Dodaj do ulubionych

zaparcia w ciazy

16.03.03, 14:08
jak sobie z nimi radzicie? w moim przypadku picie dwoch litrow wody dziennie
nic nie daje :(

wiem ze watek niesmaczny, ale prosze admina o nie usuwanie :)
Obserwuj wątek
    • kocik_76 Re: zaparcia w ciazy 16.03.03, 14:34
      Pomaga picie na czczo przegotowanej wody z miodem i cytrynka. Podobno mozna tez
      w umiarkowanych ilosciach brac Boldaloine, ale to jednak ziolowy farmaceutyk...
      • ykke Re: zaparcia w ciazy 16.03.03, 16:00
        Dużo owoców w ciągu dnia!Zero białego pieczywa i słodycze wyjatkowo! Na mnie
        rewelacyjnie działają buraczki na gęsto, które uwielbiam! Mam po nich trzy
        wizyty w WC w ciągu dnia! Nawet wredne żelazo mi nie przeszkadza! Na wszelki
        wypadek mam jednak Laktulozę-syrop.Na szczęście nie jest na razie potrzebny.
        • karola71 Re: zaparcia w ciazy 16.03.03, 18:08
          Kup sobie owsiankę Knorra (najlepsza jabłkowa i brzoskwiniowa), są w
          kubeczkach, rewelacyjnie działają :-)
          Dobry jest też świeży sok z marchwi.
          • sola2 Re: zaparcia w ciazy 16.03.03, 19:12

O ile wiem to sok z marchwi w dużych ilościach też nie jest wskazany (nadmiar
            witaminy A może powodować wady u dziecka - z tego samego powodu nie radzi się
            kobietom w ciąży jeść zbyt dużo wątróbki). Na zaparcia bardzo dobre są śliwki
            suszone i duuużo owoców.
            • socka2 Re: zaparcia w ciazy 16.03.03, 19:18
              ja jadlam codziennie przed spaniem jabluszka(a tak w ogole to duzo jabluszek
              jadlam) - rano pedzilam do toalety :)))
              • magenta28 Re: zaparcia w ciazy 07.04.03, 23:36
                socka2 napisała:

> ja jadlam codziennie przed spaniem jabluszka(a tak w ogole to duzo jabluszek
                > jadlam) - rano pedzilam do toalety :)))
                ja codziennie zajadam przemysłowe ilosci jabłek i nic nie pomoga, Zanim zaszłam
                w ciąże miałam codziennie biegunki a teraz przegiecie w drugą strone:))))
                buraczki sa niezłe ale też nie zawsze
                M
    • yula Re: zaparcia w ciazy 16.03.03, 19:59
      u mnie najlepiej dzialaja sliwki kalifornijskie, zjem troche i po godzince po
      klopocie:)
    • vvega Re: zaparcia w ciazy 17.03.03, 12:20
      a ja odkryłam kilka dni temu siemię lniane, takie zwykłe zaparzone wrzatkiem,
      super działa. Na mnie śliwki suszone słabiutko dziłają, a i owocomanka jesem i
      to tez nie pomaga, a ciemnego chleba narazie nie przełknę -końcówka I trym:(
      ale to siemie jest ekstra! a babcia mi jeszcze mowila że przed snem po kolacji
      zjesc jablko i rano "przyjemność" murowana. Asia z 12 tyg brzucholeczkiem
    • renjul Re: zaparcia w ciazy 23.03.03, 15:55
      Mnie nie pomaga ani kiwi (choć do tej pory skutkowało), ani jedzenie ciemnego
      pieczywa. Za to ostatnio odkryłam mak. 2 łyżeczki wieczorem i efekt murowany.
      • marchewa3 Re: zaparcia w ciazy 08.04.03, 10:47
        Dziewczyny. Moze wy mi pomozecie. Szukam odpowiedzi na nastepujace pytanie: w
        korym etapie ciazy zaczynaja sie hemoroidy. Czy 5 tydzien to nie za wczesnie?
        Pytam po roznych forach i nie dostaje odpowiedzi.
        • antonina_74 Re: zaparcia w ciazy 08.04.03, 20:45
          marchewa3 napisała:

> Dziewczyny. Moze wy mi pomozecie. Szukam odpowiedzi na nastepujace pytanie: w
          > korym etapie ciazy zaczynaja sie hemoroidy. Czy 5 tydzien to nie za wczesnie?
          > Pytam po roznych forach i nie dostaje odpowiedzi.

Nie musza Ci sie wcale zrobic! Ja mam np. straszne zaparcia, i w 1. ciazy mi
          sie zrobily juz kolo 12. tygodnia. Tym razem wyprobowuje sposoby, ktore tu
          dziewczyny podaja i jeszcze sie nie zrobily.
          W ogole, hemoroidy mozna miec i bez ciazy. Niestety :(
          A.
          • marchewa3 Re: zaparcia w ciazy 09.04.03, 12:14
            Ja wlasnie mam obiawy hemoroidalne w 5 tygodniu :-( Wczoraj pytalam mojego
            gienia co robic i on polecil poczekac na wszelkie inwazyjne badania do 12 tyg.
            Nic tylko czekac ;-)
    • krolis11 Re: zaparcia w ciazy 22.05.03, 07:59
      Moim sposobem jest zjedzenie rano na czczo płatków owsianych górskich na mleku.
      Pomaga w 100%.
      • ala58 Re: zaparcia w ciazy 22.05.03, 19:28
        bez obawy mozecie sie wspomoc preparatami z apteki o nazwie laxacur (ziolowy
        preparat mogacy byc stosowany przez kobiety w ciazy i matki karmiace).Mozna
        tez sprobowac syropu Malia (homeopatia). Ps.Boldaloin i Lactulosa nie sa
        przeznaczona dla kobiet w ciazy.
        farmacutka
        • antonina_74 Lactulosa 05.06.03, 23:42
          a mnie ginekolog przepisała Lactulosę "w ostateczności" czyli jak nic innego
          nie podziała... to kto ma rację?
          Antonina
        • millefiori Re: zaparcia w ciazy 08.06.03, 22:15
          Plantago ovata, nasiona babki indyjskiej, dostepne w sklepach zielarskich.
          Przygotujcie sie, dziewczyny, bo po porodzie tez sie trzeba bedzie wspomoc!
          I kompot ze sliwek suszonych, bez pestek!
          Trzymajcie sie,
          pozdrowienia, M.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka