Dodaj do ulubionych

cukier w moczu

19.04.05, 14:19
Właśnie byłam u lekarza i dowiedziałam się że mam podwyższony cukier w
moczu.Jestem w ósmym m-cu ciąży.Nie wiem co to oznacza dla mnie i mojego
dziecka. Jeśli któraś z Was była w podobnej sytuacji to proszę o
komentarz.Bardzo mi na tym zależy.
Obserwuj wątek
    • michalina761 Re: cukier w moczu 19.04.05, 15:52
      Brasica, Twoim problemem jest sama obecność cukru w moczu, bo jest patologią.
      Podwyższony poziom to może być we krwi.
      Zastanawiam się tylko o czym rozmawiałaś z lekarzem, jak nie o Twoich obawach i
      nie pokojach?
      Nie musisz posiadać takich wiadomości, ale nie jest grzechem rozwiać swoje
      wątpliwości poprzez zapytanie lekarza.
      Pozdrawiam.
      • brasica Re: cukier w moczu 20.04.05, 12:50
        Masz rację droga Michalino761 źle się wyraziłam chodzi oczywiście o w ogóle cukier w
        moczu, którego być nie powinno.
        Również pozdrawiam.
    • brasica Re: cukier w moczu 20.04.05, 12:41
      Tak się składa że mój lekarz zlecił mi dodatkowe badania na poziom cukru właśnie
      w krwi nie wyjaśniając mi za dużo co oznacza cukier w moczu.Poprostu kazał
      czekać do wyników badań.A ja chciałabym dowiedzieć się czy któraś z Was miała
      podobny problem i czy mogła by się tym podzielić-to wszysko.
    • mamusia111 Re: cukier w moczu 20.04.05, 12:52
      Ja także miałam cukier w moczu a w krwi wyniki były odpowiednie.Wzieli mnie do szpitala na 6 dni na obserwacje.Codziennie miałam robione z krwi badanie na cukier,oraz raz podali mi glukoze 75 g i przez 6 godzin pobierali krew co 30 min do badania.Z cukrem w krwi było wporządku dlatego wypuścili mnie do domu.Cukier w moczu oznacza zła prace nerek.Po ciąży wszystko wraca do normy.Gorzej będzie jak bedziesz miała podwyższony cukier w krwi to może świadczyć o cukrzycy ciężarnych ale mniejmy nadzieje że bedzie inaczej.Pozdrawiam
      • brasica Re: cukier w moczu 20.04.05, 13:04
        Mamusia111 bardzo Ci dziękuje za wyjaśnienie. Właśnie czekam na wyniki badań
        krwi i trochę się denerwuje.
        Również pozdrawiam.
      • ika251 Re: cukier w moczu 25.04.05, 10:48
        hej jaka zła praca nerek ludzie jak nie macie pojecia to nie piszcie głupot. w
        ciązy u niektórych kobiet moze pojawic sie cukrzyca, która najczesciej mija po
        urodzeniu dziecka. cukru w moczu nie powinno byc a norma cukru we krwi jest od
        60 - 110mg%
    • mamalgosia Re: cukier w moczu 20.04.05, 13:45
      No niestety, nie powinno być cukru w moczu. Oczywiscie na pewno ma też
      znaczenie, ILE go jest.
      Oznacza to cukrzycę - w Twoim przypadku tzw. ciążową (czyli przejściową0. Dla
      uzyskania pełnego obrazu pewnie lekarz zleci Ci badanie krwi (i to nie tylko
      pozom glukozy, ale całą krzywą cukrową). Na pewno cukrzyca ni jest miła, ale
      pocieszającuy jest fakt, ż ejesteś już w ósmym m-cu ciąży, niewiele Ci zostało.
      Lekarz może Cię położyć na kilka dni do szpitala - na obserwację, jak zmienia
      się poziom cukru w zależności od zmian w diecie. Ale nie musi, może tylko
      zalecić dietę
      • catwoman Re: cukier w moczu 25.04.05, 09:04
        A jaki mialyscie wynik dziewczyny? czy 5,2 jest duzo? Mnie uroslo od 3,8 do
        5,2, nie wiem czy to za duzo..
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka