Dodaj do ulubionych

Bóle podbrzusza

23.08.05, 15:24
Jestem chyba w 6. tygodniu ciąży(piszę chyba, bo lekarz tego jeszcze nie
potwierdził). Bardzo się martwię swoim stanem. Czuję takie napięcie w
podbrzuszu, czasem mnie pobolewa, później przechodzi. Boję się, chyba nie
powinno tak pobolewać, raz lekko, raz troszkę mocniej.:(Jutro idę do lekarza,
ale i tak bardzo się martwię:(Czy to normalne samopoczucie w tak wczesnej
ciąży?
Obserwuj wątek
    • ania278 Re: Bóle podbrzusza 23.08.05, 16:12
      kasiulka, ja jestem w 5tyg, i chyba mam dokladnie to samo co opisujesz. troche
      sie matrwie.dopada mnie taki jakby "skurcz/ból w dole podbrzusza, dopada na pol
      minuty i przechodzi. i tak 1 albo 2 na dzien.u lekarza tez jeszcze nie
      bylam ,ale sie zaczynam obawiac czy to normalne czy jednak nie?
      Napisz koniecznie co lekarz Ci powiedzial!
      • kasiulka82 Re: Bóle podbrzusza 23.08.05, 16:32
        Oczywiście wszystko powiem. Póki co nie martwmy się. Ja mam niestety czym;(((
    • cn_tower Re: Bóle podbrzusza 23.08.05, 20:03
      dziewczyny , nie martwcie sie ...ja mialam takie bole na poczatku ciazy,
      dodatkowo ciagle bolalo mnie jakbym miala dostac miesiaczke, pewnie ze
      zapytajcie lekarza ale ja juz Wam mowie ze to nic groznego:) pozdro
      • ania278 Re: Bóle podbrzusza 23.08.05, 22:40
        dziekuje za slowa pocieszenia,
        lecz ja nadal sie ciut martwie bo to nie sa zawsze malutkie pobolewania, tylko
        takie mocniejsze, jakby @ byla :(
        boze jak tak dalej pojdzie to zglupieje przez ciaze i wyladuje w wariatkowie z
        rozpoznaniem - schizofrenia :P
        • kasiulka82 Re: Bóle podbrzusza 24.08.05, 08:09
          Nie martw się, ja się czuję podobnie. Pobolewa mnie raz mocniej, raz lżej.
          Dzisiaj idę do lekarza na potwierdzenie i jestem przerażona tym wszystkim.
          • sabi35 Re: Bóle podbrzusza 24.08.05, 10:21
            To zupełnie normalne!
    • jokas1 Re: Bóle podbrzusza 24.08.05, 10:33
      ...ja tez na poczatku ciazy mialam takie bole, dokladnie nie pamietam, ktory to
      byl tydzien. Zlapal mnie raz taki bol, w podbrzuszu, ze nie moglam odechu
      zlapac, az plakalam bo mnie tak bolalo. Strachu sie najadlam, bo myslalm, ze
      jest to cos zlego. Jednak po wizycie lekarza okazalo sie, ze jest wszystko w
      porzadku...
    • gogam25 Re: Bóle podbrzusza 24.08.05, 12:44
      Wiem co czujesz. Mnie również od 6 tygodnia zaczął boleć brzuch - z tą jednak
      różnica że bolał ciągle a gdy przestawał to tylko na chwilę. Nie mogłam
      chodzić ,siedzić - ciągle myslałam o dziecku i ... panikowałam. W końcu lekarz
      przepisał mi Duphaston, który miał pomóc - miał bo efekt był znikomy i w
      efekcie przestałam go zażywać. Ale brzuch pobolewał i to jeszcze dosyć długo,
      chyba az do 14 tygodnia. Obecnie mój synek ma 8 tygodni i cała "nasza" ciąża
      jest już tylko wspomnieniem. Tak więc mam nadzieję że i w Twoim przypadku
      będzie wszystko w porządku. Trzymamy kciuki.
      • kasiulka82 Re: Bóle podbrzusza 24.08.05, 16:02
        Kochane, pomocy!!! Nie wiem sama co mi jest. Lekarz po zbadaniu mnie
        stwierdził, że trudno mu powiedzieć czy jestem w ciąży. Powiedział, że widzi
        lekkie zasinienie przedsionka, lekkie upławy i powiększone przydatki. Kazał mi
        za tydzień zrobić test od daty ostatniego testu. Jak wyjdzie dodatni to mam
        odczekać kilka dni i wybrać się na USG dopochwowe. Powiedział, że to może być
        dopiero 5-6 tc, więc od zapłodnienia minęło może góra trzy tygodnie.
        Powiedział, że przy tyłozgięciu trudno tak szybko stwierdzić. Mimo wszystko
        gratulował mi.:(((Kupiłam w aptece test. Na ulotce przeczytałam, że wynik może
        wyjść pozytywny jak ma się cystę na jajniku. No i oczywiście zaczęłam myśleć,
        że ja też mam. Przede mną jeszcze tyle dni czekania, nie wiem co o tym myśleć.
        Czy ktoś miał podobną sytuację?:(
        • ania278 Re: Bóle podbrzusza 24.08.05, 16:20
          kasiulka a u kogo bylas???????????
          • kasiulka82 Re: Bóle podbrzusza 24.08.05, 16:26
            Jak to u kogo? Chodzi Ci o nazwisko?;d
            • ania278 Re: Bóle podbrzusza 24.08.05, 16:36
              tak
              • kasiulka82 Re: Bóle podbrzusza 24.08.05, 16:38
                Ty też jesteś z Warszawy, że pytasz??? jeżeli tak to może powiesz mi gdzie
                można zrobić usg dopochwowe?
                • ania278 Re: Bóle podbrzusza 24.08.05, 16:42
                  oj nie ,ja jestem z Bialegostoku,
                  cos mi sie pomieszalo i tez myslalam ze jestes z Bialego.:)
        • sylwia73 Re: Bóle podbrzusza 24.08.05, 18:14
          Jeżeli jesteś w ciąży to lekarz po zbadaniu powinien ją potwierdzić
          (obojętnie , który to tydzień ) ponieważ macica ma inny kształt . Ja tez
          poszłam do lekarza w 6 tygodniu ( tak w/g OM ) lekarz potwierdził ciążę , ale
          nie było jej widac powiedział , że może być pozamaciczna.Kazał zrobić badanie
          hormonów i powtórzyć po 48 godzinach jeżeli wzrośnie o około 60% to jest ok.
          po dwóch tygodniach okazało się , że tak naprawdę opóźniło się u mnie
          jajeczkowanie i ciąża jest młodsza ( dlatego jej nie było widać ) trzymaj się
          zrób te badania i idź do innego gina Sylwia
          • kasiulka82 Re: Bóle podbrzusza 24.08.05, 18:31
            Nie pójdę do innego, ufam temu. On dał mi do zrozumienia, że w środku wszystko
            wygląda inaczej, po prostu powiedział, że jej jeszcze nie widzi, ale już kilka
            osób mi powiedziało, że to normalne. Po prostu jest na to za wcześnie. Kierując
            mnie na usg też dał mi do zrozumienia, że wtedy wykaże czy zarodek dobrze się
            zagnieździł.
            Mam pytanie, czy jeśli dzisiejszy (drugi już test) wyszedł pozytywnie, a tym
            razem była to dobra ilość kropelek, to czy istnieje możliwość, że jednak nie
            jestem w ciąży?
      • joannag4 Re: Bóle podbrzusza 24.08.05, 16:43
        I ja mam bóle brzucha, wczoraj miałam pierwszą wizytę i ginka stwierdziła, że
        te bóle "tak jak na miesiączkę" mogą być groźne. Wystraszyła mnie nie na
        żarty,powiedziała, że powinnam brać duphaston na podtrzymanie (miałam przed
        zaciążeniem niski progesteron) i kazała wziąść za 2 dni jeśli się nie zmieni.
        Natomiast z tego co Wy piszecie taki ból jest normalny- już się gubię w tym
        wszystkim i przyznam, że boję się o swoje maleństwo.
        • kasiulka82 Re: Bóle podbrzusza 24.08.05, 16:46
          Joannag4, po jakim czasie dowiedziałaś się o ciąży? Mnie brzuch pobolewał w
          terminie, w którym miałam dostać okres. Teraz od czasu do czasu leciutko kłuje:
          (Boję się, nie wiem co może mi być;(((
          • joannag4 Re: Bóle podbrzusza 25.08.05, 09:49
            o ciąży dowiedziałam się kilka dni po spodziewanej @, zrobiłam jeden test
            (pozytywny), a za kilka dni następny- też pozytywny. Nic się nie martw, z tego
            co tu opisujesz z pewnością jesteś w ciąży. Na początku też miałam bóle tak jak
            na @, potem czułam kłucie. A teraz znów tak jak na @.....echhhhhhh
            • kasiulka82 Re: Bóle podbrzusza 25.08.05, 23:07
              Hej, no ja mam podobnie. Kłuje mnie raz na jakiś czas, a później pobolewa;)
              • kasiulka82 Re: Bóle podbrzusza 26.08.05, 17:04
                Właściwie to jestem już pewna, że to ciąża. Dochodzą nowe objawy, śpię
                kamiennym snem itp. Czekam na 5-6 września. Wtedy idę na usg dopochwowe, żeby
                sprawdzić czy dzidzia zagnieździła się tam gdzie trzeba. Później od razu do
                lekarza.
    • gabi1015 Re: Bóle podbrzusza 26.08.05, 21:27
      Witaj! Bole podbrzusza jesli nie ma krwawawien są NORMALNE! przeciez bardzo
      intensywnie hormony ciążowe rozciagają ściany macicy. Mamy wtedy uczucie
      ciągnięcia, rozciagania i klucia:))) samam to przechodzialm miesiac temu, Gabi
      • niunia792 TO NORMALNE-nie martwcie sie :-) 27.08.05, 13:21
        Hej
        Po pierwsze powiem wam, ze bardzo sie ciezse iz istniej forum o ciazy.... mozna
        na prawde duzo dowiedziec sie na podstawie doswiadczen innych przyszlych mam.
        Ja jestem w 17 tygodniu ciazy, niestety mieszkam w Niemczech od roku.
        Moja lekarka juz po 5 tyg zrobila mi USC dopochwowe i pokazala nasze malenstwo.
        Pzrez pierwsze kilka tyg. mialam bole a ona sama mnie przestrzegla,ze tak
        bedzie bo macica sie rozciaga...
        Na prawde, tez balam sie ze cos nie tak z malenstwem... ale to naturalne, wiec
        trzymam za was kciuki!
        Pozdrawiam
    • joannag4 poradźcie proszę 27.08.05, 20:03
      Wczoraj ostrożnie i powoli umyłam dwa okna, niestety po tym coś zaczęło mnie
      kłuć po prawej stronie pępka (mniej więcej na jego wysokości). Dzisiaj
      natomiast po spacerze czuję taki ból jak na @. Dziewczyny czy to normalne bo ja
      już od zmysłów odchodzę :( ???
      • joannag4 poradźcie proszę 27.08.05, 20:04
        zapomniałam dodać- jestem w 6 tygodniu i jest to moja pierwsza ciąża stąd moja
        panika..
        • kasiulka82 Re: poradźcie proszę 29.08.05, 22:28
          A mnie od dzisiaj jakoś tak lekko boli w prawym boku, trochę poniżej żołądka.
          Boli tak jak na kolkę przy mocniejszym oddechu. No i trochę mnie to martwi.
          Śluzu jest sporo o kolorze żółtawym, przypomina trochę śluz owulacyjny.
    • labretta Re: Bóle podbrzusza 01.09.05, 12:54
      czy czując wszystkie objawy takie jak są zazwyczaj przed okresem (głównie
      skurcze macicy) można być w ciąży??????????
      • marta_st Re: Bóle podbrzusza 01.09.05, 15:06
        Pewnie, że można. Wiele objawów tzw. miesiączkowych można mieć również będąc w
        ciąży.
    • marta_st Re: Bóle podbrzusza 01.09.05, 15:05
      Bóle podbrzusza nie są groźne jeśli nie dochodzi krwawienie. We wczesnej ciąży
      to normalne, gdyż rozciągają się więzadła macicy i to może powodować taki ból
      zblizony do tego przed @.
      • kasiulka82 Re: Bóle podbrzusza 02.09.05, 07:49
        --------------------------------------------------------------------------------
        Byłam wczoraj u lekarza na usg. Stwierdził, że to 6. tydzień i 6. dzień ciąży,
        a od
        zapłodnienia jest 5 tygodni i 6 dni. Dzidziuś ma 3 mm, widziałam bijące
        serduszko. Zmartwiło mnie to co powiedział lekarz. Mam rozwarstwienie
        kosmówki 8mm na 3 mm. Mam pozostawać pod obserwacją, może powinnam leżeć. Na
        razie dopóki nie ma żadnych krwawień to niby wszystko jest w porządku, ale i
        tak się martwię. Skąd się bierze takie rozwarstwienie? Czy jeżeli prowadziłam
        na początku ciąży aktywny tryb życia - chodziłam po górach to mogło mieć
        jakiś wpływ? W jaki sposób takie rozwarstwienie wraca do normy? Czy ktoś może
        mi coś podpowiedzieć?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka