1a26 Re: spanie 06.04.05, 14:53 w jakiej pozycji śpicie? ja jestem w 15 tyg. i słyszałam Ze nie można spać na plecach tylko na boku. Co o tym myślicie? Odpowiedz Link
aisza24 Re: spanie 06.04.05, 15:16 takze jestem w 15 tyg.,równiez slyszałam podobne opinie... ja od dziecka usypiałam na brzuchu i tylko na brzuchu. Ostatnio staram sie tego unikać (bolą mnie piersi i zaczyna bolec brzuch gdy leze na nim) i próbuje zasnąć na boku, podkładam nawet jaśka pod nogę (pod zgiete kolano),ale mecze sie bardzo dlugo,zanim zasne. Nie ma szans na usniecie na plecach. Nie znam opinii lekarzy na ten temat niestety.... Odpowiedz Link
oliviaaa1 Re: spanie 06.04.05, 16:15 a mój powiedział, żeby po prostu nie spać na brzuchu, na plecach śpię i jest ok, a jak spytałam na którym boku się powinno, to mówi, że na lewym lepiej, no i faktycznie, bo jak spię na prawym to coś mi uciska, tam jest wątroba więc może to to, a kuzynka powiedziała, że na brzuchu w późnijeszych już tygodniach lepiej nie, bo łożysko może się obniżyć, ja jestem w 24tc Odpowiedz Link
oliviaaa1 Re: spanie 06.04.05, 16:16 a Wy mi powiedzcie czy stosowanie perfum na ciało może szkodzić i czy używacie :) Odpowiedz Link
aisza24 Re: spanie 07.04.05, 15:40 ja ostatnimi czasy nie uzywam,poniewaz jakos kazdy zapach bardzo mnie drazni, natomiast jestem ciekawa,jak to jest z tonikamui do twarzy,lekarz powiedzial mi,ze mozna,ale waham sie....choc do tej pory uzywam.Jak sadzicie? Odpowiedz Link
justynaws Re: spanie 07.04.05, 11:44 Hej też jestem w 15 tygodniu. moja Pni doktor zaleca spanie na boku, najlepiej lewym aby wątroba nie uciskała innych narządów. Na plecach można spać ale niestety bolą plecy ponieważ kręgosłup znosi cały ciężar a do tego uciskana jest aorta. Jak widać ma to swoje podstawy. Ja nauczyłam się już spać na boku, ale to dlatego, że robię to od początku ciąży, choć wcześniej spałam na brzuchu. Też wam się uda. Justyna Odpowiedz Link
koma77 Re: spanie 07.04.05, 11:48 Ja śpię jak chcę, najchętniej na brzuchu, ale już się nie daje bo mam wrażenie ze leżę na piłce ;-)). Na plecach nie zasnę więc pozostają boki. A co do perfum to lubię i używam bo bardzo poprawiają samopoczucie :-)). Nie słyszałam aby szkodziły. Pozdr. Odpowiedz Link
1a26 Re: spanie 07.04.05, 14:05 dziękuję za szczere odpowiedzi . Trzymajcie sie Mamuśki ! Odpowiedz Link
rosanna Re: spanie 11.04.05, 10:36 Spie na boku i takie spanie jest wskazane, ostatnio z poduszka. W przypadku innej pozycji, wystepuja obrzeki i zatrzymanie wody. Odpowiedz Link