coolaga1 06.03.06, 16:31 Mam pytanie do was dziewczyny, czy ktoras z was miala robione to badanie? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kaskaqba Re: amniopunkcja 19.03.06, 16:19 Ja nie, ale bylam blisko. Potem zrobilam test potrojny gdzie indziej i okazalo sie, ze wszystko w porzadku i nie potrzebuje. Pamietaj, ze zawsze mozesz odmowic, nie musisz sie temu poddawac. Nie znam twojej sytuacji oczywiscie wiec latwo mi mowic, ale jest ryzyko, wiec ja najpierw na pewno bym sie upewnila czy to konieczna i co to do w razie czego.... Odpowiedz Link
coolaga1 Re: amniopunkcja 22.03.06, 13:47 Niestety albo stety przeszlam przez amnio, bo test potrojny, ktory mialam uprzednio zrbiony wykazal obnizony poziom alfafetoproteiny (nie wiem czy dobrze napisalam) i czegos tam jeszcze, a jednoczesnie znalazlam sie w grupie podwyzszonego ryzyka trisomii. Amniopunkcja to zabieg nieprzyjemny, dluga i gruba igla lekarz pobiera probke wod plodowych i potem przeprowadzane jest badanie chromosonow. Na wynik nie czekalam dlugo, dwa dni ale to byly najdluzsze dni w moim zyciu, bardzo stresujace. Na szczescie okazalo sie, ze wszystko w porzadku, a oprocz tego juz znam w 100% plec dziecka. Odpowiedz Link