all2 23.11.03, 21:10 1. Zeby doba była trzy razy dłuższa. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ralston Re: Postulaty 23.11.03, 21:28 all2 napisała: > 1. Zeby doba była trzy razy dłuższa. To by się dało zrobić. trzeba tylko spowolnić ruch obrotowy Ziemi. W tym celu należy namówic wszystkich Chińczyków, żeby zaczęli skakać z zachodu na wschód, odpychając w ten sposób Ziemię nogami w kierunku przeciwnym do jej naturalnego biegu. Tylko trzeba ich ostrzec, żeby nie robili tego zbyt gwałtownie, bo oceany mogą siłą bezwładności wystąpić z brzegów i zalać taką na przykład Holandię. Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Postulaty 23.11.03, 21:41 Jak wystartują z Zachodniego Tybetu - dadzą radę... Jak nie pomoże, wezwie się na pomoc Hindusów i Andrzeja Gołotę - on jest ciężki. Odpowiedz Link Zgłoś
all2 Re: Postulaty 23.11.03, 21:45 Tylko Gołocie to trzeba będzie dobrze wytłumaczyć, skąd ma skakać i dokąd... Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Postulaty 23.11.03, 21:48 all2 napisała: > Tylko Gołocie to trzeba będzie dobrze wytłumaczyć, skąd ma skakać i dokąd... No,nie. To jest akurat skazane na niepowodzenie. Trzeba ustawić twarzą w odpowiednią stronę i krzyknąć: uważaj - masz Tysona z tyłu! Odpowiedz Link Zgłoś
all2 Re: Postulaty 23.11.03, 21:54 :))))))))) Tylko żeby się za bardzo nie rozpędził, bo tygodnia bez snu to nie wytrzymam... Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Postulaty 23.11.03, 21:58 all2 napisała: > :))))))))) > Tylko żeby się za bardzo nie rozpędził, bo tygodnia bez snu to nie wytrzymam... Cholera! O tym nie pomyślałem... jak go potem zatrzymać. Chyba to trzeba dobrze wyliczyć, żeby w odpowiednim momencie do Morza Żółtego doskikał... Odpowiedz Link Zgłoś
freewolf Re: Postulaty 24.11.03, 08:24 all2 napisała: > 1. Zeby doba była trzy razy dłuższa. Żartujesz chyba? Wtedy dzień pracy wzrósłby z 8 do 24 godzin. Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Postulaty 24.11.03, 11:14 freewolf napisał: > all2 napisała: > > > 1. Zeby doba była trzy razy dłuższa. > > Żartujesz chyba? Wtedy dzień pracy wzrósłby z 8 do 24 godzin. A to niby czemu? W kodeksie ciągle mamy ściśle określoną liczbe godzin pracy w tygodniu. Odpowiedz Link Zgłoś
awee Re: Postulaty 24.11.03, 09:20 3. Aby to, co na początku wydaje się proste, było potem mniej zakręcone. Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Postulaty 24.11.03, 09:24 awee napisała: > > 3. Aby to, co na początku wydaje się proste, było potem mniej zakręcone. > Chciałem zwrócić uwagę, że to nie zawsze jest słuszny postulat. Kiedyś miałem proste urządzenie, zwane termosem. Ono się (potem) okazało mniej zakręcone. Plecak okazał się być do prania... Zawartość też. Odpowiedz Link Zgłoś
freewolf Re: Postulaty 24.11.03, 14:57 ralston napisał: > Chciałem zwrócić uwagę, że to nie zawsze jest słuszny postulat. Kiedyś > miałem proste urządzenie, zwane termosem. Ono się (potem) okazało mniej > zakręcone. Plecak okazał się być do prania... Zawartość też. ??? Zawartość termosu? Herbata wielokrotnego użytku? Po zaparzeniu pierzemy listki i używamy od nowa? Odpowiedz Link Zgłoś
aand Re: Postulat 24.11.03, 18:10 Postuluję przeniesienie koleżanki All2 do sekcji gimnastycznej. Nabierze więcej optymizmu. To znaczy jeszcze więcej, bo przecież trochę już ma... Odpowiedz Link Zgłoś
all2 Re: Postulat 24.11.03, 20:31 A nie ma gdzieś sekcji braci (i sióstr) śpiących? :) Odpowiedz Link Zgłoś
all2 Re: Postulat w imieniu Awee :) 24.11.03, 20:28 4. Zeby to, co zakręcone, samo się prostowało :) Odpowiedz Link Zgłoś
awee Serdecznie dziękuję :) 24.11.03, 21:59 all2 napisała: > Postulat w imieniu Awee :) > 4. Zeby to, co zakręcone, samo się prostowało :) All, czytasz w moich myślach..... ....i nie wiem, co mam o tym myśleć :) Odpowiedz Link Zgłoś
all2 Re: Serdecznie dziękuję :) 25.11.03, 00:26 awee napisała: > All, czytasz w moich myślach..... > ....i nie wiem, co mam o tym myśleć :) Raz poszło w odwrotnym kierunku. Pewnie przez pomyłkę ;) Odpowiedz Link Zgłoś
freewolf Re: Postulaty 25.11.03, 15:43 all2 napisała: > Macie? To opowiedzcie coś! :) Wystarczy, że włączysz radio na jakieś wiadomości. :)) Odpowiedz Link Zgłoś
saunne Re: Postulaty 25.11.03, 18:46 To ja trochę poważniej (a co:) 5. żeby było uczciwiej Odpowiedz Link Zgłoś
awee Re: Postulat 25.11.03, 21:33 saunne napisała: > To ja trochę poważniej (a co:) > 5. żeby było uczciwiej Jeśli miałoby być uczciwiej to prawnicy nie mieliby co robić.... ;) Zamiast tego, praca dla każdego ;) Odpowiedz Link Zgłoś
saunne Re: Postulat 26.11.03, 17:54 awee napisała: > Jeśli miałoby być uczciwiej to prawnicy nie mieliby co robić.... ;) mieliby, spokojna głowa a może nawet byłoby im łatwiej :-) Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Postulaty 25.11.03, 21:54 saunne napisała: > To ja trochę poważniej (a co:) > 5. żeby było uczciwiej > Od tego jest nie 5-te przykazanie a siódme: Siódme: mniej kradnij. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
saunne Re: Postulaty 26.11.03, 17:55 ralston napisał: > Od tego jest nie 5-te przykazanie a siódme: > Siódme: mniej kradnij. ;) racja! :-) A dziś to w ogóle to przykazanie wyszło z użytku. Jak mawia moja znajoma: wszyscy kradną ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
freewolf Re: Postulaty 26.11.03, 21:46 saunne napisała: > A dziś to w ogóle to przykazanie wyszło z użytku. Jak mawia moja znajoma: > wszyscy kradną ;-) Ej, nie kradną. Teraz to się nazywa redukcja kosztów działalności własnej lub dochody poboczne. :)) Odpowiedz Link Zgłoś
all2 Re: Postulaty 25.11.03, 21:58 Saunne, nie masz pojęcia, jak poważne były te poprzednie postulaty... :) Odpowiedz Link Zgłoś
saunne Re: Postulaty 26.11.03, 17:57 all2 napisała: > Saunne, nie masz pojęcia, jak poważne były te poprzednie postulaty... :) wiem, wiem... zwłaszcza o 6 rano jak zadzwoni budzik ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
all2 Re: Postulaty 26.11.03, 22:19 freewolf napisał: > > Macie? To opowiedzcie coś! :) > > Wystarczy, że włączysz radio na jakieś wiadomości. :)) Nie mam radia :) Mam komputer. Dlatego muszę polegać na tym, co mi opowiesz :) Odpowiedz Link Zgłoś
awee Re: Postulat 27.11.03, 09:48 freewolf napisał: > Wystarczy, że włączysz radio na jakieś wiadomości. :)) ....a na którą stację trzeba ustawić....? Odpowiedz Link Zgłoś
aand Re: Słońca... 02.12.03, 17:11 ...i żeby u nas też była plaża Biondi. Albo Copacabana... Odpowiedz Link Zgłoś
freewolf Re: Śniegu!!!!!!!!!! 02.12.03, 21:53 all2 napisała: > I bałwanów!!! :) Racja! Zmiany rządu!!! :)) Odpowiedz Link Zgłoś
all2 Re: Śniegu!!!!!!!!!! 02.12.03, 21:55 A z tym to do kolegi Kotwicza, on już zdajsie ma opracowany plan... :) Odpowiedz Link Zgłoś
aand Re: Śniegu!!!!!!!!!! 02.12.03, 21:58 A może nastąpi efekt kuli śniegowej i wszystkich ich zabierze ze sobą (kula, nie Kotwicz ;) Odpowiedz Link Zgłoś
all2 Re: Śniegu!!!!!!!!!! 02.12.03, 22:02 I zamiast wielu małych bałwanków będziemy mieli jednego Wielkiego Bałwana? Czy kiedyś już tego przypadkiem nie było...? Odpowiedz Link Zgłoś
freewolf Re: Śniegu!!!!!!!!!! 02.12.03, 22:26 all2 napisała: > I zamiast wielu małych bałwanków będziemy mieli jednego Wielkiego Bałwana? No to ja się mogę poświęcić dla dobra ogółu i przyjąć na siebie ciężar władzy absolutnej. Zawsze chciałem być tyra..., tfu, chciałem napisać: zbawcą ludzkości. :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
awee Re: Śniegu!!!!!!!!!! 02.12.03, 22:08 all2 napisała: > I bałwanów!!! :) Eeee - bałwany już są........np na morzu :) Odpowiedz Link Zgłoś
awee Postulat 20.12.03, 22:28 Aby nie było tak: "Najpierw trzy dni przygotowań, a potem jeden dzień święta" Odpowiedz Link Zgłoś