Dodaj do ulubionych

duże litery

30.05.07, 12:38
Witam,
Jak napisać korzystając z czeskiego układu klawiatury wielkie litery ě, š, č
itd.? Nie znalazłem też tego na forum tu. Kombinacje, które próbowałem, mi nie
wychodzą. Będę wdzięczny za odpowiedź.
Obserwuj wątek
    • bohemia1 Re: duże litery 30.05.07, 13:20
      hej,

Musisz wcisnac Caps Lock + odpowiednia cyfra (w zaleznosci ktora litere
      potrzebujesz).

Milego pisania!

roger79 napisał:

> Witam,
      > Jak napisać korzystając z czeskiego układu klawiatury wielkie litery ě, š, č
      > itd.? Nie znalazłem też tego na forum tu. Kombinacje, które próbowałem, mi nie
      > wychodzą. Będę wdzięczny za odpowiedź.
      • roger79 Re: duże litery 30.05.07, 15:34
        Nie działa :-(!
        • sieczu Re: duże litery 30.05.07, 21:34
          Sa dwa sposoby

1. Wciskasz CAPS LOCK plus klawisz cyfry, pod ktora kryje sie mala litera. Nie
          wiem czy dziala na wszystkich ukladach klawiatury. CAPS LOCK plus 3 rowna sie Š

2. Trzymajac nacisniety lewy SHIFT naciskasz ostatni klawisz przed BACKSPACE.
          Dalej trzymasz tylko lewy SHIFT i naciskasz klawisz zwyklej litery, czyli
          naprzyklad, s,c. Wychodzi Š,Č
          • thomaa Re: duże litery 31.05.07, 21:57
            sieczu napisał:

> Sa dwa sposoby
            >
            > 1. Wciskasz CAPS LOCK plus klawisz cyfry, pod ktora kryje sie mala litera. Nie
            > wiem czy dziala na wszystkich ukladach klawiatury. CAPS LOCK plus 3 rowna sie Š
            >
            > 2. Trzymajac nacisniety lewy SHIFT naciskasz ostatni klawisz przed BACKSPACE.
            > Dalej trzymasz tylko lewy SHIFT i naciskasz klawisz zwyklej litery, czyli
            > naprzyklad, s,c. Wychodzi Š,Č

w ukladzie programisty nie dziala... i szczerze mowiac nie wiem, co dziala. Ja
            zrobilam sobie "na sztuczno" dowiazania klawiszowe takie, jak mi odpowiadaja...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka