Dodaj do ulubionych

przybieranie na wadze

10.02.03, 13:54
Wiem że z tym przybieraniem róznie bywa, jestem w 21 tygodniu i na razie mam
jakies 6 kilo plus : ) Czy to nie za dużo ? A jak było/jest u Was???
To co jest wypisane w książdce W oczekiwaniu na dziecko to tylko teoria (poza
tym ta ksiązka doprowadza mnie do szału swoimi lukami w informacjach,
niechlujnym tłumaczeniem i kompletnym niezaadaptowaniem do polskich warunków,
ale to takie moje upierdliwości i to tak na marginesie )
pozdrawiam Was wszystkie i dzieciątka
a.
Obserwuj wątek
    • plomyk Re: przybieranie na wadze 10.02.03, 14:18
      Witaj,
      ja przybieram bardzo podobnie, wiec to chyba norma. Jem to na co mam ochote i
      dosyc regularnie. Podobniez w 9 miesiacu sie traci na wadze. mam nadzieje,z e
      zmiescimy sie w 11 kg:)
      Ania i maluch
    • nika_02 Re: przybieranie na wadze 11.02.03, 13:22
      JA JESTEM W 19 TYG I PRZYTYŁAM 2,5 KG.TROCHĘ SIĘ MARTWIE CZY NIE ZA MAŁO.
      PYTAŁAM O TO LEKARZA ALE POWIEDZIAŁ ŻE KAŻDA KOBIETA INACZEJ "TYJE".MAM
      NADZIEJĘ ŻE TERAZ Z DNIA NA DZIEŃ MÓJ BRZUSZEK BĘDZIE SIĘ POWIĘKSZAŁ....
      I POCHWALĘ SIĘ WAM CIĘŻARÓWECZKI ŻE TO CHŁOPAK!!!
      POZDRAWIAM NIKA I MAŁY KUBUŚ
      • lidqa Re: przybieranie na wadze 11.02.03, 15:26
        a nie ma jakiejs stronki w internecie z tabelką tycia? Bo tez bm chetnie
        poczytala.
    • leeloo2002 Re: przybieranie na wadze 12.02.03, 17:44
      ja do 20 tygodnia niewiele przybralam na wadze (jakies 3 kg), za to pozniej
      tylam w piorunujacym tempie - 3kg na 4 tyg. Termin mam na jutro i w sumie
      przybralam 15,5 kg. Ale przyznaje, ze jadlam slodycze w duuuuuzych ilosciach.
    • noico Re: przybieranie na wadze 13.02.03, 16:04
      Ja jestem w 24 tyg. i przytyłam 7 kg. Ale ręce, nogi, twarz mam dalej szczupłe,
      brzuch też niewielki, więc nie wiem gdzie sie rozłożyły te kilogramy?
    • cleo14 Re: przybieranie na wadze 13.02.03, 20:52
      musze powiedziec, ze w moim wypadku nie bylo tak milo. juz pierwszych trzech
      miesaicach waga skoczyla o ok 10kg. rzucilam palenie i bylam w srodku sesji,
      wiec jadlam za czworo, ale moja mama byla w stanie mnie oderwac od lodowki.
      potem w czwartym miesiacu wyjechalam z mezem za granice. i on mnie
      rozpieszczal: sniadanka do lozka (przysiagam czasami samo sniadanie mialo ok
      700 kcal!!!), lody itp. a ja wole mam slaba i ciezko bylo mi tego wszystkiego
      odmowic. ale slodyczy nie jadlam (oprocz lodow), bo nie jestem ich wielka
      milosniczka. w ostatnich trzech miesiacach ciazy spuchlam jak balonik- twarz,
      kostki i rece. ostatecznie przybylo mi ok 45 kg (tak, tak :( ). w pierwszych
      czterech tygodniach po porodzie stracilam ok 20, ale ta reszta jakos nie chce
      zniknac. ale juz w przyszlym tygodniu uciekam wreszcie na silownie (udalo nam
      sie z mezewm opracowac plan, kto sie zajmie malenstwem jak ja bede sie pocic i
      pozbywac tluszczyku), wiec trzymajcie za mnie kciuki!!!!
    • gandzia27 Re: przybieranie na wadze 13.02.03, 23:26
      Jestem już w 29 tygodniu (7 miesiąc). Przed ciążą ważyłam 52 kg i nie mogę
      uwierzyć, że byłam takim szkieletorem - gdy oglądam swoje stare ciuchy, to już
      nie dziwię się mamie, która załamywała ręce za każdym razem , gdy mnie
      widziała.
      Teraz ważę 66 kg... Najwięcej przytyłam w pierwszych 3 miesiącach. Biust z
      rozmiaru a urusł mi do rozmiaru c już w pierwszym miesiącu (ile to może być
      kilo?), z czego oczywiście bardzo się cieszę. Nie wiem ile waży mój brzuch -
      ale chyba z 5 kilo na pewno. Reszta poszła nietety w uda i wyglądam jak
      baleronik.
      Myslę, że spokojnie przez te 2 miesiące przybędzie mi z 10 kilo. Razem będzie
      z 25 kilo... Boże!
      Najgorsze jest to, że jem tak samo jak przed ciążą. Skąd mi się biorą te
      kilogramy?!
      • asinek Re: przybieranie na wadze 14.02.03, 21:41
        Podobniez srednia norma tycia w ciazy to 0,5 kg na tydzien. Ale jest roznie - w
        pierwszej ciazy schudlam z powodu wymiotow 3 kilo, po czym przybralam okragle
        17, by trzy miesiace po porodzie wazyc tyle ile przed ciaza. Teraz jestem +10
        (28 tydzien) i mam nadzieje, ze historia sie powtorzy ....

A co do poradnika "W oczekiwaniu na dziecko" - nie narzekajcie tak bardzo. Nie
        wiem czy jest jakis lepszy na rynku. Kupilam sobie jeden alternatywny i w nim
        nie bylo nawet 10% informacji zawartej w ww. pozycji. Przy prawie kazdym
        problemie napisane bylo - zapytaj lekarza. I NIC, ani slowem o przebiegu porodu
        samego. Nic dziwnego, ze polozne sie skarzyly, ze masy kobiet wpada w panike
        gdy sa pytane o lewatywe ...
        Pozdrawiam Was i zawartosci Brzuszkow
        a
        tysiace ludzi wierza, ze jednostka nic nie moze zmienic ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka