lelab 20.04.05, 14:31 jestem w trzecim miesiącu i od początku ciąży do tej pory wymiotuję,co zrobić żeby nie mieć nudności i wymiotów? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kinga0082 Re: wymioty 20.04.05, 18:10 idz do lekarza , przepisze odpowiednie lekarstwo bezpieczne dal ciazy, bo ciągłe wymiotowanie tez nie jest dobre dla ciązy Odpowiedz Link
mamaestery Re: wymioty 20.04.05, 22:46 przede wszystkim spowoduje odwodnienie organizmu:(no i inna sprawa to twoje samopoczucie -wiem cos o tym:/ prawdopodobnie lekarz ci zapisze torecan ale zasugeruj mu rowniez diphergan,oba leki w jakims stopniu mi pomogly ale tak naprawde to poprostu trzeba przeczekac ten okres:( zycze wytrwania!! monika Odpowiedz Link
happiest1 Re: wymioty 20.04.05, 22:51 Podaje Ci kilka dobrych rad, nie wiem moze juz je stosowalas ale co tam napisze: Zanim rano wstaniesz z lozka i podniesiesz glowe zjedz cos suchego, np tost albo krakersa. Nie nalezy pic w czasie posilkow, nawet wody. Pij tylko miedzy posilkami. Czasami lepiej zjesc letnie danie niz gorace. Unikaj surowych owocow oprocz bananow. Unikaj smazonych ostrych potraw. To chyba najwazniejsze, sprobuj, moze pomoze. Odpowiedz Link
agaw00 Re: wymioty 22.04.05, 13:11 najlepiej jest rano-zanim wstaniesz z łózka zjeśc przekąskę bogata w węglowodany np. płaki kukurydziane, rodzynki, musli, pare krakersów - mi to pomagało. Najwazniejsze to zenby nie wachac zapachów z kuchni i jeść to na co ma się ochotę. Odpowiedz Link
iga73 Re: wymioty 22.04.05, 16:24 Dziewczyny jak najwcześniej od zapłodnienia mogą zacząć sie mdłości Odpowiedz Link