w nocy kiedy spisz, a poniewaz jest jeszcze maleńki to nie może cie to obudzić
      i penie dlatego nie czujesz. Zdrówka i usmiechu dla was obojga;)

pocahontas i fasolka 21tc.
    • nufka76 Re: ruchy dzidziusia 03.02.05, 23:40
      hej. nie matw się, mój dzidziuś wdzień praktycznie w ogóle się nie rusza a to
      juz 29 tydzień. Tylko w nocy około 4, 3 czasami nie śpię to czuję, ale wieczorem
      dopiero tearz zaczął być trochę żwawszy bo do tej pory to raczej chyyba
      przesypiał całe dnie:)
    • yskaka Re: ruchy dzidziusia 04.02.05, 00:12
      u mnie jest tak że dzidzia w jeden dzień jest bardzo aktywna, a na nastepny
      prawie jej nie czuje. ostatnio troszke sie martwiłam bo wieczorkiem się rusza
      (zwłaszcza po wypiciu gorącego mleka) a ja nic nie czułam. następnego dnia
      mąz powiedział że jak sie do mnie w nocy przytulił to bardzo wyraznie czuł
      dzidzie, a ja spałam jak zabita.
      pozdrawiam serdecznie
      iza
      • agatkaros Re: ruchy dzidziusia 04.02.05, 09:02
        dziękuję Wam za te wszystkie słowa, uspokoiły mnie. Pozdrawiam i trzymajcie się
        cieplutko
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka