Dodaj do ulubionych

zmarła Maria Probosz

19.09.10, 23:52
jedna z gwiazd polskiego kina lat 80-tych. Wtedy to kino wydawało się beznadziejne ale to gigant był w porównaniu do dzisiejszego.
Kiedykolwiek trzeba było się rozebrać przed kamerą to ją zatrudniano. Ale trzeba przyznać, iż miała parę ról nierozbieranych.
Umarła na totalny alkoholizm. I pomyśleć, że jeszcze kilka lat temu wymieniałem z nią posty na forum tym, jak i z Anną Majcher, która tu też pisywała, choć gruba do cna, nadal jednak żyje.
No cóż, cześć jej pamięci właśnie.

www.filmpolski.pl/fp/index.php/16896_1
Obserwuj wątek
    • luzerski Re: zmarła Maria Probosz 20.09.10, 00:07
      Choć Boskich wyroków słuchając,
      ludzie nam bliscy odejdą,
      lecz póki w nas myśl - przetrwają,
      póki w nas pamięć - żyć będą.

( ' ) ( ' ) ( ' ) sad
    • absztyfikant Re: zmarła Maria Probosz 20.09.10, 00:09
      Mloda kobieta, alkoholizm straszna choroba jest

pl.wikipedia.org/wiki/Maria_Probosz
      • mate_lot Re: zmarła Maria Probosz 20.09.10, 08:38
        Niech jej ziemia lekką będzie.
        https://i.wp.pl/a/f/film/033/39/66/0236639.jpg
    • t_ete zal :( 20.09.10, 12:07
      ........ smutno

pamietam ja z wczesnych rol - dziewczeca, naiwna ...

tete
      • wikul Re: zal :( 20.09.10, 13:11
        t_ete napisała:

> ........ smutno

Zwłaszcza jak odchodzą tak młodo, piękne dziewczyny.
        Może łatwiej żyć mniej pięknym ?
    • annag54 Re: zmarła Maria Probosz 21.09.10, 17:08
      Perla nigdy nie wymieniałeś postów z Marysią -Ona nie korzystała z internetu tylko Jej Maz Twoja mitomania jest chorobliwa...!!!!!! I nie wypowiadaj się na temat przyczyn śmierci kogokolwiek - nie znałeś JEJ!!! w przeciwieństwie do mnie .. Jesteś wyjątkowo odrażającym typem
      Szkoda ,ze w takim momencie -Marysie bardzo lubiłam była prostolinijna ,dobra z natury ,szczera i śliczna - muszę poniżać się do polemiki z takim typem jak ty I nie wypowiadaj się na temat ludzi ,których nie znasz i nie znałeś - Ty "zorientowany" Pilnuj swego nosa...
      • perla zasadniczo nie odpowiadam pacynkom i mielonemu 21.09.10, 21:51
        ale zrobię wyjatek skoro chcesz awantury nad grobem.
        1. już po napisaniu postu dowiedziałem się, że pomyliłem sytuację a nie osobę. Nie było sensu tego prostować bo nie oto chodziło w wątku tym. Ona być może nie pisywała w necie ale na pewno pisywała ręcznie.
        2. jeżeli przyczyny jej śmierci kogoś dotykają osobiście, to przepraszam i koryguję. Umarła na marskość wątroby. Tak lepiej?
        3. skoro pacynko mianujesz się tu na jej wielką przyjaciółkę, to wiesz, zamilcz lepiej. Bo gdzie byłaś "przyjaciółko" jak wszyscy widzieli, że szlaja się z ostatnimi menelami po łódzkim osiedlu? Teraz to jesteś pełna obrony czci zmarłej. Ale gdzie wtedy byłaś "przyjaciółko"? Co?!
        Ja nie znałem jej osobiście, ale gdybym znał to teraz milczałbym a nie wzniosłe "przyjacielskie" teksty wyskrobywał właśnie.
        • polazrski Re: pierdla to 21.09.10, 22:00
          pierdla. Nic sie na to nie poradzi.
        • jaceq Wygląda mi Perła, że dałeś dupy 21.09.10, 23:27
          w odrażający sposób. Na Twoim miejscu zawiesiłbym działalność internetową, ponieważ jesteś "trędowaty". Nie uchodzi. Może za jakiś czas.
          • perla dupy to może ty dajesz 22.09.10, 06:02
            ja to mogę co najwyżej się mylić.
            Wszystkie te informacje o Marii Probosz można znaleźć w necie. Żadna tajemnica.
            Sami sprawiedliwi teraz, Marysia - piszą, tylko jak ona pogubiła się w życiu, to nikogo nie było.
            Banda fałszywców właśnie.
          • ewa8a Re: Wygląda mi Perła, że dałeś dupy 22.09.10, 07:16
            Nie pierwszy raz zresztą, nawet w tak banalnych sprawach jak hotelowe pięknie zagiął go kiedyś Melord. Żałosna to postać, zakompleksiona chyba, bo tacy właśnie próbują się w ten sposób dowartościować.

>Na Twoim miejscu zawiesiłbym działalność internetową, ponieważ jesteś "trędowaty". Nie uchodzi. Może za jakiś czas.

Nie ma szans, by wziął pod uwagę Twoje rady. Te typy juz tak mają, że przyłapane na kłamstwie, otrząsają się i za chwilę wymyślają nowe.
            • perla ewcia 22.09.10, 07:24
              niby w czym mnie zagiął? Przypomnij, chętnie się dowiem. Ale nie w tym wątku. Możesz założyć osobny na tą okoliczność. W tym wątku to wystarczą awanturki "przyjaciółki" zmarłej właśnie.
              • ewa8a Re: ewcia 22.09.10, 07:45
                Nie będę zakładać wątków na temat twoich bździn. jak wygoogluję, to wkleję ci ten wątek o Grand Hotelu, teraz nie mam czasu. Tutaj żadna przyjaciółka zmarłej się nie awanturuje, tylko ty paskudzisz, więc nie sugeruj, że ktoś bezcześci wątek.
        • annag54 Re: zasadniczo nie odpowiadam pacynkom i mielonem 22.09.10, 00:26
          Zawsze mylisz sytuacje ,kiedy ktoś złapie cie na kłamstwie ..(pisywała ręcznie !?)- resztę sobie daruje bo znam twoje nędzne prowokacje od lat..
          Skończone ..osoba z lubelskiego może odejść.
          • perla ej, epizodzik 22.09.10, 06:00
            ten wątek to ja założyłem, więc to ty się oddal.
            Wątek był ku pamięci Marii Probosz, ale musiałaś wleźć i zbrukać właśnie.
            • polazrski Re: do sarkofagu! 22.09.10, 06:15
              swieta pierdla.wink
            • perla no widzisz epizodzik 22.09.10, 06:26
              do wątku żałobnego ściągnęłaś forumowego szczura.
              A poza tym, jak już zakładasz taki nick to po co te skróty?
              Nie lepiej to było od razu pojechać pełnymi imionami, nazwiskiem i datą urodzenia?
              To mój ostatni post do ciebie. Ja chcesz abym jeszcze coś ci napisał to zmień nicka. Może się pomylę i nie załapię kim jesteś właśnie.
              • polazrski Re: lepszy szczur 22.09.10, 06:48
                niz szuja.
              • annag54 Re: no widzisz epizodzik 22.09.10, 09:27
                Perla chciałam, żebyś załapał dlatego taki nick, nie mam zamiaru tu pisywać Jak zobaczyłam twoją promocje na "żałobnym "wątku to postanowiłam się zarejestrować i zdemaskować twoje kłamstwa o postach. I to jest watek "Ku czci"?- to może przeczytaj co napisałeś ("gruba Majcher do cna " itp przy żałobnym wątku ku czci ?)Nie pojmujesz -"o zmarłych dobrze ,albo wcale"-Pozostał Jej mąż ,rodzina.. Jak by się czuła twoja Rodzina gdyby ktoś ,po twoim najdłuższym życiu założył taki watek o tobie ?Ty nie masz odrobiny taktu, szacunku do ludzi i nie znasz podstawowych wartości..I posłużę się cytatem parafrazą ze Szwejka
                "Wam się tylko perla wydaje ,ze mnie znacie ,ale wy mnie wcale nie znacie i lepiej byłoby dla was , żebyście mnie nie poznali "i pamiętaj jeszcze jedno - nie jesteś w stanie mnie obrazić.(myślę ,ze dobrze zrozumiesz to zdanie)
                PS. chyba ciężkie jest takie życie jak pana, panie perla gdy tak się nie lubi ludzi - wyrazy współczucia
                • perla miałem nie odpowiadać, ale 22.09.10, 10:34
                  skoro się tak wyraźnie podpisujesz, to jednak odpowiem.
                  Swoją drogą skoro chciałaś abym wiedział ktoś jest, to mogłaś na priv mi te pretensje napisać, a nie tutaj od razu - kłamca! szargasz pamięć zmarłej, albo dobrze albo nic, itp. absurdy.
                  To całe moje "kłamstwo" to zwykła pomyłka. Kiedyś ktoś mi powiedział przez telefon, że jest w jej towarzystwie, ja na to, że bardzo ją lubię jako aktorkę, w zamian dostałem od Marii Probosz kartkę, coś w rodzaju autografu z dedykacją. Teraz po latach mi się ta cała sytuacja mylnie skojarzyła z postami na forum GW, i to jest to wielkie "kłamstwo" moje.
                  I nigdzie nie napisałem, że ona nie była ciepła, dobra czy wrażliwa.
                  Osobiście jako aktorkę to ją bardzo lubiłem, tak jak i większość z tego pokolenia.
                  Ale ja chyba wiem o co ci chodzi tak naprawdę. Sama jesteś aktorką, zagrałaś w jednym z moich ulubionych filmów, o czy zresztą kiedyś rozmawialiśmy.
                  Nadal grywasz w filmach, czyli jesteś z branży. A branża pamiętała o Marii Probosz jak była zdrowa. Gdy ona wpadła w tarapaty to branża zapomniała o niej. A doskonale wiedzieliście co się z nią dzieje. I co? Była jakaś pomoc dla niej? Tym bardziej, że jak piszesz, była wrażliwa?
                  Teraz się oburzasz bo ja napisałem na co umarła. A tak naprawdę to oburzenie branży jest. Bo branża chce tym samym zamilczeć i zakrzyczeć swoje zaniechanie właśnie.
                  • polazrski Re: pierdla w akcji: 22.09.10, 10:44
                    https://grafik.rp.pl/grafika2/304432,310130,9.jpg
                  • annag54 Re: miałem nie odpowiadać, ale 22.09.10, 10:56
                    nie wiedziałam ,ze można pisać na priva.. nie pisuje na forach.. a wkurzyłam się ..widzisz nie znasz sytuacji i walki.. wszystkie oceny są zbyt pochopne .. Zal mi Jej bardzo i Jej męża ,który ja bardzo kochał i cierpi teraz... Poszukaj w necie Jego wpisów Tak nie można naprawdę to nie ten moment-pozdrowionka i kasuję konto.Bo nie mam czasu na pisanie na forach nawet najciekawszych ..
                  • annag54 Re: miałem nie odpowiadać, ale 22.09.10, 11:23
                    Jeszcze jedno : nie chodzi o zakrzyczenie itp. To nadinterpretacja a stwierdzenie "o zmarłych dobrze ,albo wcale "wymyślili mądrzejsi od nas i musisz przyznać ,ze coś w tym jest głębokiej prawdy Oni nie mogą się bronic czy do tego ustosunkować .. a poza tym uważam ( może błędnie) ,ze dociekanie przyczyn zgonu kogokolwiek jest takie jakieś nieładne.. takie zaspakajanie ciekawości niezdrowej ..kojarzy mi się z takimi babciami na cmentarzu komentującymi idący kondukt-"paniusiu ,a na co nieboszczka (dosłowny cytat ) zmarłą ? a długo chorowali? pani to tak szybko się zawinęła ..ciekawe na co" co to ma za znaczenie na co ktoś umarł .. odszedł ,pozostawił bliskich w rozpaczy . Niech zostanie w pamięci z najpiękniejszych chwil.. a w ogóle to człowiek jest najpiękniejszy w chwili gdy walczy ze swoimi słabościami-choroba ,kalectwem ,zbyt wielka miłością toksyczną czy nieodwzajemnioną , przypadłościami starości -Czasem te walkę przegrywa .. ale to nie umniejsza Jego wielkości z tego momentu,
                    • perla Re: miałem nie odpowiadać, ale 22.09.10, 12:43
                      annag54 napisała:

> stwierdzen
                      > ie "o zmarłych dobrze ,albo wcale " wymyślili mądrzejsi od nas i musisz przyznać
                      > ,ze coś w tym jest głębokiej prawdy

o wielu zmarłych wypowiadamy się źle i to publicznie.
                      Sądzę, że swoim życiu nie raz mówiłaś źle na zmarłego Adolfa H. czy innego bandziora.
                      Tylko mi nie pisz, że ja kogokolwiek porównuję do Hitlera.
                      A ja niczego złego nie napisałem o Marii Probosz. Jest mi bardzo żal, że umarła.

> a poza tym uważam ( może błędnie) ,ze dociekanie przyczyn zgonu kogok
                      > olwiek jest takie jakieś nieładne.. takie zaspakajanie ciekawości niezdrowej ..

tak, tylko, że ja niczego nie dociekałem, o nic nikogo nie pytałem, a więc nie zaspakajałem niezdrowej ciekawości.

> co to ma za znaczenie na co ktoś umarł ..

tego to nie wiem ale chyba ma jakieś znaczenie. Bo nader często podawane są takie informacje: "dziś rano zmarł na atak serca XY". Albo, że przegrał walkę z chorobą nowotworową, czy też zginął w wypadku.
                      Widać mi się udzieliła ta maniera.

> Czasem te walkę przegrywa .. ale
                      > to nie umniejsza Jego wielkości z tego momentu,

powtarzam, nigdzie nie napisałem niczego złego o Marii Probosz.
                      I jeszcze raz - lubiłem ją i jest mi bardzo żal, że umarła. I trochę zły jestem na jej otoczenie, że zapomniało, nie uratowało.

Nie widzę sensu kontynuacji tego tematu właśnie.
                      • polazrski Re: miałem nie odpowiadać, ale 22.09.10, 12:56
                        pierdla napisal:
                        > powtarzam, nigdzie nie napisałem niczego złego o Marii Probosz.
                        ale w poscie otwierajacym watek napisal:
                        forum.gazeta.pl/forum/w,13,116671490,116671490,zmarla_Maria_Probosz.html
                        >Umarła na totalny alkoholizm.

To jest nic zlego? No to juz nie wiem jak se pierdla wyobraza cos zlego.
            • ewa8a Re: ej, epizodzik 22.09.10, 07:24
              perla napisał:

> ten wątek to ja założyłem, więc to ty się oddal.
              > Wątek był ku pamięci Marii Probosz, ale musiałaś wleźć i zbrukać właśnie.

Założyłeś chyba po to, by zbrukać. NIe znalazłam w necie nic na temat rozwiązłego zycia Marii Probosz, jak do tej pory nie podano przyczyny śmierci, a ty ją już znasz. Nie pisz juz lepiej nic, nie paskudź, niech ona pozostanie w pamięci jako zjawiskowo śliczna dziewczyna, która prześlizgnęła się przez naszą kinematografię.
              • perla ewcia, ciszej 22.09.10, 07:29
                ja nic nie pisałem o jej rozwiązłym życiu. Za bardzo cię ewcia poniosło.
                Ja tylko napisałem na co umarła, i zapytałem gdzie wtedy byli jej wszyscy przyjaciele co teraz gardłują.
                Źle szukasz ewcia w necie. Pacynkowanie ci lepiej wychodzi właśnie.
                • ewa8a Re: ewcia, ciszej 22.09.10, 07:51
                  perla napisał:

> ja nic nie pisałem o jej rozwiązłym życiu.

To nie ty pisałeś : ,,Bo gdzie byłaś "przyjaciółko" jak wszyscy widzieli, że szlaja się z ostatnimi menelami po łódzkim osiedlu?'' ????

> Źle szukasz ewcia w necie.

Tak, kookułki nie znalazłam. Gratuluję umiejętności wyszukiwania źródeł informacji.

,,Maria Probosz zmarła 14. września w wieku 49 lat. Nikt tak do końca nie wie, co było przyczyną jej przedwczesnej śmierci. Żadne oficjalne komentarz co do przyczyny zgonu nie został podany do informacji publicznej.''

A Perła wie !
                  • perla Re: ewcia, ciszej 22.09.10, 08:02
                    ewa8a napisała:

> ,,Maria Probosz zmarła 14. września w wieku 49 lat. Nikt tak do końca nie wie,
                    > co było przyczyną jej przedwczesnej śmierci. Żadne oficjalne komentarz co do pr
                    > zyczyny zgonu nie został podany do informacji publicznej.''
                    >
                    > A Perła wie !

widzisz ewcia, niedawno zmarł aktor Maciej Kozłowski, i od razu podano przyczynę śmierci. Rak wątroby.
                    W tym przypadku nie podano. Ale naprawdę nie trzeba wielkiej inteligencji aby wiedzieć, że alkoholizm powoduje marskość wątroby.
                    Jakby np. zginęła w wypadku to by od razu to podano. Milczenie o przyczynie zgonu mówi samo za siebie w tym przypadku.
                    Myśl ewcia czasami właśnie.
                    • ewa8a Re: ewcia, ciszej 22.09.10, 08:11
                      >W tym przypadku nie podano. Ale naprawdę nie trzeba wielkiej inteligencji aby wiedzieć, że alkoholizm powoduje marskość wątroby.

Perełciu, przykład chybiony. Maciejowi Kozłowskiemu nie alkohol zniszczył wątrobę, tylko wirus żółtaczki typu c, wszczepiony mu szpitalu. Widzisz co warta jest twoja ,,inteligencja''. Myślenie lepiej zostaw innym, to nie twoja specjalność. I nie spekuluj na temat przyczyn cudzej śmierci , nic dobrego z tego nie wychodzi, głuptasku roztoczański.
                      • perla Re: ewcia, ciszej 22.09.10, 08:15
                        aleś ty tępa ewciu jest. Ja nie napisałem, że Maciej Kozłowski miał raka wątroby z powodu alkoholizmu, o którym nic nikomu zresztą nie wiadomo jest.
                        Ja tylko napisałem, że w jego przypadku podano przyczynę zgonu.
                        Czy czytanie ze zrozumieniem to takie trudne dla ciebie jest właśnie?
                        • ewa8a Re: ewcia, ciszej 22.09.10, 08:19
                          A ja juz myslałam, że uruchomiłeś swoją hm.... inteligencję. Przepraszam , jeśli źle zrozumiałam. No tak, w przypadku Probosz nie podali, więc sprawa jest mocno podejrzana .....
                          a przyczyna smierci oczywista.
              • polazrski Re: Wiadomo skad pierdla czerpie swoje 22.09.10, 07:34
                ewa8a napisała:

informacje:

Re: Marek Probosz,Maria ProboszIP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
                Gość: Kookułka 22.03.06, 17:22 zarchiwizowany
                To była laska,prawie tak popularna jak Figura w latach 80-tych,Marek były mąż
                kiedyś w wywiadzie bardzo źle o Marii sie wyrażał,że była alkoholiczką itp.

Czy Maria mieszka w USA nie jest to sprawdzone,Marek kilka lat tam napewno
                mieszkał,a o Marii od lat nic nie słychać!
                forum.gazeta.pl/forum/w,433,38941585,,Marek_Probosz_Maria_Probosz.html?v=2
                • ewa8a Re: Wiadomo skad pierdla czerpie swoje 22.09.10, 07:41
                  No tak, od forumowicza kookułki. A inny forumowicz boocian powoła się na post Perły.
                  • perla ewcia, ja się powołam 22.09.10, 07:52
                    na pierwszy lepszy post jaki znalazłem w 7 sekund na GW napisany rok temu:

forum.gazeta.pl/forum/w,528,99552054,99747569,Re_zapomniane_gwiazdy.html
                    ale tu nie o to chodzi.
                    Jak zwykle, w ogóle nie łapiesz problemu, choć napisałem to wyraźnie w wątku tym.
                    Lepiej napisz coś na KK i księży. To twoja specjalizacja jest właśnie.
                    • ewa8a Re: ewcia, ja się powołam 22.09.10, 07:59
                      Post forumowiczki Misi czy jakiej innej Kookułki jest tyle wart, co twoje wrażenia z LISBOA. Pokaz mi artykuł na ten temat, a nie rozpowszechniaj plotek, wytwarzanych przez tobiepodobnych mitomanów.
                      • perla Re: ewcia, ja się powołam 22.09.10, 08:09
                        ewcia, skończyłem dyskusje z tobą na ten temat.
                        Nie ma sensu rozmawiać jak ktoś musi drukowanymi literami w gazecie napisane mieć.
                        Ale dla dobra sprawy i jeszcze lepszego samopoczucia jej "przyjaciół" wycofuję wszystko co napisałem.
                        Jednak pożytek z tego tylko taki będzie, że znów obłudne mowy nad przedwczesną trumną mówić "przyjaciele" będą właśnie.
                        • polazrski Re: ewcia, ja się powołam 22.09.10, 08:14
                          perla napisał:

> ewcia, skończyłem dyskusje z tobą na ten temat.
                          > Nie ma sensu rozmawiać jak ktoś musi drukowanymi literami w gazecie napisane mi
                          > eć.
                          > Ale dla dobra sprawy i jeszcze lepszego samopoczucia jej "przyjaciół" wycofuję
                          > wszystko co napisałem.
                          > Jednak pożytek z tego tylko taki będzie, że znów obłudne mowy nad przedwczesną
                          > trumną
                          mówić "przyjaciele" będą właśnie.

Nad przedwczesną trumną? To roztoczanski biznes jest wlasnie?
                          • ewa8a Re: ewcia, ja się powołam 22.09.10, 08:16
                            PRZEDWCZESNA trumna, dobre !
                        • ewa8a Re: ewcia, ja się powołam 22.09.10, 08:15
                          perla napisał:
                          > ewcia, skończyłem dyskusje z tobą na ten temat.

To bardzo rozsądna decyzja. Zawsze powinieneś ją podejmować w podobnych sytuacjach. Myslę, że pogadałbyś sobie z Misia lub Kookułką. W dyskusji mógłbyś podeprzec się swoimi znajomościami z Polańskim i Nastassią Kinsky. Kookułka tez zapewne znajdzie coś pikantnego na Anastazję.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka