Dodaj do ulubionych

dobry krem przeciwko rozstępom

07.03.06, 09:36
Czy może mi ktoś polecić dobry, sprawdzony krem przeciwko rozstępom?
Obserwuj wątek
    • elieka Mustela 07.03.06, 14:15
      Ja polecam Mustelę. Podwójnie działający krem p/rozstępom.
      Droga (opakowanie 200 ml kosztuje 90-100 zł) ale naprawdę świetna. I wydajna.
      Ciało po niej nie klei się, krem szybko sie wchłania, skóra jest elastyczna,
      nawilżona ale nie tłusta.
      Dziewczyny polecają również fissan ( tłusty jak.....) i ziajkę. Fissan podobno
      lubi uczulać no i strasznie się wchłania, tłusty, lepki, fuj. Próbowałam
      ziajkę - taka sobie. Wchłania się równie szybko co Mustela i nie klei się, ale
      jakoś Mustela bardziej mi podeszła.
      • adane99 Re: Mustela 07.03.06, 17:12
        Polecam Vichy Complete Action Anti-Stretch Mark. Sprawdzony w poprzedniej ciąży.
        W tej również używam. Opakowanie 125 ml 80 zł.
        • agness25 Re: Mustela 08.03.06, 15:43
          dla mnie Fissan jest bardzo dobry,wydajny, fakt, jest tłusty ale dobrze
          natłuszcza i nawilża skórę,przez cały dzień jest ona miękka.Polecam.
      • iziek Re: Mustela 10.03.06, 09:42
        Ja właśnie kupiłam Fissan ale jest dla mnie za tłusty i fatalnie się
        rozprowadza.
    • agaw00 Re: dobry krem przeciwko rozstępom 08.03.06, 20:54
      dziewczyny polecam wam bardzo goraco moja metode bo choc miała ogromny ale to
      przeogromny brzuch i zarłam słodycze cała ciaze nie miałam nawet jednej
      kreseczki rozstepu a dodam ze mam uwarunkowania gnetyczne po babci:)niestety po
      ciazy schudłam w tak szokujacym tempie w ciagu 2 miesiecy ze niestety chudnąc
      dostałam okrutne czerwone pazury
      ale wracajac do tematu moja metoda
      rano i wieczorm pokapieli czy prysznicu ma mokra skóre wlewac szczeglnie w
      brzuch litrami oliwke dla dziecija uzywałam J7J a w ciagu dnia i jezeli chcecie
      nie byc "bardzo tłuste" polecam krem przeciw roztepom ZIAJKA mamma mija ze juz
      nie wpsomne ze oba produkty kosztuja ok 10 zł!!
      ja nie pracowałam cała ciaze wiec nie musiałam rano ubierac juz garituru
      dlatego oliwiłam sie bez reszty:)niezastapiona metoioda
      dodam ze teraz w desperacji kupiłam drogie reklamowwane kosmetyki mustelii i
      sa do dupy!!
      • guzmania Re: dobry krem przeciwko rozstępom 08.03.06, 23:09
        Zgadzam się, zwykła oliwka jest najlepsza.
      • spatrycja Do agaw00 23.03.06, 14:53
        Nie zgodze sie z Twoja opinia, ze:
        cyt: "dodam ze teraz w desperacji kupiłam drogie reklamowwane kosmetyki mustelii
        i sa do dupy!!"
        Kazda skora jest inna, inna ma chlonnosc, rozciagliwosc. Byc moze okres
        stosowania tez byl krotki to wszytsko ma jakies uwarunkowania. Widocznie w
        Twoim przypadku nie sprawdzilo sie. Jest to jednak bardzo dobra serja dla
        ciezarnych i karmiacych. Znam pare osob, ktore te serie stosowaly i stosuja
        efekty sa bardzo dobre. Owszem jak kazdy kosmetyk ma swoich zwolenikow i
        przeciwnikow, jednak w ogolnych testach wypada bardzo dobrze.
        Pozdrawiam
    • monika_j30 Re: dobry krem przeciwko rozstępom 10.03.06, 09:58
      polecam gorąco Ziaje (chyba Mammamia). Jestem w 9 miesiącu i nawet maleńkiego
      rozstępu nie mam. Wcześniej używałam Gerbera i Fissan - dla mnie za gęste i nie
      chcą się wchłaniać
    • kotek211 Re: dobry krem przeciwko rozstępom 16.03.06, 16:40
      przeczytałam tu radę jednej z Was, że smarować się oliwką na mokre ciało.
      Dlaczego na mokre???tak po prostu nie wycierać się ręcznikiem tylko wsmarować
      oliwkę? pytam bo nie jestem pewna. a przy okazji - nie mogę używać oliwki na
      piersi bo wychodziły mi krostki (chyba że tak się działo bo robiłam to na suchą
      skórę) czy można więc używać kremu na rozstępy na piersi?(bo podobno po
      porodzie jeśli ktoś karmi piersią to nie wolno) czy teraz gdy tworzy się pokarm
      - nic nie zaszkodzi?
      • agaw00 Re: dobry krem przeciwko rozstępom 16.03.06, 19:10
        :)teraz nie tworzy sie pokarm tylko wytwarza sie gdy maluch ssie pustą piers
        mozesz teraz smarowac co chcesz potem po porodzie tez tylko trzeba uwazac na
        brodawki i myc je przed każdym karmieniem zeby dziecko nie zlizało
        kosmetyku.oliwka na mokrą skórę wchłania sie duzo szybciej niz na suchą nawet
        jak za mocno wyschniesz mozesz troche nakropić wody na dłonie i zmieszac z
        oliwką. a co do krostek to zmien oliwke moze jakis zapach ci szkodzi ja polecam
        osobiscie J&J bezzapachhową taka różowa
        • agadu5 Re: dobry krem przeciwko rozstępom 17.03.06, 16:47
          moge polecic balsam z Rossmana-BABYDREAM dla kobiet w ciazy, ja zuzylam juz 2
          butle,maja po 300 ml. jest rewelacyjny i niedrogi, ok.13 zl. jest tez z tej
          serii oliwka i zel pod prysznic.Uzywam go na cale cialo, ma przyjemny delikatny
          zapach i fajowa konsystencje-ani za gesty ani za rzadki, a cialko jest potem
          cudnie gladkie naprawde szczerze polecam!!!!!
          • spatrycja Re: dobry krem przeciwko rozstępom 23.03.06, 14:49
            Jestem w 21 tc stosuje kilka kosmetykow.
            Nie zgodze sie z opinia agaw00 ktora napisala, ze:
            cyt: "dodam ze teraz w desperacji kupiłam drogie reklamowwane kosmetyki mustelii
            i sa do dupy!!"
            Kazda skora jest inna, inna ma chlonnosc, rozciagliwosc. Byc moze okres
            stosowania tez byl krotki to wszytsko ma jakies uwarunkowania. Widocznie w w
            Twoim przypadku nie sprawdzilo sie. Jest to jednak bardzo dobra serja dla
            ciezarnych i karmiacych.

Sama robie wszytsko wedle swojego planu:

- Rano masaz pod prysznicem z dodatkiem oliwki do kapieli z olejkiem z migdalow,
            pestek slonecznika i wit. E kupilam w aptece. Kazdy prysznic koncze zimna woda.

Ma to dobry wplyw na skore, cellulit oraz obrzeki nog. Nastepnie wcieram
            mustelle, albo balsam( ale kupiony w niemczech)na przemian kazdego dnia inny.

-wieczorem albo kapiel, albo prysznic i to samo nacieranie rekawica i zimna
            woda. Potem oliwka w zelu.

- w ciagu dnia i przed wieczorna kapiela robie masaze na oliwce z firmy bübchen,
            eucarin osobiscie wole te druga, ale nie wiem czy dostepna w Polsce. Poelcam
            wiec zwykla oliwke bambino do takiego masazu, albo jakas dostepna w aptece.

- co 3 dni robie peeling skory brzucha, ud i poslatkow.
            zaparzona kawa + oliwa z oliwek wykonuje krotki masaz a potem wcieram kosmetyk.
            Ja robie rano wiec potem wcieram mustelle, badz balsam.

To sa jedynie zabiegi, ktore moga nam pomoc zmniejszyc ryzyko wystapienia
            rozstepow. Jezeli, bowiem nasza skora nie posiada dostatecznej rozciagliwosci to
            obojetnie jaki drogi czy tani kosmetyk bedziemy stosowac to rozstepy pojawia
            sie.Tak przygotowana skora ma jednak lepsza kondycje i lepsze podloze wyjsciowe.

Pozdrawiam

• kaskaqba Re: dobry krem przeciwko rozstępom 03.04.06, 14:11
      Ponoc to genetyczne i indywidualne sklonnosci. Moja mama nie miala i ja nie
      mam. Stosuje krem, ale kupiony w USA i dziala, tzn nie mam rozstepow i robie
      sobie tez masaze brzucha i posladkow, ud zimna woda i gabka pod prysznicem,
      ponoc uelastycznia skore. Jesli nie pomoze, przynajmniej nie zaszkodzi.
      Chyba nie ma zlotego srodka, ponoc jak maja byc to i tak beda, pewnie mozna
      tylko je zlagodzic czy tam zmniejszyc, wiec warto probowac. pozdr.
      • chrust5 Re: dobry krem przeciwko rozstępom 04.04.06, 02:21
        O, a ja jestem wlasnie w USA: mozesz powiedziec jaki i gdzie nabyty?
        Dzieki z gory!
    • iziek Re: dobry krem przeciwko rozstępom 04.04.06, 09:15
      Miałam Fissan, ale mam wrażenie, że mnie uczulał. Teraz kupiłam sobie Ziajkę i
      jestem bardzo zadowolona. Skóra jest miękka w dotyku, krem szybko się wchłania.
      • ajla1 Re: dobry krem przeciwko rozstępom 18.04.06, 13:48
        Nie kupuj Fissanu bo się źle rozprowadza jest bardzo tłusty i niewydajny, ja
        miałam wczesniej Gerbera ibyłam bardzo zadowolona więc polecam!!!
    • gogo0674 Re: dobry krem przeciwko rozstępom 18.04.06, 14:24
      Polecam z Avonu seria SSS Nawilżający olejek do ciała w żelu.Rozprowadza sie
      super ,wchłania sie też bardzo dobrze,no i wydajny jest też.Teraz jest w
      promocji 150ml za 14,90.
      Polecam
      • aniatje Re: dobry krem przeciwko rozstępom 19.04.06, 13:33
        Czesc,

Ja uzywam rano Ziajki - bo sie doskonale wchlania, a wieczorem Mustelli.

Zauwazylam, ze jesli sie posmaruje cieniutenko Mustella rano to w okolicach
        poludnia skora na brzuchu jest napieta i swedzi. Po Ziajce jest gladziutka i
        nie swedzi do wieczora. Mustella wchlania sie gorzej, ale mam wrazenie, ze jak
        sie porzadnie nia nasmaruje to dluzej znajduje sie na powierzchni skory wiec i
        dluzej dziala.

Probowalam tez oliwki, ale nie moge zniesc takiego tlustego brzuchala :). Rano
        przed pojsciem do pracy stosowanie jej jest w moim przypadku zupelnie nie
        wykonalne.

Polecam wiec Ziajke. Niestety nie mieszkam w Polsce, a kupilam sobie tylko
        jedno opakowanie, wiec musze sie asekurowac Mustella, ktora chyba tez nie jest
        taka zla...

Do tego masaz skory i ruch oczywiscie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka