antonina_74 16.03.03, 14:08 jak sobie z nimi radzicie? w moim przypadku picie dwoch litrow wody dziennie nic nie daje :( wiem ze watek niesmaczny, ale prosze admina o nie usuwanie :) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kocik_76 Re: zaparcia w ciazy 16.03.03, 14:34 Pomaga picie na czczo przegotowanej wody z miodem i cytrynka. Podobno mozna tez w umiarkowanych ilosciach brac Boldaloine, ale to jednak ziolowy farmaceutyk... Odpowiedz Link
ykke Re: zaparcia w ciazy 16.03.03, 16:00 Dużo owoców w ciągu dnia!Zero białego pieczywa i słodycze wyjatkowo! Na mnie rewelacyjnie działają buraczki na gęsto, które uwielbiam! Mam po nich trzy wizyty w WC w ciągu dnia! Nawet wredne żelazo mi nie przeszkadza! Na wszelki wypadek mam jednak Laktulozę-syrop.Na szczęście nie jest na razie potrzebny. Odpowiedz Link
karola71 Re: zaparcia w ciazy 16.03.03, 18:08 Kup sobie owsiankę Knorra (najlepsza jabłkowa i brzoskwiniowa), są w kubeczkach, rewelacyjnie działają :-) Dobry jest też świeży sok z marchwi. Odpowiedz Link
sola2 Re: zaparcia w ciazy 16.03.03, 19:12 O ile wiem to sok z marchwi w dużych ilościach też nie jest wskazany (nadmiar witaminy A może powodować wady u dziecka - z tego samego powodu nie radzi się kobietom w ciąży jeść zbyt dużo wątróbki). Na zaparcia bardzo dobre są śliwki suszone i duuużo owoców. Odpowiedz Link
socka2 Re: zaparcia w ciazy 16.03.03, 19:18 ja jadlam codziennie przed spaniem jabluszka(a tak w ogole to duzo jabluszek jadlam) - rano pedzilam do toalety :))) Odpowiedz Link
magenta28 Re: zaparcia w ciazy 07.04.03, 23:36 socka2 napisała: > ja jadlam codziennie przed spaniem jabluszka(a tak w ogole to duzo jabluszek > jadlam) - rano pedzilam do toalety :))) ja codziennie zajadam przemysłowe ilosci jabłek i nic nie pomoga, Zanim zaszłam w ciąże miałam codziennie biegunki a teraz przegiecie w drugą strone:)))) buraczki sa niezłe ale też nie zawsze M Odpowiedz Link
yula Re: zaparcia w ciazy 16.03.03, 19:59 u mnie najlepiej dzialaja sliwki kalifornijskie, zjem troche i po godzince po klopocie:) Odpowiedz Link
vvega Re: zaparcia w ciazy 17.03.03, 12:20 a ja odkryłam kilka dni temu siemię lniane, takie zwykłe zaparzone wrzatkiem, super działa. Na mnie śliwki suszone słabiutko dziłają, a i owocomanka jesem i to tez nie pomaga, a ciemnego chleba narazie nie przełknę -końcówka I trym:( ale to siemie jest ekstra! a babcia mi jeszcze mowila że przed snem po kolacji zjesc jablko i rano "przyjemność" murowana. Asia z 12 tyg brzucholeczkiem Odpowiedz Link
renjul Re: zaparcia w ciazy 23.03.03, 15:55 Mnie nie pomaga ani kiwi (choć do tej pory skutkowało), ani jedzenie ciemnego pieczywa. Za to ostatnio odkryłam mak. 2 łyżeczki wieczorem i efekt murowany. Odpowiedz Link
marchewa3 Re: zaparcia w ciazy 08.04.03, 10:47 Dziewczyny. Moze wy mi pomozecie. Szukam odpowiedzi na nastepujace pytanie: w korym etapie ciazy zaczynaja sie hemoroidy. Czy 5 tydzien to nie za wczesnie? Pytam po roznych forach i nie dostaje odpowiedzi. Odpowiedz Link
antonina_74 Re: zaparcia w ciazy 08.04.03, 20:45 marchewa3 napisała: > Dziewczyny. Moze wy mi pomozecie. Szukam odpowiedzi na nastepujace pytanie: w > korym etapie ciazy zaczynaja sie hemoroidy. Czy 5 tydzien to nie za wczesnie? > Pytam po roznych forach i nie dostaje odpowiedzi. Nie musza Ci sie wcale zrobic! Ja mam np. straszne zaparcia, i w 1. ciazy mi sie zrobily juz kolo 12. tygodnia. Tym razem wyprobowuje sposoby, ktore tu dziewczyny podaja i jeszcze sie nie zrobily. W ogole, hemoroidy mozna miec i bez ciazy. Niestety :( A. Odpowiedz Link
marchewa3 Re: zaparcia w ciazy 09.04.03, 12:14 Ja wlasnie mam obiawy hemoroidalne w 5 tygodniu :-( Wczoraj pytalam mojego gienia co robic i on polecil poczekac na wszelkie inwazyjne badania do 12 tyg. Nic tylko czekac ;-) Odpowiedz Link
krolis11 Re: zaparcia w ciazy 22.05.03, 07:59 Moim sposobem jest zjedzenie rano na czczo płatków owsianych górskich na mleku. Pomaga w 100%. Odpowiedz Link
ala58 Re: zaparcia w ciazy 22.05.03, 19:28 bez obawy mozecie sie wspomoc preparatami z apteki o nazwie laxacur (ziolowy preparat mogacy byc stosowany przez kobiety w ciazy i matki karmiace).Mozna tez sprobowac syropu Malia (homeopatia). Ps.Boldaloin i Lactulosa nie sa przeznaczona dla kobiet w ciazy. farmacutka Odpowiedz Link
antonina_74 Lactulosa 05.06.03, 23:42 a mnie ginekolog przepisała Lactulosę "w ostateczności" czyli jak nic innego nie podziała... to kto ma rację? Antonina Odpowiedz Link
millefiori Re: zaparcia w ciazy 08.06.03, 22:15 Plantago ovata, nasiona babki indyjskiej, dostepne w sklepach zielarskich. Przygotujcie sie, dziewczyny, bo po porodzie tez sie trzeba bedzie wspomoc! I kompot ze sliwek suszonych, bez pestek! Trzymajcie sie, pozdrowienia, M. Odpowiedz Link