Dodaj do ulubionych

negatywny test w dniu spodziewanej miesiaczki ...

26.11.06, 11:44
Moze bede przynudzac, ale sprawa ma sie tak:
Wszystkoz zaczelo sie od podejrzanych bolow podbrzusza ok. 5 dni po owu,
takich jakby ciagnacych, a potem umiejscowionych bardziej w pachwinach - nigdy
wczensiej nie mialam tak wczesnie objawow @, no ale pomyslalam ze moze to
jakies zaburzenia hormonalne.Mialam tez mdlosci, 2 razy po poludniu i zaraz
mijaly a ostatnio rano i trwaly do poludnia. Od tamtej pory nic. Bole sa, ale
dosc lekkie, piersi nie bola (a ok. tydz temu bolaly mnie tak dziwnie - nie
przy dotyku, tylko tak jakby od srodka i to promieniowalo az na plecy, ale nie
bylo ciagle tylko ze 2-3 razy wystapilo po pol godz.).
wczoraj lub dzis powinnam dostac @ (33 dc - chociaz do cyklu zaliczylam 2 dni
plamienia wstepnego, ktorych podobno nie powinno sie zaliczac...), ale nie ma
ani okresu ani plamienia, sluz bielutki. Temperatura w zelszym tyg. byla 36,7
- 36,8 a wczoraj i dzis powyzej 37.
Dzis rano zniecierpliwiona zrobilam test i pokazal jedna I. Wiem, ze to moze
byc za wczesnie, ale jesli moja podwyzszona temperatura wiazalaby sie ze
wzrostem HCG, to powinno juz chyba cos wyjsc. Z drugiej storny jesli mialabym
niebawem dostac @ to juz chyba powinna spadac, bo chora nie jestem (a
przynajmniej nic o tym nei wiem). Myslicie, ze w takiej sytuacji moze to
jednak @ sie spoznia czy obstawialybyscie ciaze?
Obserwuj wątek
    • aleksandranor Re: negatywny test w dniu spodziewanej miesiaczki 26.11.06, 22:31
      Witaj.
      Ja jestem w podobnej sytuacji. Jesli chcesz to przeczytaj sobie post pod
      tytulem pytanie, ode mnie. Ja juz nie wierze testom. Czekam teraz na wizyte u
      lekarza i bede poprostu robic test z krwi. Jestem juz dwa tygodnie po terminie
      a test nic nie wykazal. Mam kolezanke, ktora bedac w ciazy robila test z moczu
      co tydzien. Dopiero siodmy wyszedl pozytywny, w terminie spodziewanej drugiej
      miesiaczki. Takze jesli mozesz to idz poprostu na test z krwi. Jesli jestes w
      Polsce to kosztuje on mniej wiecej od 14 zl do 40 zalezy gdzie robionuy, a
      czeka sie na niego od dwoch do paru dni i wszystko jest jasne.

Pozdrawiam i zycze powodzenia.
      Ps daj znac jak cos bedziesz wiedziec.
      • aguita5 Re: negatywny test w dniu spodziewanej miesiaczki 27.11.06, 11:31
        Dzis poszlam na test z krwi i po poludniu do mnie zadzwonia ... dam ci znac!
    • aguita5 Re: negatywny test w dniu spodziewanej miesiaczki 27.11.06, 14:03
      Niestety, test z krwi nie wykazal ciazy ... takze teraz moge zaczac sie martwic
      o swoje hormony! A juz mialam wrazenie ze mi sie uregulowaly ... pozdrawiam i
      zycze odmiennych rezultatów!
      • aleksandranor Re: negatywny test w dniu spodziewanej miesiaczki 27.11.06, 18:21
        Witaj

to nie koniecznie musza byc twoje hormonow. Moze w tym miesiacu mialas jakis
        stres, albo przeszlas jakas infekcje. To wszystko ma wplyw na caly cykl. Ale
        jak za pare dni nie dostaniesz miesiaczki to idz do lekarza.

Ja dzis bylam. Zrobil ze mna wywiad no i jutro ide zaniesc moj mocz do badania.
        Jestem ciekawa co wyjdzie.
        Powiedzial mi, ze testy z moczu wychodza dopiero po 11 dniu od spodziewanej
        miesiaczki. U mnie minelo juz 15 tak wiec mam nadzieje. A tobie zycze
        powodzenia.
        • aleksandra1977 Re: negatywny test w dniu spodziewanej miesiaczki 27.11.06, 19:32
          Powiedzial mi, ze testy z moczu wychodza dopiero po 11 dniu od spodziewanej
          miesiaczki

zalezy od czulosci testu. Oczywiscie im wieksza, tym prawdopodobienstwo
          blednego wyniku mniejsze. Jednym z testow o wysokiej czulosci jest Pre-test
          (polecany rowniez przez Polskie Towarzystwo Ginekologiczne), ktorego czulosc
          wynosi 25 mlU/ml moczu, co pozwala na jego wykonanie juz po 6 dniach od
          zaplodnienia.
        • aguita5 Re: negatywny test w dniu spodziewanej miesiaczki 29.11.06, 11:07
          W tym miesiacu jedyny stres mialam taki, ze podejrzewalam ciaze ;) Ale mysle,
          ze moglo to troche wplynac, bo mam organizm dosc podatny na sugestie psychiki.
          Poszlam do lekarza jeszcze tego dnia, ktorego dostalam wynik, bo uznal;am ze
          ten dziwny bol moze byc w takimr azie wcale nie ginekologiczny a juz utrzymywal
          sie ponad tydzien, no i lekarka stwierdzila, ze to najprawdopodobniej taka
          postac zakazenia drog moczowych (brak normalnych przykrych objawow przy
          oddawaniu moczu, a za to bol w pachwinach). Dostalam tabletke i przeszlo, ale
          dzis znow boli tak samo, wiec moze nie do konca przeszlo ...? Okresu nadal nie
          mam i jesli nie dostane to na pewno wroce do lekarza. Na razie pozostaje czekac
          na rozwoj wypadkow ...
    • ivoral Re: negatywny test w dniu spodziewanej miesiaczki 30.11.06, 10:58
      Dziewczyny,
      ja jestem w ciazy, a dniu spodziewanej miesiaczki 2 testy "sikane", 2 roznych
      firm pokazaly mi bardzo, bardzo blada, prawie nie widoczna druga kreche. W tym
      samym dniu beta hcg z krwi bylo 110 (pewna ciaza jest od 50).
      Tłuste 2 krechy byly dopiero tydzien pozniej.
      Cieplutkie pozdrowionka i wszystkiego dobrego.
    • aguita5 ciag dalszy 03.12.06, 10:44
      Dzis mija tydzien od spodziewanej @, a tu nadal nic, temperatura ciagle 37 -
      37,2 wczoraj zrobilam kolejny test sikany z wynikiem negatywnym. Jestem juz
      niemal w 100% pewna ze to nie ciaza (chociaz jeszcze czai sie we mnie jakas
      niepewnosc), ale co to w takim razie moze byc? Przy badaniu lekarz nie
      stwierdzil nic na jajnikach, wiec raczej nie cysta. Chyba jutro znowu pojde do
      lekarza ... Czy ktoraz z Was tak miala?
      • incantatrixx Re: ciag dalszy 18.02.07, 11:21
        Ja może nie dokońca na temat ale mam chyba podobny problem.
        Tydzien temu zaczelam miewac mdlosci, zawroty glowy... do tego doszla temp
        37.2-37-4
        Bylam u lekarza stwierdzil, ze moze to byc jakas infekcja wirusowa, przepisal
        griposin.
        Mdlosci i zawroty glowy przeszly ale temperatura wciaz sie utrzymuje. Do tego
        czesto zaczelam chodzic do lazienki:)Czy to moze byc ciaza?
        Byloby to dziwne bo od 5 mcy biore tabletki i ostatnio nie zdarzylo mi sie
        zapomniec zadnej i biore je o tej samej godzinie(jestem aktualnie w polowie
        opakowania).
        Tydzien temu we wtorek robilam pre-test. Wynik negatywny.
        Sama nie wiem co myslec...
    • mikams75 Re: negatywny test w dniu spodziewanej miesiaczki 06.03.07, 14:41
      jakbym czytala wlasna historie... siedze w necie i szukam informacji i
      natrafilam na ten post.
      Jestem 4 dni po normalnej @ przy regularnych cyklach. Wczoraj mierzylam temp. i
      bylo 36,8, robilam test - wynik negatywny. Dzisiaj temp. 37. A normalnie spada
      wyraznie przed @. Chorob innych u siebie nie widze...
      Do tego bialy sluz a przewaznie przed @ jest zupelnie sucho.
      Mdlosci jakies mialam ale chyba sobie wmowilam ;-))
      Bol brzucha mialam taki ciagnacy jakies 4-5 dni przed teminet miesiaczki.
      Teraz ani nie jestem podpuchnieta, ani piersi nie bola mocniej niz przy
      normalnym PMSie.
      Sama juz nie wiem... a na test z krwi sie nie wybiore, bo tu gdzie mieszkam nie
      ma takich ogolnodostepnych labolatoriow.
      Odczekam jeszcze troche i zrobie kolejny siusiany test.
      • aguita5 Re: negatywny test w dniu spodziewanej miesiaczki 06.03.07, 19:22
        U mnie okazalo sie, ze to spozniona owulacja. Takze regularne wczesniej okresy
        wprowadzily mnie tylko w blad .... Teraz juz obserwuje cykl i z reguly wiem, co
        jest grane, a juz na pewno nie nakrecam sie bez potrzeby. pozdrawiam
    • alantan19 Re: negatywny test w dniu spodziewanej miesiaczki 11.04.14, 10:18
      Czesc kobietki! Mam 19 lat i planujemy z moim chłopakiem (25 lat) maluszka.Wiem że może to szybko,Ale bardzo się kochamy,mamy warunki i po prostu go pragniemy.Sprawą wygląda tak:pierwszy cykl-nic,kochalismy się bardzo dużo i w dni płodne.Drugi cykl-miałam objawy albo je sobie wmawialam i też niestety nic.Teraz jestem 8 dni po owulacji (ewentualnym zagniezdzaniu) i dwa dni temu robiłam test wyszedł negatywny.Czy to może za szybko zrobiony test czy raczej mogę mieć nadzieję?Cykle mam regularne,niecały miesiąc temu byłam u ginekologa wszystko ze mną ok.Śluz cały czas biały.Co może być nie tak?Teraz jeśli dostanę @ powinna być 17 ,jeśli będzie chyba się załamie...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka