Dodaj do ulubionych

Bialystok 101 FM

16.08.04, 09:27
Jak sie nieoficjalnie dowiewdzialem w Bialymstoku koncesje na rozpowszechnianie programu
radiowego otrzymalo RADIO ZLOTE PRZEBOJE, bedzie nadawalo na 101,0 MHz. Czyli
kolejna szafa grajaca. Szerzej niebawem na mojej stronie.
Obserwuj wątek
    • nesz Re: Bialystok 101 FM 16.08.04, 11:20
      Czyli pomiędzy Radiem Białystok a RMF'em. Mam odbiornik analogowy (ze skalą) i
      odległość między jedną a drugą stacją jest minimalna. Zastanawiam się jak tam
      się wciśnie jeszcze jedno radio ;-)

• poziomk Re: Bialystok 101 FM 16.08.04, 12:58
        Raczej pomiedzy RMF a Radiem Orthodoxia
        99,4 -R B-stok
        100,2 -RMF
        101,0 - (nowe) ZLOTE PRZEBOJE
        102,7 R. ORTHODOXIA

no odleglosc nie jest az tak minimalna bo m-dzy B-stok a RMF = 0,8 MHz gdzie na zachodzie
        odleglosci stacja od stacji wynosza 0,3 MHz
    • bogo2 masz zastrzezenia ? 16.08.04, 11:26
      Radio , jak szafa grajaca ?
      Moim zdaniem lepsze to, niz jakakolwiek "tuba" !

poziomk napisał:

> Jak sie nieoficjalnie dowiewdzialem w Bialymstoku koncesje na
      > rozpowszechnianie programu radiowego otrzymalo RADIO ZLOTE PRZEBOJE, bedzie
      > nadawalo na 101,0 MHz. Czyli kolejna szafa grajaca.
      • poziomk Re: masz zastrzezenia ? 16.08.04, 13:36
        myslalem o Radiostacji lub TOK FM :P
        moze innym razem na 105,5 :)))))

zlote przeboje masz w Wawie i Jardzie :)) kolejne eski zetki? czy ja wiem?
        • bogo2 Re: masz zastrzezenia ? 16.08.04, 14:08

przepraszam ze pytam , ale czy bylbys gotow wylozyc $ na radio typu TOK FM w
          Bialymstoku ? Ja na pewno nie !
          Natomiast "zlote przeboje" ? Dlaczego nie ? Adresat jest znany, pieniadze
          rowniez, rynek reklam okreslony ! Prawie pewniak! Problem jedynie w play-list.
          od kiedy zaczac : 1970-80-90-2000 , czy jeszcze wczesniej ?

poziomk napisał:

> myslalem o Radiostacji lub TOK FM :P
          > moze innym razem na 105,5 :)))))
          >
          > zlote przeboje masz w Wawie i Jardzie :)) kolejne eski zetki? czy ja wiem?
          • aand Re: masz zastrzezenia ? 16.08.04, 21:04
            bogo2 napisał:

>
            > przepraszam ze pytam , ale czy bylbys gotow wylozyc $ na radio typu TOK FM w
            > Bialymstoku ? Ja na pewno nie !
            > Natomiast "zlote przeboje" ? Dlaczego nie ? Adresat jest znany, pieniadze
            > rowniez, rynek reklam okreslony ! Prawie pewniak! Problem jedynie w play-list.
            > od kiedy zaczac : 1970-80-90-2000 , czy jeszcze wczesniej ?

Czyli schlebiamy gustom jak rozumiem. Moim zdaniem dużo traci kto nie może
            słuchać radia Tok FM. Chyba najbardziej opinotwórcza rozgłośnia w Polsce.
            • ralston Re: masz zastrzezenia ? 20.08.04, 17:57
              aand napisał:

>
              >
              > Czyli schlebiamy gustom jak rozumiem. Moim zdaniem dużo traci kto nie może
              > słuchać radia Tok FM. Chyba najbardziej opinotwórcza rozgłośnia w Polsce.
              >
              >
              Ja mogę, ale prawie nie słucham. W samochodzie nastawiona Trójka. I tak już od
              wielu lat...
          • jarek-ny Re: masz zastrzezenia ? 16.08.04, 21:05
            Chyba wiem, co bedzie dalej. Z czasem pozostana wyspecjalizowane "szafy
            grajace" i tylko 2-3 "tuby". Szafy grajace beda nadawac cala dobe ten sam
            rodzaj muzyki - np: smooth jazz, classic rock, country(?), techno, rap, itd.

Niestety, bedzie jeszcze wiecej reklam.
            • poziomk Re: masz zastrzezenia ? 17.08.04, 08:57
              Gdyby teraz byl jeszcze jakis wybor to rozumiem , ale jak w kazdej praktycznie stacji nadawana
              jest taka sama muzyka (hity na czasie, wielkie przeboje itd) to praktycznie mamy tak na prawde
              JEDNA stacje..... i teraz dojdzie jeszcze jedna papka popu....
              • jarek-ny Re: masz zastrzezenia ? 19.08.04, 02:59
                cierpliwosci,,,
                • jarek-ny Re: masz zastrzezenia ? 19.08.04, 03:08
                  Nigdy nie przywiazywalem wagi do takich bajerow jak przekatna ekranu w
                  telewizorze, ciuchy, odglos tlumika, alufelgi, itd, itd.

Radio satelitarne w samochodzie - to jest jednak to, co sobie wkrotce sprawie.
                  Cyfrowa muzyka bez reklam, mnostwo rodzajow muzyki. Na razie maja to w miare
                  bogaci ludzie. Dziwie sie, bo abonament nie jest az taki drogi a glupie reklamy
                  nie psuja przyjemnosci jazdy, szczegolnie noca.
            • ralston Re: masz zastrzezenia ? 20.08.04, 17:59
              jarek-ny napisał:

> Chyba wiem, co bedzie dalej. Z czasem pozostana wyspecjalizowane "szafy
              > grajace" i tylko 2-3 "tuby". Szafy grajace beda nadawac cala dobe ten sam
              > rodzaj muzyki - np: smooth jazz, classic rock, country(?), techno, rap, itd.
              >
              > Niestety, bedzie jeszcze wiecej reklam.

A na jakieś radio nadające smooth jazz wcale bym się nie obraził, ale póki co
              chyba takiego w Polsce nie ma...
              • bogo2 A dlaczego Polska ? Sprobuj..... 20.08.04, 18:33
                www.google.com.au/search?hl=en&ie=UTF-8&q=smooth+jazz&meta=

ralston napisał:

> A na jakieś radio nadające smooth jazz wcale bym się nie obraził, ale póki co
                > chyba takiego w Polsce nie ma...
                • jarek-ny Re: A dlaczego Polska ? Sprobuj..... 23.08.04, 00:29
                  Nowojorska stacja smooth jazz jest dobra, szczegolnie w nocy. podobnie jak
                  filadelfijska. Jeden kierowca trucka mowil mi, ze najlepszy jest smooth jazz z
                  Minneasoty i ogolnie ze stanow polnocno-zachodnich. Pochlebne opinie slyszalem
                  tez o Bostonie.

Chyba sam tez sprawdze te streamery.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka