Dodaj do ulubionych

pierwsze objawy ciżąy

22.05.06, 14:21
Witam Was wszystkie!
Bardzo Was proszę o poradę. Mam wrażenie, że z moim ciałem i całym organizmem
dzieją się dziwne rzeczy. Trzy tygodnie temu kochałam się bez zabezpieczenia.
Tydzień temu robiłam test ciążowy i wynik był negatywny. Mimo testu czuję
niepokój. Mam wrażenie, że moje piersi zrobiły się większe i bolały mnie
przez tydzień -od zeszlego poniedziałku. Dzisiaj nadal są nabrzmiałe, ale mam
wrażenie, że ból ustępuje za to odbija mi się po wszystkim nawet po wodzie.
Proszę możecie mi poradzić o czym to świaczy? Okres powinnam mieć za 4 dni,
ale nigdy do tej pory nie miałam takich dziwnych piersi?
Obserwuj wątek
    • guzmania Re: pierwsze objawy ciżąy 22.05.06, 15:20
      Może zrób sobie jeszcze raz test skoro ostatnio robiłaś tydzień temu, być może
      było za wcześnie na test.A może @ po prostu się spóznia przez stres, jakieś
      zmiany hormonalne, różne mogą być przyczyny.A z tym odbijaniem to miałam
      podobnie i to był jeden z pierwszych objawów ciąży.Powodzenia i pozdrawiam:-).
    • jacekmaz Re: pierwsze objawy ciżąy 22.05.06, 15:24
      poczekaj 5 dni i zrób test te obja piersi bolały wy mogą być wynikiem ciąży ale
      nie muszą mnie piersi bolały też przed okresem i miałam nudności i tak samo w
      ciąży tylko okres nie nadszedł. test zrób z rannego moczu, ja ja robiłam po
      południu nic nie wykazał, a moja kruszynka już była w moim brzuszku, a jak
      chcesz mieć pewność to zrób poprostu badanie krwi. pozdrawiam
      • betti23 Re: pierwsze objawy ciżąy 22.05.06, 17:53
        mi tez sie odbijalo jak nigdy i w ciazy bylam:)
    • basiuniagp Re: pierwsze objawy ciżąy 26.05.06, 16:13
      u nie własnie pierwszym objawem byly powiększone, obolałe piersi, no a potem
      spóźniajaca się miesiączka
      mdłosci miałam dopiero w 9 tyg., a w drugiej ciąży w 7 tyg.
      • lorelay000 Re: pierwsze objawy ciżąy 27.05.06, 17:04
        Cześć Dziewczyny.Mam 27 lat i od dawien dawna czytam to forum i powiem szczerze
        że Wasze przemyślenia i odczucia bardzo mi pomogły. Mogę teraz i ja się
        podzielić swoimi doświadczeniami.Jestem w 8-9 tyg ciąży i przyznam się
        szczerze, że jak zobaczyłam dwie grube czerwone krechy na teście to aż mi się
        gorąco zrobiło.No ale pokolei... Wszystko zaczęło się od bólu lewego jajnika,
        który za każdym razem przy jakimkolwiek większym napięciu mięśni się
        odzywał.Poszłam do lekarza, niby wszystko było w najlepszym porządku,ale Pani
        Doktor kazała zrobić test ciążowy i powtórzyć go znowu po 3 tyg.Pierwszy
        wyszedł negatywnie,więc przestałam o tym zupełnie myśleć i wróciłam do
        codzienności jakby nigdy nic.Potem pojechałam na urlop z moim ukochanym do
        Tunezji i po prostu korzystałam z uciech życia.Po powrocie, czyli 4 maja (około
        4 tyg ciąży)zaczęło się pojawiać zmęczenie, chodziłam śpiąca przez cały dzień,
        nie ważne czy spałam 5 czy 12 godzin.Doszlo do tego ogromne zwiększenie
        apetytu,mogłam jeść wszystko i non stop.Prawdę mówiąc to nadal tak jest i
        zaczynam się nieźle zaokrąglać.Jak pojawiły się bóle piersi, których wcześniej
        nie bylo,a przynajmniej nie do tego stopnia, zaczęłam już coś podejrzewać, ale
        nadal uważałam że mi się wydaje.Potem na prawej piersi zaczęły pojawiać się
        widoczne niebieskie żyłki, a brzuch zrobił się twardy i nabrzmiały.Do tej pory
        co jakiś czas mam skurcze w dole podbrzusza, ale ponoć to normalne. W końcu
        któregoś dnia tak dla świętego spokoju i ciekawości kupiłam test i wyszły mi
        wielkie dwie krechy.Nie wierzyłam własnym oczom, bo w sumie nie planowaliśmy
        dzidziusia...W tym momencie mijają 2 tygodnie odkąd się dowiedziałam i jestem
        bardzo szczęśliwa, to niesamowite mieć w sobie malutką istotkę.Co do
        samopoczucia to nadal chodzę zmęczona, piersi już ciut mniej mnie bolą,ale
        nadal mam wilczy apetyt,co wieczorami kończy się ogromnymi mdłościami.Ogólnie
        jest dobrze...ale to dopiero początek więc jeszcze dużo przede mną.Jutro
        zapisuję się na USG i już nie mogę się doczekać żeby zobaczyć fasolkę na
        monitorze.Wam też życzę powodzenia i nie przejmujcie się jak nieraz nie
        wychodzi, ja mimo braku zabezpieczeń nie zaszłam przez 3 lata, a teraz mam
        nowego kochanego partnera i jestem naprawdę happy że tak się stało.
        • magidb gratulacje!! 27.05.06, 23:25
          Ciesze się z Tobą, i życę zdrówka dla WAS!!! mam nadzieje ze w końcu kiedyś i
          nam się uda..my się staramy rok i 4 miesiace..każdy okres to :( ale z badań
          wynika że jesteśmy zdrowi, więc mamy duuużo nadziei, ze bedziemy sie w końcu
          cieszyć tak jak Ty :) pozdrawiam serdecznie i gratuluje!!
    • bahamadia Re: pierwsze objawy ciżąy 27.05.06, 12:01
      jak to jest z tym odbijaniem? ja juz chyba sobie wkrecilam,bo od 2 dni odbija
      mi sie po wszystkim,wczoraj robilam test i nic, ale zrobilam go chyba za
      wczesnie. Boli mnie dol brzucha ale tylko rano. I to tyle z objawow..Chyba sie
      ludze co?
      • betti23 Re: pierwsze objawy ciżąy 27.05.06, 20:57
        ja robilam test 4 dni po niedoszlej miesiaczce-nie raz spoznial mi sie 1 czy 2
        dni ale nie 4!!!czulam ze bedzie ciaza z powodu tego malego spoznienia:) wyszla
        druga blada lecz widoczna normlanie kreska,,nie uwierzylam tego samego dnia
        beta z krwi i wynik 590.32um/l:) teraz jeste w 7 tyg wdl moich obliczen:)
        jednak lekarza mam dopiero 5 czerwca i dzis zrobilam ponownie test sikany by
        sie upewnic na 2 wyrazna kreske nie czekalam nawe 2 sekundodrazu sie
        namalowala :)))
    • betti23 Re: pierwsze objawy ciżąy 27.05.06, 20:59
      dodam ze nie liczac odbijania sie po wszystkim przed spodziewana miesiaczka
      teraz nie mam wogole objawow czuje sie super:) wiec dlatego wlansie zrobilam z
      paniki ten test jak widac moza nie miec wogole objawow beda w ciazy:P
      • aneta841 Re: pierwsze objawy ciżąy 28.05.06, 15:11
        a mozna nie miec objawow i nie byc w ciazy i do tego miec normalne miesiaczki i
        plaski brzuch ?
        • aneta841 Re: pierwsze objawy ciżąy 28.05.06, 15:12

a mozna nie miec objawow i byc w ciazy i do tego miec normalne miesiaczki i
          plaski brzuch ?
          • basiuniagp Re: pierwsze objawy ciżąy 28.05.06, 17:43
            możesz plamić, ale nie tak jak w czasie normalnej miesiaczki, krwawienie jest
            zdecydowanie mniej obfite i krótsze
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka