mama_m5 29.04.05, 11:37 DZIEWCZYNY MAM PYTANIE-DO KTÓREGO MIESIACA CIĄŻY MOZNA PROWADZIĆ SAMOCHÓD?CZY JAZDA SAMOCHODEM NIE SZKODZI DZIDZIUSIOWI? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jakasik Re: PROWADZENIE SAMOCHODU W CIĄŻY!!! 29.04.05, 11:43 Ja do końca jeździłam maluchem!!!!!!! Odpowiedz Link
magda.mich Re: PROWADZENIE SAMOCHODU W CIĄŻY!!! 29.04.05, 11:45 Hihihihihihihih, ja też (w pierwszej ciąży) :)). A teraz mam "trochę" większy samochód i myślę, że również do końca wytrzymam. Odpowiedz Link
agaw00 Re: PROWADZENIE SAMOCHODU W CIĄŻY!!! 29.04.05, 11:49 moja koleżanka jeździła do ostatniego dnia! tak sie dobrze czuła ja osobiście boję się jeźdic i wkurzaja mnie apsy bezpieczenstwa, które z jednej strony ratuja życie a z drugiej uwieraja mnie w brzuszek i sa zagrozenie przy mocniejszym stuknieciu. Na razie jestem powożona:) Odpowiedz Link
mama-in-spe Re: PROWADZENIE SAMOCHODU W CIĄŻY!!! 29.04.05, 11:52 Ja wciąż jeżdżę, chociaż na początku ciąży wydawało mi się, że gdzieś w 6 góra 7 meisiącu nie dam rady. Tymczasem wolę jeździc niż chodzić:) Pasy mi nie przeszkadzają, ten dolny mam pod brzuchem. Oczywiście jeżdżę wolniej i ostrożniej. Unikam jeżdżenia jako pasażer, strasznie się denerwuję i jakoś do nikogo poza sobą nie mam zaufania;) Odpowiedz Link
vikiko Re: PROWADZENIE SAMOCHODU W CIĄŻY!!! 29.04.05, 14:17 Przy pierwszej ciąży jezdziłam a raczej prowadziłam auto prawie do samego końca a teraz narazie też jezdzę ale należy uważać na dziury i mówią,że kobieta ciężarna ma spowolnioną reakcję być może ale ja u siebie tego nie zauważyłam aczkolwiek jak pijany wsiada za kierownicę i zatrzymuje go Policja to też mówi,że nie pił;-) Odpowiedz Link
kaarmelka Re: PROWADZENIE SAMOCHODU W CIĄŻY!!! 29.04.05, 23:25 W pierwszej ciąży jeździłam samochodem do końca, teraz też zamierzam. Nie wyobrażam sobie innej formy transportu w upał, z dużym brzuchem i 3-letnią psotnicą ;-). Pasy mnie nie denerwują, bo dolny idzie pod brzuchem, a poza tym - w razie czego - uratuje życie mi i mojemu dziecku. Odpowiedz Link
renste Re: PROWADZENIE SAMOCHODU W CIĄŻY!!! 30.04.05, 11:24 Ja też zamierzam prowadzić do końca.Jeżdżę bez pasów.Mój gin mówi,że z pasami w razie czego straszne konsekwencje dla dzidziusia,ale bez pasów też nie dobrze. Staram się jeździć wolno tak czy owak. W aucie z poduszką nie prowadzę ,ale na pasażerskim siedzeniu zapinam pas i każę mężowi jechać ostrożnie. I tak źle i tak niedobrze.:))) src="lilypie.com/days/050626/0/0/1/+10" Odpowiedz Link
isia_50 Re: PROWADZENIE SAMOCHODU W CIĄŻY!!! 30.04.05, 14:48 W pierwszej ciąży prowadziłam do 8 miesiąca, potem brzuch ograniczał mi możliwość odwracania się np. przy parkowaniu. Teraz ciągle jeżdżę i nie wyobrażam sobie życia bez samochodu z brzuszkiem i 5 letnią łobuzicą. Pasy zapinam zawsze. Odpowiedz Link
lesia28 Re: PROWADZENIE SAMOCHODU W CIĄŻY!!! 30.04.05, 21:38 33 tydz i nie wyobrazam sobie innego srodka lokomocji , zamierzam jezdzic do konca , choc rzeczywiscie biorac pod uwage, ze mozemy miec bardziej spowolnione reakcje , jezdze wolniej. A propos pasow bezpieczenstwa , a Stanach prowadzono badania o smiertelnosci wsrod ciezarnych ... na pierwszym miejscu znalazly sie wypadki samochodowe, ja pas zapinam i mi nie przeszkadza . Pozdrawiam i milego kierowania. Odpowiedz Link
mama-in-spe Re: PROWADZENIE SAMOCHODU W CIĄŻY!!! 01.05.05, 08:46 Pas trzeba zapinac KONIECZNIE, może uratowac życie i nam i dziecku. Odpowiedz Link