Dodaj do ulubionych

Certyfikat SAP

28.09.05, 14:05
Czy ktos z was posiada takowy? Jezeli tak, czy pomaga on na rynku pracy? Czy
trudno go zdac? W obecnej firmie mam do wydania troche kasy na szkolenie i
zastanawiam sie czy pojsc na standardowy kurs, czy moze lepiej zrobic taki
certyfikat.

Pozdrawiam i dzieki za info
Beata
Obserwuj wątek
    • niesmialy Re: Certyfikat SAP 29.09.05, 12:45
      Ja wybrałbym kurs.
      Certyfikatu nie mam i nie zamierzam robić - nikt się jeszcze mnie nie pytał o
      niego, a wszyscy o referencje - uważam, że to Cię weryfikuje i jest
      rzeczywistym certyfikatem
      • mozdzins Re: Certyfikat SAP 29.09.05, 13:19
        Dla freelancerów to faktycznie nie ma znaczenia - jak ktoś jest dobry jak
        przedpisca :) to z głodu nie umrze. Ale będąc zatrudnionym w firmie wdrożeniowej
        posiadanie certyfikatu daje atuty i to głównie firmie - składając ofertę są
        czesto dodatkowe punkty za "posiadanie" odpowiedniej liczby certyfikowanych
        konsultantów, często też zapisy kontraktów przy supporcie ze strony SAP AG
        wymagają aby wdrożenie było przeprowadzane przez "certyfikaty" bo inaczej mogą
        się wypiąć i uznać ż e system jest "unsupported". W kazdym razie zdawanie
        certyfikatu bez co najmniej materiałów kursowych, przynajmniej w części
        technicznej jest co najmniej dyskusyjne.Pytania są żywcem ze skryptów kursowych.
        • nowicki28 Re: Certyfikat SAP 29.09.05, 20:00
          Ja bym jednak wybral certyfikat. A najlepiej szkolenie z certyfikatem ;-). Tez
          sa takie - szczegolnie te 'delta'.
          Szkolenie w sumie mozna przerobic samemu. A certyfikat ma jednak funkcje
          marketingowa. Referencje oczywiscie sa najwazniejsze, ale mysle ze
          projektodawcy czasami takze patrza na certyfikaty, a ja wole miec wszystko tip-
          top niz zdawac sie na przypadek.

Do Niesmialego. Mam do Ciebie sprawę, calkiem non-SAP, prywatnobudowlana.
          Moglys podac mi maila na wojciech.nowicki@biwcon.com ?

pozdrawiam
          Wojtek
    • rufisa Re: Certyfikat SAP 08.06.16, 11:20
      Witam,
      warto zobaczyć jaki obszar zawiera dany certyfikat i czy ma Pani wiedzę byt podejść do certyfikacji.

Jeśli temat jest jeszcze aktualny to zapraszam do zapoznania się z ofertą organizowanych przez nas szkoleń SAP na stronie: www.szkoleniaSAP.pl lub proszę o kontakt wysyłając wiadomość na adres info@szkoleniaSAP.pl.

Z chęcią pomogę ;)
    • marekonserwa Re: Certyfikat SAP 19.06.16, 11:37
      htttp://www.szkoleniaSAP.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka