ana19 10.07.03, 13:39 czy wiecie moze cos na temat podrozy samolotem w ciazy? chodzi o to ze planujemy wakacje i chcielibysmy je spedzic w hiszpanii, to bedzie 4 - 5 miesiac i nie wiem czy godizna w samolocie mi nie zaszkodzi? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pipi31 Re: samolot 10.07.03, 14:28 Jezeli z ciaza wszystko jest ok , to nie ma zadnego problemu. Ja tez wybieram sie w 4-5 miesiacu ciazy w podroz, 3 godziny w samolocie. Rozmawialam o tym z ginekologiem i czytalam duzo na ten temat. Udanych wakacji. Odpowiedz Link
zorza2 Re: samolot 10.07.03, 16:55 witam ja czytałam ale teraz nie potrafię podać strony bo nie pamiętam, że im bardziej zaawansowana ciąża tym bardziej powinno się unikać lotów ponieważ zmiana cisnienia przy lądowaniu i startowaniu może spowodować pęknięcie pęcherza płodowego i doprowadzić do poronienia. Ale to tylko suche fakty które wyczytałam - decyzja należy do Ciebie. pozdrawiam Z. Odpowiedz Link
izabel2 Re: samolot 10.07.03, 23:37 Też czytałam o peknięciach pecherza płodowego. Ale jak to jest sama wolałam nie ryzykować. Udanych wakacji życzę Izabel Odpowiedz Link
evee Re: samolot 11.07.03, 10:56 Linie lotnicze przyjmuja na poklad kobietyn do 7 (czasem 8)miesiaca, pozniej jest to niebezpieczne, bo mozna urodzic. Jesli ciaza przebiega normalnie, to godzina w samolocie naprawde nie zaszkodzi; Odpowiedz Link