Dodaj do ulubionych

pusty pęcherzyk płodowy

20.02.05, 19:04
Kiedy rozwija się pusty pęcherzyk płodowy? Jakie są tego przyczyny? Jakie są
objawy (bóle, plamienie itp)? Proszę, napiszcie!!
Obserwuj wątek
    • agula01 Re: pusty pęcherzyk płodowy 20.02.05, 19:23
      czasami tak jest ,ze sie rozwija pusty pecherzyk plodowy!moze czasami nie byc
      objawow nie pokojacych,ale po kilku badaniach usg,jak nie slychac echa
      plodu ,to moga byc podejrzenia.Najlepiej zrob sobie badania beta hcg ,z kilk
      razy zobaczysz czy rosnie czy spada!!!najlepszy sposob!!!
    • roleczka11 Re: pusty pęcherzyk płodowy 20.02.05, 21:39
      Beta przy pustym jaju płodowym rośnie tak samo jak przy normalnej, dobrze
      rozwijającej się ciąży. Mialam puste jajo płodowe - objawy takie same jak przy
      ciąży.Żadnych plamień ani nic takiego. W 9 tyg. na USG wyszło że nie ma zarodka.
      potem zabieg ... i nowa nadzieja. Przyczyny najczęściej nie są poważne i nie
      wpływają na rokowania przy następnej ciąży.Może u Ciebie nie będzie tak źle-
      czego Ci życzę.
      • dziub3 Re: pusty pęcherzyk płodowy 21.02.05, 09:42
        Nie chcę zwieść się jeszcze raz. We wrześniu mój dzidziuś umarł, byłam w 11tc.
        W czwartek byłam u lekarza, zrobił mi USG i wyrwało mu się stwierdzenie że nic
        nie widzi, pęcherzyk pusty. Od razu zapytałam: "słucham?" a on wymijająco
        odpowiedział, że pusty pęcherz moczowy. Chcąc mnie uspokoić powiedział,że
        jeszcze za wcześnie żeby mógł coś dojrzeć (5 tc), mam zrobić sobie betę (1500)
        i przyjść za 2tygodnie. Ciągle słyszę jego słowa, nie dają mi spokoju i dopóki
        nie usłyszę, że bobo tam jest i ma serducho jak dzwon będę żyła w stresie.
        Pozdrawiam.
        • pimpek_sadelko Re: pusty pęcherzyk płodowy 21.02.05, 10:12
          dziwne, ze w 5 tc spodziewalas sie cokolwiek zobaczyc. naprawde. lekarz mial
          racje, jest ok nastepne usg powinno byc za 2-3 tygodnie, bo nie ma sensu
          wczesniej go robic jak przed 7/8 tc. dlatego teraz sie denerwujesz bo
          strzelilas byka i poszlas za wczesnie. to bardzo czeste u kobiet niestety.
          bedzie dobrze, nie panikuj. ciaza rozwija sie prawidlowo, ciesz sie nia.
          • poloznaa Re: pusty pęcherzyk płodowy 21.02.05, 23:53
            Faktycznie poczekaj!!! Dziewczyny nie ma co sie tak śpieszyć sie z tym USG!!!
            Niepotrzebnie sie tylko denerwujecie! Wg literatury pierwsze USG powinno sie
            wykonywac koło 9-10 tyg ciąży wiec spokojnie i nie stresujcie swoich maluszków
            juz od początku!!! Mamusie cierpliwości i spokoju!! Będzie dobrze powodzenia:)))
            • mala00 Re: pusty pęcherzyk płodowy 22.02.05, 09:10
              U mnie w 5 tyg też nic nie bylo widać a tydzień później byl już piękny
              pęcherzyk.Nie stresuj się,wiem że niektórzy lekarze potrafią wpędzić kobietę w
              wielki lęk sama przez to przeszlam wiele razy,poczekaj jeszcze tydzień a z
              pewnością coś już będzie widać.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka