dora121.pl 14.01.06, 09:06 Mam pytanie, w którym tygodniu ciąży należy robić pierwsze usg. Ja jestem w dwunastym tygodniu i dopiero mój ginekolog umówił się ze mną na pierwsze usg. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ola07 Re: pierwsze usg 14.01.06, 11:33 Ja pierwsze usg miałam robione w 7tc,było widać już bijące serduszko,teraz w 11tc miałam robione usg genetyczne,z pomiarami przezierności karkowej ,kości nosowej itp. Odpowiedz Link
iziula1 Re: pierwsze usg 14.01.06, 12:48 Pierwsze miałam w szpitalu, lekarz sprawdzał czy ciąża jest żywa. I 2 wczoraj- 11tydzień. I radze nie przesadzać z częstotliwościa. Widziałam wyrażnie jak nasz Wiercipietek uciekał, chował sie. Dzieciaczki odbierają jednak fale z ultrasonografu i mam wrażenie że dla maluszka to nie było przyjemne doznania. Pozdrawiam. Iza Odpowiedz Link
aczka2 Re: pierwsze usg 18.01.06, 15:18 Ja miałam w 14, 16( awaryjne z powodu plamień), a najbliższe w 23 t.c.Moja dzidzia wcale nie uciekała. Czytałam wiele artykułów o USG i tu nie chodzi o to, ze powikłania są niezbadane, tylko,że powikłań z powodu USG nie stwierdzono.Pozdrawiam Odpowiedz Link
kasiulka82 Re: pierwsze usg 18.01.06, 19:39 Ja miałam pierwsze w 7 tc, wtedy też widziałam bijące serduszko. Później miałam ok. 12 tyg., jeszcze jakieś dwa po drodze ( w tym jedno ok. 21 tc). W tym tygodniu byłam na usg 3d (jestem w 27 tc). Córeczka wierciła się strasznie, wyglądała słodziutko. Łapała rączkami swoje stópki, machała rączką, wierzgała nóżkami. Cudowne przeżycie. Na szczęscie jest zdrowiutka. Za dwa tyg. mam iść na badanie kontrolne, żeby coś wykluczyć, ale lekarz nie pozwolił mi się martwić. Odpowiedz Link