Dodaj do ulubionych

brak apetytu...

27.10.05, 14:38
Witam
Dziewczyny moja siostra jest w 5 tygodniu ciaży i nie ma apetytu.
Ma wstret do jedzienia,czasami ma mdlosci czy to normalne?

Poradzcie cos z gory dziekuje:)))))
Obserwuj wątek
    • magda.g79 Re: brak apetytu... 29.10.05, 11:39
      Witam, ja jestem w 11 tygodniu i dopiero powoli przechodzą mi mdłości, ale
      wstręt do niektórych potraw jeszcze mi został, i tak np. nie jadam mięsa, a
      przed ciążą byłam mięsożerna, ciągle mam ochotę na zupy. To raczej normalne,
      podobno niektóre kobiety w pierwszych tygodniach chudną przez te mdłości i
      wymioty, u mnie tak właśnie jest.
      • heath2 Re: brak apetytu... 31.10.05, 21:52
        To normalne, ja zazdroszczę, bo choć na pozór oid jedzenia mnie odzrzuca, to
        zapycham nim uczucie mdłości i zaokrąglam się już w 8tc...
        • adane99 Re: brak apetytu... 14.11.05, 11:26
          Nie zazdrość - to uczucie jest okropne ... Od rana do wieczora kamień w żołądku,
          po każdym posiłku kwasy podchodzące do góry a od czasu do czasu rano wymioty. Ja
          mam już dosyć.
          • majuta Re: brak apetytu... 16.11.05, 14:27
            Niestety normalne. Nie wymiotuję (początek 4 tc), ale jeść nie mogę. "Żywię
            się" herbatą z malin. W poprzedniej ciąży schudłam "na dobry początek" trzy kg.
            • zolza78 Re: brak apetytu... 16.11.05, 15:45
              jeszcze bedzie miala apetyt, apokojnie :)
    • jufalka Re: brak apetytu... 20.12.05, 13:06
      Jestem w 11 tygodniu, mdlosci zmniejszyly mi sie ok 9 tygodnia, ale nadal czuje
      sie jakos dziwnie, czuje niechec do wielu potraw, szczegolnie odrzuca mnie od
      tych "sztucznych" - przetworzonych, z konserwantami, fastfudow itd. Schudlam 5
      kilo.
      • dota28 Re: brak apetytu... 21.12.05, 18:31
        Witam :) ja brak apetytu miałam prawie całą ciąże, jadłam momentami z rozsądku,
        a czasem, bo dziecko kopało :) dzisiaj Konrad skończył 8 tygodni, a ja od kiedy
        karmię, to pożeram wielkie ilości jedzenia. Waga jednak stoi w miejscu,
        zrzuciłam prawie wszystkie kilogramy nabrane w ciązy. Więc to normalne :)
        pozdrowienia dla siostry!
        • olik35 Re: brak apetytu... 02.02.06, 12:25
          Widze ze nie jestem jakis odosobnionym przypadkiem. Mdlosci nie mam (i cale
          szczescie), ale w ogole nie mam apetytu na nic. Zanim zaszlam w ciaze lubilam
          sobie podgryzac to i owo i czesto zdarzalo mi sie troche zbyt zaokraglic w
          biodrach. A teraz nic. Zmuszam sie do jedzenia, bo wiem ze mam sie zdrowo
          odzywiac,ale nawet moje wczesniej ulubione potrawy nie wzbudzaja mojego
          zachwytu.
          Nie wiecie kiedy w koncu ma sie normalny apetyt? jestem w 7 tygodniu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka